wiktoria53 27.04.05, 00:59 Napiszcie coś o waszych sąsiadkach , jakie są? Ja mam wspaniałych!!! Szczególnie sąsiadkę. Lubimy sie razem przechadzać po deptaku, pod tężnie i na pizzę z piwkiem.Dobrze mieć dobrych sąsiadów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania48 Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 01:59 Sąsiadów mam przeróżnych - pełna gama.. i bardzo sympatycznych i wrednych. Ale to nic dziwnego - w bloku, w którym jest 240 mieszkan i tylko jedna klatka... Sąsiadka, z którą byłąm najbardziej zaprzyjażniona, niestety wyprowadziła się i to dość daleko - więc i kontakty teraz lużniejsze. A zaprzyjażniły sie najpierw nasze psy. Jej piesek uznał moją suczkę za swoją osobistą narzeczoną z czego wynikały nieraz przeróżne smieszne sytuacje- gdy np. bronił jej kiedyś przed dogiem błękitnym (sam wielkości jamnika, moja to polski owczarek nizinny). Wyobraż sobie taką scenkę: kiedy ten mały potwór rzuca się z wściekłym warczeniem na największego doga, z rozpędu wpada mu pod brzuch, hamuje między jego łapami i ze ździwioną miną rozgląda się szukając swojego wroga, nie podnosząc łba do góry!(chyba na wszelki wypadek). Wiktorio, a Ty to z Inowrocławia czy Ciechocinka? (Jedno i drugie prawie po sąsiedzku - Bydgoszcz) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 08:04 haniu48 Stolica Kujaw Pozdrawiam Bydgoszcz! Odpowiedz Link
vogino55 Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 19:10 haniu48 Stolica Kujaw Pozdrawiam Bydgoszcz Jaki ten świat mały Pozdrawiam z Rąbina (;>)))) Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 19:20 No to macie wszyscy wspaniałe sąsiedztwo)))) Mam szczęście do sąsiadów. Albo nie przeszkadzaja, albo pomagają bez łaski. Żyjemy trochę jak w dużej rodzinie, bez plot. Jednych mam ukochanych, na których mogę całkowicie polegać, bawimy się razem i w ogóle są super. Odpowiedz Link
regine Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 19:53 >Zazdroszczę Wam ,miałam ,wspaniałych.. >Tutaj ,gdzie mieszkam obecnie, >Niestety nie mam,sami młodzi, >Zapędzeni,z małymi dziećmi, >Praca ,dom i tak w kółko jak widzę, >Po drugie nowe osiedle -sami się , >Dobrze nie znają lub nie mają czasu... >Smutne ale prawdziwe... Odpowiedz Link
takanietaka Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 20:46 Vogino,to czuje sie tez pozdrawiana,dzieki <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
hania48 Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 21:21 No to nas sąsiadów już szóstka! Cztery bydgoszczanki i dwoje inowrocławian. To miło, bo jak wnioskuję z innych "Forów", to tam z naszych okolic ludzi jak na lekarstwo. A może to mylny wniosek!!! Pozdrawiam sasiadów i tych bliższych i tych dalszych i zupełnie dalekich, za wielkimi i jeszcze większymi wodami! Odpowiedz Link
maria581 Re: Mam super sąsiadów 27.04.05, 23:54 I jedna podinowroclawianka przebywajaca na czasowej i dobrowolnej emigracji. Odpowiedz Link
wiktoria53 Kawał o sąsiadkach 01.06.05, 08:59 Spotykają się 2 nielubiące się sąsiadki: -A cóż to, źle się dzisiaj pani czuła w nocy, pani Kowalska? Zachorowała pani? -Skąd to pani przyszło do głowy!-odparskuje Kowalska. -No bo widziałam jak w nocy o 2 godz. wychodził od pani z mieszkania lekarz z naszej przychodni. -Pani Wiśniewska-odp.Kowalska.Jak od pani w każdy piątek wychodzi o świcie pewien pan w mundurze pułkownika, to ja nie wrzeszczę na całe gardło, że wybuchła III wojna światowa. Pozdrawiam sąsiadów z całych Kujaw:takąnietaką,Hanię48,toskanię8,Hańczę47,vogino,Marię581. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Kawał o sąsiadkach 01.06.05, 09:40 cÓS MI SIE KLIKNĘŁO SAMO!Jakos tak smętnie ,pochmurno i nijak ..moze by sie Kujawy umówiły z soba na jakąś kawe z ciastkiem ..aby troche dosłodzic zycie? <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
regine Re.Mam super Sąsiadkę... 01.06.05, 10:04 Właśnie zadzwoniła ,że wybiera się autem ,do hipermaeketu, Zapytała jak się czuję i jeśli dobrze,zaprasza aby z nią jechać, jeśli nie ,to prosi o spis zakupów ,zrobi mi sama)) Jadę a co mi tam ,już dawno nie byłam ,może trafię na jakąś promocję)) Czasami warto "rzucić okiem"-samemu i sprawdzić ,"co piszczy w trawie"!!! Młoda dziewczyna ,ale bardzo troskliwa!!! Odpowiedz Link
mira54 Re: Re.Mam super Sąsiadkę... 01.06.05, 21:44 Mam bardzo sympatycznych sasiadow. W mojej klatce schodowej mieszkaja ludzie w roznym wieku. Kiedy jest potrzebna pomoc sasiedzka, wszyscy chetnie pomagaja. Kiedy jakas skladka /a takie sie zdarzaja/, nie ma problemu. Mieszkania czasem tez przypilnuja. Jest jak w rodzinie. Odpowiedz Link