Gość: nanook IP: 212.182.102.* 20.07.05, 03:16 Zaraz się z tego wycofają, powiedzą że to pomyłka albo błąd w druku. :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: back Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:03 to chyba logiczne, że jeśli są pokrycia w rachunkach to ulga się należy i nie trzeba zaraz ironizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.crowley.pl 20.07.05, 08:06 nie wiem czy dobrze zrozumiwałem, ale czy w takim wypadku każdy z domowników będzie mógł odliczyć całość kwoty z faktury czy tylko procentowy udział? (np. jeśli na fakturze są 3 osoby to tylko 33% będzie mógł). Bo jeśli 100% to jest to nielogiczne (po skarb państwa będzie miał przychód z podatku jednokrotny, a aż 3-krotne uszczuplenie...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkopek Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.ericsson.net 20.07.05, 12:17 Moze jedno odliczyc 90% a drugie 10% (jesli 90% nie przekracza 760zl). Jednak razem nie moga odliczyc wiecej niz maja lacznie na fakturach. Jesliby nawet nie bylo takiej interpretacji, to mozna robic tak, ze przez pol roku faktury za internet sa ne jednego uzykownika, przez drugie pol roku, na drugiego i kazdy odlicza sobie za pol roku. Bez laski ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Fiskus zrobił coś "dla ludzi"? Niemożliwe :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Fiskus zrobił coś "dla ludzi"? Niemożliwe :) IP: *.aster.pl 20.07.05, 10:08 daj spokój żałosne te przekomarzanki z tzw. "fiskusem" (zawsze zresztą przedstawianym przez media jako ciało obce z ktorym zmaga się Naród, jakby to nie naród ustalał sobie prawodawstwo i nie zażeral się dotacjami fiskalnymi) zero ulg, niższe podatki, likwidacja papierkowej roboty i biegania po urzędach by zarobić 150zł - wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Wszysko dla TPSA 20.07.05, 07:47 To bzdura. Te ulgi to zmnieszenie podatkow. Czyli w sumie NASZYCH pieniedzy. Zamiast dowalic wreszcie w monopoliste aby rachunki byly mniejsze, to zmiejszaja oplaty zmniejszajac podatki! Moim zdaniem to oczywiste. Nie czepiajmy sie VATu 22 czy inaczej oprocentowanego, ale rozbojniczego TPSA i ludzi we wladzach dbajacych o jej dochody. Jak bede placil 10zl za internet, zgadzam sie na 100% VAT! Kolejny zaklamany w tym temacie artykul! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon guzik zrobił IP: *.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 20.07.05, 07:58 bo TPSA wystawia fakturę wyłączine na osobę z którą podpisała umowę, więc Fiskus wie że tak jest i pali po prostu głupa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: guzik zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:19 zgadzam się, możliwości przepisania telefonu np. na męża i żonę nie ma w TPSA, telefon stacjonarny jest przypisany do jednej osoby, Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: guzik zrobił 20.07.05, 09:59 Nie ma przymusu korzystanie z usług TPSA (no, chyba, że jest - monopolista jeden). Inni operatorzy wystawiają fakturę na kilka osób pez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco pytanie do wiedzacego IP: 80.50.168.* 20.07.05, 08:47 czy mam prawo do ulgi na internet jezeli mam internet na siebie ale nie w miejscu zameldowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok Liczy sie na kogo dostawca wystawia fakturę VAT IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 12:41 oczywiście z twoim numerem NIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:54 Dla mnie to jest logiczne. Ponieważ internet powiązany jest zazwyczaj z abonamentem na telefon , to w związku z tym faktura za niego wystawiana jest np. na babcię która nie posiada dochodu ale posiada zarejestrowany na siebie telefon. Faktycznym użytkownikiem i sponsorem internetu jest zamieszkująca wspólnie rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.firma / 213.25.33.* 20.07.05, 09:11 Ale odliczyć może tylko ten, kto ma dochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maq Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 20.07.05, 09:52 Widzę że ostatnio wyborcza się stara, coraz dłuższe te newsy i do tego coraz lepszej jakości pod względem językowym! lol A co do tej ulgi to jest jedno wielkie nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babunia Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 20.07.05, 10:23 To nie fiskus robi dobrze podatnikowi. Ciągłe zamieszanie wokół podatków za Internet to nieustanny lobbing TPS.A. ktora wciąż kopie małych operatorów. Jak widać czasami kto dołki kopie ten sam w nie wpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyki Zróbcie coś z tymi reklamami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:41 Jak ja ich nie nawidze. Nie dosc ze trudno kliknac na krzyzyk zeby ja zamknac, to jeszcze trafilem na taka perfidna, co sie przesuwala wraz z moim kursorem i nie szlo jej zamknąć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy coś z tymi reklamami!!! - używaj Operę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:03 Używaj operę (darmową przeglądarkę ) z www.opera.com jest tam polska wersja i podczas czytania gazety,pl wyłącz obsługę wtyczek - będziasz mieć tylko staroświeckie reklamy płaskie. Wtyczki wyłącza się w menu Narzędzia/Szybka konfiguracja powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimb Re: coś z tymi reklamami!!! - używaj Operę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:35 Robię tak samo. Ale już sama konieczność majstrowanie w ustawieniach browsera, żeby się dało dotrzeć do treści strony to świadectwo LAMERSTWA WEBMASTERA. Może w ogóle nie publikujcie żadnych artykułów? Zmieści się wam więcej reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 193.201.167.* 20.07.05, 11:00 jesli wynajmuje od kogos mieszkanie (jest umowa) z przylaczona linia telefoniczna, to bede mogl odliczyc sobie ulge? faktury wystawiane sa na wlasciciela mieszkania, wiec teoretycznie trace prawo do ulgi. jednak rachunki placone sa z mojego konta i faktycznie to ja ponosze wydatki (co latwo mi udowodnic rowniez na podstawie umowy najmu). poza tym - jesli ja trace prawo do ulgi, to paradoksalnie zyskuje ja wlasciciel mieszkania, mimo ze na internet nie wydal ani grosza... czy ktos potrafi mi powiedziec jak to faktycznie wyglada? albo chociaz wskazac zrodlo, z ktorego moglbym uzyskac taka odpowiedz? pozdrawiam, przemek Odpowiedz Link Zgłoś
werrka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet 20.07.05, 11:53 Dogadaj sie pisemnie z wlascicielem, ze zwroci ci kase, taka jaka zwrocilby tobie US. Jak nie zechce to zwroc sie z tym do US. Jezeli twoj wlasciciel placi podatki od wynajmu to moze sie stawiac, jesli nie placi to popros i luzno zaznacz, ze masz taka propozycje a tak wogole to chyba musisz sie zorientowac w US :))))))))) jak z tego wybrnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Pytanie o odliczenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 12:22 Jak to dokładnie jest z tą ulgą - można odliczyć tylko VAT czy całe koszty dostępu do internetu? Płace za internet około 80 zł brutto na miesiąc. Rocznie będzie to ok 960 zł. Te 760 zł mogę odjąć od tych 960 zł, czy tylko odliczyć sobie VAT w kwocie ok 210 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adf Masz tu link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:32 www.tp.pl/dom/internet/neostrada/ulga/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaybee Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:03 Koszt tej operacji to 20 zł netto. - Czyli 22 zł brutto - usłyszeliśmy od pracownicy 2A. Ponadto abonent musi się osobiście stawić się w siedzibie firmy. ------------------ To znaczy,ze 'pracownica' uwaza, ze VAT wynosi 10% ! Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chory kraj, chorzy ludzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.05, 14:26 Znieść wszystkie ulgi (odpisy) ale obniżyć podatki - nie znaczy to "3*15". Liczba pracowników skarbówki spadnie co najmniej o połowę, skończą się przekręty oparte o "interpretacje" speców od podatków, a i tak państwo będzie zdrowsze i sprawniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dobrze ze choc znalazl sie jeden zdrowy:)) IP: *.crowley.pl 20.07.05, 16:40 Wiecej pokory synku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiołek Dlaczego GW ciągle robi błędy ortograficzne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:53 Drodzy redaktorzy, Internet zgodnie z zasadami pisowni polskiej - pisze się wielką literą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Zasady się zmieniają. To celowa pisownia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:12 Mądrala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy pół roku żona pół roku mąż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:59 pół roku żona pół roku mąż i nie ma problemu, nawet w neostradzie da się wykorzystać 2 ulgi, trzeba tylko w środku roku przepisać telefon na drugą osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 212.160.138.* 20.07.05, 15:09 a co z osobami ktore wynajmuja mieszkanie wraz z telefonem! to jest nierowne traktowanie obywateli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Dziwi mnie że państwo stać na dopłacanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:20 do tego interesu. Np. taka neostrada 128, cena netto 59zł. 59zł + 22%VAT= 71,98zł. Teraz odliczmy ulgę 19%. 71,98zł - 19% = 58,3038zł. Przy tym 59 * 12 = 708 a więc mieści się w 760 zł. Zatem wychodzi na to że państwo dopłaca do tego interesu różnicę między 59zł a 58,3038zł czyli 0,6962zł miesięcznie na jednego użytkownika co w skali roku daje 8,3544 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawin Re. TPSA - nieuleczalna arogancja IP: *.block.alestra.net.mx 20.07.05, 15:24 Jakieś fatum ciąży chyba nad tą firmą, bo pomimo wszystkich 'rewolucji', restrukturyzacji itp. itd. jest (i wygląda na to, że pozostanie) symbolem typowego, niereformowalnego BETONU. Niczego tam nie da się załatwic w sposób cywilizowany - trzeba awantur, obelg i gróźb. A już wystawienie faktury na dwie osoby (zgodnie z podpisaną umową) przekracza możliwości intelektualne zatrudnionej tam kadry, możliwości techniczne największego w Polsce operatora i grom wie, co jeszcze. Gdybym był pracownikiem TPSA, to bym się chyba powiesił ze wstydu i rozpaczy. A oni się jeszcze dziwią, że maja opinię taką, jaką mają! CYRK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Re. TPSA - nieuleczalna arogancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:51 cyrk z durnymi małpami (nie obrażając małp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej 20 zł netto czyli 22 zł brutto IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 17:58 Że jak? Odpowiedz Link Zgłoś
szelkand W TP też można 20.07.05, 18:45 A my z żoną dostajemy z TP fakturę za telefon (z Neostradą) wystawioną na nas dwoje. Czy to znaczy, że Błękitna Linia nie wie wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 16:20 niech obniżą stawki a nie kombinują z ulgami. Jak tak dalej pójdzie to za internet będziemy płacić tak jak juz płacimy za benzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niczka Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: 82.160.40.* 22.07.05, 13:49 no dobra, ale kto ma tak wysokie wydatki na internet miesiecznie, by w ciagu roku mogly sobie to odpisac 2,3,4 osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa 20 zł netto to chyba 24 BRUTTO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:49 ale moge sie mylic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natig Re: Cudowne rozmnożenie ulgi na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:35 ręce i nogi opadają Odpowiedz Link Zgłoś