kasia573 20.09.06, 20:35 wczoraj już Wam napomykałam.Nie mogę przestać myśleć o biednym zakatowanym Ozzym. Wpisałam się, bo zbierają podpisy, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to coś da na przyszłość. Co się dzieje z ludźmi!? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Ozzy 20.09.06, 20:41 Kasiu, ja też nie mogę zrozumieć, dlaczego Bozia nam daje takich ludzi. Czy jest coś gorszego jak katowanie bezbronnych. Pewnie znowu kogoś zdenerwuje, ale ja tym ludziom zrobiłabym 50 % tego, co oni zwierzętom i dzieciom, a jeżeli to chorzy psychicznie, to bym ich odizolowała od społeczeństwa. Wtedy można nawet byłoby mówić o resocjalizacji, gdyby się udała, w co jakoś wątpię. Odpowiedz Link
natla Re: Ozzy 20.09.06, 20:50 Teraz dopiero o aferze poczytałam w googlach. Czy to możliwe, żeby ta 21-letnia dziewczyna to zrobiła? Czy to nie splot wypadków, czy ona kogoś nie kryje? Kurcze, mam mętlik. www.lukrowi.pl/forum/?p=4&id_topic=1308 Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ozzy 20.09.06, 21:13 To ja wierzę dziewczynie , a czemu nie . Poplątane losy są bardzo trudne do rozwikłania . Po prawdzie to niestety w Polsce nie ma instytucji które zajęłyby się zwierzakami bezpańskimi lub takimi z których ktoś chce zrezygnować . Sam miałem przed wejściem na forum pod koniec ubiegłego roku sprawę z suczką która oszczeniła się na działce i mogłem zostawić te maleństwa aby zamarzły co byłoby działaniem przyrody . Ani gmina, ani warszawskie domy bezpańskich psów nie chciały przyjąć maleństw razem z suczką . Po wielu trudach udało się ulokować dwa szczeniaki u osób prywatnych i resztę w schronisku ale bardzo odległym . Czy myślicie, że nie przychodziły mi do głowy myśli o zabiciu ich . Przychodziły . Ludzie są różni , nieraz złe decyzje podejmowane są po jakichś tam odmowach . Jak było w tym konkretnym wypadku , nie wiem.Teraz w Polsce jest taki czas że zwierzętom nieraz jest lepiej niż ludziom . I wszyscy wszystkich by pouczali, mało karali najlepiej więzieniem , Smiercią okaleczeniem . Jakby nie zastanawiali się że sieją swoją zemstą okrucieństwo , które musi zostać oddane , ciekawe komu. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Ozzy 20.09.06, 21:44 Tez juz sama nie wiem,czy ta dziewczyna znęcała sie nad zwierzakiem,czy rzeczywiście tylko go uśpiła,żeby ulzyc psu w cierpieniach? Nie mogę uwierzyć,żeby człowiek mógł tak znęcać się nad zwierzakiem. Odpowiedz Link
kasia573 Re: Ozzy 20.09.06, 22:16 Tak, Sagi, ale zabić i zabić. Uśpić, ale katować? Zacznę znowu swoje. Brak wychowania, agresja, brak czasu dla dziecka, zły przykład, narkotyki, schorzenia psychiczne. Wszyscy zwalają na złe czasy. A kiedy w Polsce było dobrze? W okresie międzywojennym tylko garstka inteligencji, ziemiaństwo. A robotnik, a chłop? Czy jego dzieci wszystko niszczyły, bo nie miały perspektyw? Według mnie jest jakieś przyzwolenie na tego typu działania. Nie rozwijałam tego nagłówka: "14latka utopiła z zazdrości koleżankę". Jak ja patrzę na rodziców sprzątających pyłek sprzed stóp dziecka, robiących porządki w przedszkolnej szufladce, walczących jak kwoki o to i przybiegających z pretensjami, że kolega krzywo spojrzał lub tp. Sama byłam jedynaczką, ciapowatą nieco, ale mojej mamy w szkole nie było i jak mnie spotykało niepowodzenie, jakos sobie radziłam. Teraz te słabe psychiki, to moim zdaniem również dlatego, że rodzic, więc tym bardziej dziecko, nie dopuszcza takiej myśli, że coś ułoży się nie tak. I potem samobójstwa, agresja...Oczywiście wypowiadam się teraz jednostronnie, bo problem jest bardzo złożony i wiele czynników zewnętrznych też wpływa na to. Pytam 3-latka. -Czemu go uderzyłeś? -Bo jestem Bioniclem - padła odpowiedź. Bionicle mają zamiast ręki hak lub jakieś takie zęby jak szczęki. I co ta zabawka robi? Zahacza, bierze w te "szpony". To już wtedy się zaczyna. Więc to nie Bozia nam daje takich ludzi, tylko dorośli. Odpowiedz Link
natla Re: Ozzy 20.09.06, 23:11 Tak Kasiu, rozwinęłaś troszke temat morze i masz 200% racji. Teraz zejdziemy na politykę, ustroje....) Odpowiedz Link