Dodaj do ulubionych

KURS KOMPUTEROWY ..... 2 ..... 331+

19.08.06, 17:20
Link do części 1:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=25279693
Obserwuj wątek
    • natla Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 19.08.06, 17:26
      Nie w aparacie, tylko już na fotografii...
      img128.imageshack.us/img128/6379/wschdvc0.jpg

• august2 Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 19.08.06, 18:37
        hmmm... jakies niewinne triki z datami chcemy robic?
        • natla Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 19.08.06, 19:34
          No choćby dlatego, ze zasłania widok.....
          • august2 Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 19.08.06, 20:49
            Twoj aparat musi miec takie nastawienie
            zeby nie robic daty.
            Np moj nie robi. Za to przy drukowaniu moj printer
            ma taka opcje z data i jezeli chce to robie.
            • natla Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 19.08.06, 21:44
              Ale ja chce date usunać ZE ZDJĘCIA, bo już go nie powtórze, a data załania mi
              wschód słońca.
              • graga211 Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 20.08.06, 00:57
                Niestety, wrzuc na Paint, Corel lub inny program graficzny i usun przy uzyciu
                tamtejszych narzedzi.
                Chyba nie ma innego sposobu.
                • takanietaka Jeszcze jedna rada w sprawie Virusów, 22.08.06, 14:23
                  Poniewaz akurat mam jakis problem z kompem i byc moze cos mi tam
                  niedużego ,przeszkadzajacego siedzi ,więc przy okazji dzilę sie z innymi
                  jeszcze jedna rada co mozna zrobic ,jak nie wiemy co zrobić..........
                  Ja juz to raz z dobrym skutkiem wypróbowałam i teraz tez może mi pomoże-czyli
                  dobrzy ludzie pomogą...
                  tutaj jest link poniżej,i chociaz wszystko to brzmi troche odstraszajaco to nie
                  jest takie trudne jak wyglada na pierwszy rzut oka
                  www.mgregor.republika.pl/
                  * nigdy nic nie wiadomosmile **
                  • graga211 Re: Jeszcze jedna rada w sprawie Virusów, 22.08.06, 20:03
                    wielkie dzieki, skopiowalam, bo > * nigdy nic nie wiadomosmile **
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Czy mozna się pozbyć daty na zdjęciu? 22.08.06, 20:33
        ja ci to moge usunąc bez problema i odesłać...ale i tak pod tą datą jest
        ciemno i nic tam nie ma w tym nocnym widoczku.Jak ci zalezy - to usunę.
        • natla Skróty klawiaturowe 23.08.06, 17:23
          Zastanawiałysmy sie na tymi F. Zaglądneałm do oomocy w START i tam wszystko
          jest. Trzeba tylko w wyszukiwarkę wpisać "skróty"

Padalcu, dzięki. Nie o to zdjecie mi akurat chodziło. Czasem, zwłaszcza przy
          widoczkach ta data przeszkadza.
          • mania1119 Re: Program do video-czy potrzeba? 27.08.06, 17:10
            Ja nie wiem,czy to juz bylo,ale znajomy znalazl mi w internecie program (mozna
            sciagnac),ktory czyta filmiki video nakrecone telefonem.Bardzo jestem dumna z
            tego odkrycia :www.apple.com/quicktime/player.
            Jesli to juz bylo to post mozna skasowac.
            Tak w ogole to musze caly ten temat przerobic,bo ciagle nie umiem podstaw-
            ale ,mimo ze mam dodatkowe 40 godzin tygodniowo wolne-to znow nie nadążam.
          • natla "Połącz"......kurza twarz! 03.09.06, 11:14
            Przy każdej zmianie strony pojawia mi sie od wczoraj takie lub podobne okienko
            img168.imageshack.us/img168/9363/laczahv6.jpg
            Czy ktoś z Was wie o co chodzi? Czasem muszę kliknać w połącz, aby przejść do
            następnej strony.
            • dankarol Re: "Połącz"......kurza twarz! 03.09.06, 11:19
              Też tak miałam, w końcu zmieniłam przeglądarkę i mam spokój, tylko opera blokuje mi moje ulubione gry, buuuuu
              • natla Re: "Połącz"......kurza twarz! 03.09.06, 11:20
                Co znaczy "zmieniłam przeglądarkę"?
                • kryzar mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:30
                  OPERA i działa bardzo dobrze. Czasami jeszcze korzystam z INTERNET EXPLORER ale tylko do pisznia ozdobnych listów z WP
                  • dankarol Re: mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:33
                    Też zamieniłam explorera na operę i nie mam juz problemów z logowaniem na forum. Okazało sie, że to internet explorer blokował.
                    • natla Re: mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:37
                      Aha. smile
                      • natla Re: mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:38
                        Tylko jeszcze jedno. Cały czas było dobrze, a wczoraj sie zaczęło. Może cos
                        nacisnęłam znowu.....
                        • sagittarius954 Re: mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:43
                          ...e tam nacisnełaś . Ja chodzę trzymany przez Mozillę i czuję się nieźlesmile)
                          • dankarol Re: mnie zainstalowano inną przeglądarkę 03.09.06, 11:59
                            To znaczy, że problemy z logowaniem i otwieraniem mają tylko ci, którzy korzystają, z internet explorer.
                            • takanietaka Explorer najgorszy,ale 03.09.06, 12:28
                              ponieważ jest w systemie Windows no to nie ma rady.Ale lepiej zainstalować
                              sobie inna przegladarke ,albo przynajmniej pilnowąc ściągania tych
                              zabezpieczających "łatek" z Windows Update.Jak ktos ma Widows XP to słyszałam
                              ze może jest juz lepiej.
                              • takanietaka Boże jakie to smieszne ,ale i pouczające!!!:)) 04.10.06, 16:10

no nie ma słów ,smiałam sie i smiałam ,bo to jakby o mnie anegdota ..no ..i o
                                kazdej z nas też!No nie??
                                oto pytanie do "POmocy komputerowej".......

List od użytkowniczki:

Dzień dobry, chcę skopiowac film na dyskietkę gdy dam kopiuj pojawia mi
                                się komunikat, że na dysku A nie ma wystarczająco miejsca. Potem daje
                                "skopiuj skrót" i wtedy mi się film mieści na dyskietce.
                                Problem jednak powstaje gdy chcę go uruchomic na innym komputerze dlatego,
                                że pojawia mi się komunikat "skrót nie został znaleziony", równocześnie na
                                moim komputerze ten film normalnie uruchamiam.
                                Co z tym moge zrobic?

i odpowiedź:

Droga użytkowniczko, do swojej torebki nie zmieści Pani swojego futra.
                                Karteczka z tym, że futro ma Pani w szafie, do torebki sie jednak zmieści.
                                Tak więc dopóki jest Pani w domu a przeczyta Pani karteczkę z torebki, że
                                futro jest w szafie, bez problemu je Pani tam znajdzie. Gorzej gdy, będąc
                                u przyjaciółki wyciągnie Pani karteczkę z torebki i przeczyta, że w szafie
                                ma Pani futro. W szafie u przyjaciółki może Pani długo szukac, ale tego
                                futra tam Pani na pewno nie znajdzie.

Jeszcze podpowiedź:
                                torebka=dyskietka
                                futro=film
                                karteczka=skrót
                                szafa=komputer
                                mól w szafie=wirus komputerowy
                                sąsiad w szafie=hacker
                                małżonek wracający z podróży służbowej a zaglądający do szafy=BSA
                                (Business Software Alliance)
                                hahahahahahahahahahahahah.i tu musiałam wybiec do łazienki!!!
                                • tofika Re: Boże jakie to smieszne ,ale i pouczające!!!:) 04.10.06, 16:13
                                  Takanietaka... hihihihihismile))))))))))))
                                  dzieki , wszak smiech nic innego nie oznacza jak zdrowie i tak! trzymajmysmile
                                  • maladanka Re: Boże jakie to smieszne ,ale i pouczające!!!:) 04.10.06, 16:17
                                    miałam Operę ale jakos mi nie leżała, wróciłam do poczciwego IE.
                                    Wiem,kto ma Opere bo pisze na 1 m na szerokość smile
                                    • kryzar ja mam OPERE 04.10.06, 16:24
                                      i jestem bardziej zadowolona. Z IE korzystam z tylko, gdy chcę napisać list z tłem "kratka zeszytowa". IE często wyłączał mi komputer a i nie chciał otwierać załączników. Teraz nie mam z tym problemów
                                      • takanietaka teraz i ja wiem 04.10.06, 16:30
                                        kto ma Operę!!! hahahahaah!
                                        A ja wciąz mam IE ,bo ja jestem teoretyk od dobrych rad!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka