dankarol 01.12.07, 09:59 Nowy miesiąc więc małe porządki, bo święta się zbliżają img169.imageshack.us/img169/6532/gawfv4.gif Kawa zaparzona, w kominku ogień płonie, tylko zwierzaki gdzieś biegają Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Drugi salonik od Malwiny :) 01.12.07, 11:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=72756475 Odpowiedz Link
kobra0 Re: Drugi salonik od Malwiny :) 15.12.07, 21:10 Ludzie ,weszlam na to forum bo jakos smętnie sie czuje , a tu tak poetycko , nudnie ! Ja jestem po pięćdziesiatce , ale chyba nie jestem taka powazna matrona i czytajac te Wasze posty dochodze do wniosku ,że chyba musze spowazniec !!! No, musze to przemysleć ! Odpowiedz Link
natla Re: Drugi salonik od Malwiny :) 15.12.07, 21:25 No jeśli uważasz, ze to nudne forum, to napij sie tu kielicha ( polecam mieszańca) i idź szukać weselszego, ale obawiam się, że możesz z tym mieć kłopoty. Zreszta nie wiem jakie masz poczucie humiru Odpowiedz Link
natla Re: Gawiarenka - grudzień 2007 01.12.07, 11:24 Oooo, jak tu ładnie i przestrzennie I kawa pachnie.......jak w domu. Odpowiedz Link
kazpyt Re: Gawiarenka - grudzień 2007 01.12.07, 14:19 witajcie posiedze sobie przy kominku troszaczke i napije sie kawy moze cos do kawy zostało po andzrzejkach Odpowiedz Link
maladanka Re: Gawiarenka - grudzień 2007-kącik robótkowy 01.12.07, 15:23 img235.imageshack.us/my.php?image=kotrobotkowyup6.jpg czy w gawiarence może być taki zakątek? Czasem tu przycupnę i zapraszam bratnie ręce Odpowiedz Link
regine Re: Gawiarenka 01.12.07, 20:36 Posiedzę troszkę z kawą, bo widzę, Ze już po imieninach, wszystko uprzatnietę..Cicho, deszcz tylko dzwoni o szyby i parapet...Kot mruczy, pies śpi i przebiera łapami, gdzieś biegnie we śnie, żółw też drzemie...Senny grudniowy wieczór...Ale miły.. Odpowiedz Link
maladanka Re: Gawiarenka -ojojoj! 03.12.07, 15:37 Ojojoj...cisza,słychac jak koty tupią! Rozumiem,że ja nie zaglądałam,ale jestem usprawiedliwiona..trzy imprezy andrzejkowe pod rząd,kazda z tańcami i w dodatku internetu nie miałam. Dziś troszkę już spoważniałam ,na odtrutke kaszę gryczaną z maślanką konsumuję,nogi odpoczęły.Kawa trzecia ...oj,jak dobrze w domu i w zagrodzie! Odpowiedz Link
regine Re: Gawiarenka -ojojoj! 03.12.07, 19:17 No pustawo i żółwik też tupie coś Ale chyba nie tylko andrzejkowe imprezy dały w kość wszystkim. To spadające na łeb i szyję ciśnienie, też nieźle namieszało, w górach halny wieje...Biedna Mania.. Też śnięta jestem jak i te już dawno chrapiące koty... Cóż ile można tupać w samotności, rozłożyła i je pogoda.. Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka -ojojoj! 03.12.07, 21:42 A co tu tak pusto? Na porządki świąteczne jeszcze za wcześnie. No to sobie zajmę najwygodniejsze miejsce przy kominku i powspominam smak pysznych ciast Kazpyt Odpowiedz Link
maladanka Re: Gawiarenka -ojojoj! 05.12.07, 10:20 O....nie było imprezy imieninowej? Hm... No to przewietrzyłam, kawą napachniłam i uciekam - dziś w bibliotece starsze mole książkowe spotykają się z małymi molikami - poczytamy sobie wspólnie,pożartujemy.A wieczorem z turystami pogrzmimy pieśni swawolne i mniej swawolne - pa! Odpowiedz Link
regine Re: Gawiarenka -ojojoj! 05.12.07, 10:35 Kawą mi zapachnialo i przybiegłam, bo coś mam ciężką głowę strasznie dziś. Niby nie imprezowałam, a paskudnie się dziś czuję... Miłego dnia molu książkowy na spotkaniu z młodzieżą życzę Odpowiedz Link
