Dodaj do ulubionych

w sobotę koncert na Pl. Czerwonym!

28.06.05, 09:43
jak podaje oficjalna strona -PSB zagrają w sobotę w Moskwie w ramach koncertu
Live 8 (koncerty różnych wykonawców w kilku miastach jednocześnie - na rzecz
Afryki). TVN ma to wydarzenie transmitować, ale akurat NIE MA ANI SŁOWA O
MOSKWIE (jest Rzym, Paryż, Berlin...)!!!
tvn.pl/06,1234403,nagoraco.html???
Jacek
Obserwuj wątek
    • j.wojak ...ale może mają nieaktualne info 28.06.05, 09:46
      ...gdy kocertów miało być tylko 5!
      serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,2773577.html
    • eliks Re: w sobotę koncert na Pl. Czerwonym! 29.06.05, 15:05
      nie tylko TVN, ale i Radio Zet ma ponoc nadawac. czy ktos wie czy te koncerty
      sa jakos po sobie, czy tez jednoczesnie? czy istnieje choc cien szansy ze
      zobaczymy/uslyszymy PSB z tego festiwalu?
      bede wowczas w podrozy (czyli przegapiam powrot Pink Floyd w pelnym skladzie na
      scene), i byloby cudownie uslyszec chocby fragment wystepu PSB - czy ktos ma
      jakiekolwiek info?
      • balshoy Re: w sobotę koncert na Pl. Czerwonym?? 29.06.05, 22:16
        • balshoy Re: w sobotę koncert na Pl. Czerwonym?? 29.06.05, 22:19
          live 8...z 5 miast? nazwa wskazuje ,że to powinno być jednak osiem koncertów i
          pewnie granych jednocześnie...
          na razie nikt nic nie wie ..czeski film, ale bądźmy czujni!
          • balshoy Re: w sobotę koncert na Pl. Czerwonym?? 29.06.05, 22:23
            live 8 ..a koncertów ma być...9..tu już zaczyna się wyższa matematyka wink)
            • j.wojak może chodzi o brzmienie? 30.06.05, 09:02
              Może "Live 8" brzmi tak samo jak "Live Aid" przed laty i o to chodzi?
              • eliks Re: może chodzi o brzmienie? 30.06.05, 09:57
                j.wojak napisał:

> Może "Live 8" brzmi tak samo jak "Live Aid" przed laty i o to chodzi?

8 prawie napewno wzielo sie z G8, ale zapewne zorganizowanie tak gigantycznego
                przedsiewziecia w osmiu krajach jednoczesnie z tyloma artystami jest ponad sily
                Geldofa. wydaje mi sie ze i tak nalezy mu sie siekierka za to co zrobil i teraz
                zrobi, nawet jesli bedzie tego 5 a nie 8.

a moze chodzi o to, ze z tych osmiu tylko 5 bedzie transmitowanych z czysto
                komercyjnych powodow, bo sa ciekawsze od innych. na koncercie w moskwie obok
                PSB nie bedzie zadnych swiatowych gwiazd, same jakies ruskie zespoly, tak
                przynajmniej zrozumialem z serwisu BBC
    • rafi.raf Koncert na Pl. Czerwonym! 02.07.05, 22:24
      tvn7 transmitowalo koncert. szkoda, ze skonczylo sie na jednej piosence... no i
      jeszcze komentarz: lata swietnosci za nimi, ale sa nadal popularni.

ciekaw jestem brzmienia nowego albumu, wydaje mi sie, ze bedzie on utrzymany w
      tym samym brzmieniu jak wersja go west (rockowo-elektronicznie). czy to jest
      wlasciwe okreslenie?
      • rafi.raf Re: Koncert na Pl. Czerwonym! 03.07.05, 21:07
        jak podal oficjalny serwis, pokazano jedynie jedna z kilku piosenek!!! jaka szkoda!
        • balshoy Re: Koncert na Pl. Czerwonym! 03.07.05, 23:28
          takie też miałem podejrzenie, że było tch kawałków więcej..zaprezentowali aż
          10..może w jakiejś ruskiej tv zapodawli to na żywca?
          ja cały dzień byłem poza domem...tzn. robiłem w nowej chacie i już nawet
          zdążyłem o tym live 8 zapomnieć..a ledwie wróciłem - telefon od koleżanki, że
          lecą psb...i tyle tego było oglądania
          • eliks Re: Koncert na Pl. Czerwonym! 04.07.05, 10:02
            balshoy napisał:

> takie też miałem podejrzenie, że było tch kawałków więcej..zaprezentowali aż
            > 10..może w jakiejś ruskiej tv zapodawli to na żywca?

to bardzo mozliwe. i mysle, ze mozna tego poszukac w sieci do sciagniecia, w
            calosci, ruscy sie nie szczypia z takimi rzeczami
      • eliks Koncert PSB / nowe New Order 04.07.05, 10:05
        rafi.raf napisał:

> jeszcze komentarz: lata swietnosci za nimi, ale sa nadal popularni.

no niby tak, ale czy na tym koncercie bylo cos takiego ewidentnie obnazajacego
        taki stan rzeczy?

> ciekaw jestem brzmienia nowego albumu, wydaje mi sie, ze bedzie on utrzymany w
        > tym samym brzmieniu jak wersja go west (rockowo-elektronicznie). czy to jest
        > wlasciwe okreslenie?

podobno Trevor Horm ostro pracuje, PSB tez nie proznuja, takze moze byc cos
        naprawde dobrego. chociaz zobaczcie, nowy album New Order - tez mial byc taki
        zajebisty, a jak narazie czytam same baty lecace w jego strone. i ta okladka,
        jakby ostrzegajaca o zawartoscismile
        • rafi.raf Re: Koncert PSB / nowe New Order 04.07.05, 17:00
          mi sie bardzo podoba ostatni album New Order....
      • j.wojak wkurzajace komentarze!!! 06.07.05, 09:00
        Wyborcza napisala, ze "szkoda, ze do Rzymu i Moskwy ściagneli performerzy o
        sławie przygasłej(Duran Duran, PSB)" czy coś takiego. Traktują PSB jak
        dinozaurów z lat 80-tych a nie działajacych cały czas artystów. Myślę, że to
        bardziej niewiedza niż obiektywny komentarz. Przecież PSB ciągle sprzedają płyty
        i bilety na kolejne koncerty.
        Czyżby Annie Lennox albo sam Bob Geldof okupowali szczyty list przebojów???
        Wygląda na to, że wyjazd do Moskwy nie był dobrym pomysłem- lepiej, gdyby
        zostali w Londynie.
        • eliks Re: wkurzajace komentarze!!! 06.07.05, 11:10
          j.wojak napisał:

> Wyborcza napisala, ze "szkoda, ze do Rzymu i Moskwy ściagneli performerzy o
          > sławie przygasłej(Duran Duran, PSB)" czy coś takiego. Traktują PSB jak
          > dinozaurów z lat 80-tych a nie działajacych cały czas artystów.

niestety maja racje, co tu duzo ukrywac. to raczej ciezkie zadanie bronic
          stanowiska jakoby DD i PSB byli dzis rownie popularni co w latach 80tych.
          oczywiscie, ich fani to liczne grupy i to wystarcza zeby nowe plyty tych
          zespolow rozeszly sie w dostatecznym nakladzie, ale nie ukrywajmy - list
          przebojow to juz chlopaki nie podbija (nie dlatego ze nie sa przebojowi, po
          prostu dzis liczy sie co innego), choc przyklad Kylie pokazuje, ze wszystko
          jest mozliwe.
          inna rzeczy - dwie polskie gwiazdy lat 80tych, Kombi i Papa Dance, zobaczcie
          jak udanie powrocili. nie wdaje sie w szczegoly prezentowanego przez nich dzis
          materialu, ale sam fakt ze tlucze ich radio i TV, no i chyba plyty niezle sie
          sprzedaja, daje chyba zdzblo nadzieji, ze nowa plyta PSB u nas nie przepadnie
          jak kamien w wode.
        • j.wojak już lepiej! 06.07.05, 11:10
          tez Gazeta:
          PSB rozgrzało Moskwę
          serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2800725.html?as=2&ias=3
          kilka fotek- głównie tłum
          serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35080,2801024.html?x=4
          • eliks Re: już lepiej! 06.07.05, 14:57
            j.wojak napisał:

> kilka fotek- głównie tłum
            > serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35080,2801024.html?x=4

ciekawe pod jaki utwor publicznosc gestykulowala tak tlumnie (patrz jedno ze
            zdjec). Go West ?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka