Dodaj do ulubionych

Ranking kont bankowych on-line

IP: 80.51.205.* 26.04.05, 23:09
banki internetowe, a oceniają dostęp do oddziałów i placówek, przeciez w
bankach internetowych chodzi chyba o to zeby wyeliminowac te rzeczy przez co
zmniejszyc koszty zakladania kont, robienia operacji itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:37
      Szkoda tylko, ze ocena VW Banku oparta jest na nieaktualnych kryteriach - od 1
      maja wprowadzaja oplate za prowadzenie konta standard w wysokosci 5zl/miesiac.
      To automatycznie zrzuca ich z pozycji lidera w kategorii oplaty za konto (i
      pewnie nie tylko). Dobry moment wybrali na wprowadzenie oplat - wyczekali do
      konca rankingu ;)
    • Gość: arek Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.prorexim.com.pl 27.04.05, 11:55
      Nawet jak masz konto internetowe to czasami potrzebujesz skorzystac z oddzialu.
      Nawet czesciej niz czasami.
      • annafl Re: Ranking kont bankowych on-line 27.04.05, 12:30
        Wcale nie, chyba ze chce wziac kredyt - ale na to byl osobny punkt.
      • Gość: Jacek nie koniecznie... IP: *.crowley.pl 28.04.05, 16:14
        Mam konto w mBanku od początku istnienia od 2 lat jest moim podstawowym rachunkiem i raz tylko pofatygowałem się do centrum kredytowego żeby złożyć wniosek o kartę kredytową. Wszystko inne załatwiam zdalnie.
    • Gość: p. Ranking zadowolenia uzytkownikow, a nie kont... IP: *.ericsson.net 27.04.05, 12:47
      ...jako takich
      Kazdy uzytkownik ma konto w 1-2 bankach, wiec ocenia swoj. jak jest zadowolony
      to daje duzo pkt. a jak nie, to daje malo.
      Przyklad?
      dostep do bankomatow
      mBank - euronet + bzwbk
      lukac pro - euronet + bzwbk
      czyli dokladnie te same bankomaty
      a w rankingu... 2 miejsca odstepu miedzy nimi

takich przykladow mozna by mnozyc, a my nadal czekamy na OBIEKTYWNY ranking
      • Gość: Muerte Re: Ranking zadowolenia uzytkownikow, a nie kont. IP: *.ci.uw.edu.pl 27.04.05, 20:44
        > takich przykladow mozna by mnozyc, a my nadal czekamy na OBIEKTYWNY ranking

Taki ranking przeprowadził w ostatnie wakacje Profit.
        Nie miałem większych zastrzeżeń co do metodologii.
        • Gość: hip Re: Ranking zadowolenia uzytkownikow, a nie kont. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:43
          no to dobrze, że nie miałes do metodologii
          ale może masz do wyników? przkład powyżej jest chyba nie do podważenia...
          • Gość: tatoja Re: Ranking zadowolenia uzytkownikow, a nie kont. IP: *.dami.pl / *.dami.pl 29.04.05, 21:49
            nie dam głowy za to czy przykład powyżej jest nie do podważenia, ale Lukas Bank
            ma też swoje własne bankomaty przy swoich placówkach,a M bank,którym byłam
            zainteresowana w moim mieście prawdopodobnie nie ma ani placówki ani
            bankomatu.Po co mi placówka (POK) choćby taka mała jak Lukasa-ano po to,żeby na
            swoje własne konto wpłacic pieniądze bez opłat.Może stąd wzięła się róznica w
            wyniku.
      • Gość: holin Re: Ranking zadowolenia uzytkownikow, a nie kont. IP: *.chello.pl 29.04.05, 00:37
        mam e-konto w mbanku i nie place nic za prowadzenie rachunku, nic za karte. czy
        w takim przypadku nie nalezy sie max w ocenie kosztow prowadzenia rachunku?
        dziwne. czy ludzie oczekuja, ze bedzie im sie doplacalo za prowadzenie konta.
        oprocentowanie e-konta faktycznie nie jest jakies szczegolenie korzystne ale
        moge sobie rowniez zalozyc e-max czy nawet e-max plus ktore tez nic nie
        kosztuja a oprocentowanie jest juz naprawde bardzo dobre. wydzielanie tylko e-
        konta z calego pakietu uslug mbanku jest tutaj troche bez sensu...
    • Gość: bo Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.telenergo.pl 27.04.05, 14:15
      Tak VW jak tak dalej bedzie sobie z klientami poczynal to wypadnie calkiem z
      takich rankingow
    • Gość: marc Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.crowley.pl 27.04.05, 15:01
      Sondaż być może niezależny, ale - jak dla mnie - zupełnie bezwartościowy. Nie
      doczytałem np. jaki był przedział wiekowy ani dochodowy ankietowanych. Wygląda
      mi na to, że statystyczny uczestnik sondażu ma maksymalnie 25-30 lat i zarabia
      jakieś 20-25 tys. netto rocznie. Czyli jest młody, niezbyt zamożny i często
      korzysta z interetu. Już na pierwszy rzut oka widać, że uczestnicy ankiety nie
      interesują się produktami kredytowymi ani inwestycyjnymi, ale doceniają głównie
      niskie opłaty za prowadzenie i operacje na rachunkach. Można wysnuć wniosek, że
      tak naprawdę korzystają z e-rachunków dość rzadko. Gdyby używali ich na co
      dzień, doceniliby te oferty, które mają wyższe opłaty za prowadzenie rachunku,
      ale np. bezpłatne przelewy on-line.
      • Gość: winc Ranking kont bankowych on-line - komentarz IP: 204.52.187.* 28.04.05, 18:30
        Jest jeszcze jedno poważne zastrzeżenie już do samej metodologii. Waga 1
        odpowiedzi użytkownika mBanku a np. PKO SA jest kolosalnie różna, gdyż
        pierwszych jest kilka razy więcej. Czyli zupełnie inny wpływ pojedynczej
        odpowiedzi na końcowy wynik co premiuje lub degraduje małe rozwijające się
        banki (kilku nie/zadowolonych jest wstanie zawyżyć/obniżyć istotnie końcową
        ocenę) a usztywnia sztucznie wyniki dużych banków (nie wiedzieć czemu).
        Takie wyniki powinny być podzielone na nieporównywalne klasy poszczególnych
        banków lub dla każdego powinna być wylosowana taka sama (ilościowo, np. 500
        os.) próba uwględniająca strukturę użytkowników (wiek, płeć, mce zamieszkania,
        DOCHODY) danego banku (bo przecież inny jest profil użytkownika mBanku i
        MultiBanku - inna oferta, inne oczekiwania i potrzeby).

Mówiąc krótko zabrakło profesjonalizmu. A każdy badacz wie, że najbradziej
        knoci się badanie właśnie na nieprawidłowej kontrukcji próby. Potem już nie ma
        czego komentować bo w sumie nie wiadomo co wyszło.
    • Gość: melania do kogo naleza te banki? IP: *.dc.dc.cox.net 27.04.05, 22:10
      I czy placa podatki w Polsce?
      • Gość: zdziwiony Re: do kogo naleza te banki? IP: *.FASK.Uni-Mainz.DE 28.04.05, 19:48
        Nalezą do kapitału polskiego i zagranicznego, różnie. Podatki płacą w Polsce.

A moje pytanie do ciebie: jakie to ma znaczenie przy ocenianiu ich wygody dla
        użytkownika, dostępności bankomatów itp.?
    • Gość: adam Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:11
      Owszem tak powinno być, ale Lukas Bank, mimo że oddziały ma, to oferuje
      mniejsze (jeśli wogóle jakieś) opłaty za operacje dokonane poprzez inetrnet (w
      porównaniu np z Inteligo czy mbankiem).
    • Gość: Piotr a BZ WBK? IP: *.gpd.com.pl 28.04.05, 16:40
      W tym rankingu nie ma banku BZWBK. Widziałem w działaniu różne konta internetowe, i nie wiem, jak
      BZWBK wypada w innych kategoriach (bankomaty, oddziały itd), ale jeżeli chodzi o obsługę internetową
      to BZWBK nie ma sobie równych...
      • Gość: robig Re: a BZ WBK? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.05, 19:54
        Dno i żenada na każdym poziomie, bezkonkurencyjna nierzetelność i brak profesjonalizmu, chochsztaplerstwo, o obsłudze klienta chyba tylko czytali i to komiksy co najwyżej, złodzieje i krętacze. Nigdy nikomu nie polecę tego banku, natomiast zawsze będę doradzał aby unikał BZ WBK jak ognia! Po dwóch latach od momentu całkowitego spłacenia kredytu, po wielu monitach, osobistych wizytach w oddziale tracą tylko czas i zdrowie, nie mówiąc nic o cierpliwości, łaskawie oddali mi weksel! Szczyt chamstwa ze strony kierownictwa oddziału. Musiałem zacząć działać tak jak oni, nękać mailami i listami szefa całego pionu kredytowania w Poznaniu (tam jest Centrum Kredytowe tegoż banku), żeby cokolwiek uzyskać. Dopiero jego interwencja pomogła. Przeprosiny? Zapomnijcie, tylko wściekła gęba pani kierownik ds. obsługi klienta gdy podpisywałem odbiór weksla. Lubia tylko nasze pieniążki i na tym kończy się ich uśmiechnięta rzeczywistość...
      • Gość: tatoja Re: a BZ WBK? IP: *.dami.pl / *.dami.pl 29.04.05, 22:00
        ale jest drogi.Prowadzenie konta kosztuje 6 zł. miesięcznie-tego, które miałam
        ponadto za każdy przelew osobne opłaty.Rezygnując z tak drogiego konta w
        ostatnim dniu roku musiałam jeszcze płacić za dwa miesiące z racji posadania
        karty płatniczej.Sa juz takie banki, które robią tak samo, ale w przypadku
        braku operacji w tych dwóch miesiącach opłaty nie pobierają.Prawda,że
        przyzwoiciej.Przeniosłam sie do Lukasa i jestem bardzo zadowolona
    • Gość: jaga A Pekao24? mBank tak wysoko - to shit! IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 28.04.05, 20:49
      Zgadzam sie.

Ponadto ciekawi mnie fakt dlaczego tak zle zostal oceniony Pekao24. Ja jestem z
      niego b. zadowolony.

mBank jest bardzo wysoko ze swoim eKONTEM a wyslac z niego PIT to mozna zajoba
      dostac....

Pozdrawiam
      • Gość: krzysiek Re: A Pekao24? mBank tak wysoko - to shit! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 23:50
        no tak , a ja stwierdzam, ze Pekao24 to proteza ! jesli masz konto i zdefinowane
        rozne operacje - np zlecenia stale zalozone w banku i uaktywnisz pekao24 to
        okazuje sie, ze nie masz dostepu do wczesniejszych zalozonych w banku. i zeby
        nie placic dwa razy trzeba isc do banku skasowac, a pozniej samemu sobie
        zdefiniowac - przeciez to jest parodia ! ale sms maj fajna.

• Gość: Viking Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.elisa-laajakaista.fi 28.04.05, 22:25
      Przyzwyczaiłem się do ING in-line. Działa raz lepiej raz gorzej ale jakoś
      działa. 8me miejsce w tym rankingu mnie nie dziwi ale zmieniać nawet nie mam
      czasu :)
    • Gość: qbq Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.rev.vline.pl 28.04.05, 22:42
      Oceny są niemiarodajne. Wielka klapa MONEY.PL i szkoda ze gazeta tego rankingu
      nie sprawdzila i nie skomentowala w swoim artykule. Mam konta w PEKAO 24 i
      MBANK juz dosyc dlugo i musze powiedziec ze postawilbym je na rowni. Oczywiscie
      w roznych kategoriach sa rozbieznosci czasem nawet duze ale moim zdaniem bardzo
      dobrze sie uzupelniaja. Niezgodnosci pewnie mozna dopatrzyc sie we wszystkich
      kategoriach ja dopatrzylem sie w 5 .... sprawdzac dalej nie starczylo mi
      cierpliwosci. Najwieksza wpadke zauwazylem w kategorii "Oplaty za przelewy" :
      PEKAO 24 STANDARD ma tylko 2.8 pkt za darmowe przelewy do wszystkich banków ...
      wg tej oceny inne Banki musialyby doplacac wlacznie z samym PEKAO za PLUS 3.28
      pkt. !!!! ????

No chyba ze czegos nie rozumiem albo przeoczylem .... :(
    • Gość: Marek L Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.k93.webspeed.dk 28.04.05, 23:11
      Oceny są niemiarodajne. Wielka klapa MONEY.PL Praktycznie, jeśli chodzi o banki
      on-line, liczą się tylko dwa banki Inteligo i mBank. Wystarczy zwrócić uwagę na
      największą aukcję Allegro i sklepy internetowe i będzie wiadomo, kto się liczy,
      jaka jest wygoda w dokonywaniu płatności np. w sklepach internetowych.
      Z pozdrowieniami Marek
    • Gość: Lengyel_ Re: Ranking kont bankowych on-line IP: 213.199.206.* 29.04.05, 09:07
      uzywalem mbank i ING i w porownaniu do BZWBK sa duzo slabsze...a ciekawe dlaczego nie ma wcale konta on-line BZWBK ...
    • Gość: mBank RULES Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.05, 10:15
      oceniono tu eKonto
      ALE w mBanku można darmowo mieć kilka kont (przelewy między nimi bezpłatne)
      i np ocena oprocentowania jest tu zaniżona - bo zamiast trzymać oszczędności na
      eKoncie z 3% opr można na eMaxPlusie - 5,3%
      To zresztą dla mnie ma sens - nawet jak ktoś ukradnie mi kartę do eKonta to
      niewiele z niej skorzysta...
      Jedyny minus mBanku - opłata za przelewy do innego banku - 50gr
      Jednak biorąc pod uwagę 5zł opłatę w VWbanku nie ma w tej chwili lepszej
      alternatywy dla bankowości elektronicznej - TYLKO MBANK!
      • Gość: mBank RULES Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.05, 10:27
        a tak w ogóle to beznadziejnie głupi ranking

już lepsza byłaby tabelka w którym banku jakiej wysokości opłaty za
        poszczególne usługi, jakość obsługi, procenty itd

dla mnie najlepszy jest mBank, ale jakbym miał robić masę przelewów to na pewno
        wybrałbym inny (z darmowymi przelewami) niezależnie od opłaty za prowadzenie
        konta, itp. itd.
    • Gość: Norbert Re: Ranking kont bankowych on-line IP: 193.193.85.* 29.04.05, 10:39
      posiadam e-konto pro w lukasie. jestem bardzo zadowolony :-)
      jedyne co bym dorzucił to mozliwość zarządzania funduszami inwestycyjnymi przez
      internet.
      POLECAM!!!
    • Gość: qwertz Rozumiem, że super-bezpieczny Citibank na końcu? IP: 217.8.161.* 29.04.05, 11:05
      Citibank Online i Citiphone - tragedia pod względem bezpieczeństwa:
      do logowania i wszystkich transakcji (przelewy też) trzeba tylko: numeru karty
      (zna każdy sprzedawca w sklepie w którym płaciliśmy) i kodu PIN (istnieje
      możliwość zmiany na dłuższy I-PIN też tylko cyfry) - można to uzyskać
      podstawiając stronę Citibanku. Może to zrobić każdy kto ma dostęp do naszego
      komputera (np zamieniając plik hosts) lub administrator sieci z której
      korzystamy (ISP, amin w pracy, w sieci WLAN...) to proste wystarczy pogrzebać w
      DNS lub na proxym. Było to już robione:
      www.expander.pl/expander/index.jsp?place=Lead6&news_cat_id=21&news_id=4819&layout=2&page=text

Citiphone - tam zawsze podaje się cały kod! Wystarczy prosty podsłuch telefonu
      (w bloku na klatce) lub jeszcze lepiej: dzwonimy do klienta Citi i mówimy:
      Dzień dobry Panu, Marian Kupa dzwonię z Citibanku mam do pana wiadomość ale
      najpierw proszę się zalogować do automatycznego bankiera, teraz przełącze
      proszę podać nr karty i Citiphone PIN. 90% ludzi wprowadzi, my to nagrywamy a
      potem sami dzwonimy do Citiphone :-)

Karty kredytowe mają ok (kiedy będą chip'y?) ale konto jest beznadziejne.
      • Gość: Pawel Autentyfikacja operacji IP: *.ericsson.net 29.04.05, 13:02
        mam bph i mbank.
        bph generalnie jest ok, lubie z niego korzystac, ma duzo fajnych funkcji na
        stronie, widze karte, latwo zaklada sie lokaty 10cio dniowe na 5%
        ale jedna rzecz mnie irytuje.
        sposob weryfikacji za pomoca wtyczki java.
        zdarzylo mi sie ostatnio byc za granica kilka tygodni, nie mialem tam swojego
        komputera, a za to dostep do dziwnych przegladarek, nie zawsze pod windowsem,
        ale pod unixem, solarisem itp. okazalo sie, ze nici z przelewow, wtyczka bph
        nie wspolpracuje z niczym poza dobrze skonfigurowanym IE, Firefoxem i Opera.
        za to mbank mile mnie zaskoczyl
        hasla jednorazowe sa niezastapione
        karteczka z 50cioma haslami wystarcza na pol roku, mozna korzystac niemalze z
        kazdej przegladarki. jak ktos mi ukradnie haslo, prosze bardzo, ono i tak jest
        jednorazowe. jak ktos ukradnie liste, no trudno, uniewazniam stara i za tydzien
        mam nowa i to bezplatnie.

niektore banki stosuja tokeny, ale tam chyba sankcje w razie zgubienia sa
        wieksze.
        • Gość: LN Re: Autentyfikacja operacji IP: *.ericsson.net 29.04.05, 17:27
          No niestety wszystkich sie zadowolic nie da. Rozwiazania proponowane przez
          banki sa robione pod katem typowego uzytkownika, a takowy raczej nie uzywa
          solarisa i netscape'a 4,7.
          • Gość: klient_wieluBankow ale zbytnia ilość "wtyczek" nie daje przenośności IP: w3cache.* / *.2-0.pl 29.04.05, 22:00
            używałem swego czasu e-pakietu w Fortisie. Jakiś specjalny certyfikat się
            wprowadzało, fajnie, tyle że jak zmieniłem windowsa na nowszą wersję, to nawet w
            IE nie chciało to już chodzić. Podobne problemy miałem z ING.

mBank czy Inteligo (nieco gorzej) chodzą pod praktycznie _każdą_ przeglądarką na
            _każdym_ systemie czy nawet PDA. Jak się chce używać banku w różnych miejscach,
            nie taszcząc swojego laptopa, to te cechy są decydujące.

"dowód przez Allegro" - wystarczy tam zerknąć by mieć pewność, że do szybkich
            transakcji, natychmiastowych przelewów i potwierdzeń, to jedynie mbank i inteligo.

Ach, jeszcze taka drobnostka - długość historii rachunku i możliwość
            wydrukowania ładnego potwierdzenia przelewu. Lukas czy BZWBK leżą tu, w ING
            historia też nie jest chyba "zawsze cała".
        • Gość: lengyel_ Re: Autentyfikacja operacji IP: 213.199.206.* 29.04.05, 18:50
          Polecam autoryzacje w bzwbk sms'ami...koniec z tokenami i haslami z listy...
      • Gość: I-spy Re: Rozumiem, że super-bezpieczny Citibank na koń IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 22.07.05, 19:34
        co do citiphone - za kazdym razem pytaja o imie panienskie matki, numer
        telefonu itp
    • Gość: Pytajnik Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.bremultibank.com.pl 29.04.05, 12:40
      W komentarzu napisano "Zaskoczeniem są niższa od spodziewanych pozycje w
      rankingu kont o rodowodzie czysto internetowym - eKONT'a mBanku i Indywidualne
      konto Inteligo PKO BP." a dalej "Z analizy wyników rankingu wynika, że o
      przegranej eKONTO zaważyła niska ocena internautów w kategoriach: dostęp do
      oddziałów i placówek banku....".
      To przepraszam bardzo co bylo oceniane - konta OL czy banki?
    • Gość: parysek Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:23
      w lukasie widze 2 podstawowe wady- dość poważne - 1 - po wpłacie na konto lub
      przelewie karta widzi pieniądze dopiero po 24 godzinach a nie natychmiast jak w
      przypadku innych banków ( pytanie czy bank obraca w tym czasie środkami, do
      których dostęp jest dość utrudniony - komu sie chce isć do banku stać w
      kolece ... ) i 2 - ogromne kolejki - zawsze tłumy ludzi idzie spłacać rati i
      tym podobne, zwykle pół godziny trzeba odstać, dla tych co mają dużo czasu i
      nie wykonują szybkich operacji finansowych może i dobry to bank :) dla
      aktywnych nie bardzo :D
      • turez Re: Ranking kont bankowych on-line 29.04.05, 17:54
        u mnie aktualizacja jest natychmiastowa po wpłącie pieniędzy w oddziale Lukasa,
        a przelewy idą zgodnie z sesjami elixiru, nie widze opóźnień:)

Gość portalu: parysek napisał(a):
        dla tych co mają dużo czasu i
        > nie wykonują szybkich operacji finansowych może i dobry to bank :) dla
        > aktywnych nie bardzo :D

aktywni i szybcy korzystają z konta internetowego właśnie:P
    • Gość: stefan nieobiektywne IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.05, 14:58
      takie badania sa nieobiektywne raczej, bo internauta zwykle ma doswiadczenia
      zaledwie z jednym, gora dwoma bankami
    • Gość: cza VWbank direct - za co biora kase????? IP: 83.238.70.* 30.04.05, 00:38
      konto standard zostało od 1 maja obciążone opłatą 5z/mc uzytkowania - dzialanie szwabów jest naciaganiem ludzi - nawet odziałów nie mają ale będą usługi ulepszać psy niewierne. W ogóle banki w Polsce drwią sobie z klienta - ale biednemu wiatr w oczy. A propos - mam dwa konta Anglii--obydwa darmowe i założone w oddziłach - HSBC i Halifax - kiedy w Polsce tak będzie...
    • Gość: stary58 Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:18
      I owszem, nie oceniać dostępu do oddziałów banków on-line. Ale spróbuj wpłacić w
      środku Warszawy choćby 5 zł na konto w MBanku!
    • Gość: lukas vs. m-bank Re: Ranking kont bankowych on-line IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 02:50
      Wiele userów m-banku wypisuje na forum o nieobiektywnym rankingu money.pl

A ja uważam, że wyniki rankingu są bardzo ciekawe i godne przemyślenia,
      bo przecież są to opinie userów, którzy na codzień korzystają z tych kont.

Ciekawe jest podsumowanie i poszczególne konkurencje
      1 e-KONTO PRO lukas - oceniało 553 - ocena 4,11 - wygrał w 2 konkurencjach
      3 ekonto m-bank - oceniało 3213 - ocena 4.03 - wygrał w 5 konkurencjach

wnioski:
      - 3 tyś kl. mbanku oceniło go sumarycznie ciut słabiej od 500 kl. lukasa -
      ciekawe? nawet w banku internetowym, chociażby 1 w roku kiedy jest potrzeba
      wyjać lub wpłacić wiekszą sumę, zapraszam na kawę do lukasa, a zobaczycie jaka
      różnica w porównianiu do pekao-sa lub pko-bp i innych, brak kolejek, czynne od
      8-20. m-bank jeszcze tego nie ma i prawdopodbnie nie będzie miał.
      - m-bank wygrał 5 dyscyplin, lukas tylko 2 - ale przeważnie był w "czubie"
      - m-bank e-konto oprocentowanie 1,5% - przelewy 0,5 pln, koszty 0 pln/mies,
      - lukas konto-pro oprocentowanie 4,5% - przelewy 0 pln, koszty 0 lub 7
      pln/mies, ponad 100 placówek.

Podsumowanie - nie ma idealnego banku, który będzie najlepszy dla wszystkich.
      Sa ludzie, którzy sami skazują się na m-bank rulez i to im wystarcza,
      i tacy którzy nieustanie bądz okresowo poszukują najlepszej oferty - tak jak ja

Osobiście korzystam i polecam mix-a konto w m-banku (3lata) i lukasie (2lata),
      Dla mnie oba sa dobre i wzajemnie się uzupełniają (na razie)

Nie wydam werdyktu, który jest lepszy m-bank czy lukas
      Ale nie dziwi mnie fakt, że lukas obecnie przebił m-bank.
      Lukas miał i utrzymuje dobrą oferte konta, a mbank powoli odpuszcza.

Zwróćcie uwage na VW-bank - kiedyś lider w oprocentowaniu tj. mbank - dobra
      karta - a teraz do bani,
      Powoli też się zmienia m-bank:
      - opłaty za przelewy - kiedyś 0 pln - teraz 0,5 pln - niby nie dużo, ale chyba
      poczuli się już za mocno. zależy też ile przelewów miesięcznie się wykonuje.
      - spadek oprocentowania w ekoncie - kiedyś 1% mniej niż w emaxie teraz tylko
      1,5% - na szczęscie emax plus ratuje sytuację - tylko po co nowe typ konta
      (no tak, tylko 1 wypłata w miesiącu)
      - mbank rakuje duża ilośc nowych ciekawych serwisów i produktów
      - a lukas niby toporny w internecie a wszystko da się zrobić za darmo, a jeżelu
      juz trzeba do placówki to dotychczas żaden bank nie przebił lukasa, a miałem
      ich sporo (pekao-sa, pko-bp, pbh-pbk, bz-wbk, raiffaisen)

Pozdrawiam
    • Gość: Olek51 mBank i MultiBank IP: *.teleton.pl 04.05.05, 07:23
      A ja stosuje mix dwóch banków - MultiBank do bieżących płatności (przelewy
      free) i eMax plus jako lokata bieżących rezerw finansowych. Jak jeszcze uda mi
      się zintegrować w ramach BRE rachunek inwestycyjny (mam w CDM Pekao) to już
      będę całkiem happy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka