Dodaj do ulubionych

To nie fer....

20.08.09, 12:21
Wczoraj lekarka odmówiła wizytę u babci- bo się nie wyrobi- stwierdziła.
Dziś babcia ma rękę jak banię i siną niesamowicie, ale nie pamięta co jej się stało. Zadzwoniłam do Danki i ta przyjechała ze skierowaniem do ortopedy i na transport do niego, ale w transporcie odmówili bo mają napięty grafik i na jutro odkładają, albo babcię trzeba samemu do ortopedy zawieść. No to jest dla mnie szok.....jak tak można postępować, a jak babcia ma złamane palce? a ręce jej jeszcze pomagają się przemieszczać, bo nogi ma prawie jak z waty i teraz te ręce mają być zaniedbane? zlekceważone?????
TO NIE FER
Obserwuj wątek
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: To nie fer.... 20.08.09, 13:08
      (...)TO NIE FER
      ...napisła Tamaryszek.
      ------
      tia...delikatnie mówiąc " nie fair "
      Ja bym raczej powiedziała; skandal, bezczelność. No, słów brak !!!!
      • natla Re: To nie fer.... 20.08.09, 13:28
        Niestety, coraz częściej widzę, że dla służby zdrowia stary
        człowiek jest "niewidzialny". Nie rozumiem Tamaryszku, jak mogłyście
        zawracać głowę babcią, skoro młode byczki czekają w kolejce sad
        (znów zaznaczam, że nie generalizuje)
        • sagittarius954 Re: To nie fer.... 20.08.09, 15:30
          Może zacznij o służbie zdrowia pisać mniej tajemniczo, dowal tu z imienia i
          nazwiska, kto, co, dlaczego , może się obudzą w ten sposób . Kodeksami
          pozasłaniali się jakby świętymi krowami byli , a to tylko nieczułe ludziki z
          planety Ziemia . Prawda , procedura , zapomniałem ....W imię tej procedury
          lekarze czekają aż wymrą ludziki i będą nareszcie mogli zająć się tylko swoimi
          pensjami.
          • del.wa.57 Re: To nie fer.... 20.08.09, 17:10
            Szkoda słów! nie głupi wymyślił powiedzonko''żeby się leczyć,to trzeba mieć
            zdrowie'' Nasza rodzima Służba Zdrowia-mimo,że w Europie jesteśmy,ciągle to
            jeszcze Bangadesz i pewnie dużo wody upłynie,zanim dojdziemy do 'normalności'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka