tamaryszek44 09.07.09, 11:16 "Meżczyzna może kochać dwie kobiety. Oczywiście dopuki jedna z nich się nie zoriętuje" Jakiś tam mądrala napisał...... Co wy na to? bo ja poniekąd się zgadzam..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blompa Re: Cytuję.... 09.07.09, 11:21 dopuki i zoriętuje - nie podpuścił cię ktoś ? A tak w ogóle to islam . Jak może to niech kocha . A ma tyle forsy, żeby dwie kochać ? Odpowiedz Link
blompa Re: Cytuję.... 09.07.09, 11:42 Żadna miłość (oprócz pierwszej i to nie przez cały okres trwania)nie jest bezinteresowna . Odpowiedz Link
natla Re: Cytuję.... 09.07.09, 12:23 Tamaryszku, czy chodziło Ci o problem czy o ortografię O ortografii nie ma co mówić, bo widać. Co do problemu, to jak znam chłopów, to mogą....i więcej. Choć mysle, że my też. Odpowiedz Link
cortyzol Re: Cytuję.... 09.07.09, 13:09 Oj biedna zakochana po uszu w swoim uwodzicielu ta-maryszka.Wyobraź sobie ,ze mam kolegę ,który ma fajną żonę ,ale nie współżyją od chyba 15 lat.Na dodatek jest zazdrosna o jego każde spojrzenie.On lubi jeszcze pełen wigoru facet ,co ma zrobić.Nie doradzałem mu bo myślę ,że sam musi ten problem rozwiązać.A jak ? Są dwa wyjścia. Odpowiedz Link
natla Re: Cytuję.... 09.07.09, 13:34 Czy my tu mówimy o miłości, czy zaspakajaniu chuci Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Cytuję.... 09.07.09, 15:06 Bo facet to chyba kocha, ale my nie potrafimy pojąc jak. Jeśli on twierdzi, że kocha dwie to według mnie, jedną sznuje np. żonę, a tę drugą bzyka. Z drugiej natomiast strony, podobno facet rozgranicza i nie wiąże ze sobą dwóch spraw, to znaczy: kochać i bzykać, my natomiast ściśle te dwie sprawy wiążemy. Odpowiedz Link
wadera1953 Re: Cytuję.... 09.07.09, 15:28 Co Ty natla pieprzysz? Platona się naczytałaś ? Odpowiedz Link
super222 Re: Cytuję.waderę1953 09.07.09, 16:21 <Co Ty natla pieprzysz?Platona się naczytałaś?> --- Jesteś pewna, że pieprzy natla? Bo mnie się wydaje, że inicjatorka wątku. Ale ... ty wiesz najlepiej. Otóż, ja mam takie zdanie: lubię czytać wypowiedzi osób: - na temat wiary, kościoła, duchowieństwa, pielgrzymek, a które nie wierzą, - na temat miłości z rozróżnieniem *miłości romantycznej* i chuci (rany - ależ to średniowiecze), - na temat polityki, o której pojęcia zielonego nie mając krytykują wszystkich i wszystko (może tylko sołtyska ma do tego prawo, w końcu jakiś urząd państwowy piastuje), --- Tak wadero - reasumując, pieprzenie w bambus... gdzie tam Platon. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link
super222 Re: Cytuję.waderę1953 09.07.09, 16:27 Poprawiam tekst, bo uciekła mi myśl najważniejsza: - na temat miłości z rozróżnieniem *miłości romantycznej* i chuci (rany - ależ to średniowiecze), popisujących się prawością i charakterem, w łóżku z jednym partnerem od dnia utraty dziewictwa. Odpowiedz Link
wadera1953 Re: Platon a miłość 09.07.09, 17:58 Przecież mnie nie chodziło o Platona sensu stricto a o miłość platoniczną. Wszystko trzeba kawę na ławę jak u Romanowskiego a przecież są wakacje. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Cytuję.... 09.07.09, 16:50 A co z tymi, które są zdradzane i godzą się z tym faktem? Mąż się nabzyka i wróci. Do następnego razu. Odpowiedz Link
wadera1953 Re: Cytuję.... 09.07.09, 18:11 Brak współżycia seksualnego,za mały penis, za duży,hormony zabijają najpiękniejszą miłość.Ile ludzi tyle przypadków.Do mnie koleżanka mówi . Mój men zachowuje się tak ,jak by był królikiem.Dla mnie uroczy facet a Ona seksu ma już po dziurki w nosie.Mówię do niej w żartach ,może się zamienimy. A ona ,że to jet przednia myśl.Pyta mimochodem ,a raz na tydzień mu wystarczy. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Cytuję.... 09.07.09, 22:37 Ależ oczywiście, że może kochać dwie kobiety i mu to bokiem wychodzi . Tamaryszku problem jest , ale zdaje się że uczestnicy wolą odmieniać pieprzenie i bzykanko w różnych odmianach . Wychowujemy się w określonych warunkach , monogamia , katolicyzm . Dopiero staje się to problemem kiedy niektórzy znajdują w sobie drugie dno uczucia . No i instynkt nieraz zwycięża . I tak mężczyzna staje się nosicielem najprzeróżniejszych chorób swoich partnerek . Do czasu aż jedna ze stron .... ty łobuzie , łajdaku coś mi zrobił !!! Pęka mit miłości . Bo w zasadzie zdradę każdy może wybaczyć , ale wystawienia na widok niemal publiczny tego nikt nie zdzierży. No.... Odpowiedz Link