aga-kosa 01.03.14, 09:02 Pogodnych dni i wielkiego apetytu na wiosenne spacery wszystkim życzę. aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 01.03.14, 15:59 U nas cudnie i cieplutko. Witam miło i życzę równie pięknej pogody jak u nas. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 01.03.14, 16:02 Dzień dobry. kolejny przepiękny dzień,mimo prognoz deszczowych. Jutro jedziemy do Wrocławia, bo tradycja została złamana. Młodych powaliło choróbsko i nie przyjechali do nas na weekend.Poza tym ciekawi jesteśmy bezpośredniej relacji zięcia z dwutygodniowej wyprawy do Bangladeszu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 01.03.14, 19:11 Mieliśmy naprawdę przepiękną pogodę, cieplutko, słonecznie. Na obiad przyjechał syn z dziewczynami - potem poszlismy puszczać latawce.Wzbijały sie bardzo wysoko. Potem podwieczorek - i dziewczynki z tatą odjechały i zrobiło sie cicho i smutno... Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 01.03.14, 20:05 Za mną dzień" porządkowy" ale i kino zaliczyłam . "Tajemnica Filomeny"- wzruszający,zabawny film ,oparty na faktach autentycznych. Gorąco polecam.Wiosennie pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 02.03.14, 14:04 Witam wiosennie bo pogoda wręcz przecudna. Miłego dnia wam życzę. Wczoraj zbiliśmy nowy kompostownik, jutro go impregnuję i sypię wapno na ogród. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Marcowo.. 02.03.14, 14:27 Zakwitły krokusy pod oknem naszym, kuchennym !!!!!!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 02.03.14, 21:37 Moje tulipany już mają spore liście. W cieniu było 14 stopni - mogłam dzis kawkę wypić na dworze. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 03.03.14, 11:27 Witam,pojechaliśmy do córki do Lublina.Dzisiaj słonecznie lecz chłodno przez zimny wiatr.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 03.03.14, 12:04 Witam po nieprzespanej nocy / nie wiem co było powodem ale miałam też jakieś problemy trawienne/. Dzisiaj idę na proszony obiad a potem do kina na "Sierpień w hrabstwie Osage". Mam nadzieję ,ze dojdę do siebie. Miłego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 03.03.14, 14:20 A mi nic nie zakwitło,ale rośnie mi moje mango,ma 2 tyg. Miłego poniedziałku Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 03.03.14, 14:38 Witam milutko. Miłego tygodnia życzę i lepszej pogody, bo dziś jakoś chłodno i wieje. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 03.03.14, 18:35 Szaro dziś było ,nieprzyjemnie - ale sie zmobilizowałam i pojechałam do fryzjera bo juz przypominałam miotłę w którą piorun trzasnął. Już jest lepiej. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 03.03.14, 19:02 Ja też muszę bom też jak czarownica z piekła rodem Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 04.03.14, 17:31 Witam serdecznie, co tu taki pomór? gdzie Jagusia itd. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 04.03.14, 17:45 Witaj Tamaryszku i inni,słucham Kerrego.Cały dzień było zimno. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 04.03.14, 19:40 Co ty robisz Jagusiu że mało tu ciebie? Ja na ogrodzie tyram bo pogoda dopisuje i co nieco można już podszykować. Zrobiliśmy nowy kompostownik, bo stary zgnił;D a ty co porabiałaś? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 04.03.14, 20:56 Piękny kompostownik Tamaryszku,zaraz bym tam kwiatki posadziła. Co ja robiłam? ugotowałam kapuśniaczek na żeberku i upiekłam bułeczki na zakwasie i gram w Mahjonga. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 04.03.14, 21:22 Oj, jeśli kwaśny, to całą zime takiego nie miałam a lubmy. Muszę się zabrać za taki ale najpierw ukiszę kapustę, akurat wczoraj zjedliśmy ostatni słoiczek do rybki. Jutro jedziemy na zakupy to kupie i ukiszę, a potem ugotuję. Dzięki za pomysł. Ale w co grasz, to nie wiem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 04.03.14, 21:30 A w to,tylko trzeba się zarejestrować gryonline.wp.pl/ Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 04.03.14, 22:29 To nie dla mnie, nie lubie gier i nie mam na nie czasu, ale ty baw się dobrze Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 05.03.14, 09:40 Zanim ci sie ukisi -to trochę potrwa. Ja znalazłam warzywniak gdzie jest kiszona pyszna kapusta (nie kwaszona z dodatkiem octu) i kupuję tam do wiaderka.Jest dobra. Zaczyna nieśmiało wyglądać słońce, podniesie trochę temperaturę bo wczoraj było chłodno. Mam parę gierek w komputerze , ostatnio tez przesiedziałam prawie cały wieczór bo to wciaga jak diabli. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 05.03.14, 10:34 Witam wraz z pojawiającym się słonkiem i dnia radosnego życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 05.03.14, 10:41 I ja witam ,ale u mnie słonka niet i trzeba trochę się rozbudzić. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 05.03.14, 12:26 Jest mi smutno trzeci dzień. Co dziennie rano jeżdził fajny ciągnik kolo mego okna,w sobotę miał wypadek śmiertelny i już nie jeżdzi..... Tamarko,mam taki sam kompostownik,może trochę w mniej inteligentnym miejscu od ubieglego roku,to kiedy mogę coś z niego wybrać????? Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 05.03.14, 14:22 U mnie słoneczko śmieje się na całego, temp. 14 stopni. Popracowałam trochę na działce, pograbiłam te swoje 4 ary trawy, spaliłam od razu. Pojeździłam też rowerem, nie tyle ile chciałabym, ale nie dysponuję za bardzo wolnym czasem. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 05.03.14, 16:35 Anoagatka napisała.... >>Tamarko,mam taki sam kompostownik,może trochę w mniej inteligentnym miejscu od > ubieglego roku,to kiedy mogę coś z niego wybrać?????<< Wszystko zależy jak jest przerobiony. Czy były w nim glizdy, czy podlewałaś wodą, przesypywałaś warstwy ziemią? dawałaś przyspieszacz rozkładu itd. Jeśli nie to dopiero jesienią bym go dała na ogród, albo tak jak ja, przesiewaj go. Mam sito z oczkami 1,5 cm. i przesiewam. To co przeleci daję na ogród a to co zostaje na sitku z powrotem wrzucam do kompostu. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 05.03.14, 16:36 Iryska napisała... >Zanim ci sie ukisi -to trochę potrwa.< My nie lubimy bardzo kwaśnej i myślę że tydzień jej wystarczy. Witam milutko i zmykam, kapucha ukiszona Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 05.03.14, 17:01 Pospacerowałam trochę, było ciepło,trochę słońce zamglone ale było. Jutro ma gdzieniegdzie padac. U nas już bardzo sucho. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 06.03.14, 15:15 Zrobiło sie paskudnie ,szaro i zimno. Nie chce mi sie dzisiaj wychodzić. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Marcowo.. 06.03.14, 15:24 Wychodziłam z domu. Zimno wietrznie i nieprzyjemnie, a w górach spadł śniego. Mamy wiosne astronomiczną, aby do kalendarzowej, a później już tylko lato i to jest optymistyczne. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 06.03.14, 15:35 Witam,dziś podróżowałam i mam dość zimna więc siedzę w domu i czytam. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 06.03.14, 16:12 Witam,u mnie tez dzisiaj pochmurno ale ciepło i energii mam wyjątkowo dużo. Byłam już na angielskim,w kawiarni ,teraz gotuję ziemniaczki i wybieram się na pilates. Miłego popołudnia życzę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 06.03.14, 16:50 Witam, zmęczona po pracy na ogrodzie, nie macie jakogos osiłka do pomocy Miłego popołudnia zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 07.03.14, 11:23 U mnie też by się przydał krasnoludek,kazała bym mu ugotować coś dobrego. Czekam na slonko,przyjdzie...nie przyjdzie.. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 07.03.14, 12:12 Cieszę się,że przestał padać deszcz ze śniegiem,dla nas słonka na dziś zabrakło,pozdrawiam. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 07.03.14, 12:28 jaguś,pobudziłaś mój apetyt i choć też nie chce mi się gotować to idę do kuc hni zrobić sobie szpinak, jajeczko i wczorajsze ziemniaki. Miłego dnia. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 07.03.14, 15:17 Witam w cudny piątek a i cały weekend ma taki być. Zakasać tylko rękawy i porządkować ogródek Miłego weekendu życzę Odpowiedz Link
super.halusia Re: Marcowo.. 07.03.14, 18:01 Gdybym miała działeczkę,to z pewnością już bym tam była,ale pomyślę nad tym,pozdrawiam Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 07.03.14, 21:19 U nas dzis swieciło,z dzieckiem byłam na placu zabaw ale niedługo bo wiał chłodny wiatr.Ponoć od jutra m być cieplej. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 08.03.14, 08:57 Pogoda jak do tej pory znakomita. Wczoraj to mnie energia rozpierała. Wcześniej był dzień teściowej, następnie Popielec i znowu dzień kobiet. W piątek dowiedziałam się, że markery i inne wyniki w normie ( nawet żelazo, którego miałam za dużo wróciło do normy), koncert Grechuta kontra German i dziś znowu dzień kobiet. Sok z brzozy kapie dosyć szybko. A ja muszę upiec piernika - bo jeden mąż to za mało. Piernik musi dojrzeć - inaczej niż mężczyzna - a mąż ma w przyszłym tygodniu urodziny. Wnuk i zięć też. Oj, będzie bal... aga Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 08.03.14, 09:17 Witajcie w tym dniu szczególnym.Pamiętacie te gożdziki okolicznościowe,podawane bezpośrednio z wiadra albo innego kubła? Albo deficytową kawę czy rajstopy? Trochę mi się to dzisiaj jawi jak sen. Sama sobie się dziwię,ze tak wcześnie lukam do kompa ale sprawdzałam imprezę dedykowaną kobietom, na którą się wybieram do muzeum . Jubilatów /2 wnuków i zięć/ i solenizantów marcowych u mnie też dostatek. Słonko zagląda w moje okna,szykuje się piękny dzień. Przyjemności wszelkich życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 08.03.14, 10:26 Nareszcie słonko wyszło,od razu dzionek nabrał kolorów, a przypieczętowane czerwonymi tulipankami. Miłego Dnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 08.03.14, 10:31 Julinko! w naszym wieku do muzeum ?! :0 Szybko prostuj i napisz, że w muzeum będziesz zwiedzająca a nie eksponatem . Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy... ) aga Wiesz, że żartuję. To jak z tą teściową co rowerem się wybierała na cmentarz a zatroskany zięć zapytał: - a rower kto przyprowadzi. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 08.03.14, 12:57 Aguś, dobre! Oczywiście , idę spędzić czas w towarzystwie kobiet spoglądających z rzeżb,obrazów i fotografii podczas specjalnego "kobiecego" spaceru po Pałacu Królewskim. Uwielbiam obcowanie z pięknem i kojącą atmosferę muzeum. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 08.03.14, 14:22 Witam,po mglistej połowie dnia pojawia się słońce.Odwiedziła mnie koleżanka,planujemy spacer, pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 08.03.14, 14:33 Witam milutko i zmykam do zajęć. U nas pogoda boska i trzeba korzystać. Miłego weekendu życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 08.03.14, 21:58 Przypominam sobie moje powroty dniokobietowe z pracy. - Jak oddział liczył 200 górników to kazdy z kwiatkiem a jeszcze koledzy z dozoru...Matko, kaplicę by ubrał... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 09.03.14, 10:44 Witam,dzisiaj mnie obudziło słońce.Teraz gotowanie a potem na spacer.Udanej niedzieli. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 09.03.14, 13:49 Ja też witam was w piękną i słoneczną pogodę. Miłej niedzieli życzę Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 10.03.14, 14:29 Dzień dobry. Za oknem bezsłonecznym jest na termometrze 15 stopni, na słonecznym 28. Jest tak pięknie,że nie mam siły wściekać się na moją stomatolog, która wzięła tydzień urlopu, gdy ja jej pilnie potrzebuję. Ale poczekam. Jakoś się znieczulę. Życzę wam wszystkim pogody ducha. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 10.03.14, 18:57 Niewiele dzis skorzystałam ze słońca. Przyjechałam wczoraj do domu i po trzydniowej nieobecności nazbierało sie trochę roboty jak odkurzanie, mycie itp. Mam mop parowy to szybciej poszło. Wczoraj za to bylismy z dzieckiem na lodowisku i wnuczka koniecznie chciała żeby babcia się nauczyła jeździć. Choć sama jeździ wisząc prawie na szaliku który trzyma tatuś. Potem do parku, tak ze sobie zapas świeżego powietrza miałam a jeszcze następny dzień. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 11.03.14, 12:17 Byłam w ;lesie, nazbierałam sok z brzozy, pies miał spacer solidny bo pańcia rowerem pojechała. Mąż w tym czasie oczyścił filtr w pralce. Miałam do zaliczenia łazienkę. Z rozpędu wyczyściłam stół i ławkę pod orzechem. Ptaki tam miały swoją stołówkę a teraz w ciepłe dni to właściciele będą urzędować. aga Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 11.03.14, 13:21 Bardzo lubię obserwować ptaszki jak ganiają się jeden za drugim i wpadają we świerczek. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 11.03.14, 16:31 Witam milutko. Pomyłam okna, bo okropnie miałam brudne i sypałam żwirek przy płocie. Pogoda cudna i pałerka dostałam do pracy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 11.03.14, 18:06 No to sobie dzis pograbiłam! Juz nie miałam siły isć na kije. A tak było ciepło że musiałam sie przebrać w bluzkę z krótkim rękawem. Ponoć od soboty czeka nas załamanie pogody. Deszcz się przyda bo u nas strasznie sucho ale o śniegu nie chcę nawet słyszeć... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 12.03.14, 14:51 Ja też czekam na deszcz bo susza straszna. Jutro posieję pietruszkę i trzeba będzie podlewać bo wczoraj jak maż przekopywał ogródek to piasek jak na plaży. Niby na weekend ma padać to oby. Witam serdecznie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 12.03.14, 16:27 W sobotę ma padać, moze i dotrze do nas.Poza tym ma się ochłodzić, nie możesz z tą pietruszką zaczekać? Jak w nocy wskoczy na minus to i tak ci nie zakiełkuje.Zerknij na Polskę zachodnią www.twojapogoda.pl/16dni.htm Dziś znów porządkowałam, paliłam liście.Tu na razie dom od domu w pewnej odległosci, nikomu to nie przeszkadza. Potem przeszłam sie z psami i mam na dzisiaj dość. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 12.03.14, 18:02 Irysko, pietruszkę można nawet w październiku siać, jej nasiona nie boją się mrozów, a wzejdzie i tak dopiero jak sie wypogodzi. Nie ma strachu. I tak jednak muszę jechac do poprawki do fryzjera. Dziś byłam na pasemka cięcie i skchrzaniła mi z tyłu bo jedna strona głowy jest nie ścieniowana. Kurde! dziś 3 i pół godziny straciłam i jutro znowu muszę. Czy ja nie mam co robić? Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 12.03.14, 19:28 Chcesz być piękna, Tamaryszku, musisz pocierpieć. Tak już jest. Dzisiaj był kolejny,przepiękny wiosenny dzień. Trochę czasu spędziłam na działce, czuję ,że żyję. Z kociej brygady na działce, liczącej na początku zimy 8 sztuk, zostało sześć. Ponieważ cztery z nich to kobiety, co kilka dni noszę jedzenie z tabletkami anty....Te tabletki dają rezultaty. Jak przypomnę zimy, kiedy dokarmiałam dwadzieścia i więcej kotów. Ja się starałam, a sąsiedzi zza miedzy truli. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 13.03.14, 14:20 Witam bractwo i miłego dnia życzę. U nas lato w pełni, na krótki rękaw w ogrodzie pracowałam. Zaraz jadę z moim snopkiem włosów do poprawki, a wam miłego popołudnia życzę. Ps: Nie dość że mnie źle obcięli to jeszcze jak im pasuję poprawią. Czy mój czas sie nie liczy? Ale mam nerwa! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 13.03.14, 16:52 W cieniu mam 16 st. Byliśmy dzis u okulisty, ja tylko nowe okulary do czytania a mąz dwie pary - i do chodzenia i do czytania. Myśleliśmy o progresywnych ale nie ma sensu bo poprostu nie ma takiej potrzeby,to jest głównie dla ludzi którzy dużo czytają i piszą a mąż ma początki zaćmy w lewym oku więc może trzeba będzie za pół roku zmieniać szkła. Ja mam oczka zdrowe. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 13.03.14, 17:11 Witam,wróciłam od mamy.Mama i brat się przeziębili mimo słonecznej pogody.Choruje też moja mała brataniczka.U lekarza kolejki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jantoni.jajcorz Re: Marcowo.. 14.03.14, 15:04 tamaryszek44 napisała: > ... Nie dość że mnie źle obcięli to jeszcze jak im pasuję poprawią... Nieśmiało sugeruję abyś sprawiła sobie fryzurę, której fryzjer/ka nie będzie w stanie zepsuć. Ja tak zrobiłem kilka lat temu. Teraz tylko ustalam z fryzjerem, którą maszynką strzyc - 3 lub 5 mm (na okrągło). Człek się nie poci i muchy nie mogą się ślizgać po glacy - permanentny orgazm Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 14.03.14, 17:40 Nie sugeruj, ani nieśmiało, ani śmiało, bo mam swoje pomysły. Do takiej fryzury jak sugerujesz to i fryzjer niepotrzebny. Trzy strzyżenia i można kupić maszynkę dla użytku domowego Mam taką, ale tylko męża nią strzygę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 14.03.14, 17:42 Oj, zapomniałam się przywitać..... Witam w kolejny piękny dzień. Prześwietlałam iglaki. Czekam na deszcz i mam nadzieję, że jak prognozują, jutro popada. W końcu niech wapno wsiąknie. Odpowiedz Link
jantoni.jajcorz Re: Marcowo.. 14.03.14, 17:59 tamaryszek44 napisała: .... Do takiej fryzury jak sugerujesz to i fryzjer niepotrzebny. Kolejna zaleta mojej sugestii Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 14.03.14, 21:53 Dobry wieczór,witam się dopiero teraz,bo nie miałam czasu w ciągu dnia. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 14.03.14, 22:04 Jak to dobrze ze nie ma na górze baby dziada i pieca. Jest ptica i ptic i zauważyłam,że ten ptic ciągiem sobie wyfruwa a ptica ciągiem w domu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 15.03.14, 09:34 Jantoni, zafundowałam sobie prawie taką fryzurę. Mam trochę dłuższe 1 cm. Jestem zadowolona bo pod kaskiem nic się nie dzieje a jak nie mam kasku to jestem "jasnieoswiecona" bo słońce wszędzie dochodzi. Wreszcie wiem jaki kolor włosów mam na głowie. Ślicznie siwe. aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 15.03.14, 09:57 Witam i zmykam,bo dziś syn przyjeżdża,pędzę do kuchni. Odpowiedz Link
jantoni.jajcorz Re: Marcowo.. 15.03.14, 11:01 aga-kosa napisała: ... Mam trochę dłuższe 1 cm. Ja taką długość uzyskuję po ok. miesiącu. Oczywiście tylko w tych miejscach, gdzie ta szczecina chce rosnąć Wieje dzisiaj niemożebnie. Jak mnie dzisiaj z boku dmuchnęło, to moje (93kg) ciałko przebiegło galopem prawie 5m. Gdybym schudł, to przy tym podmuchu mógłbym się unieść w powietrze Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 15.03.14, 12:03 Witam milutko. U nas też wieje i popaduje. Rosołek pachnie i zaczynamy weekend Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 15.03.14, 13:18 Dzień dobry. Ucieszył mnie deszczyk,pierwszy opad od bardzo dawna. Niestety, wiejący wiatr wysuszył na bieżąco. Życzę wszystkim miłego,udanego weekendu. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 15.03.14, 14:17 Witam,wieje i leje oraz zimno u nas.Przyjeżdża młodszy syn więc pitraszę od rana.Udanej soboty! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 15.03.14, 17:28 Antoni, zlituj się a jak sie kobiecie z taką fryzura swiatu pokazać? Anoagacie nie podobał sie piec (kominek) ale zimową porą był potrzebny a skoro wiosna zawitała to i ptaszki swiergolą. Choć ta wiosna dzisiaj mocno kapryśna, polało troche ( i dobrze) ale duje niemozebnie. Rano psy nie chciały wyjsc na dwór. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 16.03.14, 09:35 Witam,wieje i pada deszcz ze śniegiem.Zaraz przyjeżdżają goście.Udanej niedzieli,pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 16.03.14, 10:25 Witam ....zimno,mokro i wietrznie.Dziś też syn przyjedzie, mam dla kogo gotować. Odpowiedz Link
jantoni.jajcorz Re: Marcowo.. 16.03.14, 11:23 iryska2604 napisała: > Antoni, zlituj się a jak sie kobiecie z taką fryzura swiatu pokazać? Będzie "robić" za hipsterkę albo inną celebrytkę I wszyscy będą ją podziwiać! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 16.03.14, 12:16 Mimo silnego wiatru byłam z psem w lesie. Ja na rowerze, pies na piechotę. Musiałam pozbierać sok z brzozy. Zostawiłam butelki na gałęziach i bałam się, że się przeleją. Przywiozłam 5l. Zbieram już na wino, bo nie zdążymy wszystkiego wypić. Daję część sąsiadce, która jest po chemii i bardzo osłabiona. Chętnie zimny wypija. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 16.03.14, 17:53 Ja tam nosa nawet nie wychyliłam. Wczoraj nam samochodem rzucało. A tak wyje że momentami strach człowieka ogarnia. Znów się czuję jak na wzburzonym morzu. Najgorzej w nocy. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 17.03.14, 11:28 Wreszcie jest zima,śniegu prawie do kostek. Psy nie szczekają,koty nie marcują,cisza i spokój,tylko ten wiatr wiatr i wiatr. I szumi dokoła las.... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 17.03.14, 11:35 Czekamy na słońce, czekamy na wyż na wszystko co życie ociepli rozjaśni tymczasem za oknem szaruga i niż i smutek przeżytych baśni Prognozy na jutro, pojutrze i dalej są mówiąc oględnie dość względne Za nami już śniegi i deszczowe fale - czyli; dość głupio i biednie Pogodę trzeba mieć w sobie prywatna pogodę wewnętrzną by móc ją jak lampę zapalić gdy chmury i bzdury się spiętrzą Ten walczyk jest doskonały na taki dzień jak dziś. Wybieramy się na wykład o zwyczajach wielkanocnych. aga Ps : Dziwne ale za oknem prawie lany poniedziałek. ) aga Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 17.03.14, 12:10 Zacina deszczem i nadal wieje. Paskudnie. Witam mimo to milutko i miłego tygodnia życze. Odpowiedz Link
stedo Re: Marcowo.. 17.03.14, 12:32 Proszę nie wyzywać prawdziwego, typowego przedwiośnia marcowego od jesieni. Wszak w marcu jak w garncu i właśnie już od czwartku znów " majówka", a w weekend nawet 20* pewnie tylko na krańcach płd.- zach. ale jednak. Odpowiedz Link
stedo Re: Marcowo.. 17.03.14, 12:42 P.S.: tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/prognoza-na-16-dni-marzec-szykuje-cos-milego-kilka-dni-sporego-ocieplenia,116486,1,0.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 17.03.14, 15:16 Stedo,nie wyzywam,tylko przywołuję do porządku.Czekam na wiosnę,już nawet ziemię kupiłam do kwiatków. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Marcowo.. 17.03.14, 16:55 A ja słucham melodii irlandzkich z okazji dnia św. Patryka www.care2.com/send/card/6906-- Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 17.03.14, 18:23 U nas jest 10 st. -tyle że pada i wieje. Na szczęście nie ma śniegu. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 17.03.14, 18:33 Nie ma co narzekać, wszak porzekadło ludowe mówi, że w marcu jak w garncu. Ja już bratki na balkonie posadziłam i mają się dobrze. Dzisiaj,po trzech towarzyskich dniach /piątek- u mnie z koleżankami z pracy,sobota- urodziny wnuka, niedziela- obiad imieninowy u przyjaciół/ wreszcie spokojnie. Poszwendałam się po sklepach /kompletuję akcesoria żółto-zielono-pomarańczowe z myślą o Wielkanocy/, teraz leniuchuję w domu. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 18.03.14, 13:36 Witam w troche lepszą pogodę, jeszcze wieje ale nie pada i nie jest zimno. Robiłam na ogrodzie przy choinkach to całkiem miło. Udanego dnia życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 18.03.14, 17:11 Kupiłam róże, jutro trzeba będzie posadzić. Jest trochę lepsza pogoda - na szczęście. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 18.03.14, 21:30 No to walnęłam sete czyli 100. Przerwałam oglądanie tego gniota M JAK M.. Dlaczego za to płacimy ??? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 19.03.14, 11:41 Ja mam szczęście bo nie płacę Witam miło. U nas co chwile leje, ale od jutra zapowiadają dużą poprawę pogody. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 19.03.14, 12:38 No, poprawiła sie jak diabli...Szaro buro i znowu wieje. I trochę pada też. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 20.03.14, 10:09 Witam...od dziś wiosna astronomiczna,ale słonka nie widać. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Marcowo.. 20.03.14, 11:54 ale cieplutko +14*Ci niebo się wypogadza, bedzie i słoneczko Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 20.03.14, 13:22 Witam,okropnie wieje i zza chmur wygląda słońce.Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Marcowo.. 20.03.14, 14:52 U mnie 20 na plusie i pełne słońce. Młodzież chodzi po mieście z gołymi ramionami.Wiosna buzuje na całego. Wiosny w powietrzu i w duszy życzę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 20.03.14, 15:26 I wreszcie znowu mamy piękną i słoneczną pogodę. aż mnie z domu na rowerek wygoniło o 40 km. przegoniło Witam serdecznie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 20.03.14, 17:16 Kochani - 19 w cieniu ! W słońcu jak latem. A mirabelki ubierają juz białe suknie -już kwitną. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 21.03.14, 09:40 Witam,pięknie i u nas w końcu,ciepło i słonecznie.Miłego dnia,pozdrawiam. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Marcowo.. 21.03.14, 09:55 Jaguś, ale z Ciebie ranny ptaszek. Zdążyłaś już oblecieć jeziorko i wrócić...a może to fotka z okien sypialni? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 21.03.14, 11:09 Oh nie Doruś,z okien stawu nie widać,ale blisko. Byłam dziś na pobraniu krwi,to po drodze przez park. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 21.03.14, 13:19 Przebijam. W cieniu 21.Kwitną forsycje, płaczące wierzby w zielonych liściach, pokrzywa rośnie - wróciłam ze zbiorów, przyniosłam bukiecik fiołków. To moja Pyrlandia. aga Odpowiedz Link
maria6450 Re: Marcowo.. 21.03.14, 13:48 Dzisiaj ze zdumieniem i radością odkrylam na działce kwitnące pod jałowcami sasanki Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 21.03.14, 15:30 Witam w piękny i słoneczny piątek, ino głowy mało nie urwie, tak mocno wieje. Na rowerze pod wiatr jechałam w miejscu i zrezygnowałam. Miłego popołudnia i weekendu życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 21.03.14, 21:33 Jestem w górach, drogę mielismy fajną ale było gorąco. Wracam w niedzielę, mam nadzieję ze pogoda nam dopisze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 22.03.14, 15:24 A czemu ci smutno Anoagatko? Witam milutko o życzę dobrego humoru w takim razie Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 22.03.14, 20:33 tamaryszek44 napisała: > A czemu ci smutno Anoagatko? > Witam milutko o życzę dobrego humoru w takim razie Zmarła kuzynka lat 45 akurat z nadejściem wiosny. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 22.03.14, 21:29 Przykre...Ale niestety, nie znamy dnia ni godziny. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Marcowo.. 23.03.14, 07:51 Też współczuję, parę lat temu odeszła moja koleżanka, a był piękny, cudowny maj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 23.03.14, 11:49 Witam niedzielnie. Kiedy w takim wieku ktoś bliski odchodzi,nie możemy się z tym pogodzić. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 23.03.14, 12:30 Od wczoraj pada... My po obiedzie szykujemy sie do domu. Zapomniałam wam opisać atrakcje z piątku wieczorem -juz 22 mineła, wyglądamy przez okno a tam sie pali jak diabli,ktoś w środku wsi podpaliła sucha trawę. Wiecie jak się hajcowało? Co za idiota moze zrobić taką rzecz? I to nie pierwszy raz... Odpowiedz Link
maria6450 Re: Marcowo.. 23.03.14, 15:14 U nas też nagminnie wypalają trawy, co roku to samo, odsłaniają się jakieś butelki, "niespalalne" śmieci, smutny obrazek, a co z mieszkańcami gleby? Wróciłam znad morza, piękna pogoda, mało ludzi, tylko dwoje zbieraczy bursztynów, morze spokojne, lekka fala, długi, przyjemny spacer, garść kamyków . Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 24.03.14, 13:07 Witam miło, u nas leje od rana i zimno. Od środy zapowiadają poprawę pogody. Miłego dnia i tygodnia życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 24.03.14, 15:57 Też mi mży. Jest to bardzo potrzebna woda glebie. Było bardzo, bardzo sucho. Smutnie wygląda forsycja taka zapłakana, fiołki zwane dudkami stuliły swoje płatki nawet brzoza przestała wydzielać soki. Informuję, że pokrzywa jest już dobra do zbierania i jedzenia a w ciepłych nasłonecznionych miejscach nawet szczawiu da się nazbierać.:0 aga Szczawiowa na wędzonych kościach z jajeczkiem i śmietaną... mniam Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 24.03.14, 22:13 U nas od wczoraj lało. Ale najlepszy numer - wyjechalismy z gór tak po 15-tej, w domu byłam o 17 z minutami. Jechalismy całą drogę w deszczu. Kolo 19 -tej dzwoni siostra i mówi że u nich zrobiło sie biało ! Dzis mi przysłała MMS-a, rzeczywiscie -tak na oko z 20 cm przeszło śniegu. I leży. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Marcowo.. 25.03.14, 07:48 U mnie też chłodno, ale od jutra ma być ocieplenie. Miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 25.03.14, 14:28 Kotłuje się - wszystko na raz . I deszcz i wiatr i czasem słońce wygląda. Ale chyba ma sie ku lepszemu. Postawiłam sobie nasionka soi na kiełki. Póki co kupuję gotowe kiełki rzodkiewki,uwielbiam je. Jutro wysieję rzerzuchę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 25.03.14, 15:32 Witam, wreszcie się wypogadza, bo już szlak mnie trafiał na tą pogodę. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marcowo.. 25.03.14, 15:48 Dzień dobry. Pogoda typowo marcowa. Ale tak ten czas szybko mija,już kończy się marzec. Przechodząc w 2004 roku na emeryturę myślałam,że będę się nareszcie nudziła. Niestety, w dalszym ciągu uczucie nudy jest mi obce. Za miesiąc jedziemy na kilka dni (ja i mąż) do Świeradowa Zdroju, a potem na tydzień do mamy męża na Lubelszczyznę.Tak się cieszę, bo powiem wam,że to codzienne,monotonne życie dobija mnie. A z innej beczki - jestem zawiedziona tym,jak działają nasze sądy, zwłaszcza w sprawach dotyczących opieki nad dziećmi. Wierzcie mi,mamy taki system,że najmniej w nim chodzi o dobro dziecka. Biurokracja górą, sprawy wloką się miesiącami. Ale co tam, aby do lata. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 26.03.14, 10:11 Dzień dobry,wychodzi zza chmur słonko.Dzisiaj nieco cieplej ale jeszcze chłodno.Od paru lat zarówno na emeryturze jak i przed nią nie mam czasu,bo doba jest za krótka jak dla mnie.Zapewne przez moje częste wyjazdy.Miłego dnia,pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 26.03.14, 11:05 Witam i u mnie wreszcie słonko.Wiosna bardzo pomału się budzi. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 26.03.14, 15:44 Tu tez ładnie. Czekam aż moje boczne drogi obeschną. Dzis musiałam zrobić badania na krzywą cukrową a jak rano sie wyjedzie z domu to potem cały dzień taki jakis rozerwany. Muszę sobie wysiać zioła do skrzyneczki, róże też lezą i czekają .Chyba nic sie im nie stanie bo dzis w nocy było - 2 to lepiej nie ryzykować chyba? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 26.03.14, 15:55 Witam milutko. Pogoda się poprawiła ale chłodno jeszcze. Byłam na rowerku, a teraz głowa mnie boli, chyba za dużo swiezego powietrza się nałykałam Milego popołudnia życzę. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Marcowo.. 27.03.14, 08:49 Na działce, pod włókniną wzeszła posiana na zimę marchew i pietruszka, równe, zielone rządki. Udało się! Szukajmy zieleni, cieszmy się nią, podobno leczy. Miłego, dobrego dnia. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 27.03.14, 10:19 Posiany jesienią szpinak ma się dobrze,truskawki zadbane jesienią już obrosły trawą,przezimowało oregano.Dzisiaj nadal chłodno i ponuro.Udanego dnia. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marcowo.. 27.03.14, 12:48 Obejrzałam mape pogody i widzę u Alfredki tylko 9 st u Iryski pochmurno a u Jagusi pada deszcz a ja mam aha !! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 27.03.14, 17:03 A właśnie że nie !Tylko rano sie zachmurzyło, ale trwało to dośc krótko. Tak sobie dałam do wiwatu ze juz z psami nie poszłam. Przygotowałam rabatę pod róże Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Marcowo.. 28.03.14, 05:49 W 3city tylko rosa na podłożu. Za to mgła jak diabli, a przez to na morzu wyją (okresowo) pławy mgłowe. Mieszkam ok 2 km od brzegu morskiego i w nocy kilkakrotnie mnie wybudzały. W dzień tło akustyczne jest wyższe, to i pławy nie są tak wyraziste. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marcowo.. 28.03.14, 10:06 Witam,od rana słońce się śmieje pełną buzią.Udanego dnia! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marcowo.. 28.03.14, 10:24 Z rana było pochmurno,ale się rozpogodziło i wyszło słonko. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marcowo.. 28.03.14, 11:38 Osiołkowi w żłoby dano. Na dziś miał być barszczyk i paszteciki z pokrzywą ale nazbierałam szczawiu i język mi ucieknie jeśli dzisiaj nie będzie szczawiowej z jajeczkiem. Taki świeży, zieloniutki.. mniam, mniam aga Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Marcowo.. 28.03.14, 12:00 A i nas pada od rana i niebo zaciągnięte Miałam sprzątać i gotować, a tu wody nie ma. Do licha z taki piątkiem i pogodą, nawet na rowerek nie pójdę. Mimo wszystko miłego dnia i cieszcie się słoneczkiem, jesli takie macie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marcowo.. 28.03.14, 15:32 Jutro zaraz idę na łąkę zobaczyć czy szczaw mi rosnie. Narobiłas mi ago smaku. U mnie też sie mgła ściele ale nie wyje.Zgredku, co to są te pławy co wyją? Odpowiedz Link