Dodaj do ulubionych

Sklepy 01.11

IP: *.chello.pl 01.11.09, 11:17
Sa otwarte czy kosciol odmowil?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mamuśka Re: Sklepy 01.11 IP: *.centertel.pl 01.11.09, 11:45
      Z tego co wiem, to zamknięte, ale pewnie "żabki" i małe prywatne będą czynne-
      jak w każde inne święto
    • Gość: :) Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 12:30
      i CPNy otwarte
      • Gość: do konsument Re: Sklepy 01.11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.09, 12:39
        A co żal Ci że zamknięte???? PEWNIE ZAMIAST IŚĆ NA CMENTARZ poszedł
        byś połazić po marketach.Dziwny jesteś!!!!!
        • Gość: Kon Re: Sklepy 01.11 IP: *.chello.pl 01.11.09, 13:49
          Nie jestem dziwny tylko niewierzacy i po cmentarzach nie laze.
          • Gość: ... Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 14:25
            może o tym młody do tej pory nie wiedziałeś ale niewierzący też
            leżą na cmentarzach może ciebie pochowają pod brzozą w lesie jak
            partyzanta
            • in.s3ct Re: Sklepy 01.11 01.11.09, 14:54
              Masz rację, ale dzisiejszy dzień jest świętem chrześcijańskim i osoby
              niewierzące raczej nie czują się w obowiązku prześcigania się w
              corocznym, jednorazowym popisie zniczowo-florystycznym. A co do
              sklepów... hmmm... niektórzy pracują np 6 dni w tygodniu i po prostu
              nie mają fizycznej możliwości zakupienia czegokolwiek, więc wyjątkowość
              tego dnia raczej nie robi różnicy.
              Pozdrawiam
              • Gość: xxx Re: Sklepy 01.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 20:24
                Bzdura. Zanim stał się świetem chrześcijańskim, były to Dziady.
                Profesor Religa był niewierzacy, a jakoś dzisiaj rodzina zapaliła na
                jego grobie znicze, a TVN wyemitował wspomnienie.
                Czy niewierzacy nie odwiedzają swoich zmarłych na cmentarzach? I nie
                grzebią ich?
                • Gość: D4 Re: Sklepy 01.11 IP: *.chello.pl 01.11.09, 22:00
                  A zyles/zylas Ty w czasach kiedy dziady byly obchodzone? Wiesz jak wygladalo to swieto, ze przyrownujesz je do wspolczesnego swieta koscielnego? Jedyne co je laczy i co mozemy stwierdzic z pewnoscia to data obchodzenia... Nie wiem jak inni niewierzacy: ja nie mam potrzeby lazenia po cmentarzu, a o bliskich dbam zwlaszcza za zycia.
                • in.s3ct Re: Sklepy 01.11 01.11.09, 22:20
                  Hmmm... ciekawe. Wg Ciebie bzdurą jest fakt, że jest to święto
                  chrześcijańskie ale przyznajesz, że jest to święto chrześcijańskie.
                  Owszem wszyscy odwiedzają swoich zmarłych (no,prawie wszyscy), tyle że
                  nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem o dniu dzisiejszym. A tak na
                  całkowitym marginesie - prof. Religa i jego rodzina nie stanowią o
                  poprawności jakichkolwiek zachowań i obyczajów.
            • Gość: SS Re: Sklepy 01.11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.09, 18:09
              ja wolę kremacje, a nie kisić się w pudełku. Komicznie wyglądają te łóżka
              zajmujące kupę miejsca... no ale zapomniałem że religijni to banda zacofanych
              frajerów zmanipulowana obrzędami ->praktycznie wszystkie pogańskie, i bzdurnymi
              tradycjami . ciemniaki...
              • Gość: do z SS Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 19:42
                prochy twoich przodków z SS są na dnie oceanu, tam jest dużo miejsca
                • Gość: Ari Re: Sklepy 01.11 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.09, 09:35
                  Też się po części zgadzam z D4 i innymi.Wystawne grobowce ludzie
                  stawiają dla tej bliskiej niezyjącej osoby,czy raczej dla samych
                  siebie?dla własnej pychy je stawiaja,dla znajomych i dla
                  sąsiadów.Czy upiększanie grobów i prześciganie się w coraz większych
                  zniczach,kwiatach i innych bajerach jest dla bliskiego?A już
                  wyjątkowa pychą jest stawianie sobie pomników za zycia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka