Dodaj do ulubionych

Gawiarenka -sierpień 2007

02.08.07, 19:04
Hej nowy miesiąc, a tu stara gawiarenka. Otwieram nową uroczyście kawą i
ciasteczkami
img179.imageshack.us/img179/2908/kopjekoffie27rx3.gif
Obserwuj wątek
    • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 02.08.07, 19:07
      Filarku Twoje zimne pyfffko tu w nowej gawiarence stawiam
      img254.imageshack.us/img254/2341/tpiwo8xb6.gif
      a dla tych co nie lubią pyffka
      img214.imageshack.us/img214/1121/naupa322nu1.jpg
      • dwa-filary Re: Gawiarenka -sierpień 2007 02.08.07, 20:21
        Dziś bardziej apetycznie wygląda to bardziej abstynenckie,więc skosztuję wink))
        • tesunia Re: Gawiarenka -sierpień 2007 02.08.07, 20:49
          wpadlam na momecik by nie zostac zapomnianawink)

w skrocie powiem,
          ze pogodowo do kitusad(
          lacieteta przepracowane od pucowania okien,
          ech...ze tez zawsze ma sie cos do zrobieniasad,wink)

zycze cieplego wieczoru
          • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 03.08.07, 17:23
            Może ktoś wypije ze mną poobiednią kawę? Usiądę sobie na ławeczce i popatrzę
            jak zwierzaki biegają.
            • krista57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 03.08.07, 17:48
              Helenko wypijemy kawe razem?
              Poczestuje Cie ciastem z jagodami,jeszcze ciepłym.Poczekaj tylko
              posypie cukrem pudrem.Od trzech tygodni nic nie pieklam...dopiero dzisiajsmile
              • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 03.08.07, 17:57
                Pyszne ciasto Krysiu,mogę jeszcze jeden kawałek? tak dawno ciasta nie jadłam.
                • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 03.08.07, 20:20
                  Zostało jeszcze trochę tego ciasta? O tam jeszcze kawałek zostało. Krysiu możesz
                  częściej piec takie pyszne ciasto
                  • dwa-filary Re: Gawiarenka -sierpień 2007 03.08.07, 21:05
                    no i znowu sie nie załapałam na to ciasto,tak smacznie mlaskałyscie,ze biegusiem się przemieszczałam ,a i tak nie zdąrzyłam.....musiało być naprawdę dobre....niech Wam idzie na zdrowie...Pozdrawiam serdecznie
                    • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 04.08.07, 16:23
                      Filarku,upiekłam dzisiaj ciasto ze sliwkami i zaparzyłam swieżą
                      kawę,zapraszam,napewno dzisiaj ciasta nie zabraknie jest cała blaszka.
                      • maladanka Re: piwo rezave - wiecie co to? 05.08.07, 22:30
                        img105.imageshack.us/my.php?image=bardejovpiwofz0.jpg
                        to jest piwo,które nie tylko smakuje ale i wygląda!
                        Najpierw do szklanicy nalewane jest piwo ciemne /nie żadne karmi, ale
                        faktycznie ciemne piwo/,potem delikatnie piwo jasne. A na wierzchu powstaje
                        biała piana.
                        Cała umiejętność,to tak nalać piwo,żeby się warstwy nie zmieszały.
                        I patrzymy sobie na oszronioną szklanicę, na bąbelki wewnątrz i czekamy na
                        moment gdy już..już...ooo...jakie smaczne!
                        Słowacja to piękny kraj!
                        • dankarol Re: piwo rezave - wiecie co to? 05.08.07, 22:51
                          Danuś dawaj to piwo, bo musze gardlo po śpiewaniu przeplukać
                          • krista57 Re: piwo rezave - wiecie co to? 05.08.07, 23:00
                            Nigdy nie przepadalam za piwem,dzisiaj mi wyjątkowo smakowało.
                            Na "fiescie" stalam w kolejce za ciepłymi orzeszkami,za lodami,
                            za goframi a nawet na hamburgerem!
                            • maladanka Re: kawy!!!! 07.08.07, 09:38
                              Pijecie,piłyście,piliście? - ja mam ten momet przed sobą - pierwszy
                              łyk...
                              • dankarol Re: kawy!!!! 07.08.07, 09:40
                                a ja właśnie ostatni wysączyłam sad
                                • dankarol Re: kawy!!!! 08.08.07, 09:23
                                  Cały dzbanek kawy stawiam i placek ze śliwkami.
                                  • dwa-filary Re: kawy!!!! 08.08.07, 21:17
                                    Z placka zostały same okruszki /zjadłyśmy razem z małą myszką/.jak to jest,niby nikogo nie było,a kawy i ciasta nie ma????????/Pozdrawiam serdecznie.
                                    • dankarol Re: kawy!!!! 08.08.07, 21:22
                                      nie ma kawy, ale zawsze znajdzie się coś zimnego (z pianką), a placek jutro
                                      znowu będzie.
                                      • dwa-filary Re: kawy!!!! 08.08.07, 22:10
                                        Dobre pyfko nie jest złe,ale dziś nie mogę,bo jutro uśpiłabym własnym oddechem dentystę,ale jutro................co by nie smile
                                        • dankarol Filarku 09.08.07, 17:50
                                          Filarku i jak już po dentyście? Bo ja tu przyniosłam
                                          img254.imageshack.us/img254/2341/tpiwo8xb6.gif
                                          • krista57 Re: Jestem pierwsza... 10.08.07, 08:36
                                            i zapraszam na kawe z mlekiem i po rogaliku drożdzowym.
                                            Nie widzę za oknem upału,troche pada ...ale i tak wybieram sie
                                            na wycieczke rowerową.Kto jedzie ?
                                            • dankarol Re: Jestem pierwsza... 10.08.07, 09:43
                                              piję tą kawę, jem rogalika i jadę z Tobą na wycieczkę.
                                              • tesunia Re: chyba juz koniec lata 10.08.07, 10:45
                                                u mniesad((((((((((((,dzdzyscie/mgliscie/dusznosad(((((((((((((

zycze udanych wycieczek i pieknego dnia.
                                              • dwa-filary Re: Jestem pierwsza... 10.08.07, 19:03
                                                dankarol napisała:

> piję tą kawę, jem rogalika i jadę z Tobą na wycieczkę.

i ja ,i ja jadę z Wami,tylko żeby nie złapało nas urwanie chmury.Strasznie lało,przezyłam dziś chyba przedsionek końca świata,zrobiło się ciemno,ściana deszczu,wycieraczki nie nadążały wycierać deszczu,jakiś pomruk w samochodzie,było niemiło.Teraz nie pada i jedżmy juz.Mam placek ze śliwkami.
                                                • dankarol Re: Jestem pierwsza... 10.08.07, 19:54
                                                  Placek ze śliwkami, to coś dla mnie. Dzisiaj kupiłam śliwki , ale mi je zjedli i
                                                  z placka nici.
                                                  U nas spadło całe 10 kropli deszczu i nawet dwa razy zagrzmiało. Dalej strasznie
                                                  sucho.
                                                  To Co Filarku wyciągać z lodówki to z pianką?
                                                  • dwa-filary Re: Jestem pierwsza... 10.08.07, 20:25
                                                    No pewnie,ze wyciągnij.... Oooooooooooooooo jakie dobre,dziękujęsmile
                                                  • maladanka Re: Jestem pierwsza... 11.08.07, 10:54
                                                    puk...puk...jestemsmile
                                                  • tofika Re: Jestem pierwsza...dzis:)zapraszam... 11.08.07, 10:55
                                                    www.lideria.pl/img_big/101612.jpg
                                                    zAPRASZAM ...na poranna kawe...(ojejku to juz przedobiednia
                                                    kawusia...

Wstawiam do lodówki torcik urodzinowy ,
                                                    częstujcie się proszę...jesli bedzie za malo to dodam tort"Marzenie"
                                                    dwie ozdabiające srodkowe biedronki sa dekoracyjnie jedynie
                                                    zaproszone..
                                                    a dolokoluŚka-( teraz dopiero dopatrzyŁam wyŚpiewujĄ moje latka...smile

do schłodzenia niech pomykają...
                                                    napoje" ożeżwiajace"...i do czytania( male i wieksze )
                                                    tiny.pl/5fpp
                                                    img237.imageshack.us/img237/4574/skanuj0001mjm5.jpg
                                                    To rocznikowy szampan produkowany z winogron Chardonnay i Pinot Noir.

i "literatura" swiatowasmile
                                                    img521.imageshack.us/img521/9833/swiatalkoholi04un1.jpg

Moja wilkoprzeogromna prośba...
                                                    ____________________________________!to cyk cyk poczytajcie sobie
                                                    juzsmile
                                                    ...... jeśli ogarnie WAs ochotka na czytanko, (bo pochmurno, bo
                                                    gloweczka ..
                                                    bo chanderka nie daj boze..chwyta ..
                                                    to cyk cyk poczytajcie sobie juzsmile
                                                    Jadę na grzybki, oraz po warzywa , i itd :
                                                    bo coś na wieczor trzeba upichcić
                                                  • dankarol Re: Jestem pierwsza...dzis:)zapraszam... 11.08.07, 11:27
                                                    Toficzko, torcik wspaniały, już uskubnęłam kawałek, poczytam jakąś stroniczkę na
                                                    Twoje zdrowie i biegnę do miasta, a po powrocie to tu zasiądę i dalej poczytam.
                                                  • dwa-filary Re: Jestem pierwsza...dzis:)zapraszam... 11.08.07, 18:27
                                                    Twoje zdrówko Toficzko,zagryzę torcikiem no i przeczytam naleńką nowelkę.Buziaczki.
                                                  • tofika Re: Jestem pierwsza...dzis:)zapraszam... 11.08.07, 20:51
                                                    jestem , wybaczcie ze spozniona, ale zrozumiecie mnie, bo musialam
                                                    zorganizowac 120km sasiedzkiej pomocy, zeby sprowadzic nasz
                                                    samochod niech to dunder swisnie.. ale juz ok ,
                                                    moze rzuce na diete antystresowa hihi...
                                                    dieta.pychotka.pl/diety/zdrowotne/dieta-przeciw-stresowa.html..
                                                    i zdroweczko moich gosci !forumowych !!!
                                                    Niech WAm zawsze dobrze dzieje... usciski i caluski Wam posylam...
                                                    czytajcie , nie zabraknie lekturkismile
                                                  • dankarol Re: Jestem pierwsza...dzis:)zapraszam... 11.08.07, 21:02
                                                    Zdrowo fikaj po forum Toficzko. Lekturkę biorę siadam na kanapie i delektuję się.
                                                  • czarny.humor Tofiko 11.08.07, 21:12

• tofika Re: Tofiko 11.08.07, 21:31
                                                    czarny.humor napisał:

"> " co taki znaczek ? naprzod? dalej do dziela?hm?wpierod rebiata?
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                    Humorku,juz Twoja sygnaturka owszem duzo mowi...smile)))))))))))
                                                    tylko sprobuj , tylko choc raz napisz "jak Ja Ciebie tofcio --nie
                                                    lubie.."smile
                                                    Andrzej , wiem ,wiem to ta szata nowa zawinila.. juz dobrze...smile
                                                    milutko ze slowko wpisalessmile
                                                  • czarny.humor Re: Tofiko 11.08.07, 21:42
                                                    Ano - niestety - ta szata nieodmiennie mnie wkurza jak smok!
                                                    Brrrr!

Wczoraj zainstalowałem sobie jeszcze "firefoxa" i myślałem, że będzie trochę
                                                    lepiej, a tu nic z tego. Wszystko się ślimaczy jak diabli, każda stronka wchodzi
                                                    mi cztery razy dłużej niż wcześniej. Na razie mam obie przeglądarki i korzystam
                                                    z nich na zmianę, ale chyba jednak wrócę do "opery".

Chyba coś muszę sobie przeczytać, bo mi pisanie nie idzie.

smile))
                                                  • tofika Re.. Humorku . poczytaj :)na komputerowe frasunki 11.08.07, 22:06
                                                    teledyski.onet.pl/10172,1467710,teledyski.html
                                                    slucham i wiem! Mamy duzo sil!To jest WAZNE!
                                                  • czarny.humor O rany Tofiko! 11.08.07, 22:26
                                                    Dzięki Tofiko za prezent z okazji Twoich urodzin! smile))
                                                    Utwór na szczęście znam, bo ten teledysk nie chce mi się otwirzyć.

smile))
                                                  • czarny.humor Re: O rany Tofiko! 11.08.07, 22:30
                                                    To - o rany! miało być dlatego, że dopiero teraz życzenia Ci składam!

Jak zwykle - miłości, przyjaźni, przychylności, serdeczności i zdrówka!
                                                    No i ewentualnie pieniędzy!! Ale tylko, jeśli sama ich chcesz!

smile))
                                                  • dankarol Re: O rany Tofiko! 11.08.07, 22:39
                                                    tak sie zaczytałam lekturkami, że mi sie przysnęło
                                                  • dankarol Re: O rany Tofiko! 11.08.07, 22:41
                                                    a jakie fajne jadeło przyniosłaś no bal wspaniały
                                                  • tofika Re: O rany Tofiko! 11.08.07, 23:01
                                                    taaaaaaaaaaak? Danus, zaspalas?
                                                    Karniaczki Cie nie omina, o nie!

Humorkowi konkretysmile
                                                    img508.imageshack.us/img508/8970/437kubeczkigl6.jpg
                                                    o rany ... nie bedzie ze mna tak????????dzis?

img256.imageshack.us/img256/9949/nadrugidzienjq6.jpg
                                                  • tofika Re: a kto mi te zyczonka wczesniej? 11.08.07, 22:43
                                                    Humorku wpisal?w watku"Tofiko-zdrowia.."
                                                    Dziekuje , bardzo dziekuje... za wczesniejsze i obecne -dzisiejsze
                                                    biegne totka spr..moze akurat?cos?
                                                    teledyski.onet.pl/10172,1344451,teledyski.html
                                                    lubie sluchac Rynkowskiego-odwiedzal brata w liceum znalam go z
                                                    realu..
                                                    Duzy kielich mam i zdrowko wszysciutkich forumowiczow CZYTAMsmile
                                                  • tofika Re:Wiwat goscie! 11.08.07, 21:14
                                                    szybciutko , migusiem niose jedzonko, wiec ... smile

www.gotowanie.wkl.pl/przepis21530.html
                                                    www.gotowanie.wkl.pl/przepis20473.html
                                                    www.gotowanie.wkl.pl/przepis23883.html
                                                    www.gotowanie.wkl.pl/przepis3407.html
                                                    www.gotowanie.wkl.pl/przepis18211.html
                                                    www.gotowanie.wkl.pl/przepis20295.html
                                                    chce zwrocic uwage ze pierogi, sa miesno -grzybkowe ,pychotka.. duzy
                                                    zapasik ich mam... a ze jedna porcyjka na zdjeciu ..to tylko dla
                                                    oka by bylo widoczne
                                                    wiec ucztowac juz czas... smile
                                                    i zeby nie bylo...
                                                    "i ja tam bylam .. ksiazeczki czytalam do ust nic nie wpadalo!
                                                    smacZnego...
                                                  • tofika Re:Wiwat goscie! 11.08.07, 21:20
                                                    Danutko... smilesiadaj i opowiadaj ..
                                                    co tam u Ciebie w Krakowie sie dzialo?Pierogusnie mocno?
                                                    Dwa Filarku .. dziekuje ... i cyk .. i cyk...smile
                                                    O Czarny Humorze, siadaj i opowiadaj ... obudziles nas raniutko , i
                                                    czmychnales pod pierzynke.. masz wiec czas ..
                                                    Za mlodzi na sen , za starzy na... lalala....
                                                    i ABYSMY Mlodzi wciaz BYLI.. wszyscy!!!
                                                  • czarny.humor Tofiko!! Niektórzy tu są tak niedoczytani, że 11.08.07, 21:27
                                                    ... że, ... że kartki wydzierają!

Ja tu sobie siedzę w fotelu przez nikogo nie zauważony i obserwuję. To znakomita
                                                    literatura, więc się nie dziwię, ale przecież książki należy szanować i zadbać,
                                                    żeby i inni mogli z nich jeszcze skorzystać nie?

Teraz sobie łyknę trochę treści zawartej w "Wiernej rzece", a potem poszukam
                                                    "Tomka w dorzeczu Amazonki". A już złapię przyjemny zefirek, to wybiorę się na
                                                    "Wyprawę Kon-Tiki" i będę miał cały ocean spokoju. smile))

Słodkości zostawiam dla innych. Czekam na konkrety.

smile))
    • czarny.humor Miłej zabawy życzę! 11.08.07, 23:05
      Muszę już uciekać.

Zabawa się dopiero rozkręca, ale mnie już dwa razy wywaliło, a poza tym, naprawdę już na mnie czas.

Do jutra.
      Jedną książeczkę schowałem za lodówką. Na jutro! smile))

smile))
      • natlaa Re: Miłej zabawy życzę! Tofiko kochana..... 11.08.07, 23:11
        ....przepraszam, jestem poza domem i dopiero teraz sie dorwałam do
        kompa, a ponieważ nie znam swojego hasła do natli, więc musiałam
        stworzyc nowy nick....specjalnie dla Ciebie, zeby Cię urodzinowo
        ucałować. Cóż życzyć Ci mogę poza szczęściem? Zdrowia oczywiscie!!!
        Kwiatka dostaniesz jutro. Przepraszam.
        O i chlapne sobie na Twoje zdrowie!
        • tofika Re: Miłej zabawy życzę! Tofiko kochana..... 11.08.07, 23:15
          Natluniu Moja Kochana , serdecznie Ci dziekuje,,,
          Chlapnij czytanko, ZaNasze .. za Nasze !Wszystko co mamy i bedziemy
          miec!Gdybys widziala moja w tej chwili Radosc.. ze jestes..
          odwiedzilas... Milutko.. Twoje promyki tak jasniutko
          Swieca ..podarowalas mi je w watku "Tofiko zdrowia" Dziekuje Ci
          Natlus.
      • tofika Re: Miłej zabawy życzę! 11.08.07, 23:11
        Humorku, dobrej nocki ,
        Dziekuje , bardzo Dziekuje za dzisiejszy wieczor,
        ja tez po przygodach "z samochodem "dzisiejszego dnia pomykam do
        odpoczynku..
        jeszcze tylko usciski Dankarolci i Filarkowi..
        dobrej Nocki WAM wszystkim, Kochani jestescie!
        jesli kogos dzis czkaweczka lapala, to ja, to ja WAS tak w pamieci
        wciaz mamsmile
        • ania091951 Re: Miłej zabawy życzę! 12.08.07, 06:42
          Kawa zrobiona.Wstawac spiochy
          • tofika Re: Miłej zabawy życzę! 12.08.07, 10:11
            Aniu,wyjatkowa Twoja kawusia,az z tak daleka kurierem podeslana...
            pychotka,
            muzyczki
            slucham ..
            teledyski.onet.pl/10172,1215759,teledyski.html
            i pije lyczki smacznej kawy...
            • maladanka Re: Kawa pachnie na tle deszczu.. 12.08.07, 10:43
              ..zawitał do nas deszcz,a nawet strugi deszczu i pobudka piorunowa
              była,z czystym sumieniem zostaję w moim kąciku i pomacham drutami -
              zima idzie ,swetrzysko ślubnemu robię.
              A teraz kawa z naparstkiem gruszkówki 52%,mmmm...
              • dankarol Re: Kawa pachnie na tle deszczu.. 12.08.07, 13:44
                Danusiu zostało coś jeszcze tej kawy z gruszkówką? U mnie padało całe 5 minut.
                • dankarol Re: Kawa pachnie na tle deszczu.. 12.08.07, 20:31
                  tutaj też te pierożki wstawię, może ktoś sie poczęstuje
                  img514.imageshack.us/img514/3364/hpim2220np3.jpg
                  • tofika Re: wolna chata.. dla Kundzi i Witka? 16.08.07, 12:59
                    cisza, spokoj
                    "wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni...
                    gdy nie ma w domu dzieci to jestesmy bezpieczni"smile
                    ok ok juz nie bede tej oazy ciszy -zaklocac...
                    skik do basenu i po warszawsku brzuchem po piaskusmile
                    • zielona56 D0 Tofiki 16.08.07, 13:26
                      Spóznione , ale szczere zyczenia urodzinowe . Zyj 100 lat
                      Po wojażach powróciłam na łono kraju , rodziny i Was . Miałam
                      fantastyczny urlop.Zwiedziłam część Niemiec , Francji i Szwajcarii.
                      Wracając zachaczyliśmy jeszcze o Prage , która jestem zauroczona.
                      Przywiozłam doskonałe wina francuzkie , częstujcie się.
                      • tofika Re: D0 Zielonej:)))) cmooooooooooook:) 16.08.07, 13:36
                        Witaj wakacyjna podrozniczko,
                        i to jest to, co zobaczymy: to nasze.
                        Wspaniale ze zwiedzilas i za te i nastepne wakacje !
                        wypijmy po kielichu wina,, uaaaa , jakie pyszne,
                        Wysmienite ...smile
                        gdzies sa ksiazeczki .. humorek ukryl za szafa, ale chyba po
                        kryjomu juz je przeczytal, cichosza- to zrobilsmile
                        • dankarol Re: D0 Zielonej:)))) cmooooooooooook:) 16.08.07, 17:51
                          Witaj Zielona po tych podróżach. Hi hi dobrze, że sie jeszcze na to wino załapałam,
                          • tofika Re:w naszej gawiarence..... 17.08.07, 07:58
                            A tu co sie dzieje.. pozamykane wszystko na siedem spustow,
                            zwierzaczki kochane --myk myk na dotlenianie/...okna szeroko na
                            swiat pogodny otwarte

Calkiem zwyczajnie wypije pierwsza kawe(komu komu , bo pojde do
                            domu)smile...na tarasie
                            muzyczka gra
                            www.youtube.com/watch?v=0pKeiRFg7lc&mode=related&search=
                            • tesunia Re:w naszej gawiarence..... 18.08.07, 10:44
                              zycze cudownych chwil weekendowych.
                              • del.wa.57 Re:w naszej gawiarence..... 18.08.07, 20:19
                                Hej,hej jest tu kto???????
                                Przyniosłam ciasta różniaste biszkopt z truskawkami ,zalany
                                galeretką,sernik z brzoskwiniami i kruche ciasto z agrestem a do
                                tego termos kawy i herbatki.Mam jeszcze lody waniliowe z orzechami.
                                • tofika Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 10:43
                                  A gdzie wy? pod brzoskami na hamaczku dwa filarki, tuz tuz ktos
                                  jeszcze czaii --szykuje do wskoku ..

Helenko, takiej uczty ciastowej to dlugo juz tu nie bylo...
                                  a zapachem swiezo zaparzonej kawy was tu skusze pod te pyszne -
                                  mniam swiezutkie ciasta..
                                  jeszcze tylko muzyczka...
                                  teledyski.onet.pl/10172,1558016,teledyski.html
                                  no no, i niech ktos nam powie ze z nas zamyslone matrony jak na
                                  wiek przystalo ... Bo to mlodosc, mlodosc mlodosc drzemie wciaz w
                                  nassmile
                                  • dankarol Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 14:59
                                    O jak to dobrze, że jeszcze trochę tego ciasta i lodów zostało.
                                    Rozsiądę sie pod brzózkami posłucham muzyki i popróbuje tych wspaniałych ciast i
                                    kawy. Nawet słoneczno nieśmiało wygląda
                                    • dwa-filary Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 18:40
                                      Dobrze ,że mnie obudziłyście tymi pogaduchami,to przynajmniej załapię się na te smakołyki.Danusiu? czy Ty tak co weekend tyle pieczesz? O kurcze,ale pyszne.......
                                      • del.wa.57 Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 19:27
                                        Hej,hej Filarku,to ja pociałam sie przy wybiegach do cukierni,to
                                        znaczy przy wypiekach hihihihihi
                                        Miło mi bardzo,że Wam smakuje,Danutka dołożyła się z ...apetytemsmile)))
                                        • dwa-filary Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 20:42
                                          Te smakołyki przysłoniły mi oczy i nie dojrzałam kto "całą noc" piekł
                                          te pyszności.Delwuniu pychotki...Mi się dziś nie chciało piec typowego ciasta,więc śliwki zasypałam kruszonką i zapiekłam,na wierzch lody śmietankowe,jeszcze palce oblizuję.Następnym razem/bo to była próba/podrzucę do Gawiarenki.Buziaczki
                                          • ania091951 Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 21:00
                                            Podrzucam cale wiaderko lodow snietankowych ,a do lodow polewe
                                            czekoladowa,truskawkowa i karmelkowa Zapomnialam o bitej smietanie
                                            Czestujcie sie -zjadlam cztery galki z tymi smakolykami Pyszne a ile
                                            kalorii
                                            • dankarol Re:w naszej gawiarence..... 19.08.07, 23:34
                                              to ja do tych lodów dorzucę (eksperyment) zamieszane ciasto z wiśniami
                                              (pozostałość po wiśniówce). No nie dla dzieci
                                              • zielona56 Re:w naszej gawiarence..... 20.08.07, 10:28
                                                Witam ,jeszcze się bardzo nie przyzwyczaiłam .Wpadłam na chwileczkę , kawę i
                                                mleczko stawiam i za chwilkę biegnę na "dyżur "do wnuczki. Jak mi się uda to
                                                wpadnę wieczorem , oczywiście jak będę miała dostęp do kompa. Buziaki.
                                              • tofika Re:w naszej gawiarence..... 20.08.07, 10:29
                                                Danutko ciasto wisienkowe -pychotka
                                                dzieki ,
                                                i juz przygotowana kawa , na taras zapraszam..
                                                • dankarol Re:w naszej gawiarence..... 20.08.07, 10:55
                                                  o jak miło kawa pachnie, na tarasie z Tobą Toficzko posiedzę chwilkę, zanim
                                                  obowiązki dalej mnie pogonią.
                                                • tofika Re:w naszej gawiarence..... 20.08.07, 10:55
                                                  zeby kawa lepiej jeszcze smakowala...smile
                                                  teledyski.onet.pl/10172,929665,teledyski.html
                                                  • tofika Re:w naszej gawiarence..... 20.08.07, 10:58
                                                    Danutko , taaaaaaaaak relaksik w gawiarence , to jest tosmile
                                                    a moze tak orzeszkow z mojej leszczyny dzialkowej..
                                                    P Witku gdzie sie podzial "dziadek"? no gdzie "dziadek do orzechow"?
                                                  • fleur1 Oj co się z Wami dzieje 21.08.07, 08:58
                                                    Kawka nie paruje, świeże bułeczki jeszcze nie przyniesione,
                                                    a spiochy wylegują się w łóżkach, to ja już się zabieram
                                                    za przygotowanie śniadania.
                                                    U mnie w nocy padał wielki deszcz, jest chłodniej, nad górami
                                                    unosi się tajemnicza mgła, ale słonko troszkę się uśmiecha.
                                                    Życzę wszystkim udanego dnia.
                                                  • dankarol Re: Oj co się z Wami dzieje 21.08.07, 09:22
                                                    I jak miło śniadanko na stole. U mnie po burzy i wichurze przepiękne słoneczko,
                                                    to pobiegłam do sklepu po bułeczki chrupiące.
                                                  • krista57 Re: Oj co się z Wami dzieje 21.08.07, 09:26
                                                    Po całonocnym deszczu juz swieci słoneczko.
                                                    Będzie parno.Mam mnóstwo spraw do załatwienia
                                                    i dlatego chętnie do kawy zaserwowalam sobie Twoje chrupiące
                                                    buleczki z miodem.
                                                  • marinka52 Re: Oj co się z Wami dzieje? 21.08.07, 21:24
                                                    ni tu przyszyc ni zalatac , ni to z taka dziurka latac..smile
                                                    occcie, juz chodzcie
                                                    po drineczku
                                                    img405.imageshack.us/img405/7974/long20drink202rg7.jpg
                                                    i do roboty!
                                                    trzeba miete poukladac do sloikow suchutka, i rumianki .. zima jak
                                                    znalazl ...
                                                  • grazyna10 Re: kawka 21.08.07, 21:49
                                                    Kawa z mlekiem, to jest to co lubie wieczorem. Podziele sie z wami.
                                                    www.groszki.pl/groszki/1,82455,4405837.html
                                                    Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc
                                                    i wieczna ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
                                                  • dankarol Re: kawka 21.08.07, 23:41
                                                    Taką kawkę to mogę pić od rana do rana
    • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 22.08.07, 10:08
      A co się dzieje ostatnio z Kundzią, bo jej jakoś nie widzę, czyżby urlop gigant?
      Kawa zaparzona, rogaliki na stole.
      • grazyna10 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 22.08.07, 13:09
        A z czym te rogaliki, bo u mnie pora na drugie sniadanie. Oj
        zjadlabym sobie takiego chrupiacego, pachnacego rogalika. A wlsnie
        bialy ser sobie sama zrobilam (w wiatrakowie takiego rarytasu nie
        ma) i pasowalby do tych rogalikow.

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc
        i wieczna ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
        • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 25.08.07, 20:48
          O rany!! Nikt nie zagladął do gawiarenki od paru dni,trzeba tu
          koniecznie przewietrzyć,otwieram okna i drzwi,no,zwierzaki na
          powietrze ale biegusiem!!
          Wstawiam swieże kwiaty do wazonu,przyniosłam ciasto ze śliwkami i
          zaprzyłam swieżą kawę oraz herbatke zieloną.Juz przyjemniejsmile)
          • wiktoria53 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 25.08.07, 21:46
            No, takie smakołyki przygotowałaś Delwusiu, ze chętnie sie przysiądę
            i popiję kawusi, zjem kawałek ciasta ze sliwkami. Pychotka, ale
            kurcze na noc zajadać sie słodkosciami? Eeee chyba jednak pozostanę
            tylko przy kawce.Dzięki że pamietałaś o gawiarencesmile
            • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 26.08.07, 19:00
              A co tu dzisiaj tak cicho? Dobrze, że zwierzaki nie zjadły ciasta, to sie
              poczęstuję i kawę z wkładką wypiję.
              • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 15:19
                Kawa zaparzona,zwierzaki wybiegane,ale sie zmęczyłam biegając z
                piesami hehehe.Biore kawę i idę sie pobujać,przyniosłam lody
                truskawkowe są w lodówce.
                • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 17:55
                  gdzie, gdzie te lody i dlaczego tak mało? Przyniosłam winogrona, może ktoś ma
                  ochotę.
                  • dwa-filary Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 18:35
                    Uprzejmie donaszam,ze doniosłam lody bananowo-truskawkowe ,są pysznesmileZrobiłam też kawusię,zapraszam.
                    • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 19:00
                      lody i kawa to coś dla mnie. siadam na tarasie z duuużą porcją lodów o pyszną
                      kawa. Dzięki Filarku
                      • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 19:19
                        A musicie tak krzyczeć? obudziłyście mnie,zgłodniałam trochę,moze
                        ktoś by kolacje zrobił,aaaa ale się rozespałam!!!!
                        • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 20:08
                          dzisiaj na kolacje tylko dobra lekturka
                          • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 28.08.07, 20:33
                            I bardzo dobrze to nam zrobi Danutkaa z jakiego gatunku,byle by nic
                            cięzkiegosmile)
                            • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 29.08.07, 10:19
                              hi hi nawet po tej lekkiej literaturze sen zmorzył wszystkich.
                              Kawa zaparzona, zwierzaki wybiegane, hej śpioszki wstawać
                              • maladanka Re: Gawiarenka -sierpień 2007 29.08.07, 17:27
                                winko ze Słowacji białe i czerwone półsłodkie,leciutkie
                                przytaskałam - tak,bo gąsiorek ma 5 litrów plus waga gąsiorka,i
                                spięłam się na placek ze śliwkami pod pianką ...a ja tradycyjnie w
                                środę wraz ze ślubnym podążam na nasze turystyczne spotkanie.Oj
                                będzie się dziś działo, jedni wrócili z Tatr,inni z Kazimierza smile),
                                a także koleżanki z pielgrzymki- czyli popłyną opowieści,piosenki i
                                piwko.
                                • dankarol Re: Gawiarenka -sierpień 2007 31.08.07, 08:57
                                  Gawiarenka tuż przed remontem, więc trzeba zapasy Maleństwa zlikwidować,
                                  buteleczki prze przenosinach mogłyby się potłuc.
                                  O Kundzia chyba wróciła z urlopu, bo kawa zaparzona
                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka -sierpień 2007 31.08.07, 15:05
                                    Dzieki Kundziu za pyszna kawę a i placek Małej jeszcze się
                                    uchował,wprawdzie troche podsuszony ale,pomoczę go w kawiesmile))
                                    Hej,Danutka przeniosłaś gąsiorka w bezpieczne miejsce?
                                    Muszę sprawdzić ile ubyło płynu,nikomu dzisiaj ufac nie możnasmile))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka