kasiao9 09.09.11, 21:23 Witam, Moze jest na forum osoba, któr rozwodziła sie w Gdańsku? Chcialabym uzyskac informacje, jak dlugo czekala na rozprawe? pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka_cyganka35 Re: rozwód Gdańsk 09.09.11, 23:03 pozew wysłałam na poczatku maja a sprawe miałam na poczatku lipca takze dwa miesiace Odpowiedz Link
kasiao9 Re: rozwód Gdańsk 09.09.11, 23:18 dziękuję za odpowiedz. A jak poszło na rozprawie? sedzia ok? Odpowiedz Link
mayenna Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 07:25 Najprościej zadzwonić do sądu i zapytać jakie mają terminy. Odpowiedz Link
mojajesien Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 07:56 Witaj. Pozew złożony na początku grudnia 2010, rozprawa połowa lutego 2011- tak było u mnie. Znajoma składała pozew w maju i od kilku dni jest rozwódką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
clarras Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 14:28 A ja się rozwodziłam w 2009 w Gdańsku, składałam pozew październiku 2008, a sprawa była w marcu 2009, sędzina wysłała nas na mediacje bez żadnego przesłuchania i wyznaczyła sprawę na wrzesień. Mediacje w moim wypadku to był cud, bo mąż chciał mi zabrać dziecko. Odpowiedz Link
ronald.tusk Re: rozwód Gdańsk 11.09.11, 22:48 clarras napisała: > Mediacje w moim wypadku to był cud, bo mąż c > hciał mi zabrać dziecko. O matko! Przeraziłaś mnie!! Czy to znaczy, że 97% kobiet w tym kraju po rozwodzie ZABIERA dzieci ojcom? Odpowiedz Link
errormix Re: rozwód Gdańsk 12.09.11, 09:57 ronald.tusk napisał: > O matko! Przeraziłaś mnie!! Czy to znaczy, że 97% kobiet w tym kraju po rozwodzie ZABIERA dzieci ojcom? Lubię to! Odpowiedz Link
motylewbrzuchu123 Re: rozwód Gdańsk 17.09.11, 22:20 Nie, to znaczy że 97% ojców lubi po rozstaniu wieść życie bezdzietnego kawalera. Odpowiedz Link
niutka Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 15:53 Skladalam pozew 3 lata temu 2 czerwca, rozprawa byla na poczatku wrzesnia. Rozwod troche trwal ale jak sie juz dogadalismy, to sedzina zachorowala (przerwa miedzy rozprawami to 6 miesiecy). Odpowiedz Link
kasiao9 Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 19:25 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Faktycznie najprosciej byłoby zadzwonic do Sądu, jednak jakoś zupełnie o tym nie pomyślałam. Do rozwodu podchodzilam bardzo spokojnie, do momentu aż wysłalam pozew. Teraz odliczam dni do rozprawy i stres mnie zżera i świadomość, że sprawa mogłaby odbyc się dopiero za np. pol roku jest nie do zniesienia. Cieszę się, że średnia w Gdańsku wynosi ok. 3 miesiące i mam nadzieję, że w moim przypadku tez tak bedzie. Ostatnio czytałam artykuł w którym, rozwodzące się kobiety pisały, że nie zdawały sobie sprawy, że na rozprawie będą miały dwóch przeciwników: męza i sędziego, stąd mam pytanie, jak wyglądają rozprawy w Gdańsku, czy jest jakiś sędzia "lepszy" lub "gorszy" jeśli tak można to ująć. Wiem, że nie mam wpływu na sędziego, który zostanie mi przydzielony, jednak może, można się jakos przygotowac... pozdrawiam Odpowiedz Link
mysz1978 Re: rozwód Gdańsk 10.09.11, 21:37 ja sie wlasnie rozwodze w Gdansku. jak chcesz to pisz na maila gazetowego to Ci opisze co i jak u mnie bylo i jest Odpowiedz Link
anka_cyganka35 Re: rozwód Gdańsk 11.09.11, 19:14 miałam sędziego i nie był przeciwko mnie. adwokata nie miałam. właściwie kilka razy "pojechał" z moim eks mężem. Odpowiedz Link
hanyszka Re: rozwód Gdańsk 12.09.11, 10:47 Pozew wrzesień 2010, pierwsza rozprawa dopiero luty 2011. Co do sędziego (to akurat był egzemplarz płci żeńskiej) to mogę dużo i ze szczegółami. Choć oczywiście, ze zrozumiałych względów, jeśli chodzi o szczegóły personalne, to tylko na priv ---------- Vimes wędrował smętnie po zatłoczonych ulicach, czując się jak jedyna marynowana cebulka w sałatce owocowej. Odpowiedz Link
kasiao9 Re: rozwód Gdańsk 12.09.11, 21:38 Witam Jesli moge to poprosze szczegóły na priv na temat pani sędzi, a nuż mi sie tez ona trafi Pozdrawiam Odpowiedz Link
jogaj Re: rozwód Gdańsk 12.09.11, 13:58 Witam, ja rozwodzilam sie 4 lata temu w Gdansku, pozew w marcu, termin rozprawy w czerwcu,ale akurat wiedzialam,ze mnie nie bedzie, wiec prosilam o przesuniecie terminu, nowy termin pazdziernik. Rozwod na pierwszej sprawie, mimo,ze maz nie stawil sie na rozprawie (ale bylo jakies jego oswiadczenie,ze sie zgadza) oraz tego,ze mam maloletnie dzieci. Rok wczesniej nastapil rozpad pozycia. Bylo stresujaco dla mnie,ale w sumie nie potrzebnie, sedziowie tacy normalni, powiedzialabym bezstronni,ani wrogo,ani przyjacielko. Juz troche czasu minelo,wiec moze jest inaczej. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
kasiao9 Re: rozwód Gdańsk 12.09.11, 21:41 Witam, zazdroszczę że już szczęsliwie "po" i zyczę wszystkieg dobrego: Odpowiedz Link
on.a29 Re: rozwód Gdańsk 14.09.11, 09:50 Mój mąż czekał 3 miesiące....z tego co mówił poszło gładko, sprawnie, bezboleśnie ( jeśli można tak to ująć ) Odpowiedz Link
reni6 Re: rozwód Gdańsk 17.09.11, 20:46 Ja rozwodziłam się w Gdańsku, ale to było dawno temu. Wtedy było ok chociaż ja miałam bardzo nietypową sytuację ( rozwód zaoczny). Ale poszło ok i jak na taka "dziwną" sprawę, nawet sprawnie Powodzenia i dużo sił Odpowiedz Link