Gość: Marcin
IP: *.ups.com
04.09.13, 17:15
Witam
Od 2005 roku posiadam kredyt hipoteczny w mBanku. Od tego samego roku posiadam ubezpiecznie nieruchomość w Warcie z cesją na rzecz banku. Przez 7 lat nie było z tym najmniejszego problemu do tego roku. W tym roku otrzymali nową prcedure i.... moja umowa cesji nie została pozytywnie zweyfikowana gdyż umowa cesji powinna być na rzecz BRE Bank S.A. ul. Senatorska w Warszawie, a jest na mBank oddział bankowości detalicznej BRE Banku S.A ul Mickiewicza w Łodzi.
Dzwonie na mLinie i co słysze że przez 7 lat tego nikt nie weryfikował i musiałem się pomylić i proszą o poprawienie. Wyciągm z szuflady umowe cesji jaką podpisałem w 2005 roku i co widzę że zawarta jest pomiedzy i na rzecz Bre Bank S.A oddział bankowości detalicznej w Łodzi ul. Mieckiewicza zwanego dalej mBankiem a mną.
Zrobiłem kopie i odpisałem na ich pismo zakreslajac to na rzeczy jakiego podmiotu powinna być udzielona cesja. Dziś dostepen odpowiedź a to co w niej najważniejsze to:
Zgodnie z obowiązującymi procedurami w Banku, do przelewu praw wierzytelności należy wskazać BRE Bank S.A. ul. Senatorska 18, 00-950 Warszawa.
Do nikogo w tym czymś nie dociera że klient ma podisaną umowę w której jest napisane zupełnie co innego, ich interesują tylko obecne procedury .
Dziś ponownie dzwoniłem i starałem się wytłumaczyć że mam podpisaną umowę cesji do praw z polisy w której jest zupełnie coś innego niż w ich procedurze, i co z tym fantem .... usłyszałem że Bank raczej sie nie ugnie .... Jak z nimi rozmawiać ???? Ma ktoś podobną sytuację ????
Marcin