toskania8 29.08.06, 13:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3581022.html coraz smutniej w tym krsju Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toskania8 natla !popraw szybko błędy w nagłówku ! 29.08.06, 13:35 Oj, natla, popraw to szybko, z tego wszystkiego zrobiłam dwa błedy w nazwisku, aż wstyd ! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 29.08.06, 14:04 toskania8 napisała: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3581022.html > coraz smutniej w tym krsju W naszym kraju - nie w TYM kraju. To tylko tak na marginesie, strasznie jestem uczulona na " ten kraj " , stale lubię " nasz kraj " i nie mogłam sie powstrzymac, by nie czepnąc się. Nie gniewasz się, mam nadzieję ) Odpowiedz Link
toskania8 nasz Kraj ? 29.08.06, 16:06 pewnie masz rację, p.a.d.a.l.c.o.w.a, ale jak patrzę na to, co się dzieje, to jakoś niestety coraz mniej czuję się tu u siebie.Ktoś moim Krajem zawładnął i prowadzi go w stronę, gdzie jest mi zupełnie nie po drodze Odpowiedz Link
natla Re: nasz Kraj ? Tak nasz kraj :) 29.08.06, 17:42 Toskanio, nie zdążyłam, ale to nie szkodzi, to cały urok forum )) My wiemy jaka jesteś, a inni niech sie domyslają. ) Co do określenia "ten kraj" popieram Padalca "w całejrozciągłosci" . Oczywiście zwrócił mi kiedyś na to uwagę mój ojciec "Ten kraj" to określenie obrażliwe, lekceważące, zreszta zależy od kontekstu. Ale my wiemy co miałaś na myśli. Odpowiedz Link
kryzar Re: nasz Kraj ? Tak nasz kraj :) 29.08.06, 19:37 ale w ten sposób wypowiada się cała nasza władza począwszy od 1989r, a my wybraliśmy tę władzę dobrowolnie. Odpowiedz Link
toskania8 Re: nasz Kraj ? Tak nasz kraj :) 29.08.06, 20:01 Tak, oczywiście, że nasz i oczywiście, że dystansowanie się od Mojego Kraju nigdy tak naprade nie przyszło mi do głowy. Ale prawdę powiedziawszy, sama się trochę przestraszyłam, że tak napisałam ! Świadczy to jednak tylko o tym, jak bardzo mnie boli i uwiera to, co z Nim robią mali, nędzni ludzie. I że to ich jest jak na razie na wierzchu. I o tym chciałabym, żebyśmy podyskutowali. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: nasz Kraj ? Tak nasz kraj :) 29.08.06, 20:25 a ja sie zaczelam dystansowac, powaznie, od jakiegos czasu... moj kraj.. moja ojczyzna - to moj swiat i sklada sie z ludzi ktorzy mysla i czuja tak jak ja, geografia nie ma z tym nic wspolnego, wpis w dowodzie tez, wyznanie juz absolutnie... raczej mentalnosc i umyslowosc.. strasznie duzo Polakow w tym moim kraju nie mieszka )) Odpowiedz Link
natla Re: nasz Kraj ? Tak nasz kraj :) 29.08.06, 20:34 Przerażona naszą władzą to ja jestem, ale chyba wiele bardziej tym, ze w tym (napisałam z premedytacją) narodzie jest tak wielu ludzi, którym to odpowiada.....ludzi nie myślacych, ludzi zacietrzewionych, ludzi, którzy są głusi na argumenty, ludzi którzy działają na zasadzie "nie bo nie", ludzi, którzy nie są wykształciuchami i rządzą z wyboru takich samych. Za parę lat obudzą się z rękami w nocnikach, ale pewnie nawet to ich niczego nie nauczy. Odpowiedz Link
takanietaka Bezsilność.. 29.08.06, 21:01 patrze na TO wszystko,czuję bezsilnośc i złośc i gniew...a potem bronie sie przed tym jak Skrzydlate-odwracam sie plecami i mówie sobie że moim swiatem jest ten mniejszy,ta "przeciwna " połowa i odkrywam że znów jesteśmy "My i Oni".Eeech...... nie moge sie denerwowac w moim wieku )) Pogadam sobie z psiną na uspokojenie...... * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
natla Re: Bezsilność.. 29.08.06, 21:56 Ty tyle nie gadaj z Sziszą, tylk ucz się, bo Cię ze szkoły wywalą )) Odpowiedz Link
toskania8 a Pan Prezydent powiedział Mu ... 30.08.06, 15:48 "no i bardzo dobrze, spadaj! i inni też". Kuronia też opluli. Balcerowicza niszczą. Dokąd to zmierza! I dlaczego ktoś mi zabiera Mój Kraj ? Odpowiedz Link
natla Re: a Pan Prezydent powiedział Mu ... 30.08.06, 16:17 Nie jesteśmy tak całkowicie bezsilni. My wykształciuchy. Na rewolucje nas nie stać, więc nie namawiam, ale głosować możemy iść wszyscy. Bo jak wykształciuchy nie pójdą, bo im sie juz nic nie chce i są wkurzeni, to będzie całkiem przechlapane. Młodzi wszyscy zwieja z - tym razem TEGO kraju - i koniec. Odpowiedz Link
takanietaka Głosowanie? 30.08.06, 16:42 A na jaka partię?Ciekawa jestem!Ja ostatnim razem w obowiazku obywatelskim poszłam ,zby dac głos niewazny..bo tylko głos niewazny chyba wskazuje jak wielu jest nas ,którzy juz nie maja na kogo głosowac.A patrząc na Rokite i Tuska upewniam sie ze miałam racje i na nich niegłosując! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
natla Re: Głosowanie? 30.08.06, 18:14 Owaka, to nie głosowanie za, to głosowanie przeciw. Idąc za Twoim tokiem rozumowania wychodzi, że faktycznie nie idziemy bo nie ma na kogo.. Trzeba odebrać głosy większym oszołomom na korzyść mniejszych, byle sie nie rozdrabniać. Mnie by tam najbardziej odpowiadała koalicja POSLD....by sie nawzajem dyscyplinowali )) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Głosowanie? 30.08.06, 18:18 natla napisała: > Owaka, to nie głosowanie za, to głosowanie przeciw. Idąc za Twoim tokiem > rozumowania wychodzi, że faktycznie nie idziemy bo nie ma na kogo.. Trzeba > odebrać głosy większym oszołomom na korzyść mniejszych, byle sie nie > rozdrabniać. Mnie by tam najbardziej odpowiadała koalicja POSLD....by sie > nawzajem dyscyplinowali )) I znów się z tobą zgadzam. Zreszta jak zwykle. Może my jakieś sistry jesteśmy ? Przepraszam, jeżeli uraziłam tym domniemaniem .) Odpowiedz Link
toskania8 Re: Głosowanie? 30.08.06, 18:48 no tak - kiedy parę miesięcy temu wydawało się, że wybory wiszą na włosku moja przyjaciółka, od zawsze niezwykle prawicowa i anty wszystkiemu, co miało choćby najlżejszy cień związku z minionym, powiedziała, że teraz pójdzie głosowac naleicę, bo nie można dać jej zginąc, bo to do niczego dobrego by nie prowadziło. Myślę, że miała rację. Tyle, że wyborów tak prędko nie będzie. A nawet jeśli będą ? Pamiętajcie - oni nie mówią do nas ! Oni mówią do Elektoratu !! A Elektorat mówi : no wreszcie ktoś przywalił tym agentom, wykształciuchom, łże elitom i tym podobnym śmieciom. T.K.M.! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Głosowanie? 30.08.06, 18:54 toskania8 napisała: > no tak - kiedy parę miesięcy temu wydawało się, że wybory wiszą na włosku moja > przyjaciółka, od zawsze niezwykle prawicowa i anty wszystkiemu, co miało choćby > > najlżejszy cień związku z minionym, powiedziała, że teraz pójdzie głosowac > naleicę, bo nie można dać jej zginąc, bo to do niczego dobrego by nie > prowadziło. > Myślę, że miała rację. Tyle, że wyborów tak prędko nie będzie. A nawet jeśli > będą ? > Pamiętajcie - oni nie mówią do nas ! Oni mówią do Elektoratu !! A Elektorat > mówi : no wreszcie ktoś przywalił tym agentom, wykształciuchom, łże elitom i > tym podobnym śmieciom. T.K.M.! A także i pod tym, co ty tu dodalaś, podpisuję się czterema kopytami ! Zawsze dla równowagi musi być silna lewica, lub nawet tylko quazi lewica. Inaczej cała polityka GNIJE. A my - razem z nią! I znów kolejne pokolenie stanie się mierzwą dla przyszłych pokoleń...a kiedy wreszcie w naszym kraju kolejne pokolenie będzie miało szansę godnie żyć ?????????? + 100 znaków zapytania & + /- nieskończoność... Odpowiedz Link
takanietaka Re: Głosowanie? 30.08.06, 19:33 Natla,ja nie mówie co bym chciała,Mówie o tym co jest!!!A jest to co jest-no to mi mow na co głosujesz!! Odpowiedz Link
natla Re: Głosowanie? 30.08.06, 21:41 Ci juz napisałam. W wyborach samorządowych pi razy oko wiesz coś o ludziach, a przynajmniej możesz się dowiedzieć. I to glosowanie przed nami, jest akurat trochę łatwiejsze. A regułą dla mnie jest to, niestety tylko to, aby głosować na opozycje z 2 miejscem w sondażach. W razie czego, przyajmniej będzie inaczej )) Odpowiedz Link
malwina52 Vivat Bartoszewski!!!!!! 19.02.07, 12:47 Dzisiaj Władysław Bartoszewski obchodzi 85. urodziny. www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3928847.html Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Vivat vivat, vivat !!! prof.Bartoszewski ! 19.02.07, 15:30 Wysłuchałam na żywo kilka dni temu jego wypowiedzi podczas wizyty w siedzibie PO. Wspaniały, mądry człowiek, wielki erudyta !!!! Oby żył wiecznie !! malwina52 napisała: > Dzisiaj Władysław Bartoszewski obchodzi 85. urodziny. > > > www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3928847.html Odpowiedz Link
dankarol Re: Vivat vivat, vivat !!! prof.Bartoszewski ! 19.02.07, 16:02 A ja dodatkowo wysłuchałam jeszcze dzisiaj rano wywiad w TVN24. Dlaczego takich ludzi jak prof. Bartoszewski jest tak mało i dlaczego nie umiemy ich słuchać. Odpowiedz Link
regine Re: Vivat vivat, vivat !!! prof.Bartoszewski ! 19.02.07, 16:02 Wspaniały i mądry człowiek, oraz wielki polityk i jakiż mówca ! Nigdy nie brakowało mu odwagi do powiedzenia tego co myśli. Zawsze podziwiam jego mądrość i odwagę. Wspaniały i Wielki. Niech żyje jak najdłużej w zdrowiu!! ----------------------------------------------------- ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~ Odpowiedz Link
hanka93 Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 19.02.07, 22:23 Bartoszewski to taki profesor jak Leper profesor Odpowiedz Link
takanietaka OOO, 19.02.07, 22:46 Widze w twojej wypowiedzi nute dużej satysfakcji!Kaźdy ma takie na jakie zasłuzy - satysfakcje, oczywiście! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re: OOO, 20.02.07, 12:37 Jestem nieco zbulwersowana takim porównaniem. Ale cóż, każdy może mieć "satysfakcję", tak jak to napisała Owaka... Odpowiedz Link
kryzar do haneczki 20.02.07, 13:19 Haneczko, czyżby pan wielki inkwizytor to twój krewny? Odpowiedz Link
hanka93 Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 22.02.07, 08:03 Bartoszewski to profesor z maturą tylko, Leper bez matury. Wypowiada się publicznie ,że nigdy żle nie mówi o urzędującym prezydencie a nastepnie wypowiada się więcej jak żle o tym prezydencie. Czy taka postawa człowieka może się podobać? Odpowiedz Link
natla Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 22.02.07, 10:04 Nie papiery w życiu człowoeka są najważniejsze. Czy naprawde nie ma różnicy między życiorysami jednego i drugiego? To porównanie jest co najmniej niestosowne. Odpowiedz Link
kryzar Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 22.02.07, 16:52 dla mnie to bardziej cenny jest Bartoszewski nawet bez matury niż obecny prezydent z profesurą/nadzwyczajny/ Odpowiedz Link
czarny.humor Hanka Ty wielką karykaturzystką jesteś! Wielką!!! 22.02.07, 19:25 O profesorze Bartoszewskim już różne głupoty gadano. Dla ludzi mądrych, ta gadanina nie ma znaczenia, bo dla nich i tak pozostanie on wielkim autorytetem. Ludzie ciemni będą się zaś karmić tymi głupotami, bo i tak nie zrozumieja jego wielkości. Z Tobą na ten temat nie da się porozmawiać, skoro pozwalasz sobie na przyrównywanie prof. Bartoszewskiego z "prof." Lepperem. W takim razie, nie będę Cię do niczego przekonywał, a jedynie Ci zadedykuję aforyzm Henryka Elzenberga, po którym - być może! - zrozumiesz tytuł tego posta: "Najgłupszą rzecz jaką powiesz, przyjdzie ktoś jeszcze głupszy i skarykaturuje." )) Odpowiedz Link
kryzar wczoraj Prof. Bartoszewski był z wizytą u Lisa 23.02.07, 08:45 w programie "Co z tą Polską" Jednak są w Polsce ludzie o wysokiej kulturze i szkoda, że jest ich tak mało. Wielkie brawa Profesorze, dobrze że Pan jest i oby jak najdłużej. Może jeszcze ktoś się czegoś od Pana nauczy Odpowiedz Link
fleur1 Oglądałam program "Co z tą Polską" wczoraj 23.02.07, 12:56 Słuchalam wypowiedzi Prof. Bartoszewskiego i tak naprawdę to nic nie powiedział. Jest pogodnym, starym człowiekiem, dużo przeżył, ma w sobie sporo energii i tego mogą mu młodzi pozazdrościć. Cieszy się swoimi wypowiedziami, bawi słuchaczy, ale nic nowego nie wnosi, nie chce tak naprawdę się nikomu narazić. Skończył 85 lat, życze mu zdrowia, niech pozostaje autorytem dla wielu. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Profesor bartoszewwski zrezygnował... 23.02.07, 08:52 smutniej i policyjniej . Dziwię się partiom politycznym ,że nie reagują adekwatnie do sytuacji. Lecz to może prof. Sztaniskis ma rację kiedy w zeszłym tygodniu w wywiadzie udzielonym tvn24 , powiedziała , że młodzi wreszcie uderzą ręką w stół i odsuną od władzy wszystkich którzy tak się w nią zaplątali . Ja tylko dodam ,że chętnie im pomogę . Bo nie tylko trudno tu żyć ,ale i skutecznie mysleć . Odpowiedz Link
malwina52 Nie wierzcie frustratom i dewiantom! 01.10.07, 07:06 -Nie wierzcie frustratom czy dewiantom psychicznym, którzy swoje problemy psychiczne odreagowują na narodzie - nawoływał na konwencji wyborczej PO w Krakowie prof. Władysław Bartoszewski. - Ja chcę umrzeć w kraju wolnym i stabilnym! Kategorycznie wypraszam sobie lżenie Polski przez niekompetentnych członków rządu, niekompetentnych dyplomatołków! - mówił profesor. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4532533.html ja tez chce ..... Odpowiedz Link
regine Re: Nie wierzcie frustratom i dewiantom! 01.10.07, 23:03 Nie dziwię się Prof. Bartoszewskiemu. to jest człowiek, prawdziwy patriota. Chciałby ostatnie dni swojego życia spędzić w kraju, gdzie wolnym i stabilnym. Słyszałam jego wypowiedz na żywo i było mi go bardzo żal, że przyszło mu dożyć takich czasów...W jego wypowiedzi było tyle goryczy i zawodu. Po prostu i po ludzku, żal mi go. ----------------------------------------------------- ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~ Odpowiedz Link