Gość: Konsument IP: *.chello.pl 01.11.09, 11:17 Sa otwarte czy kosciol odmowil?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mamuśka Re: Sklepy 01.11 IP: *.centertel.pl 01.11.09, 11:45 Z tego co wiem, to zamknięte, ale pewnie "żabki" i małe prywatne będą czynne- jak w każde inne święto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 12:30 i CPNy otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do konsument Re: Sklepy 01.11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.09, 12:39 A co żal Ci że zamknięte???? PEWNIE ZAMIAST IŚĆ NA CMENTARZ poszedł byś połazić po marketach.Dziwny jesteś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kon Re: Sklepy 01.11 IP: *.chello.pl 01.11.09, 13:49 Nie jestem dziwny tylko niewierzacy i po cmentarzach nie laze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 14:25 może o tym młody do tej pory nie wiedziałeś ale niewierzący też leżą na cmentarzach może ciebie pochowają pod brzozą w lesie jak partyzanta Odpowiedz Link Zgłoś
in.s3ct Re: Sklepy 01.11 01.11.09, 14:54 Masz rację, ale dzisiejszy dzień jest świętem chrześcijańskim i osoby niewierzące raczej nie czują się w obowiązku prześcigania się w corocznym, jednorazowym popisie zniczowo-florystycznym. A co do sklepów... hmmm... niektórzy pracują np 6 dni w tygodniu i po prostu nie mają fizycznej możliwości zakupienia czegokolwiek, więc wyjątkowość tego dnia raczej nie robi różnicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sklepy 01.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 20:24 Bzdura. Zanim stał się świetem chrześcijańskim, były to Dziady. Profesor Religa był niewierzacy, a jakoś dzisiaj rodzina zapaliła na jego grobie znicze, a TVN wyemitował wspomnienie. Czy niewierzacy nie odwiedzają swoich zmarłych na cmentarzach? I nie grzebią ich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D4 Re: Sklepy 01.11 IP: *.chello.pl 01.11.09, 22:00 A zyles/zylas Ty w czasach kiedy dziady byly obchodzone? Wiesz jak wygladalo to swieto, ze przyrownujesz je do wspolczesnego swieta koscielnego? Jedyne co je laczy i co mozemy stwierdzic z pewnoscia to data obchodzenia... Nie wiem jak inni niewierzacy: ja nie mam potrzeby lazenia po cmentarzu, a o bliskich dbam zwlaszcza za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
in.s3ct Re: Sklepy 01.11 01.11.09, 22:20 Hmmm... ciekawe. Wg Ciebie bzdurą jest fakt, że jest to święto chrześcijańskie ale przyznajesz, że jest to święto chrześcijańskie. Owszem wszyscy odwiedzają swoich zmarłych (no,prawie wszyscy), tyle że nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem o dniu dzisiejszym. A tak na całkowitym marginesie - prof. Religa i jego rodzina nie stanowią o poprawności jakichkolwiek zachowań i obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Sklepy 01.11 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.09, 18:09 ja wolę kremacje, a nie kisić się w pudełku. Komicznie wyglądają te łóżka zajmujące kupę miejsca... no ale zapomniałem że religijni to banda zacofanych frajerów zmanipulowana obrzędami ->praktycznie wszystkie pogańskie, i bzdurnymi tradycjami . ciemniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do z SS Re: Sklepy 01.11 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.09, 19:42 prochy twoich przodków z SS są na dnie oceanu, tam jest dużo miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Sklepy 01.11 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.09, 09:35 Też się po części zgadzam z D4 i innymi.Wystawne grobowce ludzie stawiają dla tej bliskiej niezyjącej osoby,czy raczej dla samych siebie?dla własnej pychy je stawiaja,dla znajomych i dla sąsiadów.Czy upiększanie grobów i prześciganie się w coraz większych zniczach,kwiatach i innych bajerach jest dla bliskiego?A już wyjątkowa pychą jest stawianie sobie pomników za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś