Dodaj do ulubionych

Cudowne rozmnożenie ulgi na internet

IP: 212.182.102.* 20.07.05, 03:16
Zaraz się z tego wycofają, powiedzą że to pomyłka albo błąd w druku. :((
Obserwuj wątek
    • Gość: back Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:03
      to chyba logiczne, że jeśli są pokrycia w rachunkach to ulga się należy i nie
      trzeba zaraz ironizować
      • Gość: kowal Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.crowley.pl 20.07.05, 08:06
        nie wiem czy dobrze zrozumiwałem, ale czy w takim wypadku każdy z domowników
        będzie mógł odliczyć całość kwoty z faktury czy tylko procentowy udział? (np.
        jeśli na fakturze są 3 osoby to tylko 33% będzie mógł). Bo jeśli 100% to jest
        to nielogiczne (po skarb państwa będzie miał przychód z podatku jednokrotny, a
        aż 3-krotne uszczuplenie...)

Pozdrawiam
        • Gość: mkopek Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.ericsson.net 20.07.05, 12:17
          Moze jedno odliczyc 90% a drugie 10% (jesli 90% nie przekracza 760zl).
          Jednak razem nie moga odliczyc wiecej niz maja lacznie na fakturach. Jesliby
          nawet nie bylo takiej interpretacji, to mozna robic tak, ze przez pol roku
          faktury za internet sa ne jednego uzykownika, przez drugie pol roku, na
          drugiego i kazdy odlicza sobie za pol roku. Bez laski ministerstwa.
    • Gość: jan Fiskus zrobił coś "dla ludzi"? Niemożliwe :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:44
      • Gość: hm Re: Fiskus zrobił coś "dla ludzi"? Niemożliwe :) IP: *.aster.pl 20.07.05, 10:08
        daj spokój
        żałosne te przekomarzanki z tzw. "fiskusem" (zawsze zresztą przedstawianym
        przez media jako ciało obce z ktorym zmaga się Naród, jakby to nie naród
        ustalał sobie prawodawstwo i nie zażeral się dotacjami fiskalnymi)

zero ulg, niższe podatki, likwidacja papierkowej roboty i biegania po urzędach
        by zarobić 150zł - wszystko!
    • anwb Wszysko dla TPSA 20.07.05, 07:47
      To bzdura. Te ulgi to zmnieszenie podatkow. Czyli w sumie NASZYCH pieniedzy.
      Zamiast dowalic wreszcie w monopoliste aby rachunki byly mniejsze, to zmiejszaja
      oplaty zmniejszajac podatki! Moim zdaniem to oczywiste. Nie czepiajmy sie VATu
      22 czy inaczej oprocentowanego, ale rozbojniczego TPSA i ludzi we wladzach
      dbajacych o jej dochody. Jak bede placil 10zl za internet, zgadzam sie na 100%
      VAT! Kolejny zaklamany w tym temacie artykul!
    • Gość: Filemon guzik zrobił IP: *.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 20.07.05, 07:58
      bo TPSA wystawia fakturę wyłączine na osobę z którą podpisała umowę, więc Fiskus wie że tak jest i pali po prostu głupa !
      • Gość: joanna Re: guzik zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:19
        zgadzam się, możliwości przepisania telefonu np. na męża i żonę nie ma w TPSA,
        telefon stacjonarny jest przypisany do jednej osoby,
        • jahreshka Re: guzik zrobił 20.07.05, 09:59
          Nie ma przymusu korzystanie z usług TPSA (no, chyba, że jest - monopolista
          jeden). Inni operatorzy wystawiają fakturę na kilka osób pez problemu.
    • Gość: Jaco pytanie do wiedzacego IP: 80.50.168.* 20.07.05, 08:47
      czy mam prawo do ulgi na internet jezeli mam internet na siebie ale nie w
      miejscu zameldowania ?
      • Gość: skok Liczy sie na kogo dostawca wystawia fakturę VAT IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 12:41
        oczywiście z twoim numerem NIP.

• Gość: efka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:54
      Dla mnie to jest logiczne. Ponieważ internet powiązany jest zazwyczaj z
      abonamentem na telefon , to w związku z tym faktura za niego wystawiana jest np.
      na babcię która nie posiada dochodu ale posiada zarejestrowany na siebie
      telefon. Faktycznym użytkownikiem i sponsorem internetu jest zamieszkująca
      wspólnie rodzina.
      • Gość: ht Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.firma / 213.25.33.* 20.07.05, 09:11
        Ale odliczyć może tylko ten, kto ma dochód.
    • Gość: Maq Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 20.07.05, 09:52
      Widzę że ostatnio wyborcza się stara, coraz dłuższe te newsy i do tego coraz
      lepszej jakości pod względem językowym! lol
      A co do tej ulgi to jest jedno wielkie nieporozumienie!
    • Gość: babunia Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 20.07.05, 10:23
      To nie fiskus robi dobrze podatnikowi. Ciągłe zamieszanie wokół podatków za
      Internet to nieustanny lobbing TPS.A. ktora wciąż kopie małych operatorów. Jak
      widać czasami kto dołki kopie ten sam w nie wpada.
    • Gość: zbyki Zróbcie coś z tymi reklamami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:41
      Jak ja ich nie nawidze. Nie dosc ze trudno kliknac na krzyzyk zeby ja zamknac, to jeszcze trafilem na taka perfidna, co sie przesuwala wraz z moim kursorem i nie szlo jej zamknąć!!!!!!!!!!
      • Gość: foxy coś z tymi reklamami!!! - używaj Operę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:03
        Używaj operę (darmową przeglądarkę ) z www.opera.com jest tam polska wersja i podczas czytania gazety,pl wyłącz obsługę wtyczek - będziasz mieć tylko staroświeckie reklamy płaskie.
        Wtyczki wyłącza się w menu Narzędzia/Szybka konfiguracja

powodzenia
        • Gość: zimb Re: coś z tymi reklamami!!! - używaj Operę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:35
          Robię tak samo. Ale już sama konieczność majstrowanie w ustawieniach browsera, żeby się dało dotrzeć do treści strony to świadectwo LAMERSTWA WEBMASTERA. Może w ogóle nie publikujcie żadnych artykułów? Zmieści się wam więcej reklam!
    • Gość: przemek Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 193.201.167.* 20.07.05, 11:00
      jesli wynajmuje od kogos mieszkanie (jest umowa) z przylaczona linia
      telefoniczna, to bede mogl odliczyc sobie ulge? faktury wystawiane sa na
      wlasciciela mieszkania, wiec teoretycznie trace prawo do ulgi. jednak rachunki
      placone sa z mojego konta i faktycznie to ja ponosze wydatki (co latwo mi
      udowodnic rowniez na podstawie umowy najmu).

poza tym - jesli ja trace prawo do ulgi, to paradoksalnie zyskuje ja wlasciciel
      mieszkania, mimo ze na internet nie wydal ani grosza...

czy ktos potrafi mi powiedziec jak to faktycznie wyglada? albo chociaz wskazac
      zrodlo, z ktorego moglbym uzyskac taka odpowiedz?

pozdrawiam,

przemek
      • werrka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet 20.07.05, 11:53
        Dogadaj sie pisemnie z wlascicielem, ze zwroci ci kase, taka jaka zwrocilby tobie US. Jak nie zechce to zwroc sie z tym do US. Jezeli twoj wlasciciel placi podatki od wynajmu to moze sie stawiac, jesli nie placi to popros i luzno zaznacz, ze masz taka propozycje a tak wogole to chyba musisz sie zorientowac w US :))))))))) jak z tego wybrnac.
    • Gość: Marek Pytanie o odliczenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 12:22
      Jak to dokładnie jest z tą ulgą - można odliczyć tylko VAT czy całe koszty
      dostępu do internetu? Płace za internet około 80 zł brutto na miesiąc. Rocznie
      będzie to ok 960 zł. Te 760 zł mogę odjąć od tych 960 zł, czy tylko odliczyć
      sobie VAT w kwocie ok 210 zł?
      • Gość: adf Masz tu link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:32
        www.tp.pl/dom/internet/neostrada/ulga/
    • Gość: jaybee Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:03
      Koszt tej operacji to 20 zł netto. - Czyli 22 zł brutto - usłyszeliśmy od
      pracownicy 2A. Ponadto abonent musi się osobiście stawić się w siedzibie firmy.
      ------------------
      To znaczy,ze 'pracownica' uwaza, ze VAT wynosi 10% ! Haha.
    • Gość: gość Chory kraj, chorzy ludzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.05, 14:26
      Znieść wszystkie ulgi (odpisy) ale obniżyć podatki - nie znaczy to "3*15".
      Liczba pracowników skarbówki spadnie co najmniej o połowę, skończą się
      przekręty oparte o "interpretacje" speców od podatków, a i tak państwo będzie
      zdrowsze i sprawniejsze
      • Gość: x dobrze ze choc znalazl sie jeden zdrowy:)) IP: *.crowley.pl 20.07.05, 16:40
        Wiecej pokory synku
    • Gość: fiołek Dlaczego GW ciągle robi błędy ortograficzne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:53
      Drodzy redaktorzy,
      Internet zgodnie z zasadami pisowni polskiej - pisze się wielką literą.
      • Gość: wojtek Zasady się zmieniają. To celowa pisownia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:12
        Mądrala...
    • Gość: foxy pół roku żona pół roku mąż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:59
      pół roku żona pół roku mąż i nie ma problemu, nawet w neostradzie da się wykorzystać 2 ulgi, trzeba tylko w środku roku przepisać telefon na drugą osobę.
    • Gość: piotr Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 212.160.138.* 20.07.05, 15:09
      a co z osobami ktore wynajmuja mieszkanie wraz z telefonem! to jest nierowne
      traktowanie obywateli!!!
    • Gość: dfd Dziwi mnie że państwo stać na dopłacanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:20
      do tego interesu. Np. taka neostrada 128, cena netto 59zł.
      59zł + 22%VAT= 71,98zł. Teraz odliczmy ulgę 19%.
      71,98zł - 19% = 58,3038zł. Przy tym 59 * 12 = 708 a więc mieści się w 760 zł.
      Zatem wychodzi na to że państwo dopłaca do tego interesu różnicę między 59zł a
      58,3038zł czyli 0,6962zł miesięcznie na jednego użytkownika co w skali roku daje
      8,3544 zł.
    • Gość: dawin Re. TPSA - nieuleczalna arogancja IP: *.block.alestra.net.mx 20.07.05, 15:24
      Jakieś fatum ciąży chyba nad tą firmą, bo pomimo wszystkich 'rewolucji', restrukturyzacji itp. itd. jest (i wygląda na to, że pozostanie) symbolem typowego, niereformowalnego BETONU. Niczego tam nie da się załatwic w sposób cywilizowany - trzeba awantur, obelg i gróźb. A już wystawienie faktury na dwie osoby (zgodnie z podpisaną umową) przekracza możliwości intelektualne zatrudnionej tam kadry, możliwości techniczne największego w Polsce operatora i grom wie, co jeszcze. Gdybym był pracownikiem TPSA, to bym się chyba powiesił ze wstydu i rozpaczy. A oni się jeszcze dziwią, że maja opinię taką, jaką mają! CYRK!
      • Gość: tom Re: Re. TPSA - nieuleczalna arogancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:51
        cyrk z durnymi małpami (nie obrażając małp)
    • Gość: maciej 20 zł netto czyli 22 zł brutto IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 17:58
      Że jak?
    • szelkand W TP też można 20.07.05, 18:45
      A my z żoną dostajemy z TP fakturę za telefon (z Neostradą) wystawioną na nas
      dwoje. Czy to znaczy, że Błękitna Linia nie wie wszystkiego?
    • Gość: alfa Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 16:20
      niech obniżą stawki a nie kombinują z ulgami. Jak tak dalej pójdzie to za
      internet będziemy płacić tak jak juz płacimy za benzynę.
    • Gość: niczka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 82.160.40.* 22.07.05, 13:49
      no dobra, ale kto ma tak wysokie wydatki na internet miesiecznie, by w ciagu
      roku mogly sobie to odpisac 2,3,4 osoby?
    • Gość: aaa 20 zł netto to chyba 24 BRUTTO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:49
      ale moge sie mylic...
    • Gość: natig Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:35
      ręce i nogi opadają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka