Dodaj do ulubionych

frywolne ciasteczka

23.03.07, 13:51
Maladanka zamiescila taka fotke
img228.imageshack.us/img228/9540/image3258lx0bn2.jpg
Bardzo chcialabym takie upiec. Pomoradzcie, czy to tylko pierniczki musza byc
czy moga byc inne. Tak czy siak prosze o jakis przepis, bo w zyciu ciasteczek
nie pieklam, pierniczkow tez zreszta. I jak zrobic kolorowy lukier, hehehe
bialego tez nie robilam.
Gdyby mi sie udalo takie ciasteczka zrobic to dolaczylabym kilka do drugiego
prezentu emeryckiego.
Obserwuj wątek
    • goskaa.l Re: frywolne ciasteczka 23.03.07, 14:30
      To nie muszą być pierniczki. Równie gobrze mogą być herbatniki. Lukier kręcisz
      z cukru pudru i białka (bodajże na 1 białko 100 g cukru). Dodajesz syntetyczne
      barwniki lub:
      - sok z buraka,
      - sok ze szpinaku,
      - kakao.
    • czarny.humor To proste Grażynko! :))) 23.03.07, 15:04
      Wprawdzie też nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się to całkiem proste zadanie.
      Bierzesz tak:
      Wodę, mąkę (nie ziemniaczaną!), cukier, jajka (bez skorupek), jakiś tłuszczyk (np. smalec z cebulką) sól i pieprz do smaku.

Wszystkie składniki -"zusamen do kupy",
      Mieszsz, ugniatasz i formujesz pupy.
      Nie tylko pupki będą smakowite.
      Bo męskie ciała też są znakomite.
      Ciut wyobraźni, troszeczkę inwencji,
      I Twoje ciastka są bez konkurencji.

Najlepiej uformować ciasteczka naturalnych rozmiarów, bo wtedy nie trzeba robić dekoracji z lukru, tylko ubrać prawdziwe koronkowe stringi. Mogą być oczywiście wyprane, ale w zasadzie - jak kto lubi!. smile))
      Jeśli się zdecydujesz na lukier, to najlepiej z masy solnej z dodatkiem cukru trzcinowego. Barwić można plakatówkami.

Jak upieczesz, przynieś trochę do Gawiarenki - wszyscy chętnie spróbujemy!

smile))
      • grazyna10 Re: Humorku - rewelacja 23.03.07, 15:54
        Podales przepis nie tylko na frywolne ciasteczka ale zarazem pikantne smile) Moga
        byc niezle. Wtedy lukier mozna robic np, keczupowy, serowy, lososiowy...
        Pomysl z naturalnym rozmiarem nie jest zly, tylko troszke klopotliwy. No bo
        jaki rozmiar robic 36 a moze 44. Jesli mialabym je ubrac w stringi, zwlaszcza
        nieprane to najlepsze bylyby moje wlasne ale taki rozmiar ciasteczka (chyba
        raczej ciastczydla) mi do piekarnika nie wejdzie sad(
        Jednak sprobuje zrobic miniaturowe, domyslam sie, ze wycina sie foremka
        serduszka i odcina ten ostry koniec.

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc i wieczna
        ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
        • gabira Re: Humorku - rewelacja 23.03.07, 16:21
          Ciacho w naturalnych razmiarach proponowałabym upiec z drożdżowego. Pięknie
          wyrośnie, będzie pulchne, puszyste i pachnące. Może nawet się subtelnie
          zarumieni.
          • tesunia Re:ale erotyczne wypieki 23.03.07, 17:06
            smile)
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a zachwycona lekko_pół_średnio 23.03.07, 20:45

A dlaczego nie masz weny, aby wypiec ciasteczeka, które obrazują REWERSY
      męskie, zamast AWERSU damskiego ?
      Jaki problem?? Napewno będą ciekawsze formalnie , bo rewers męski jest
      bardziej, że tak powiem " bogaty" w swej "bryle".
      Dlaczegóż to - już nawet ciasteczka mają odzwierciedlać (jak widzimy na
      załączonej fotce ) akurat awers damski ?
      Czy za mało Ci jeszcze epatowania wszędzie i zawsze kobiecymi drugorzędnymi
      cechami płciowymi? Jeszcze i w ciasteczkach tego trzeba ?
      Ja mam juz dość i po uszy tego eksponowania zawsze i wszędzie, we wszystkich
      prawie reklamach, gdzie trza i nie trza - aluzji do nagości TYLKO kobiecej.
      Nie przyszło by mi do głowy, że jeszcze i w wypiekach można posłużyć się
      intymnością. I wcale to nie jest błahostka. Nie jest to niewinny żart. Jest
      niestety tak, że nawet już i same kobiety(jak widać) są znieczulone na to, jak
      są uporczywie i stale uprzedmiotowiane i same kobiety tę " spiralę nakręcają"
      czego ewidentnym przykładem jest własnie post naszej forumowiczki, pragnącej
      wykonać taki - a nie inny- wypiek.

a, ale zachwycona nie jestem Twoim zachwytem.
      • grazyna10 Re: zachwycona lekko_pół_średnio 23.03.07, 22:13
        Padalcu, nie galopuj. Wypiek wlasnie taki chcialam zrobic na urodziny pewnego
        holendra. Przesymapatyczny facet, lasuch straszny. Zna pare slow w jezyku
        polskim ale najbardziej podoba mu sie zwrot "fajna dupa". Na tyle jest
        zorientowany, ze wie, ze nie moze tego powiedziec do polek a do holenderek nie
        bardzo ma okazje, bo rzadko trafia sie taka fajna dupa. Wyglasza to z
        nieklamana przyjemnoscia ogladajac TV. Facet bedzie konczyl 62 lata i jest
        powaznie chory, chcialam mu po prostu zrobic przyjemnosc.
        W zamysle prywatnie myslalam tez o ciasteczkach w wersji meskiej. A tak wogole
        to moj post dotyczyl przepisu na ciasteczka i lukier. Moze niepotrzepnie dalam
        link do fotki, bo w efekcie watek zszedl na inny tor a ja przepisu nadal nie mam
        a bez przepisu nici z ciasteczek, jakakolwiek by one mialy miec forme.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a przepis na ciasteczka 23.03.07, 22:35
      Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli i pokrojone na kawałki masło. Posiekać
      nożem. Dodać cukier i żółtko, zagnieść szybko ciasto i wstawić na 30 minut do
      lodówki. Ciasto rozwałkować grubość 3-4 mm, wyciąć foremki o różnych kształtach
      ( nie koniecznie w kształcie d--py damskiej ) i piec 10-12 minut w temperaturze
      200oC.
      • grazyna10 Re: przepis na ciasteczka 23.03.07, 22:43
        Padalcu dziekuje serdecznie. Przepis wydaje sie latwy i do zrobienia nawet dla
        mnie. Prosze podaj jeszcze ile maki, cukru, masla i jajek. Ja naprawde nie
        pieczaca jestem, wiec przepis musi byc prawie jak dla dziecka.

• p.a.d.a.l.c.o.w.a lukier 23.03.07, 22:43
      Lukier(bardzo łatwy)

Składniki:
      15dkg cukru pudru
      2-3 łyżki soku z cytryny
      1-2 łyżki gorącej wody
      Sposób przygotowania:
      Wszystko wymieszać,aż powstanie jednolita masa, podgżewać mieszając na małym
      ogniu.
      Barwniki dodawać naturalne ( marchew, jagody czarne, pożeczka czarna,czekolada
      90%..itp )lub sztuczne, czego nie polecam.
      • grazyna10 Re: lukier 23.03.07, 22:55
        Padalcu, jestes wielka. Podejrzewam, ze ciasteczka lukruje sie juz po
        upieczeniu i chyba musza przestygnac. Czy dobrze kombinuje? Jeszcze tylko
        prosze podaj mi ilosci skladnikow do ciasta i juz nie bede glowy zawracala.

• p.a.d.a.l.c.o.w.a powyżej są składniki do ciasta 23.03.07, 23:19
          grazyna10 napisała:

> Padalcu, jestes wielka. Podejrzewam, ze ciasteczka lukruje sie juz po
          > upieczeniu i chyba musza przestygnac. Czy dobrze kombinuje? Jeszcze tylko
          > prosze podaj mi ilosci skladnikow do ciasta i juz nie bede glowy zawracala.
          Tak, ciasteczka lukruje sie już po upieczeniu. A składniki do ciasta masz
          podane w temacie " składniki ".
          dobra-noc i smacznego
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a składniki 23.03.07, 22:53
      50 dag mąki
      20 dag cukru pudru
      12 dag masła lub margaryny
      1 jajo całe, lub 2 żółtka
      1 dag sody oczyszczanej, lub proszku do pieczenia
      • grazyna10 Re: Zrobilam 07.04.07, 08:49
        Ciasteczka zrobilam. Tu efekt mojej pracy
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,60387958.html
        Padalcowej dziekuje za przepis, sa baaardzo dobre. Niestety wersja meska mi nie
        wyszla, musze to troche przecwiczyc. Niestety damskie zadki sa latwiejsze do
        wykonania niz meskie fronty. Ale zaparlam sie i zrobie jeszcze wersje meska.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka