10.01.05, 23:52
Były pytania o to czego słuchacie oprócz PSB, ulubione pisoenki PSB. A co jest ciekawego na polskiej scenie muzyki rozrywkowej? Kto jest najbliższy PSB, kogo słuchacie?

ja dam swoje typy:
1. republika - muzycznie podobna, moim zdaniem
2. universe - ostatnio jakos odkrylem ten zespol

wiecej w glowie nie mam. chyba ogolnie ciechowski byl na poziomie swiatowym ze wszystkimi swoimi produkcjami. hmm?
Obserwuj wątek
    • krikra Myslovitz 11.01.05, 00:31
      Kogo słucham z polskich wykonawców? Ależ oczywiście, że jedynych i niepowtarzalnych

MYSLOVITZ !!

Reszta polskiej muzy to dla mnie zaścianek, bez urazy. Tylko Myslovitz robią
      muzę na europejskim poziomie... A do PSB nikt nie gra podobnie, tym bardziej w
      Polsce, więc... wink
      • balshoy polska muza 12.01.05, 00:33
        Uważam, że tej dobrej, polskiej muzy jest bardzo dużo...Nie słucham rodzimej
        twórczości z taką ekscytacją jak psb czy dm, ale nie mamy się czego
        wstydzić...Inna kwestia to marketing albo raczej jego brak, bo mało który
        polski wykonawca zaistniał gdzieś dalej...Zacznę przekornie od wykonawcy,
        którego lubi...moja żona.. a ja siłą rzeczy też trochę słucham...Stachursky,
        niesłusznie kiedyś zaszufladkowany jako disco polo - wystarczy podać tytuł STAY
        BABY świetna włoska produkcja, choć ma więcej jak 10 lat, ma kopa ( a takich
        dobrych piosenek ma co najmniej kilka, choć teraz jest bardziej pop-rock)
        Trójmiasto
        - kapela BIELIZNA ,znacie Jarka Janiszewskiego? Kultowy STEFAN "pomarszczona
        skóra i wygięty kark, kiedy się urodził nie miał wiele szans" i cała masa
        genialnych, nieraz pastiszowych kawałków; podobnie BIG CYC..coś mocniejszego?
        Proszę bardzo Lipa i jego ILLUSION ( to ciągle 3miasto!) T.LOVE nagrajcie taki
        kawałek jak STOKROTKA! Dla mnie miodzio i dużo innej fajnej muzy..Muniek
        zresztą lubi KRAFTWERK...ELEKTRYCZNE GITARY..."przewróciło się, niech leży"
        albo "wytrąciłaś mnie z równowagi";na deser zostawiam KAZIKA i KULT - na zawsze
        zostanie mi w pamięci jego występ z ...suszarką do włosów DZIEWCZYNY TO TYLKO
        KŁOPOTY,gdy chciał zaprotestować graniu z taśmy...Poza tym Kazik ma w swoim
        repertuarze pewną piosenkę, którą śpiewają także pet shop boys..pewnie wiecie
        jaką...aha , słyszałem kiedyś na żywo FORMACJĘ NIEŻYWYCH SCHABUFF - genialnie
        zagrali , niemalże transowo, rozbujali towarzystwo , byłem pod wrażeniem choć
        jak napisałem na wstępie nie jestem wielkim fanem polskiego grania...a jednak
        jest tego sporo dobrego...jak dla mnie
        • j.wojak Re: polska muza 12.01.05, 10:01
          Jaka to "wspólna" piosenka Kazika i PSB???
          • balshoy kazik a psb 15.01.05, 22:32
            bez dwóch zdań, sprawdziłem , powiedziałem rzetelną prawdę...KAZIK ma ten utwór
            w repertuarze, śpiewany oczywiście po polsku nosi tytuł CZŁOWIEKU JAK MASZ ŻYĆ?
            rozumiem ,że nie ma więcej pytań wink
        • krikra Kazik 12.01.05, 11:11
          balshoy napisał:

> Poza tym Kazik ma w swoim
          > repertuarze pewną piosenkę, którą śpiewają także pet shop boys..pewnie wiecie
          > jaką...
          Nie mam zielonego pojęcia...??
          Z Kazikowej twórczości lubię Malcziki i jeszcze dwa kawałki, niestety nie znam
          tytułów, ale nie bardzo wiem, co ten facet może mieć wspólnego z PSB (oprócz
          niewątpliwego poczucia humoru wink)
          Nawiasem mówiąc, lubię jego felietony w Gazecie Wyborczej.... smile
          • balshoy Re: Kazik 12.01.05, 12:29
            nie wiecie?
            PANIE I PANOWIE...Kazik nagrał piosenki Kurta Weilla, tak?
            jest nią...WHAT KEEPS MANKIND ALIVE...
            • krikra what keeps mankind alive 12.01.05, 16:47
              Skoro tak twierdzisz... ja po prostu nie znam jego twórczości, ot co. smile
              Szczerze mówiac, nie wyobrażam sobie tej piosenki w wykonaniu Kazika...
              ciekawe, jak brzmi. Balshoy, powiedz coś na ten temat, bo wnioskuję, że
              musiałeś niewątpliwie słyszeć ten kawalek...
              • balshoy Re: what keeps mankind alive 12.01.05, 19:20
                niewątpliwie to trzeba znależć kogoś kto lubi Kazika, bo po prawdzie trafiłem
                na tłumaczenie tej piosenki na stronie Kazika, jest na pewno na jego płycie -
                album miałem tylko w ręku ( chyba ma nawet 2 takie albumy z tymi piosenkami
                Weilla) I NIEWĄTPLIWIE jest to ta piosenka... chciałem ją ściągnąć ale to mi
                się nie udało...jak na razie; ale może jest tu ktoś kto już ją bezsprzecznie
                słyszał ,albo choć potwierdzi ,że to ten sam kawałek o którym mówimy...
                Chyba, że ktoś wykaże, że plotę wierutne bzdury...proszę ,czekam...
      • diesel46 Re: Myslovitz 13.01.05, 09:38
        > Reszta polskiej muzy to dla mnie zaścianek, bez urazy. Tylko Myslovitz robią
        > muzę na europejskim poziomie... A do PSB nikt nie gra podobnie, tym bardziej w
        > Polsce, więc... wink

KOMBI !
        Jeżeli chodzi o muze na europejskim poziomie to polecam chociażby ostatni album
        Reni Jusis "Elektrenika".
        • balshoy reni 13.01.05, 12:10
          też słuchałem tego albumu, naprawdę fajnie zagrane...
          • j.wojak Re: reni 14.01.05, 13:30
            To nie Transmisja jest najnowsza? Bardzo dobry album, fajna elektronika i udane
            teksty!
            • diesel46 Re: reni 14.01.05, 16:43
              > To nie Transmisja jest najnowsza? Bardzo dobry album, fajna elektronika i
              > udane teksty!

Faktycznie! Chodziło mi o Transmisje wink
    • jack.psb Re: Polska 12.01.05, 11:35
      ...jeśli chodzi o muzykę polską,dla mnie zawsze liczyły sie dwa zespoły...Kombi
      i Lady Pank.Ostatnio odkryłem Akurat-świetne teksty!!!
    • sharkpl1 Re: Polska 13.01.05, 22:38
      Hm... może i Myslovitz są na europejskim poziomie, ale daleko im do PSB i
      trochę się już przejedli... boring...

A ja słucham głównie eM (pozdrawiam Trójmiastowink i Paranormal (dalekie
      południe).
      A Reni Jusis nagrała całkiem fajną elektroniczną płytkę (na światowym poziomie)
      i 10/10 za profesjonalne klipy:p

Pozdrawiam... sharkpl1 (zwany hunteremsmile
      • krikra myslovitz / psb 14.01.05, 16:43
        sharkpl1 napisał:

> Hm... może i Myslovitz są na europejskim poziomie, ale daleko im do PSB i
        > trochę się już przejedli... boring...

No, trzeba przyznać, że wszystkie radia piłowały ich piosenki z Korova Milky Bar
        aż do bólu zębów...
        A ja chociaż bardzo, bardzo lubię Myslovitz, nie śmiem ich nawet porównywac do
        PSB. Do poziomu PSB mało kto dochodzi tongue_out no i to zupełnie inna muza w końcu.
        Ale u Myslovitz lubię niektóre teksty, są takie pesymistyczno-melancholijne...
        to samo lubię u PSB wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka