20.09.06, 20:35
wczoraj już Wam napomykałam.Nie mogę przestać myśleć o biednym zakatowanym
Ozzym. Wpisałam się, bo zbierają podpisy, ale jakoś nie chce mi się wierzyć,
że to coś da na przyszłość. Co się dzieje z ludźmi!?
Obserwuj wątek
    • natla Re: Ozzy 20.09.06, 20:41
      Kasiu, ja też nie mogę zrozumieć, dlaczego Bozia nam daje takich ludzi. Czy
      jest coś gorszego jak katowanie bezbronnych. Pewnie znowu kogoś zdenerwuje,
      ale ja tym ludziom zrobiłabym 50 % tego, co oni zwierzętom i dzieciom, a jeżeli
      to chorzy psychicznie, to bym ich odizolowała od społeczeństwa. Wtedy można
      nawet byłoby mówić o resocjalizacji, gdyby się udała, w co jakoś wątpię.
      • natla Re: Ozzy 20.09.06, 20:50
        Teraz dopiero o aferze poczytałam w googlach. Czy to możliwe, żeby ta 21-letnia
        dziewczyna to zrobiła? Czy to nie splot wypadków, czy ona kogoś nie kryje?
        Kurcze, mam mętlik.
        www.lukrowi.pl/forum/?p=4&id_topic=1308
        • sagittarius954 Re: Ozzy 20.09.06, 21:13
          To ja wierzę dziewczynie , a czemu nie . Poplątane losy są bardzo trudne do
          rozwikłania . Po prawdzie to niestety w Polsce nie ma instytucji które zajęłyby
          się zwierzakami bezpańskimi lub takimi z których ktoś chce zrezygnować . Sam
          miałem przed wejściem na forum pod koniec ubiegłego roku sprawę z suczką która
          oszczeniła się na działce i mogłem zostawić te maleństwa aby zamarzły co byłoby
          działaniem przyrody . Ani gmina, ani warszawskie domy bezpańskich psów nie
          chciały przyjąć maleństw razem z suczką . Po wielu trudach udało się ulokować
          dwa szczeniaki u osób prywatnych i resztę w schronisku ale bardzo odległym . Czy
          myślicie, że nie przychodziły mi do głowy myśli o zabiciu ich . Przychodziły .
          Ludzie są różni , nieraz złe decyzje podejmowane są po jakichś tam odmowach .
          Jak było w tym konkretnym wypadku , nie wiem.Teraz w Polsce jest taki czas że
          zwierzętom nieraz jest lepiej niż ludziom . I wszyscy wszystkich by pouczali,
          mało karali najlepiej więzieniem , Smiercią okaleczeniem . Jakby nie
          zastanawiali się że sieją swoją zemstą okrucieństwo , które musi zostać oddane ,
          ciekawe komu.
          • del.wa.57 Re: Ozzy 20.09.06, 21:44
            Tez juz sama nie wiem,czy ta dziewczyna znęcała sie nad zwierzakiem,czy
            rzeczywiście tylko go uśpiła,żeby ulzyc psu w cierpieniach?
            Nie mogę uwierzyć,żeby człowiek mógł tak znęcać się nad zwierzakiem.
          • kasia573 Re: Ozzy 20.09.06, 22:16
            Tak, Sagi, ale zabić i zabić. Uśpić, ale katować? Zacznę znowu swoje. Brak
            wychowania, agresja, brak czasu dla dziecka, zły przykład, narkotyki,
            schorzenia psychiczne. Wszyscy zwalają na złe czasy. A kiedy w Polsce było
            dobrze? W okresie międzywojennym tylko garstka inteligencji, ziemiaństwo. A
            robotnik, a chłop? Czy jego dzieci wszystko niszczyły, bo nie miały perspektyw?
            Według mnie jest jakieś przyzwolenie na tego typu działania. Nie rozwijałam
            tego nagłówka: "14latka utopiła z zazdrości koleżankę". Jak ja patrzę na
            rodziców sprzątających pyłek sprzed stóp dziecka, robiących porządki w
            przedszkolnej szufladce, walczących jak kwoki o to i przybiegających z
            pretensjami, że kolega krzywo spojrzał lub tp. Sama byłam jedynaczką, ciapowatą
            nieco, ale mojej mamy w szkole nie było i jak mnie spotykało niepowodzenie,
            jakos sobie radziłam. Teraz te słabe psychiki, to moim zdaniem również dlatego,
            że rodzic, więc tym bardziej dziecko, nie dopuszcza takiej myśli, że coś ułoży
            się nie tak. I potem samobójstwa, agresja...Oczywiście wypowiadam się teraz
            jednostronnie, bo problem jest bardzo złożony i wiele czynników zewnętrznych
            też wpływa na to. Pytam 3-latka. -Czemu go uderzyłeś? -Bo jestem Bioniclem -
            padła odpowiedź. Bionicle mają zamiast ręki hak lub jakieś takie zęby jak
            szczęki. I co ta zabawka robi? Zahacza, bierze w te "szpony". To już wtedy się
            zaczyna. Więc to nie Bozia nam daje takich ludzi, tylko dorośli.
            • natla Re: Ozzy 20.09.06, 23:11
              Tak Kasiu, rozwinęłaś troszke temat morze i masz 200% racji. Teraz zejdziemy na
              politykę, ustroje....wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka