gosialska 02.04.05, 14:05 Czytaliście te opowiadania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosialska Re: 10 x miłość 02.04.05, 15:44 Jeszcze nie, dopiero sie zabrałam. Ale wyglądają zachecajaco. 10 Autorów (np. Pilch, Wiśniewski, Szapołowska, Gretkowska, Nurowska, Jastrun,Bakuła), napisało 10 opowiadań, 10 miłości (goraca, zmysłowa, dozgonna, nieszczesliwa, slepa, wielka, niszczaca, platoniczna, trudna, gorzka). No i fragment np.: "Ostatnia rzecz jaka przyszłaby mi do głowy, to że (...) ześwirował na punkcie mojego wtedy śpiewania, choć ja nie byłam zadowolona, bo spieprzyłam Ave Maria, co jest prawie niewykonalne" - Bakuła albo "Kiedy mówi do mnie "darling", cos sie we mnie kurczy. No bo darling i ja. Jak to pogodzic." - Nurowska albo " Jak przychodzi wielka miłosć, to człowiekowi zawsze siee zdaje, że pokochał najpiekniejsza kobiete świata. Ale jak człowiek faktycznie pokochał najpiekniejszą kobietę świata - może mieć kłopoty." - Pilch To wszystko tylko z okładki, reszta jak przeczytam Odpowiedz Link
anula001 Re: 10 x miłość 02.04.05, 15:46 oo, moze byc fajne, musze kupic sobie wszyscy autorzy, procz Gretkowskiej - wg mnie swietne pioro.. A jej nie znosze... Odpowiedz Link
gosialska Re: 10 x miłość 02.04.05, 16:04 jesli tak to czekam na lepsze Ale te jednak przeczytam..(skoro zaczelam) Odpowiedz Link