Dodaj do ulubionych

Relacja ze spływu

12.08.09, 11:55
Najpierw pierwsza część zdjęć - z rzeki Myśli:
picasaweb.google.com/Malosia06/ZOgroduJoli?authkey=Gv1sRgCPykgJK4x7fb6wE&feat=directlink
picasaweb.google.com/Malosia06/25VII09?authkey=Gv1sRgCP2n_NKqxMvpXQ&feat=directlink
picasaweb.google.com/Malosia06/26VII09?authkey=Gv1sRgCO7z3aGbzbi9JA&feat=directlink
picasaweb.google.com/Malosia06/27VII09?authkey=Gv1sRgCKS166PrrOy06wE&feat=directlink
picasaweb.google.com/Malosia06/28VII09?authkey=Gv1sRgCLOGuI7F1cbXxQE&feat=directlink
picasaweb.google.com/Malosia06/29VII09?authkey=Gv1sRgCPvml7zWn6u0qgE&feat=directlink
"Z ogrodu Joli" to zdjęcia zrobione w ogrodzie znajomej, w którym
biwakowaliśmy przez pierwsze dni. Rodzina nas zawoziła na start i zgarniała na
mecie odcinka. Potem zawieźli mi samochód z przyczepą i kajakami do Szczecina.

Płynęliśmy Myślą (na trzech kajakach jednoosobowych) i dalej Odrą poprzez
Międzyodrze, zahaczając o Niemcy, do Szczecina; w Namyślinie zmieniliśmy kajaki.
Obserwuj wątek
    • goskaa.l Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 11:59
      Przepłynęłam z koleżanką z Zabrza prawie 240 km. Zaczęłyśmy w Myśliborzu (no,
      niezupełnie tak chronologicznie, bo rzekę Myślę płynęłyśmy nie po kolei) . W
      Namyślinie przesiadłyśmy się na stary składak Neptun (rocznik 1976). Zajęło nam
      to 14 dni - w tym jeden dzień przerwy z powodu deszczu.
      Proszę, nie miejcie tylko pretensji o jakość i tematykę zdjęć (dużo na na nich
      mostów, kładek, rur), bo spełniają także rolę dokumentacyjną, potrzebną do
      opracowania opisu szlaku. Pogodę miałyśmy doskonałą, opaliłam się aż mnie
      dorwało uczulenie na słońce (pomimo stosowania wysokich filtrów i osłon ciała).
      Towarzyszył nam do Widuchowej mój młodszy kolega z klubu.
      • goskaa.l Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 12:23
        Pozostałe zdjęcia:
        picasaweb.google.com/Malosia06/29VII09?authkey=Gv1sRgCPvml7zWn6u0qgE&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/29VII0902?authkey=Gv1sRgCLDo1dXY-e-6Hw&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/30VII09?authkey=Gv1sRgCOTDoY6YoN-fHw&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/31VII09?authkey=Gv1sRgCI-Nn72d5b3s3QE&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/31VII0902?authkey=Gv1sRgCNGVpaDf1JOgWA&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/01VIII09?authkey=Gv1sRgCLml8JW97tvaUg&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/01VIII09?authkey=Gv1sRgCLml8JW97tvaUg&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/02VIII09?authkey=Gv1sRgCPiDp_q1rLib-QE&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/03VIII09?authkey=Gv1sRgCIKN1rnukrvsVA&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/04VIII09?authkey=Gv1sRgCNjE0JTGgqfh8QE&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/05VIII09?authkey=Gv1sRgCMjVyPjE1uX3eQ&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/06VIII09?authkey=Gv1sRgCMDSxYjqw9_AiwE&feat=directlink
        picasaweb.google.com/Malosia06/07VIII09?authkey=Gv1sRgCOWxqZ2K4fz8_QE&feat=directlink
        Jest na nich i zeszyty palce kolegi i ostatni z mostów na Międzyodrzu, do
        którego docierała Straż Graniczna.
        • wiga2008 Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 13:41
          Piękne zdjęcia, piękne widoki i piękne życie.
          Jak ja Ci Gosiu zazdroszczę...smile
          • misia007 Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 13:43
            Wspaniała wyprawa, zazdroszczę!!!
            • natla Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 14:52
              Świetne albumy! A dla mnie jeszcze radocha, że nie muszę sie
              domyślać, która to Ty big_grin
              Mieliscie faktycznie cudne pływanie i te zachody.....
              • regine Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 15:01
                Przecudne zdjęcia w albumach. Zazdroszczę Ci Gosiu niesamowicie tej
                Twojej pasji. Krystyna pokazywała mi Twoją przystań. Urokliwe
                miejsce. Nie mogłam oczu oderwać smile
                Dziękuję jeszcze raz za relację ze spływu. Wspaniała !
                • sagittarius954 Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 15:56
                  Tak .
                  Tak .
                  Tak .
                  Jest czego zazdrościć .Ale też trzeba z tych zdjęć wyciągnąć wnioski. Przecież
                  Małgosia ma tyle samo a może i więcej kłopotów niż wszyscy tutaj .
                  Mój kij już czeka .... na razie na drzewie , musze go kozikiem wyrzezać big_grin a
                  później przed siebiesmile
                  • del.wa.57 Re: Relacja ze spływu 12.08.09, 20:18
                    Gosiu,wielkie dziękismile
                    Oglądałam kilka razy to prawdziwa uczta! Pokazałaś cudną Naturę,waszą walkę z połamanymi drzewami i krzewami,cudne kwiaty i zarośla,towarzyszyły Wam łabędzie i kaczki i różne robaczki i owady.
                    Niesamowita ta Twoja pasja a ten poszywany palec to Twój?
                    Raz jeszcze dziękuję i moje słowa uznania dla Ciebie i Twojej załogibig_grin
                    • goskaa.l Re: Relacja ze spływu 13.08.09, 07:08
                      Palec rozciął sobie własnym nożem nasz młodszy kolega, kiedy ciął kawałek kabla
                      do przymocowania tablicy rejestracyjnej w przyczepie. Jedna śruba się
                      obluzowała, a druga zginęła - jakoś trzeba było sobie poradzić. Szczęśliwie tego
                      dnia mieliśmy płynąć właśnie z Myśliborza. Zawieźliśmy go na pogotowie, potem
                      trafił do chirurga. Dzięki temu już prawie nie ma śladu po tym zdarzeniu -
                      bardzo ładnie się zrosło.
                      • izis52 Re: Relacja ze spływu 13.08.09, 09:14
                        Szczerze podziwiam. Taka wyprawa - to coś dla prawdziwych pasjonatów.
                        Większość z nas ma w sobie miłość do natury mniej bezpośrednią, albo
                        zwyczajnie "stracha" przed niespodziewanymi trudnościami. Piękne
                        zdjęcia uświadomiły mi jak mało znam rodzinny kraj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka