Dodaj do ulubionych

Getinżycie openlife

IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 18.01.12, 23:59
Witam Państwa. Czy ktoś zetknął się z tym ubezpieczeniem na życie? sprzedawali to w powiązaniu z lokatą. "Doradca" Getin banku sprzedał mi to w sierpniu. 4500 zł wpłata i po 136 miesięcznie " Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość". Przypadek sprawił,że pomylił się nr konta z miesięczną wpłatą. Pieniądze wróciły i przez kilka miesięcy nie było możliwośći nic wyjaśnić. Zadnego kontaktu z tym Towarzystwem Ubezpieczeniowy. Doradca w Getin Banku nic nie wie , spisała nr mojego tel,że mnie poinformuje i nic. Infolinia nic nie wie , odsyła do doradcy w Getin Banku.
Straciłam zaufanie do tego TU. Chciałam wycofać wkład, ale też nie ma możliwośći. Ewentualnie mam szansę na 10% wkładu . Nie mam pojęcia , co mam robić.Czy podjąć ryzyko , płacąc nadal składki, czy spisać na straty , to co jest do tej pory? Może ktoś z Państwa mógłby mi coś mądrze doradzić? Bardzo proszę, będę wdzięczna. Jestem osobą w wieku poza produkcyjnym, bez prawa do renty i emerytury.
Obserwuj wątek
    • brandmind.pl Re: Getinżycie openlife 20.01.12, 13:56
      Witam,
      przed podjęciem decyzji warto przeczytać ARTYKUŁ oraz rozważyć przydatność produktu w stosunku do osobistych oczekiwań. Zakres postępowania reklamacyjnego określa regulamin i umowa. Doradca, który sprzedał produkt powinien pomóc w interpretacji przepisów. Jeśli roszczenia co do wykonania umowy przez firmę ubezpieczeniową są zasadne, można odwoływać się oraz wnieść na piśmie skargę do Rzecznika Ubezpieczonych, jak również poprosić o pomoc prawną i interwencję prawników Federacji Konsumentów.

Pozdrawiam, Joanna
      Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
      • Gość: zryt Re: Getinżycie openlife IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 20.01.12, 23:07
        Dziękuję Pani bardzo serdecznie.
        • Gość: Ełk Re: Getinżycie openlife IP: *.elk.mm.pl 27.01.13, 12:32
          Czekamy na wrobieni.org
    • Gość: cs Re: Getinżycie openlife IP: 93.175.66.* 30.01.12, 15:17
      Witam, mam pytanie i jak sie sprawa ma obecnie, bo mi sie przytrafiła podobna sytuacja i nie wiem co robić.
      • Gość: maxim Re: Getinżycie openlife IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 23:58
        panowie wyszczegajcie się TU openlife długo miałbym pisasać to wielka sciema a piniędzy będzie brakowało Max
        • Gość: fff Re: Getinżycie openlife IP: 213.241.1.* 06.04.12, 21:30
          co sie takiego stalo ze brakowalo
          • Gość: renawe Re: Getinżycie openlife IP: 212.244.63.* 08.06.12, 15:00
            www.wrobieni.org
            Osoby ktore zostały oszukane na produktach w ktorym ubezpieczycielem jest OPEN LIFE, ''kwartalny profit'',plan zabezpiecz przyszłosc'',plan regularne oszczedzanie,swiatowe rynki ''zdecydowanych do przystapienia do pozwu zbiorowego prosze o kontakt:
            renawe@wp.pl
            • Gość: toni Re: Getinżycie openlife IP: *.68.80.108.ostrow80.tnp.pl 28.10.12, 21:47
              witam chcę dołączyć do pozwu zbiorowego. geting bank ukradłmi 13tys.
            • 1gerards Re: Getinżycie openlife 13.03.15, 11:08
              Intersuje mnie "Kwartalny Profit Plus" bo zostałem wrobiony.Prosze o pomoc.Dziekuje.
        • amityr Re: Getinżycie openlife 08.04.12, 09:23
          Gość portalu: maxim napisał(a):

> panowie wyszczegajcie się TU openlife długo miałbym pisasać to wielka sciema a
          > piniędzy będzie brakowało Max

A to ?
          finanse.wnp.pl/tu-europa-finalizuje-przejecie-open-life-tunz,158938_1_0_0.html
    • Gość: Nabity Re: Getinżycie openlife IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 21:08
      Też wpłaciłem, wpłaciłem i nie mam szansy wycofać tego co włożyłem , dałem im pieniądze w prezeńcie
    • Gość: markk1 Re: Getinżycie openlife IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.12, 21:31
      Dzień dobry. przed podpisaniem takiej samej propozycji jak pani ale w oddziale idea Bank wszedłem na internet i tyle co wkleję mogę pani odpisać.. Osoby oszukane przez Getin Bank i Open Life TU Zycie SA...gotowe do przystapienia do pozwu zbiorowego prosze o kontakt
      renawe@wp.pl
      RENAWE1
      www.wrobieni.org

Więcej... wyborcza.biz/finanse/1,105684,11246972,Nowy_ubezpieczyciel_Open_Life__duza_sprzedaz__maly.html#ixzz23Anv9iJe
      • grastep00 Re: Getinżycie openlife 28.08.12, 08:58
        OSTRZEGAM przed złodziejską instytucją Getinżycie openlife!Namawiam do zbiorowego pozwu wszystkich "okradzionych".Dziennikarzom polecam ZAINTERESOWANIE się tym oszukańczym tworem.Działalność tej instytucji wymaga "prześwietlenia" przez prokuraturę i nagłośnienia w środkach masowego przekazu.
    • Gość: zwrot Re: Getinżycie openlife IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 19.08.12, 23:30
      Nie mogłam w to uwierzyć, ale otrzymałam zwrot całej wpłaconej sumy. Uznali moją reklamację.
      • Gość: xx Re: Getinżycie openlife IP: *.hellnet.pl 25.01.13, 14:13
        możesz mi napisać jakie złożyłaś zażalenie na mój
        @ martina__1988@o2.pl
        z góry dziękuję.
      • Gość: ag512 Re: Getinżycie openlife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 06:34
        Proszę jestem w podobnej sytuacji. chcę zrezygnować z lokaty, Napisz w jaki sposób Ci sie to udało.
        ag512@wp.pl
    • grastep00 Re: Getinżycie openlife 21.08.12, 15:30
      Po 6 miesiącach chciałam rozwiązać umowę.Z wpłaconej kwoty moge otrzymać TYLKO 70%.Złodziejstwo w biały dzień.
      Czy pracownicy banku za "złapanie" klienta otrzymują jakies profity?Getin Bank celuje w oszukańczym procederze.
      Sprawą zainteresuje prokuraturę.OSTRZEGAM PRZED GETIN BANKIEM!
    • Gość: astraastra Re: Getinżycie openlife IP: *.146.12.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.12, 16:08
      TEZ MNIE NABRANO NA UBEZPIECZENIE NA ZYCIE.CHCIALAM DAC PIENIADZE NA LOKATE TERMINOWA,ALE KONSULTANTKA WLADOWALA TO NA 10-LETNIE UBEZPIECZENIE.POMOGLA MI INNA OSOBA GETING BANKU.DORADZILA MI BY NAPISAC ZAZALENIE I WSZYSTKO WYJASNIC,DOSTANE 90% ZWROTU PIENIEDZY,ALE NIC ONE NIE ZAROBILY PRZEZ ROK.TRZEBA BARDZO UWAZAC I WSZYSTKO SPRAWDZAC A NAJLEPIEJ TO CHYBA MIEC SZTAB PRAWNIKOW--NA COO NAS NIE STAC.
      DZIEKUJE OSOBIE KTORA MI POMOGLA.
      • Gość: nigraja Re: Getinżycie openlife IP: *.ambit24.net 03.12.12, 19:58
        zostałam oszukana
        mnie nikt nie pomoże możesz napisać mi na meila jak wyglądało napisane przez ciebie zażalenie chciałabym odzyskać swoje pieniądze
      • Gość: nika Re: Getinżycie openlife IP: *.ists.pl 24.01.13, 22:42
        możesz mi napisać jakie złożyłaś zażalenie na mój
        mail natalii46@wp.pl
        dziękuje z góry
    • Gość: czlapek78 Re: Getinżycie openlife IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.12, 17:03
      jestem w podobnej sytuacji, umowę mam od stycznia b.r., a jak sprawdziłem getinbank nie przelał pieniędzy za dwa miesiące tj za marzec i sierpień, co skutkuje wygaśnięciem umowy "o objęcie ubezpieczenia". jutro wybieram się do banku aby to wyjaśnić
    • Gość: bielsko Re: Getinżycie openlife IP: *.ajc.com.pl 01.02.13, 22:21
      .. ja wpłaciłem 11250,- i 12 rat po 340,- teraz dowiedziałem się że przy wykupie tracę 85% i koszty to po prostu szok!!!!! gdzie nadzór finansowy nad bankami?
      • Gość: kris Re: Getinżycie openlife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 00:11
        Ty nie jesteś osamotniony w tym kołowaniu KLIENTÓW BANKÓW, mnie też naciągnęli na ok. 20.000 zł z ratą 1.000 zł/miesiąc, nie mówiąc nic o tym, że ja nie mogę zrezygnować z tego "świństwa" i stracę wpłacone pieniądze prawie w całości!!!!!!, więc zmuszony byłem wypowiedzieć TU tak skonstruowaną podstępnie UMOWĘ i nieświadomie ją podpisałem będąc całkowicie w błędzie i KNF dostał takie informacje ode mnie i nawet słowa nie odpowiedział, i NIKT w POLSCE nie ostrzega OBYWATELI RP przed takimi spekulacjami finansowymi towarzystw ubezpieczeniowych /TU/, bo zgodnie z ustawą z dnia 21 lipca 2006 r. o nadzorze nad rynkiem finansowym wynika z Art. 4 ust 1:
        Do zadań Komisji (Nadzoru Finansowego) należy:
        1) sprawowanie nadzoru nad rynkiem finansowym???????
        oraz proszę zobaczyć z czego pochodzą wynagrodzenia KNF:
        Art. 19.
        1. Wydatki stanowiące koszty działalności Komisji i Urzędu Komisji, w wysokości określonej w ustawie budżetowej, w tym wynagrodzenia i nagrody!!!! dla Przewodniczącego Komisji, jego Zastępców oraz pracowników Urzędu Komisji, są pokrywane z wpłat wnoszonych przez podmioty nadzorowane w wysokości i na zasadach określonych w przepisach ustaw, o których mowa w art. 1 ust. 2.
        Więc trudno karać swoich płatników.
        Myślisz, że zakładasz lokatę, a z tego tylko inni żyją nie lokujący swoje pieniądze, które są zuchwale wytracane w niewiadomy przeciętnemu człowiekowi sposób, a dokładnie opisał ten proceder zawierania wiązanych lokat z funduszami kapitałowymi - Rzecznik Ubezpieczonych w "Raporcie z grudnia 2012 roku". Tylko co z tego wynika skoro panuje totalne olewanie takich przypadków i ostatnio czytałem taki wyrok w sprawie takich produktów z lokatami, gdzie naciągnięto rolnika z okolic KŁODZKA w wieku 84 lat na takie "dobrodziejstwo" chyba na 15 lat umowa!!!, a sąd rejonowy uznał, że jak podpisywał umowę, to był świadomy jej skutków prawnych - POLACY NIC SIĘ NIE STAŁO!!!!
        Czy wyobrażasz sobie faceta w wieku 84 lat, który zna się na inwestycjach kapitałowych????, ale podpis umowy dla sądu rzecz święta i tyle, a na forum prawnym to samo - nie wiesz co to jest za produkt to nie podpisuj, co zniesmacza, bo to nie robisz na BAZARZE i nie grasz w trzy karty - tylko ofertę składają Ci doradcy finansowi i zobacz w Wikipedii definicję doradcy finansowego, to zrozumiesz, że ofertę otrzymałeś od "antydoradcy" i czy naprawdę nikt z nadzoru finansowego w Naszym Kraju nie reaguje na takie naganne zjawiska, które można zobaczyć na forach internetowych i będzie niebawem afera jak z Amber Gold, tyle tylko, że to robią TU z bankami, a nie spółki z o.o.!!! Część osób po "nabiciu w butelkę" nie przyznaje się do tych wpadek i milczy, lub jeszcze nie wie na co płaci i jak sprawdzi stan prawie zerowy swoich oszczędności to się obudzi za późno!!!!, ale kupą mości Panowie da się może coś wywalczyć i trzeba sprawdzić, czy w Twojej umowie nie ma klauzul zabronionych - tzw abuzywnych, bo też się tak zdarza i można to sprawdzić w UOKiK.
        To kolejna porażka OBYWATELA RP, bo jest sam z machiną TU z ich prawnikami i kiepsko to wygląda, ale trzeba samemu o swoje walczyć i tyle - życzę powodzenia.
        Rzecznik Ubezpieczonych na stronie Internetowej www.rzu.gov.pl w tym raporcie, wyraźnie opisuje całą procedurę podstępu tych antydoradców i radzi, że wykorzystać jego spostrzeżenia w tej sprawie i pasuje tu fakt, że byłeś faktycznie w błędzie przy popisywaniu dokumentu będącego jednostronną umową w postaci takiego sprytnego podstępnego dokumentu jak "Deklaracja zgody" i wpadasz w zastawioną na Ciebie pułapkę finansową pozbawiającą Cię twoich pieniędzy, bo nie można z tego "bagna" wycofać się, gdy zaczynasz czytać zdobyte dokumenty jak ogólne warunki ubezpieczenia /OWU/.
        Zauważ, że podpisanie "Deklaracji zgody" to jest zawarcie umowy, którą dostajesz po jakimś czasie z TU w postaci CERTYFIKATU, czy czegoś tam wymyślonego jak POLISA w ramach ogólnych warunków ubezpieczenia /OWU/ i na końcu "Deklaracji zgody" takimi malutkimi literkami pomiędzy jak m.in.: wyrażaniem zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych znajdują się nie przypadkiem: oświadczenia woli, które też podpisujesz machinalnie, bo to wszystkie umowy mają takie zapisy o przetwarzaniu danych osobowych ich udostępnianiu, czy ochronie, i pomijasz ich treść, a tam kolejna pułapka - stwierdzasz, że zapoznałeś się z owu, których antydoradca ich nawet nie pokazał itp. - dobre bo sam tego nie zauważyłem.
        Ale takie oświadczenia woli podstawione podstępnie do podpisu można w sąd przekonać o Twoim działaniu w błędzie.
        Ja podpisując podstawiane tak podstępnie dokumenty jak Deklaracja zgody czy jakieś wnioski traktowałem jako moją chęć przystąpienia do tego typu lokaty, ale po otrzymaniu umowy zapoznam sie z nią w domu na spokojnie i wyrażę podpisem swoją akceptację takiej umowy lub jej nie podpiszę dając automatycznie do zrozumienia drugiej stronie, odmowę zawarcia umowy, a tu masz nachalne działania jednostronne - składasz wniosek, czy deklarację, a TU poza Twoim podpisem wystawia jednostronnie Certyfikat lub Polisę i to jest obustronne zawarcie umowy - może tak już świat do tego zmierza, albo takie rzeczy to tylko w POLSCE sie zdarzają w tych chaosie.
        Może zbyt ogólnikowo i z małymi błędami, ale jest już późno i muszę kończyć
        Pozdrawiam wszystkich, którym to się wydarzyło i razem zanućmy pieśń: "Polacy nic się nie stało!!! ..."
    • Gość: stan Re: Getinżycie openlife IP: *.libiaz.vectranet.pl 26.09.13, 20:52
      Moja żona też wpłaciła w sierpniu 4.500 zł. Do września tego roku miesięcznie po 136 zł.
      Jak chciała wycofać wpłacone 7.764 zł. to przysłali jej pismo że mogą wypłacić 2.420 zł.
      Jak biedni finansują bogatych i złodziei. Gdzie jest państwo ?
      • Gość: myśliwy Re: Getinżycie openlife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 22:59
        człowieku Państwo ma czytać za Ciebie umowy? może jeszcze kupować Ci mleko i bułki na śniadanie? a może podcierać tyłek także?

podpisuj bez czytania, kupuja garnki za 7 tysięcy, kupuj kołdrę z lamy itd

albo POMYSL!
      • agnieszsz Re: Getinżycie openlife 29.03.14, 11:34
        Czy to, że bank jest instytucją zaufania publicznego już nic nie znaczy? W takim razie niech publicznie zostanie ogłoszony fakt, że to już nieaktualne i wtedy z innym nastawieniem pójdzie się do Getin Banku. Zresztą ja tak przejechałam się na moim zaufaniu do Getin Banku, że już na pewno mnie w nic nie wkręcą. A tak nawiasem mówiąc, czy Getin Noble Bank nie podcina gałęzi , na której siedzi? Przecież zaufanie w sektorze finansowym to podstawa, buduje się go latami, a traci bardzo szybko. Przecież wystarczy uruchomić panikę, żeby ludzie zaczęli wycofywać pieniądze z tego banku i może to być początek końca.
    • Gość: Jola Re: Getinżycie openlife IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.09.18, 20:15
      Pilnie Szukam Świadków, osób Oszukanych i Poszkodowanych

przez Poliso Lokaty z Getin Banku i Open Life, głównie na umowach "Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość" ale też ludzi Oszukanych na innych Poliso Lokatach z Grajewa i z okolic.
      Bezpłatnie Pomagamy i Wysyłamy dokumenty do zgłoszenia Oszustwa na Poliso Lokatach do Prokuratur, a także dokumenty i dowody od innych Świadków, Poszkodowanych, które pomagają odzyskać pieniądze z Oszukanych Poliso Lokat 100 % oszczędności i Zaległe Odsetki.

Proszę Pilnie o Kontakt.
      Mój E - mail: w_jola@yahoo.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka