Dodaj do ulubionych

Mbank problem z cesją polisy po 8 latach

IP: *.ups.com 04.09.13, 17:15
Witam
Od 2005 roku posiadam kredyt hipoteczny w mBanku. Od tego samego roku posiadam ubezpiecznie nieruchomość w Warcie z cesją na rzecz banku. Przez 7 lat nie było z tym najmniejszego problemu do tego roku. W tym roku otrzymali nową prcedure i.... moja umowa cesji nie została pozytywnie zweyfikowana gdyż umowa cesji powinna być na rzecz BRE Bank S.A. ul. Senatorska w Warszawie, a jest na mBank oddział bankowości detalicznej BRE Banku S.A ul Mickiewicza w Łodzi.
Dzwonie na mLinie i co słysze że przez 7 lat tego nikt nie weryfikował i musiałem się pomylić i proszą o poprawienie. Wyciągm z szuflady umowe cesji jaką podpisałem w 2005 roku i co widzę że zawarta jest pomiedzy i na rzecz Bre Bank S.A oddział bankowości detalicznej w Łodzi ul. Mieckiewicza zwanego dalej mBankiem a mną.
Zrobiłem kopie i odpisałem na ich pismo zakreslajac to na rzeczy jakiego podmiotu powinna być udzielona cesja. Dziś dostepen odpowiedź a to co w niej najważniejsze to:
Zgodnie z obowiązującymi procedurami w Banku, do przelewu praw wierzytelności należy wskazać BRE Bank S.A. ul. Senatorska 18, 00-950 Warszawa.
Do nikogo w tym czymś nie dociera że klient ma podisaną umowę w której jest napisane zupełnie co innego, ich interesują tylko obecne procedury .
Dziś ponownie dzwoniłem i starałem się wytłumaczyć że mam podpisaną umowę cesji do praw z polisy w której jest zupełnie coś innego niż w ich procedurze, i co z tym fantem .... usłyszałem że Bank raczej sie nie ugnie .... Jak z nimi rozmawiać ???? Ma ktoś podobną sytuację ????
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: be Re: Mbank problem z cesją polisy po 8 latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 10:54
      mam podobny problem i zastanawiam się czy jakaś łapanka na klientów czy co??może warto byłoby nagłośnić problem bo do czego oni chcą doprowadzić ponownego wstecznego ubezieczenia czy wypowiedzieć nam te kredyty.W deutsche banku wyłapują to od razu i obiążają klienta swoja nową polisą wtedy traci się kilkaset złoty ale nie ma problemu natomiast w mbanku zachowują się jakby robili to celowo najpierw milczą parę lat i jak już zgarną prawie wszystkie odsetki dorywają klienta i pewnie będą chcieli zerwać umowę a to są koszty ale nie dla nich tylko dla nas.Jeżeli ktoś ma taki problem proszę tu opisywać
      • jodie22 Re: Mbank problem z cesją polisy po 8 latach 10.10.13, 12:42
        Dokładnie to samo, ja mam kredyt z 2004 roku, poprosiłam ubezpieczyciela o pomoc w załatwieniu sprawy, wysłali pismo do mbanku z informacjami, że cesja na BreBank Senatorska, że składka opłacona itp, i wczoraj po raz kolejny dostałam pismo z mbanku ze nadal moja polisa jest nieważna bo nie otrzymali oryginału bądź kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem cesji i polisy z ważnymi zapisami.
        I na końcu oczywiście propozycja ubezpieczenia w mbanku.
        Moim zdaniem czepiają się żeby ludzie kupowali u nich ubezpieczenia.
        Po takiej akcji ubezpieczę się wszędzie byle nie u nich.
      • Gość: jaded3 Re: Mbank problem z cesją polisy po 8 latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 13:31
        uważam, że indywidułalny klient nie wygra z bankiem, najprostszym rozwiązaniem jest zmiana cesji z mbanku na brebank. można to zrobić aneksem u swojego ubezpieczyciela.
        Jest to oczywiście bezsensowne ale procedurom staje się zadość :)
        przerabiałam to ze swoją klientką i "zagreło"

pozdrawiam, agent ubezpieczeniowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka