Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009

01.01.09, 09:56
Wystrój pozostanie ten sam, tylko trochę posprzątam, bo nasza Delwa
zapewne na urodzinki da poczytać jakąś książeczkę, a moze i
księgę?wink Witaj NOWY ROKU 2009 bądź dla nas łaskawy.
Obserwuj wątek
    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 13:33
      Jak tu pachnie i wypucowane,kochana jesteś Wiktoriosmile
      To ja stawiam szampana,niech nam się szczęści w NOWYM ROKU!!
      http://i40.tinypic.com/28k7d3c.jpg
      • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 14:11
        Wiktoria jak zwykle niezawodna. Kawy, kawy, kaawy...
        Delwo, szampan cudowny,ale.... może trochę później.
        Jeszcze trochę ciężka głowa smile
        • krista57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 17:01
          http://i39.tinypic.com/hta87k.jpg

Od rana szykowalam koreczki,salatki,sledziki na wieczorne
          czytanie z okazji urodzin Delwy.
          Alkohole wszelkie wypite sylwestrowej nocy
          i kto pojdzie do piwniczki?
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 17:18
            Dziękuje Krysiu,ale sie napracowałaś,same smakowitości!smile
            Napoje własnie sie mrożąsmile
            http://i44.tinypic.com/2a0ewx4.jpg
            • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 17:59
              Czy już mogę posmakować tych pyszności? Krysta się napracowała, a ja
              teraz nie mogę oczu oderwać od tych smakowitości.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 18:25
                Bardzo proszę Wiktorio,zapraszam Wszystkich do stołu,doniosłam też coś
                słodkiego,kawa zaparzona i herbata,smacznego zyczę!smile
                http://i43.tinypic.com/qou1ck.jpg
                • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 19:07
                  Jeżynki na Twoim urodzinowym torcie wygladają niesamowicie
                  smaczniewink, więc kroję kawałek, bo samych owoców nie przystoi
                  wybierać....sad szkoda.
                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 19:09
                    Trunkami chyba obdzielimy sąsiednie forum...smile Szkoda ,że nie mogę
                    alkoholi, a tak mi ślinka cieknie na sam widok szampanasmile
                    • krista57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 19:47
                      Szkoda Wiktorio! A już myslałam,że gdzies tam razem wybierzemy się
                      chociaż na lampkę czerwonego wina!
                      Delwo Twoje zdrowie...po raz pierwszy.
                      Reszta nieco skacowana zapewne drzemie w przepastnych fotelach
                      nie mogąc patrzeć na bąbelki.
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 20:18
                        Wiktorio,zostaną nam zapasy na czarną godzinę he he,zima dopiero się
                        zaczeła,rozumiem,ze nie możesz wznieśc toast alkoholem,ale herbatką
                        możeszsmileNasze zdrowie dziewczyny!big_grin
                        • bogatka1 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 22:23
                          I ja dołączę do toastu za zdrowie solenizantki https://wstaw.org/d/1596 prezent
                          • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 01.01.09, 22:58
                            Ok, koniec z lemoniadkami.......Delwa ma być zdrowa, więc polazłam
                            do piwnicki i przyniosłam resztki voginowej drewutnianki (widzicie,
                            jak to dobrze, ze zakamuflowałam prze Wami?)
                            No, to teraz można wypić porządne życzenia! Zdrowia,sczęścia i
                            mamony Delwiątko!!!....po raz drugi smile
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 02.01.09, 16:50
                              Dziękuje dziewczyny!
                              Wpadłam posprzątać trochę,ale wcale żle nie wyglada,rozpalę pod
                              kominkiem,zaparzę świeża kawę i stawiam ciasto-jabłecznik.
                              Teraz idziemy pobiegać,ruszać się piesy,no!!big_grin
                              • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 02.01.09, 17:28
                                Posiedzę tu trochę po długim spacerze w padającym śniegu.
                                Napiję się herbaty z cytryną. Jabłecznik pycha, musicie się
                                pośpieszyć bo jest poważnie zagrożony.
                                Może jakąś malutką nowelkę poczytam, bo nie ma co się odzwyczajać...big_grin
                                • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 02.01.09, 17:43
                                  Zapach kawy przywiódł mnie tu i ciepło z kominka. Ty Delwiątko
                                  zawsze wiesz czego może brakować strudzonemu człowiekowismileZa
                                  jabłecznik dziekuję, chociaż bardzo lubię ( czy jest ciasto którego
                                  nie lubię? jestem łakomczuch )mam za dużo na brzuszku po tym
                                  grudniu.
                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 03.01.09, 11:21
                                    Śpiochy, zapraszam na kawę....jaka aromatyczna...smile
                                    • skrzydlate Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 03.01.09, 16:03
                                      obzartuchy smile
                                      a wiecie że ja bym pewnie prawie nic z tego co wy tu macie nie wypiła i nie
                                      zjadła, albo tylko tak ciut ciut ... możecie mi współczuć... slodycze i szmpan
                                      rozwala zoladek a kawa wymywa mi resztki kości... buuuu.. ide sobie
                                      • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 09:43
                                        No, popracowałam, to teraz zasłużona kawa w Gawiarence. Dla Was też
                                        oczywiście jest. No może jeszcze zaczniemy herbatę cieniutką dla
                                        Skrzydlate preparować, żeby jej kości nie zniknęły wink

Przy okazji informacja dla osób, które od niedawna są na forum.
                                        Nazwa Gawiarenka na ogół dziwi, a wzięła się od założycielki
                                        pierwszej kawiarenki forumowej, która ją tak właśnie ochrzciła, od
                                        swojego nicku.......Ga10. Niestety wzięła i zniknęła, a
                                        obiecała........ech te kobiety. wink
                                      • polnaro Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 10:56
                                        Ja, na swój rozum, przyjęłam, że nazwa "gawiarenka" wzięła się od : ga/wędzić w
                                        ka/wiarence.
                                        Jak to domyślanie się wyprowadza w pole.
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 16:41
                                          Na popołudniową kawę teraz zapraszam i różaną herbatę,dzisiaj żadnych
                                          słodyczy! koniec z obżeraniem się i tyciem,no!wink big_grin
                                        • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 17:55
                                          Ja również jak Polnaro uważałam , że gawiarenka wzięła swą nazwę od gawędzenia w
                                          kawiarence. Nie przyszło mi do głowy, że od imienia czy nicku.
                                          Ale jak zwał tak zwał, herbata różana to jest to, co mi dzisiaj potrzeba. Ale
                                          bez słodkiego? O nie. Stawiam pudełko ptasiego mleczka. Czekoladowo-waniliowe.
                                          Pycha.
                                          • izis52 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 18:08
                                            Nazwa fajna, też wywodziłam od gawędzenia. A z tymi słodyczami to
                                            wetuję i już. U mnie od przedsylwestrza coraz to goście z życzeniami.
                                            Na myśl o jedzeniu mina mi rzednie. Już lepiej te książeczki, choć
                                            też kalorie ? Szukam wczasów odchudzających od zaraz. Znalazłam Fero
                                            w Korbielowie z dietą strukturalną i wyciskiem. Nie doczytałam
                                            jeszcze szczegółów. Myślę,że 5kg bez wspomagania sama nie wydolę.
                                            Czy ktoś bywał na takim odchudzaniu ?
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 18:37
                                              Nigdy nie byłam na wczasach z wyciskiemwink
                                              Eeee 5 kg to ja sama radzę,żadnych słodyczy,rower i kilka razy dziennie
                                              po schodach drugie piętro i 5 kg,idzie gdzieś w.....smileno!big_grin
                                              • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 04.01.09, 19:05
                                                5 kg - to dieta 1000, góra 1200 kalorii + fitness i leci około kilograma tygodniowo. Ale niestety najpierw trzeba się baaaardzo zmotywować. A to najtrudniejsze, zwłaszcza po świątecznym okresie nadużywania wszelkich smakowitości.
                                                • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 06.01.09, 16:47
                                                  Noooo, gawiarenka pusta, wyziębiona. Witek i Kundzia gdzieś zniknęli w kącie. Kawy brak. Rękawy czas zakasać i do pracy.
                                                  A tak na marginesie, to Witek i Kundzia to jakaś para, czy co, bo tak przepadają zawsze razem i ani śladu po nich.

--------------------------------------------------------
                                                  Jestem na dwóch dietach, bo na jednej strasznie głoduję.
                                                  (zasłyszane, autor nieznany)
                                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 06.01.09, 17:01
                                                    Jak to kawy brak? Ja chcę kawy! Aha, nikt nie zaparzył. No tak. Sama
                                                    to zrobię i zapraszam , czujecie ten aromat?smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 07.01.09, 14:08
                                                    Kundzuuuuuu !! kawę proszę z mlekiem,nie,nie, żadnego cukru,ani słodyczy.
                                                    Wigo,Kundzia i Pan Witek to nasza Gawiarenkowa para,fajnie,że ich mamy,Kundzia
                                                    kawę zaparzy,posprząta,zwierzaków naszych dogląda a Pan Witek przez zimę musi
                                                    przegląd zrobić,naprawić leżaki,parasole i zadbać o opał,no,czasem urywają się i
                                                    chowają się po katach i trzeba ich zbesztać od czasu do czasu,ale ogólnie nie
                                                    jest żlewink
                                                    Kundzia parzy pyszną kawę,słowo!smile smile
                                                  • wiga2008 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 09.01.09, 12:37
                                                    A tu jak zwykle pusto, zimno. Kawy niet.
                                                    Nastawiam ekspress, bo chyba ktoś spragniony wpadnie?
                                                    Ale kategoryczny zakaz serwowania wysokokalorycznych przysmaków.

Chodźcie, chodźcie zwierzaczki. Nakarmię was i na spacer wyprowadzę,
                                                    bo zaniedbane jesteście okrutnie. smile
                                                  • izis52 Re: O to chodzi. 09.01.09, 13:26

Kawka bez cukru, mleczka, dodatków. Jedynie pogaduszki z pieprzem,
                                                    bo bezbarwnie jakoś "ostatnimi czasy".
                                                  • del.wa.57 Re: O to chodzi. 09.01.09, 17:11
                                                    Kawę piję z chudym mlekiem,bez cukru i zadnych słodkości w Gawiarence,
                                                    owocami będziemy sie opychaćwink
                                                    http://i39.tinypic.com/28i8do1.jpg
                                                  • izis52 Re: kalorie 09.01.09, 17:32

Owoce też swoje mają. Banan - 200, winogrona jeszcze wiecej,
                                                    jabłuszka tylko 50 c. Do bani z tym liczeniem nawet w Gawiarence ?
                                                  • wiktoria53 Pyszności 09.01.09, 20:03
                                                    Wpadłam na chwilę, a tu takie pysznosci. Mniam.....dobre. Bardzo
                                                    lubię wszelkie owoce.
                                                  • del.wa.57 Re: kalorie 09.01.09, 20:38
                                                    A pójdzisz ty z tym liczeniem Izis!wink
                                                    Kto widział kalorie? jak mawia nasza Dankarolciasmile
                                                    big_grin
                                                  • danske Re: kalorie 09.01.09, 23:47
                                                    sredni bana ma 100 kalorii ale owoce wbrew pozorom maja sporo kalorii a nam sie
                                                    wydaje, ze tak hop i zjadamy zame witaminkismile
                                                  • wiktoria53 Gawiarenka 10.01.09, 18:19
                                                    Cisza taka, że aż strachsad Wszyscy gdzieś wybyli, czy nie chcą się
                                                    pokazać....sad Ech, tam napije sie herbatki....poczekam .....moze
                                                    ktoś sie zjawi...smile
                                                  • izis52 Re: Ta ostatnia niedziela. 11.01.09, 20:10
                                                    Cicho sza jak makiem zasiał. Wszyscy gdzieś wybyli. gawiarenka
                                                    zaniedbana ani kawy ani herbatki.Szybko naparzę dzban Gwieżdzistego
                                                    pyłu (takie nazwy ?) z bławatkiem, poziomką i innymi dodatkami. A
                                                    może ksiażeczkę wyciagnę ?
                                                  • wiktoria53 Re: Ta ostatnia niedziela. 11.01.09, 23:04
                                                    Pusciutko, ludzie odpoczywaja w domu zamiast przyjść do gawiarenki,
                                                    porozmawiać, wypić herbatkę.....ech...
                                                  • del.wa.57 Re: Ta ostatnia niedziela. 12.01.09, 21:02
                                                    Na herbatę przyszłam,Kundziu poproszę o zieloną,bardzo dziękujesmile
    • izis52 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 17.01.09, 19:58
      Smutno tu jakoś. Ciasto leniwe z wiśniami i kruszonką - cieplutkie
      niosę. herbatę parzę, a może kawę ? Zapraszam na plotki o
      słoneczniejszych dniach. Spróbuję wkleić coś z mojej kochanej Grecji.
      Może namowię na greckie wakacje ?

pl.youtube.com/watch?vshockiQ6O_dAAPg&feature=related
      pl.youtube.com/watch?v=zj-URbdAHDc&feature=related
      • wiktoria53 [...] 17.01.09, 23:13
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • wiktoria53 [...] 18.01.09, 09:41
          • izis52 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 18.01.09, 20:19
            Znowu pusto ? Gawiarenkę chyba na cztery spusty zamknąć przyjdzie.
            Drożdżówką kusiłam, widoczkami greckimi z podkładem muzycznym i
            nic....
            Grypa chyba się skrada albo karnawał absorbuje ? No nie wiem.
            • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 18.01.09, 21:18
              Tak, tak. Grypa albo coś......najpierw chorował Top, a ja zaraz za
              nim.......może jakiś wspólny zarazek ludzko-psi?smile W kazdym razie
              przespałam ostatnie trzy doby. Odrzuciło mnie od kompa, TV też nie
              ciągnęła. W przerwach czytałam, ale zaraz uderzałam w kimono i tak
              na okrągło. Ciekawe, co jutro będzie. No to dobranoc.
              http://i41.tinypic.com/2u8aq8p.gif
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2009 20.01.09, 12:30
                Takie pyszności tu były!
                Trudno,choroba nie wybiera,dzisiaj już czuję się dośc dobrze,Natla wyłaż z
                betów!! prześpisz dzisiejsze słonkosmile
                To zaparzam kawę i herbatę a może ktoś ma ochotę na makaron z truskawkami? bez
                cukru oczywiściesmile
                • wiktoria53 [...] 20.01.09, 16:07
                  • wiktoria53 [...] 22.01.09, 11:58
                    • natla A czemu Wiktorio........................ 22.01.09, 12:39
                      ........nie wysiusiałaś piesów? Hę? I tyeraz ja muszę latać z nimi?
                      O kurcz, ale brudne! Dawać kundle brzuszki pod ręcznik.
                      A teraz sobie wypiję zasłuzona drugą kawę, no!
                      • natla A to dla BABĆ i DZIADKÓW 22.01.09, 14:36
                        pl.youtube.com/watch?v=jultgDhq9AU
                        • wiktoria53 [...] 24.01.09, 12:15
                          • izis52 Re: Genialna Wiktoria 24.01.09, 12:46
                            Twój talent komputerowy jest niezrównany. Oj chętnie bym potańczyła,
                            lubię nawet bardzo, ale... mój mąz mniej i w tym ambaras.
                            Zaprosiliśmy więc wnuki.
                            • wiktoria53 [...] 25.01.09, 17:40
                              • wiktoria53 [...] 25.01.09, 19:12
                                • del.wa.57 Re: Gawiarenka styczeń 2009 26.01.09, 13:21
                                  Nie na diecie Wiktorio,ale zaczynamy myśleć o wiosnie i dylemat,
                                  co mam na siebie włożyć,spodnie skurczyły się w.....praniubig_grin
                                  bluzeczki też jakieś małe,jakies te proszki dziwne,czy co?wink
                                  Zaparzyłam kawę i herbatę,bez cukru,żadnych słodkości nie przytargałam a stawiam
                                  koszyk pomarańczy i jabłek.
                                  Tera lece z piesami na spacersmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka