globerr 27.11.08, 14:21 Ludzie różnie reagują w oczekiwaniu na wyniki badań. Np. oczekiwanie na wynik Rtg klatki piersiowej może przynieść spore emocje. Jak sobie radzicie w takich chwilach? Może macie jakieś sposoby, aby to złagodzić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 15:01 ja oczekuje na kilka naraz Odpowiedz Link
globerr Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 15:37 Marii ja też jestem zwolennikiem tego, że "wiara czyni cuda". To tak na prawdę najbardziej racjonalne podejście do tematu moim zdaniem oczywiście. Gratuluję tej wiary i zwycięstwa, to tak na prawdę bardzo wielka rzecz. Trzymaj tak dalej Marii. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 16:41 Kiedyś tak . Teraz juz nie i smieję się z tamtego siebie . Choć ludzie podświadomie bronią się przed nieszczęściem . I czy obroniłem się wtedy ? W jakimś stopniu pewnie tak , oczywiście nie przed chorobą , ale psychicznie czułem sie dobrze . Odpowiedz Link
malwina52 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 17:05 chyba nie ma takich coby sie nie bali, potem ten strach wydaje sie smieszny jak wyniki sa pozytywne, ale obawa, ze zaczyna sie choroba napedza stracha nie lada, i tego nie da sie osidlac i zapanowac nad tym, kazdy musi swoj strach przejs i lezki wylac, mozna probowac mysli skierowac na cos innego ale one sa uparte szczegolnie w nocy zycze oby plucka byly czyste i zazdroszcze walki o niepalenie ja juz sie poddalam i pufam i pufam Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 17:30 No proszę, twardziel, zapewne wieloletni palacz ma cykora w oczekiwaniu na wynik badania. Kochani, to nie wiara czyni cuda, a zdrowy rozsądek. Robić badania, wymuszać na lekarzach skierowania, unikniemy wielu problemów. Wiem, plotę banały, ale mam rację. Sama dzięki prawie w porę wykonanym badaniom nadal cieszę się życiem. Nawet bardziej niż cieszę się. Kocham je. Badania specjalistyczne będą w moim życiu już zawsze. Przyzwyczaiłam się. Oczekiwanie na wynik nie spędza mi snu z powiek. Czekam ze spokojem, bez tego napięcia jak kiedyś. Odpowiedz Link
natla Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 27.11.08, 17:55 Nigdy, no prawie nigdy nie martwiłam się na przód o nic, w tym i o wyniki badań. To chyba kwestia charaskteru. Nawet złe wyniki, sprawdzam. Jeżeli się powtórzą, nie martwie się nadal, tylko leczę. Co nie znaczy, że leczenie i sama choroba spływają po mnie. Odrzucam wszelkie czarne scenariusze. Odpowiedz Link
globerr Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 28.11.08, 18:04 No nie..... wynik odebrałem wczoraj. Jest wszystko OK. Temacik napisałem po ........ Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 30.11.08, 14:13 Nie boję się,nie dopuszczam złych myśli,chociaz oczekiwanie na wyniki gdzies tam samo po głowie chodzi,ale myślę pozytywnie i odganiam czarne myśli,nie wpadam w panikę i nie umieram czekając na wyniki a są tacy ludzie mam taka panią w rodzinie Odpowiedz Link
marii51 Re: Czy boicie się wyników badań lekarskich? 28.11.08, 09:40 podswiadomosc po ostatnich niespodziankowych przygodach- figa z makiem jej--a ja sie boje dzwonic.. w sprawie wynikow- globber nic białego lata straszku" ale mam- cuda? a ja mowie-ile doswiadczen akurat i nauk na mnie trzeba doswiadczac?- a tak wogole-wczoraj!!! miałam tu na przerwie w klikaniu napisac--- - papapapa.... gdy zginal mojej przyjaciolki 32l maz pod belami stodoly na rodzinnym podworku-moja przyjaciolka tonaca we lzach ..a lzy takie ogromne i u mnie byly-ona usmiechnela w tych lzach Odpowiedz Link