p.a.d.a.l.c.o.w.a 08.02.07, 23:30 ...zresztą zawsze ją mogę słuchać...od lat, od lat. www.youtube.com/watch?v=hWEOaosGDi0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 09.02.07, 09:08 mi nie zaspiewalo i nie wiem Co nasza Ewunie tak rozczula Odpowiedz Link
regine Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 09.02.07, 11:35 Zaśpiewało Malwinko Mnie też ten wykonawca roczulał i rozczula, Włodzimierz Wysocki, swoją balladą pt. "Koni priviredliviye". Już wczoraj odsłuchałam. Dzięki Ewo ) Odpowiedz Link
regine Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 09.02.07, 11:40 www.youtube.com/watch?v=gjYnelLNcJE&mode=related&search= Piękne... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 09.02.07, 13:39 To musisz byc w cudownym nastroju Padalcu,zawsze słuchając Wysockiego dostaje gęsiej skórki,jego ballady przenikają do mego wnętrza,mogę słuchac Wysockiego godzinami. Dzięki Padalcu kochany za ten link,masz buziaka od delwy) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 09.02.07, 19:18 del.wa.57 napisała: > To musisz byc w cudownym nastroju Padalcu,zawsze słuchając Wysockiego dostaje > gęsiej skórki,jego ballady przenikają do mego wnętrza,mogę słuchac Wysockiego > godzinami. > Dzięki Padalcu kochany za ten link,masz buziaka od delwy) Ale...ale...ten song jest akurat bardzo smutny a nawet demoniczny. Przynajmniej ja tak go czuję.Tę pieśń uważam za najbardziej ekspresyjną z całego Jego reperyaru. A znam wszystkie prawie na pamięć - i słowa i melodie. Odpowiedz Link
natla Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 09:30 Jak juz to parę razy pisałam, nie mogę słuchać Wysockiego, bo dosłownie fizycznie boli mnie jego chrypa. Dla mnie to jedyna śpiewajaca chrypka, która tak na mnie działa......po prostu się męczę. Chętnie bym posłuchała jego ballad w innym wykonaniu, ale nie trafiłam. Odpowiedz Link
regine Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 12:52 Nigdy mnie "chrypka" Wysockiego nie męczy. Mogę go słuchać pasjami. Lubię takie "przepite, męskie chrypki", ale tylko w jego i Marka Knopflera jestem w stanie zaakceptować. K. Krawczyk odpada na całej linii ze swoim dyszkantem Bo niestety, papierosy i alkohol uczyniły jego głos takim jakim śpiewał. Niestety jego ballady, w jego wykonaniu są nie do podrobienia...)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 13:22 Oj,Padalcu,czy Ty musisz wszystko tak na ''smutno''odbierać? he? Nie dołuj się,posłuchaj innych Jego ballad to Ci sie humor poprawi,no!! Odpowiedz Link
regine Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 14:03 www.youtube.com/watch?v=U_BTtOCEpF4 A to moja na dzisiejszy )) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 20:59 www.youtube.com/watch?v=zcGeP7_wN_A P.S. a EG nie lubieju, nie żełaju ) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 21:01 www.youtube.com/watch?v=ane29beVvRI Odpowiedz Link
regine Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 21:25 Nie chodziło mi o E. G. ale o tytuł "Kocham Cię życie" ))) Bo czy nie kochamy ? Odpowiedz Link
e-baba Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 21:28 Pasuje mi bardzo. Ja w ogóle lubię rosyjskie pieśni. Jeszcze jakiegos romansu bym posłuchała. Może, Padalcu, coś zaproponujesz? Szkoda, że nie lubisz EG. Ja mogę jej słuchac i słuchać. Cóż, gusta dyskusjom nie podlegają. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 23:28 A może Rynkowskiego macie ochote posłuchać? ja mogę godzinami słuchać jak spiewa. teledyski.onet.pl/10172,790753,teledyski.html Odpowiedz Link
wirella Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 10.02.07, 23:43 Mily P.a.d.a.l.c.u.! Dziękuję Ci bardzo za Wysockiego.Dzisiejszy szczęśliwy i udany dzień , pierwszy od dłuższego czasu , zakończyłam odsłuchaniem jego utworow, dzięki Tobie. Ja mam 14 płyt analogowych w jego wykonanniu, ale niestety wykończył mi sie sprzęt.Igla do adaptera jest nie do zdobycia. A przywiozlam je z Moskwy w 199o r, zamiast planowanego krepdeszynu. Odpowiedz Link
takanietaka Rosenbaum -super 11.02.07, 07:29 i za Wysockiego dzieki!Moze znajdziesz Gorodnickiego ?Ja mam kłopoty z przeliterowaniem tego na łacińskie ,szukałam,ale nie widzę...Jak cos rosyjskiego znajdziesz -dawaj!A Wysockiego widziałam na własne oczyw w Hamlecie! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
fleur1 a może to? 11.02.07, 13:51 www.youtube.com/watch?v=26uEHyX24PE&mode=related&search= Odpowiedz Link
regine Re: Taką Też lubię :)))) 11.02.07, 14:23 www.youtube.com/watch?v=dP3AFrlRTXw&mode=related&search= A co nie może być ? Dobrze się tańczy...)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: a może to? 11.02.07, 14:31 Zawsze utwory P.Niemena wprawiały mnie w zadumę,trafiał zawsze do serca,nie znam tego pana,ale głos ma tez świetny.Mam problemy z odtworzaniem bardzo mi przerywa. Odpowiedz Link
maladanka Re: Reniu? - 11.02.07, 15:13 ojeju, takich rąbanek nie znoszę... ale zapraszam www.youtube.com/watch?v=m_ae2bE-lUc&mode=related&search= Odpowiedz Link
maladanka Re:dla Czarnego naszego... 11.02.07, 15:21 kliknełam za szybko www.youtube.com/watch?v=bnzTLbTaCjI Odpowiedz Link
maladanka Re: polushko, pole -ale radocha! 11.02.07, 16:14 Zaraz link wysyłam do zięcia - jejciu ale super! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a the sacred war ( priakljataja wajna ) 11.02.07, 16:13 www.youtube.com/watch?v=gjdeYCfE6M8 Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Ja was liubił - Romans 11.02.07, 17:29 www.youtube.com/watch?v=g0TiPC10Hhg Kiedyś Wertyński śpiewał .... Odpowiedz Link
regine Re: Danuś - 11.02.07, 19:04 Też nie lubię, ale w święta, gdy była tu u mnie młodzież. Zostawiła mi nawet to techno na pulpicie. Również nie lubię tej muzyki. Ale jest i hitem ostatniego półrocza w ukraińskim radio. Tam co pół godziny ten utwór leci, ze wszystkich aut na ulicach słychać. Można się przyzwyczaić i do tego Ale Chór Aleksandrow, przepiękny. Był w ub. roku w Polsce, na każdy występ, bilety wyprzedane. Szkoda, bo polityka, polityką, ale pięknych głosów zazdroszczę)) Zresztą i nie dziwię się, że nadal są lubiane, to tylko pieśni i muzyka. A ta nie ma granic Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Takanietaka... 11.02.07, 16:36 nie ma nic Aleksandra Gorodnickiego ( i nie ma też klaczkina... szkoda ! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Wirella 11.02.07, 16:39 wirella napisała: > A > przywiozlam je z Moskwy w 199o r, zamiast planowanego krepdeszynu. ))) i ja tez bym tak zrobila . Też mam masę jego nagrań...na szczęście przegrałam na taśmy z analogów więc co jakiś czas sobie słucham. I jeszcze pożyczylam os sąsiadow i tak jakoś "zapominam" im oddać. pozdrawiam Pad. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a sałdaty w pachod 11.02.07, 17:05 cos dzis mnie wzięło na ruskie marsze z II wojny świat. Aż sie wstydze sama siebie, że tak niepatriotycznie sobie poczynam przy niedzieli. No to idę posypac glowę popiołem www.youtube.com/watch?v=PJZiGsI7k3M Odpowiedz Link
maladanka Re:Delilah 11.02.07, 17:07 zanim wrócisz z popiołem - to ja wstawiam www.youtube.com/watch?v=NhIMEMDYxZE&mode=related&search= Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a the eagles - hotel california 11.02.07, 22:06 razem ze wstepnymi solówkami... www.youtube.com/watch?v=vPIuIwSJ41s Odpowiedz Link
krista57 Re: the eagles - hotel california 12.02.07, 13:54 Odsłuchałam wszystko....od razu lepiej mi na sercu. Dzięki dziewczyny. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a klion zieljonyj ( smuglanka moldavanka ) 11.02.07, 16:29 www.youtube.com/watch?v=cW8jXxnBsDc Odpowiedz Link
e-baba Re: klion zieljonyj ( smuglanka moldavanka ) 11.02.07, 17:55 Padalcu, w szczegolności dziękuję za ten romans. Ech, rozmarzył się człowiek, rozmarzył. Kiedyś to ludzie kochali..., albo kochali tak samo, ale tak pięknie o tym uczuciu śpiewali. Rozmarzyłam się. Odpowiedz Link
dankarol Re: pieśń na mój dzisiejszy nastrój..... 12.02.07, 14:55 Dla tych co lubią piosenki rosyjskie www.interklub.com.pl/klub/wnp/shufutinsky.html Odpowiedz Link
takanietaka Re: Ja was ljubil.. 12.02.07, 15:56 ja mysle ze to nie Wertyński spiewał ...To jest do słów któregos poety,Puszkin,Lermontow, spiewał to Nikołaj Sliczenko z zespołu Romen.To pieśń na "duzy " głos, Wertyńskie miał niewielki. * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a TAKANIETAKA 12.02.07, 16:41 takanietaka napisała: > ja mysle ze to nie Wertyński spiewał ...To jest do słów któregos > poety,Puszkin,Lermontow, spiewał to Nikołaj Sliczenko z zespołu Romen.To pieśń > na "duzy " głos, Wertyńskie miał niewielki. > * nigdy nic nie wiadomo ** Chyba masz rację. co do wykonawcy....ale autor tekstu raczej inny...ja to zaraz sprawdzę, chyba nie Puszkim, nie Lermontow...sprawdzę jakoś, to napiszę. Mialam kiedyś czarna płytę tego Sliczenko - dlaczegoś wydaje mi sie, że on Michaił - a nie Nikałaj ( ale pewna nie jestem ) i ktoś mi ja podprowadził, tak ze 20 lat temu. A ty masz jakieś nagrania tego Sliczenki ?? Pięknie on śpiewał, to byla moja ukochana płyta jeszcze w czasach studenckich. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: TAKANIETAKA 12.02.07, 16:52 znalazłam : autor muzyki - nieznany słowa : G. Chruszczewa-Sokolnikowa Odpowiedz Link
takanietaka Re: TAKANIETAKA 12.02.07, 17:34 padalcu,zaraz ci powysyłam z tego co mam...to tez była moja płyta z lat studenckich ..Romen, Sliczenko,Rada Wołszaninowa * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re:Moja ulubiona:))) 16.02.07, 11:31 www.youtube.com/watch?v=WF7wfTjmUSM&mode=related&search= Może ktoś też lubi.... Odpowiedz Link
natla A ja poproszę o Okudżawę.... 16.02.07, 11:51 Knopfler też moze być Reginko, tylko to nie ten język ))) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a nessun dorma ( zamiast Okudżawy ) 16.02.07, 20:54 www.youtube.com/watch?v=KNIHCLOk-7o p.s. nie mogę znaleźć Okudżawy ( Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a una voce poco fa ( Callas ) 16.02.07, 21:03 www.youtube.com/watch?v=tG_pfsdhrQw Odpowiedz Link
regine Re: Mp3 Bułata Okudżawy 16.02.07, 21:20 Proszę Padalcu, może coś tu znajdziesz dla siebie )) okudzawa.ovh.org/mp3.html Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Una furtiva lagrima ( lacrima ? )& Pavarotti 17.02.07, 11:15 www.youtube.com/watch?v=SfxhVFT9b8E Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a il barbiere de sevilla ( aria don Basilia ) 16.02.07, 21:01 www.youtube.com/watch?v=ICGuQli0a4Y Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a dla Kristy ( 2 ) 17.02.07, 11:55 www.youtube.com/watch?v=jpJkDZ9g9z4 Odpowiedz Link
fleur1 A może ta piosenka? 17.02.07, 13:09 www.youtube.com/watch?v=BHqAllSQ_eM Za oknem słoneczko, Barbara Streisand pięknie śpiewa, teleledysk raczej na wieczór, a ja sie rozmarzyłam. Odpowiedz Link
fleur1 "Opera za trzy grosze" 17.02.07, 13:21 www.youtube.com/watch?v=AzB6Pf-jemo Podoba mi się, a sztuka mimo ponad 80 lat jest wciąż wystawiana w teatrach myzycznych świata i jest hołdem dla Bertolta Brechta. Odpowiedz Link
fleur1 "Opera za trzy grosze" 17.02.07, 13:31 Dokładam jeszcze... www.youtube.com/watch?v=KB8PCwO9c_0 Odpowiedz Link
regine Re: Moja na dziś....:( 18.04.07, 23:26 www.youtube.com/watch?v=Prf3Q6ICF90&mode=related&search= Odpowiedz Link
regine Re: Ta też ....:( 18.04.07, 23:28 www.youtube.com/watch?v=d9jVaoJf-7o&mode=related&search= Odpowiedz Link
regine Re: Dobranoc.:( 18.04.07, 23:41 www.youtube.com/watch?v=cdUi0Y5piAY&mode=related&search= Odpowiedz Link
natla Re: Dobranoc.:( 19.04.07, 01:09 A coś Ty Reniu taka markotna? Chyba Ci nas brak A w ogóle, czy Ty sobie za bardzo nie przedłużasz urlopu? 2 "tydnie", na które wypełniłaś różowy druczek, a ja podpieczętowałam już chyba minęły. Koniec laby. Do roboty!!! Odpowiedz Link
filomena1 SZukam 19.04.07, 07:30 Piesni o przyjacielu, Wysockiego. Tekstu, oryg i tlumaczenia, oraz jesli mozliwe spiewanej wersji bylabym wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link
regine Re: SZukam - Filomeno ! 19.04.07, 08:53 O, którego z przyjaciół Wysockiego Ci chodzi ? możesz konkretniej...Spróbuję coś wyszukać. Choć jak zejdziesz w tym linku na poczatek wpisów, tam powinnaś coś znaleźć o Wysockim oraz jego utwory. Pozdrawiam Odpowiedz Link
filomena1 Re: SZukam - Filomeno ! 19.04.07, 09:36 Regine, dziekuje z gory, Oczywiscie najechalam na yootoob, i przeszukalam wszystkie piosenki , ale tego tytulu nie znalazlam, chyba ze jest taam gdzie sa spotkania z Wysockim i jest zbior lub wiecej niz jedna. Ta Piesn O przyjacielu, jest dosc znana. Piesn o drugie. Mowi o tym , ze jak chcesz sprawdzic przyjaciela to wez go w gory... mniej wiecej cos takiego.... ale wlasnie sek w tym , ze nie pamietam.... Odpowiedz Link
goskaa.l Re: SZukam - Filomeno ! 19.04.07, 09:58 Czy o to Ci chodzi? ПЕСНЯ О ДРУГЕ Если друг оказался вдруг И не друг, и не враг, а - так, Если сразу не разберешь, Плох он или хорош,- Парня в горы тяни - рискни! Не бросай одного его, Пусть он в связке в одной с тобой - Там поймешь, кто такой. Если парень в горах - не ах, Если сразу раскис и - вниз, Шаг ступил на ледник и - сник, Оступился - и в крик,- Значит, рядом с тобой - чужой, Ты его не брани - гони: Вверх таких не берут, и тут Про таких не поют. Если ж он не скулил, не ныл, Пусть он хмур был и зол, но - шел, А когда ты упал со скал, Он стонал, но - держал, Если шел за тобой, как в бой, На вершине стоял хмельной,- Значит, как на себя самого, Положись на него. Tę i inne piosenki możesz znaleźć na: www.rosjapl.info/muzyka/wysocki.php Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a wysłałam 19.04.07, 16:51 wysłałam ci mailem załacznik MP3 z tą pieśnią Odpowiedz Link
filomena1 Gos.. Pad.. 19.04.07, 17:31 Wspaniale dziwczyny jestescie, Dzieki.... jeszcze tylko jakies renomowane tlumaczenie... lece juz do laptopa do poczty... Macham kapeluszem MIle Panie... Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Rose Rouge - St. Germain 30.04.07, 11:08 www.youtube.com/watch?v=7g5cQOUvI8E Odpowiedz Link
natla Re: Rose Rouge - St. Germain 30.04.07, 11:57 Widzę Padalcu, ze w dobrym nastroju jesteś ) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Rose Rouge - St. Germain 30.04.07, 12:42 natla napisała: > Widzę Padalcu, ze w dobrym nastroju jesteś ) Oj...bynajmniej, bynajmniej (( Odpowiedz Link
zielona56 Re: Rose Rouge - St. Germain 30.04.07, 13:40 W taką pogode jak dziś , żeby słoneczko we mnie zaswieciło to puszczam sobie mojego ukochanego gitarzyste Carlosa Santane i jego "Sambe patii" od raz mi cieplej i weselej sie robi Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Rose Rouge - St. Germain 30.04.07, 14:35 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > www.youtube.com/watch?v=7g5cQOUvI8E Ładna,ale bardzo dołuje Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a le dimanche a Bamako...super ! 01.05.07, 14:39 www.youtube.com/watch?v=V8IHLZlEhfc bardzo mi się podoba - a Wam ? Odpowiedz Link