kazpyt Re: Gawiarenka -ojojoj! 05.12.07, 19:28 witajcie kochani ale mnie ominely imprezki ale trudno przynioslam wam serniczek z brzoskwiniami i kawaleczek szarlotki napalilam w kominku troszaczke posiedze zaparzylam kawe bo musze pedzic do szpitala do mamy i dlatego nie ma mnie ale pamietam o was i od czasu do czasu podrzuce wam slodkosci Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka -ojojoj! 05.12.07, 20:08 Kazpyt zdrowia dla mamy życzę i dziękuję za przepyszne ciasta i kawę. Ale mi się udało trafić, tylko od czego zacząć? Odpowiedz Link
kazpyt Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 14:51 wpadlam tu na chwileczke napale w kominku troche posprzatam zaparze kawe chwileczke posiedze sobie przy kominku bo musze znowu pedzic zostawiam wam troszeczke wiśnioweczki jakby mial kto ochote to prosze bardzo dziekuje za Mame juz lepiej sie czuje i ja moge tu wpadać Odpowiedz Link
emi152 Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 14:57 A Święty Mikołaj się katem oka przygląda, bo w pocie czoła pracuje.....Jemu ciepły kąt i naleweczka się należą Odpowiedz Link
natla Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 15:18 Oooo, juz tu trafiłaś! A zrobił Ci ktoś kawę? Odpowiedz Link
natla Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 15:20 Emi, jak widzisz, tu zawsze mozesz liczyć na kawę, wiśniówkę i Kazpyt) Odpowiedz Link
emi152 Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 16:01 Tak rzuca mnie po tym forum, ale faktycznie kawy bym się napiła) Gdzieś mam termos....poszukam Odpowiedz Link
natla Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 16:06 No coś Ty.....kawa z termosu? Tu masz świeżą z ekspresu ciśnieniowego, mocną, porządną i nawet śmietanka jest i biała śmierć...) A napisz może coś o sobie w "Skąd przybywamy"....link na gorze naszej strony głównej....oczywiscie jak chcesz. Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka -ojojoj! 06.12.07, 17:04 Mikołaj mikołajem, ale ja też lubię wiśnióweczkę. Witaj Emi Odpowiedz Link
regine Re: Gawiarenka ! 06.12.07, 19:28 No i na koniec dnia i ja trafiłam do tego miłego pomieszczenia Ciasto, wiśnióweczka, kawusia...W sam raz na mokry deszczowy wieczór...No i to ciepło tryskające z kominka...)) A tak mi zimno w stopy było...Posiedzę pogrzeję się, wypiję kawę i troszkę pomyślę. Cicho jakoś i senne tutaj, nawet zwierzaki śpią... Odpowiedz Link
kazpyt Re: Gawiarenka ! 06.12.07, 22:58 cicho sie zrobilo troche przewietrzylam moze jeszcze jakis nocny marek zabładzi tu do nas Odpowiedz Link
emi152 Re: Gawiarenka ! 06.12.07, 23:19 To ja powiem tylko dobranoc i dzięki))) Znikam Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka ! 07.12.07, 00:57 O jak miło, że zostało trochę wiśnióweczki, fachowiec poszedł i wreszcie mogłam dorwać się do kompa. Jak ja nie lubię jak ktoś inny siedzi przy moim komputerze. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Gawiarenka ! 07.12.07, 08:16 Weszłam cichutko, napiłam się kawy, a przedtem zrobiłam trochę porządku, no i zwierzaczki załatwiły co trzeba.Ale dziś ' śpiący" dzień Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka ! 07.12.07, 10:37 A u mnie co chwilę słoneczko wygląda, ale kawa i tak mile widziana. Odpowiedz Link
regine Re: Gawiarenka ! 07.12.07, 11:05 No pięknie zapowiadał się dzień z rana, po 7:00, teraz troszkę się już niebo zasnuło chmurami. No i głowa znowu leci jakoś dziwnie na boki, jakby szukała oparcia... Zjem śniadanie, popiję herbatką owocową i pomyślę co z nią zrobić..Miło tu i pachnie kawą, ale swoją poranną porcję już wypiłam. Drugą żłopnę w domu Odpowiedz Link
fleur1 Re: Gawiarenka ! 07.12.07, 13:52 Ja zaglądam do Gawiarenki z frytkami z piekarnika, za chwilkę będą gotowe, a do tego kubek dobrej herbaty. Za oknem wieje silny wiatr i padał deszcz, teraz zaświeciło słoneczko. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 13:35 Co to sie nie wyprawia , żeby gawiarenke szukać na drugiej stronie , aj jakie niedopatrzenie ....) Ale dla wszystkich chętnych którzy tutaj zajrzą mam wyszukaną piosenkę , proszę wysłuchajcie i popatrzcie , to taka forma zajęcia czasu )) pl.youtube.com/watch?v=Uj0tz68-wyQ Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 13:57 Posłuchaliście ? to teraz przejdźmy do sprawy . Zadne wesele ani żadne poważne zbiorowisko uroczyste nie odbędzie sie bez piosenki biesiadnej . To zacznijmy z wysokiego "c".A przy okazji siedem minut poczekacie zanim ja wstanę ) laskaolka.wrzuta.pl/audio/wuomlrBXsx/biesiadne_-_a_kto_sie_w_styczniu_urodzil... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 14:06 A jak posłuchalismy i pospiewaliśmy, oczywiście wypiliśmy to zakąśmy www.chlopskiejadlo.pl/main.php Czym chata bogata ) A teraz jedzcie pijcie i folgujcie Sagi zwiewa gdzie pieprz rośnie Tamże na maleńkiej wyspie Czeka naga piękność na mnie Wróce ...może lecz wy bawcie sie wspaniale Przy mym skromnym udziale )) Odpowiedz Link
fleur1 Ja z owocami 11.12.07, 16:07 Sagi dla Ciebie i urodzinowych gości przyniosłam owoce, tylko czerwone, krwiste, zdrowe, z uczuciem zebrane. Życzę smacznego. img248.imageshack.us/img248/2091/dogawiarenkigu9.jpg Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ja z owocami 11.12.07, 16:11 Wiedziałem)Co kobieca ręka to kobieca ) Dzięki Ci wielkie o Pani ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 16:10 Całą gawiarenkę na karczmę przemieniłem , Kundzi wolne dałem , zwierzynę na hale wysłałem i się dowiaduję że aluzji nie panimaju ... I siedzę samotny jak ten pustelnik . Choc nigdy w życiu nie będe świętym , zbyszka nie ma świętego i mówię wam nie będzie !)) Polonezem po kieiszkach ?) Proszę ... www.toya.net.pl/~fixxxer/Wasze/lider.jpg Choróbsko lider wyszedł , nie za bardzo gustowny ale trzepie ) Odpowiedz Link
natla Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 16:13 No fakt, refleks mam niemożliwy )) Uuuuuuu-u-uuuu, ale czepie ten Lider, ale cóż na Twoje zdrowie. Lece coś zakupić bardziej pitnego....a właściwie to Top leci dla wujka coś kupić Odpowiedz Link
dankarol Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 16:18 Ho ho ho to się biesiada zapowiada. Zdrowie solenizanta cza wypić i butelkę podać dalej. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gawiarenka - grudzień 2007 11.12.07, 16:33 ...W rzeczy samej i chyba muszę polecieć po coś gustowniejszego bo mi goście z pouciekają albo smacznie zasną )) Odpowiedz Link
fleur1 Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 17:04 img443.imageshack.us/img443/1470/doserowiwinacy1.jpg. Wrócę później jak więcej gości przyjdzie, poczekajcie na mnie proszę. Odpowiedz Link
emi152 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 18:26 Przytulnie i kawą pachnie, ale ja się nie rozerwę. Wpadłam życzenia złożyć szczęścia, zdrowia i miłości DUŻOOOOOOOO! A może moją parapetówkę połączę z tą imprezką i będzie dwa w jednym? Tylko niech obraz rozszyfrują, bo pomyślę, że na sztuce się nie znają)) Odpowiedz Link
regine Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 19:00 i ja trochę ciasta. Siądę z kawą, bo padnięta jestem, może ożywi mnie troszkę. A jak nie to lulu wypada pójść, bo za stołem urodzinowym zasnę... Wiem, ze szarlotka zawsze ma dobre "zejście" w Gawiarence, więc podrzucam trochę: img236.imageshack.us/img236/2262/szarlotkixg8.png A owoce na pewno też się przydadzą: img215.imageshack.us/img215/4162/mandarynkimf2.png No to miłego urodzinowego biesiadowania Odpowiedz Link
natla Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 19:07 Noooo, szarlotki kawałeczek pochłonę......mmmmmm To ja juz moze powiem co na tym obrazie i przeniesiemy parapetówę do dwoch w jednym....co Ty Emi na to? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 20:02 mam cos dla was) img252.imageshack.us/img252/9393/zdjcie006px9.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 20:34 a to z tej butelki sie nie wyleje? Szkoda by było, żeby po stole płynęło. Ja nie wiem co to jest, urodziny, a tu pusto, cicho. Zaśpiewam sto lat i po lekturkę z górnej półki sięgnę. Odpowiedz Link
emi152 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 21:07 To jak tu kalorii pilnować? Panowie lubią nas rozpieszczać) Raz nie zawsze, dwa razy nie wciąż! Mam tu ciasteczka maślane do kompletu....rozpływają się w ustach) Smacznego Odpowiedz Link
emi152 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 21:04 Zastanowię się, bo u mnie jednak bardzo mi się podoba. Ta szarlotka kusi, oj kusi Odpowiedz Link
emi152 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 21:09 o sorry! Coś mi posty nie tam, gdzie trzeba wyskakują. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do wina i serów coś przyniosłam. 11.12.07, 21:12 emi postami się nie przejmuj , smakuj na co masz ochotę , ja również dam upust i wchłonę kawałek tortu i szarlotki , pomieszam a co mi tam w południe lider teraz napoleon ) Odpowiedz Link
fleur1 To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym winem. 11.12.07, 21:47 Poszłam na zakupy, kupiłam kilka serów i mogę się dołączyć. Wcześnie spróbuję kawałeczek szarlotki Reni i tortu urodzinowego Sagiego i malutki kieliszek koniaku. Zwołaj tu wszystkich gości miły Jubilacie. Ale tu fajnie, lepiej niż u cioci na imieninach. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 21:56 Z racji późnej pory radziłbym ci Fleur nie liczyc na więcej osób, ale prosze bardzo częstuj sie smietanowcem a ja spróbuje Twojego czerwonego wina , Twoje zdrowie Fleur )) Odpowiedz Link
dankarol Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 22:13 To ten tort śmietanowy, to ja muszę spróbować. A i Napoleonem nie pogardzę, no przecież solenizant się przygotował. Zdrowie solenizanta, żeby mu sie dobrze liczyło Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 22:18 Własną piersią go broniłem ,żeby do was go przytransportować , smakuje wybornie, wbrew pozorom wcale nie jest słodki , w sam raz na wieczorne posiedzenie ... Odpowiedz Link
dankarol Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 22:24 Pyszny ten tort, o reszcie nie wspomnę Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 22:26 Prawda ? mały ten Napoleon a jaki pękaty) Dziekuje bardzo i powoli sie żegnam gośćcie się i bawcie do samego rana ) Odpowiedz Link
fleur1 Sagi, a kto panie odprowadzi? 11.12.07, 23:13 Chciałeś się wymknąćz przyjęcia po angielsku i kobiety pozostawić same, a jak wrócimy do domu? Gdzie sie podział Sagi gentelman? -- <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< "Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać". Antoine de Saint-Exupery Odpowiedz Link
natla Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 11.12.07, 23:13 Główna atrakcja wieczoru poszła w kimono, Dankarolka podchrapuje na humorkowym fotelu, Fleur zjadła i wypiła i z godnością wyszła, Emi się naprzepraszała i.......oooooo, zwinięta w kłebek śpi na kanapie.......Emi, juz nie musisz sie tułać, masz własny kąt. )) No dobra, jeszcze tylko wykrzyczę 100laaaat100latniechSagiżyjenaaam niechżyjenaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm. A teraz na drugą nóżkę....Top, nie kop mnie, nie uchodzi mi jeszcze na Twoje 4 pić zdrowie Zbynia, popatrz jak wszyscy z kurami się poukładali do snu.......nam też trzeba......Sagi, wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
dankarol Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 12.12.07, 01:02 sle się fajnie spało na tym fotelu, to chyba po tym torcie Odpowiedz Link
emi152 Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 12.12.07, 22:33 Tam zaraz na kanapie! Zachciało mi się w łazience sprzątać Zawsze zastanawia mnie, dlaczego tam najwięcej pucuję Teraz na kanapę się wybieram, bo znowu rano do pracy, ale wracam już o 11:00) Pozazdrościć...no nie? Odpowiedz Link
natla Re: To ja wpadam ponownie z czerownym wytrawnym w 12.12.07, 22:49 No to tylko jeden zawód mozesz uprawiać....wynikający z podziału godzin. Chyba, że to wyjątkowy powrót. Odpowiedz Link
wiktoria53 W gawiarence, cicho jak makiem zasiał 13.12.07, 12:09 nikt nie zajrzał nawet na kawę? No więc muszę trochę tu popracować. Przewietrzam lokum, zwierzaczki też już pohasały. Nawet odkurze dziś,i zetre kurz z półeczek. Teraz nastawiam wodę na jakieś picie, za chwilę już można się częstowac kawą lub herbatką. Przyniosłam też kanapki, a co, czy tylko same słodkie musi być w gawiarence? Niedługo święta, to będzie ich w nadmiarze. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: W gawiarence, cicho jak makiem zasiał 13.12.07, 12:14 ...a masz może z serkiem i kiszonym ogórkiem ? Chociaż wybrzydzać nie będę , W Twoim towarzystwie połknę wszystko) I proszę zostaw cos dla Dankarolki bo zziajana zaraz tu wpadnie , niech sie posili nasz listonosz) Odpowiedz Link
wiktoria53 Kanapeczki są do wyboru, do koloru:) 13.12.07, 12:23 Pzygotowałam z wędliną, jajkiem, ogóreczkiem kiszonym i żółtym serem.Są też bez wędliny, tylko z pomidorkiem, serem i kiszonym ogóraskiem Nawet zrobiłam chleb ze swojej roboty smaluszkiem ze skwarkami i cebulką, no a obok w misie czekają ogórki kiszone. Więc jak widzisz Sagi jest tego duzo i proszę jedz. Dla naszego zapracowanego listonosza też wystarczy. Danutko, zagryzaj. Odpowiedz Link
natla Re: Kanapeczki są do wyboru, do koloru:) 13.12.07, 12:49 Oooo nie!! Dzięki Wiktorio za kanapki. Właśnie dziś miałam problemy do wejscia w spodnie, w które już od 2 miesięcy po dłuuuugiej przerwie wchodziłam. Tak się zeźliłam na siebie, że wzięłam, mimo złego samopoczucia, kundla na dłuuuuuugi spacer. Pogoda temu sprzyja. Jest pięknie. I od razu wszystko przeszło, nawet apetyt na kanapki. Odpowiedz Link
kazpyt Re: Kanapeczki są do wyboru, do koloru:) 13.12.07, 14:30 witajcie kochani troche mnie nie bylo i widze ze tyle przyjemnosci mnie omineło no coz mialam troche przerwe ale juz postaram sie wpadać no i cos dobrego wam podrzucać .zostawiam troszke szarlotki i ciasteczek domowej roboty a jak kto ma ochote to jeszcze mam dla was orzechowki bardzo dobra tylko kochani z nadmiarem pije sie dobrze ale z chodzeniem po wiekszej ilości juz trudniej pozdrawiam Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Kanapeczki są do wyboru, do koloru:) 13.12.07, 16:14 Ale wyżerka!! zostało jeszcze trochę kanapek ze smalczykiem i ogórkiem? czy wszystko ''żeżarłeś''Sagi hę?? Potem wezmę się za szarlotkę Kazpyt a może i za orzechówkę,ale sama nie odważę się próbować,lubię w towarzystwie smakować,poczekam. ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kanapeczki są do wyboru, do koloru:) 13.12.07, 17:41 Deeeeeeeeeelllllllllllll, gdzie jesteś!!!!!!!!!!!!! Kurcze śmy by spróbowali tej łozechówki , a so )) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kanapeczkę i orzechóweczkę ....albo odwrotnie 13.12.07, 18:25 I do pracy , czyli na łóżeczko.... spokojniusio )))) Odpowiedz Link
dankarol Re: Kanapeczkę i orzechóweczkę ....albo odwrotnie 13.12.07, 21:57 Zostawiliście chociaż jedną kanapeczkę i chociaż okruszek szarlotki? Jak ja nie lubię łazić po tych wielkich sklepach, od tego dostaję choroby umysłowej, (a może i bez tego) No dobrze, że chociaż orzechóweczka na stole stoi Odpowiedz Link
emi152 Re: Kanapeczkę i orzechóweczkę ....albo odwrotnie 14.12.07, 20:34 Może i nie czas teraz na leniuchowanie, bo to Święta za pasem, ale orzechóweczki się chętnie napiję.....robota lepiej mi pójdzie)) To chlup i......do prasowania Odpowiedz Link
del.wa.57 Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 17:58 Pomiedzy pakowaniem i segregowaniem prezentów,chwila odpoczynku przy kawie i serniczku,pycha mówie Wam!!!! A jak skończe pakowanie to wpadnę na jednego...koniaczek może co? albo winko? przytargałam do wyboru. Zara,zara zwierzaki nie wybiegane jeszcze ?palatam z nimi ,ruszać sie leniuchy ruszamy na spacer,Lolek dawaj,dawaj no!!!! )))) Odpowiedz Link
natla Re: Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 18:47 Ooooo, zziajane kundle wpadają, a za nimi pewnie Delwa....też zziajana. Przygotuję jej drinka.......a niech to.....koniaczek z winem,,,, ciekawe, czy wuytrzeźwieje do wylotu )) J To ja juz zalewam robaka Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 19:27 Nie chcem,ale muszem sie napić...przeżywam! no!! Ale mnie zmęczyły zwierzaki,winka Natlo proszę,winka. ))) Odpowiedz Link
natla Re: Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 19:30 Już Ci mieszańca dałam, więc nie grymaś. Odpowiedz Link
emi152 Re: Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 20:53 Wpadłam odreagować)) UFFFFFF!!!!!!! Mam w bareczku moje winko ulubione) Chętnych zapraszam ) Mieszańcem też nie pogardzę, bo troszkę namieszałam chyba)) Odpowiedz Link
emi152 Re: Śwątecznie tu wpałam.... 15.12.07, 21:05 Ok! To ja może teraz po angielsku do rodzinki na chwilkę? Ale wrócę tu....nie myślcie sobie)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Śwątecznie tu wpałam.... 16.12.07, 11:40 Wstawać śpiochy!!!!! Kawa stygnie,przewietrze salony,zwierzaki do ogrodu,ruszac się...nie mogę pobiegać z wami,jeszcze w szlafroku siedze,leniuchuje sobie) Przyniosłam wiśnie w czekoladzie coś mi sie wesoło zrobiło po zjedzeniu trzech wisienek. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: pusto i zimno 19.12.07, 09:35 ...jest dzisiaj w gawiarence. Ogrzałam ją nieco,płonie ogien w kominku na stole zaparzona kawa i nawet leży odswiętny obrus / prosze nie zaplamić /. Zabieram się za strojenie choinki i mieszkania. Kocham tę świąteczną krzątanine. Odpowiedz Link
natla Re: pusto i zimno 19.12.07, 14:12 No to czas na kawkę przy kominku. Tylko muszę dołożyć drewna, bo już gaśnie. Tak się źle dzień zapowiadał.....pogoda bura, ranny, za wczesny tel., oczywiście z problemem, ale wszystko idzie jak z nut. Odpowiedz Link
natla Re: Kanapeczkę i orzechóweczkę ....albo odwrotnie 15.12.07, 21:31 Skończcie już z tą orzechówka, bo mam skojarzenia Odpowiedz Link
inka-1 Re;Czy do stolu nakryto... 24.12.07, 22:03 Wigilijnie i strudzonego wedrowca przyjmujecie.. Odpowiedz Link
maladanka Remanent,remont czy co? 28.12.07, 13:25 Jejusiu, ale sie dzieje,nieczynne? Wreszcie sie na troszke wyrwalam,a tu pustki w gawiarence i zagrodzie... W kazdym razie pozdrawiam i ...kawa pachnie! Odpowiedz Link
emi152 Re: Remanent,remont czy co? 28.12.07, 15:37 też na chwilkę przysiądę i kawkę wypiję. Trzeba po Świętach odpocząć, bo czeka nas Sylwester. Częstujcie się makowcem. W tym roku dałam tyle maku, że trzeba z nim delikatnie, bo ciasto "puszcza". Smacznego! Odpowiedz Link