Dodaj do ulubionych

dobra agencja pracy

IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 15:16
Szukam pracy za granica i potrzebuje namiarow na jakas dobra agencje pracy, wszedzie gdzie szukam albo okazuje sie ze to oboz pracy albo niema aktualnych ofert i dopiero na wiosne. Bylbym wdzieczny gdybyscie polecili mi z reka na sercu jakas dobra agencje, gdzie nie zostane wyru...y jak w wiekszosci. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • uzix Re: dobra agencja pracy 01.02.11, 22:01
      Przyłączam się do apelu o umieszczanie informacji o solidnych firmach. Przez to te niesolidne będą musiały się podciągnąć. Mnie interesuje praca poza sektorem spożywczym i rolnym, najchętniej przemysł.
      • Gość: OlgaRobak Re: dobra agencja pracy IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 14:27
        Hej ... Ja osobiście mogę polecić agencję pośrednictwa pracy SBA Euro. Jest to uczciwa firma, z którą współpracuję już od prawie dwóch lat, wyjechałam trzy razy do Holandii. Obecnie przebywa tam mój brat, który również wyjechał z SBA Euro. Na swojej stronie internetowej mają aktualne oferty pracy, można znaleźć namiary na biura i oddziały, zadzwonić, czy skontaktować się przez Skype. Naprawdę polecam !

www.sbaeuro.pl/
        Olga
        • Gość: Miśka Re: dobra agencja pracy IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 11:47
          Olga, a czy mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat SBA ? Jakieś orientacyjne koszty związane ze znalezieniem zatrudnienia, czy jakieś haczyki, na które warto zwrócić uwagę ? W dzisiejszych czasach chyba nie ma firm, które nie mają nic do ukrycia ;) Z góry dzięki za pomoc. Szukam pracy dla swojego chłopaka, ja w tym roku robię maturę i na wakacje też planuję wyjazd, żeby zarobić jakieś pieniążki na studia. Gdyby jemu się udało, to może i ja dołączę.

Michalina
          • Gość: OlgaRobak Re: dobra agencja pracy IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 12:34
            Hmmm ... coś więcej ? Jasne :) Co pamiętam to napiszę :) A zatem ... Jeśli chodzi o koszty to ponosi się je dopiero podczas pobytu w Holandii. Chodzi mi o to, że SBA Euro nie pobiera żadnych prowizji itp. za znalezienie pracy, jak to jest w wielu innych agencjach, czy u pseudo-pośredników. Koszt opłaty za mieszkanie+ubezpieczenie to jakieś 100 Euro za tydzień. Należy doliczyć do tego koszt przejazdu z Polski do Holandii - około 230 zł (cena przewoźnika) w jedną stronę lub na własną rękę. Na niektórych stanowiskach pracy wymagane jest specjalistyczne obuwie, ale o tym zostaniesz poinformowana podczas pierwszej rozmowy w biurze, minusem jest to, że musisz wtedy te buty kupić - coś około 28 Euro kosztuje para takich bucików.

To by było na tyle jeśli chodzi o koszty. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, daj znać. Chętnie pomogę. Naprawdę warto zastanowić się nad wyjazdem. Ja nie żałuję, że wyjechałam pierwszy raz, akurat sytuacja mnie trochę zmusiła do tego. W każdym razie było warto ... Czas szybko mija na wyjeździe :)

Pozdrawiam,
            Olga
            • uzix Re: dobra agencja pracy 17.02.11, 20:12
              Miała bym jeszcze pytanie o koszty: ubezpieczenia, bo wiem że jest obowiązkowe, dojazd do miejsc pracy z kwatery, ewentualnie jakieś dodatkowe obciążenia. No i co istotne to standard kwatery czy są to wynajęte domy, mieszkania, tzw. parki? wyposażenie w pralkę, dostępność internetu (tylko we własnym zakresie czy można uzyskać za dopłatą?).
              • asia31088 Re: dobra agencja pracy 18.02.11, 11:16
                Witam. Jeżeli masz trochę wolnego czasu możesz zarobić dodatkowe pieniądze. Wystarczy że wejdziesz na stronę: centrumreklamy.com/pages/index.php?refid=gwiazdeczka36
                i zalogujesz się. Wszystko jest oczywiście darmowe podajesz tylko swój adres e-mail. Na skrzynkę będziesz dostawać wiadomości z reklamami. Wystarczy je otwierać, za każdą otworzoną wiadomość dostajesz kasę. Możesz wypłacić każde zarobione 30 zł. Żeby zrezygnować wystarczy wykasować swoje konto. Nie musisz mieć skończonych 18 lat. Polecam bo warto tym bardziej , że oszustów wśród osób oferujących chałupnictwo jest bardzo dużo, sama zapłaciłam kaucję za nieistniejące długopisy.

Szczegółowo wygląda to tak....:
                Musisz się zalogować bezpłatnie na tej stronce centrumreklamy.com/pages/index.php?refid=gwiazdeczka36 i klikać w reklamy które codziennie dostajesz lub klikać w specjalne linki sponsorowane ... za każdą reklamę dostajesz od 1grosza do 1zł w zależności co to za reklama na początku będą to reklamy tanie a później droższe.... Z czasem można zarobić przyzwoite pieniądze tylko klikając czasami są ankiety do wypełnienia ale one są extra płatne nawet kilka złotych:)) Zapraszam i polecam... :)) Zarabiamy również 25% zarobionych pieniędzy naszych poleconych... dzięki osobom poleconym nasze dochody szybko się zwiększają ... Czyli jeśli z twojego konta zostanie ktoś polecony i będzie aktywny w pracy to np. kiedy on zarobi 1zł to ty dostajesz 25 gr. a jeśli mamy poleconych osób 100 to wtedy jest kwota 25zł ... to był przykład :) Sami zdecydujcie czy się opłaca...Ja nie żałuje bo dzienny mój dochód to ok 10zł a spędzam 30 min dziennie przy komputerze.. a w miesiącu daje to około 300 a czasami 400zł na dodatkowe zachcianki:):):)

• Gość: OlgaRobak Re: dobra agencja pracy IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 12:42
                Owszem ubezpieczenie jest obowiązkowe i razem z opłatą za mieszkanie to koszt rzędu 100 EUR/tyg. Żadnych dodatkowych kosztów poza tymi wypisanymi w poście powyżej nie ma. Ja mieszkałam w pokoju z dwoma innymi dziewczynami w zbliżonym wieku, więc było przyjemnie. Był to rodzaj hotelu pracowniczego, utrzymany w czystości. Nie można było zarzucić nic. Dostęp do pralki, lodówki, kuchni, łazienki z prysznicem. Wszystko oczywiście bezpłatnie. Internet jest tylko w niektórych miejscach zakwaterowań, chociaż z tego co wiem, już jest ich coraz więcej. Dojazd do pracy i z pracy do kwatery był bezpłatny. Ja akurat pracowałam kilkanaście kilometrów od miejsca zamieszkania, więc przyjeżdżał po nas bus. Wiem, że jeśli jest blisko do pracy można dojeżdżać rowerami, które również zapewnia SBA Euro.

Jeśli jeszcze jakieś pytania przyjdą Ci do głowy, daj znać. Wiem jak to jest zdecydować się na wyjazd w nieznane :) Będzie dobrze, zobaczysz :)

Pozdrawiam !
                • Gość: bylem w sba Re: dobra agencja pracy IP: *.opole.hypnet.pl 08.11.11, 09:25
                  Pani Olga,to chyba jedna z pracowników firmy SBA,nikt normalny by w ten sposób nie pisał...
                  Ja tam byłem....i jeśli lubi być pomiatany,żeby traktowano go jak pionek,lubi co tydzień chodzić do biura i się szarpać o każdy grosz,o to ,żeby dostać pracę,to TAK -Sba to jest firma dla niego.Pozostałym nie polecam.

p.s. uczciwie dodam,że znam gorsze firmy pośrednictwa pracy w Holandii,ale to chyba nie jest komplementem:)
                  • Gość: Karolina SBA Flex Re: dobra agencja pracy IP: *.kpn.net 08.11.11, 10:27
                    Witam,
                    jesli mial pan klopoty z uzyskaniem swoich naleznosci prosze o kontakt k.nowik@sbaeuro.com
                    Rowniez jesli czul sie pan pomiatany lub zle pana potraktowano, jestem w stanie pomoc panu wyjasnic ta sytuacje.
                    Pozdrawiam,
                    Karolina, pracownik SBA Flex
                • uzix Re: dobra agencja pracy 01.12.11, 16:19
                  Czy w SBA często bywają prace polegające na montażu elementów mechanicznych, generalnie chodzi o prace w produkcji byle nie spożywka, rolnictwo? lub chociaż oferty na orderpickera? Jakie należy spełnić warunki żeby firma skierowała na kurs niderlandzkiego? Jak wygląda sprawa składki na ubezpieczenie emerytalne, czy jest odprowadzana od pierwszego tygodnia zatrudnienia?
                  • Gość: Karolina SBA Flex Re: dobra agencja pracy IP: *.ip.telfort.nl 01.12.11, 18:24
                    W sprawie tak szczegolowych pytan prosze skontaktowac sie z jednym z naszych biur.
                    www.sbaeuro.pl/ - informacje kontaktowe znajdzie Pan na tej stronie.
            • kris-koch Re: dobra agencja pracy 02.04.11, 14:11
              Olga , napisz proszę jakis kontakt do tej agencji lub innych uczciwych, bardzo ważne! Znam ang, niem. Jaki to rodzaj pracy? Dzięki za pomoc.
              Szukam osoby na wspólny tam wyjazd, lub Niemcy-z podstawami języka obcego. Pozdr. Krzysiek
              Mail. : krzysztofk166@gmail.com
            • Gość: gość Re: dobra agencja pracy IP: *.dabnet.pl 07.09.12, 16:02
              Czy wy tego nie widzicie, że ta kobieta pracuje w tej agencji ? No ludzie, nauczcie się czytać.
    • moja_przerwa Re: dobra agencja pracy 22.02.11, 15:30
      jest wiele serwisów na ten temat, sprawdź sobie np link w mojej stopce/podpisie
    • Gość: sss Re: dobra agencja pracy IP: *.181.29.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.11, 23:48
      SBA Euro reklamujecie tutaj tą agencję, ale widzę że zbyt wiele ogłoszeń tam nie ma.
      Kolejna rzecz to czy te prace to raczej są normalne? cz może jest to obóz gdzie się pracuje po 12 - 18h na dobe?
      Przy takich prostych pracach, np przy liniach produkcji gdzie nie potrzeba doświadczenia, jak wyglądają zarobki? Ile pozostaje pieniędzy po opłaceniu wszystkich podatków, zakwaterowania?
      Czy jest możliwość wyjazdu np we dwie osoby? Nie chodzi o parę, ale zawsze inaczej wyjeżdża się gdzieś z kimś znajomym.
      • Gość: Klara Re: dobra agencja pracy IP: *.ip.telfort.nl 11.06.11, 23:11
        czesc,
        faktycznie na stronie moze nie ma za wiele ofert
        ale jesli tylko zadzwonisz do biura, na pewno ci powiedza o wszystkim co maja
        opole to glowne biuro, ciezko sie dodzwonic, wiec polecam raciborz albo gliwice
        biuro w gdansku i szczecinie - beznadzieja.
        prace sa rozne, dla mlodych, starszych, dziewczyn i facetow
        oczywiscie w tej chwili jest parcie na wiek - im jestes mlodszy tym lepiej (dla agencji oczywiscie), wiec ludzie kolo 20ki nie maja problemow ze znalezieniem pracy
        w SBA akurat nie ma zadnych "obozow", pracuje sie roznie, srednio 40h/tyg
        z tego co wiem to maja prace na salatkach, przy prod butow, na skarpetkach, w rzezni, przy spawaniu, przy kartonach, w zieleni miejskiej, naprawde szeroka gama
        nie ma reguly co do zarobkow, kazda firma ma swoje stawki, wiek tez ma znaczenie, ale o to trzeba pytac jak cie spisuja w biurze w polsce, pani powinna byc w stanie ci powiedziec jaka bedziesz mial tygodniowke (mniej - wiecej)
        mieszkanie kosztuje teraz 82euro, a ubezpieczenie 24,50euro
        mozna jechac z dziewczyna, kolega, kolezanka, tylko trzeba to zaznaczyc przy spisywaniu cv w polsce
        • michalsiwy1 Re: dobra agencja pracy 05.09.12, 14:35
          Od 27.08 do dnia dzisiejszego przepracowałem 3 dni.Banda oszustów i naciągaczy!!!Jeśli chcesz mieć o jeden problem mniej,to poprostu odpuść Sobie wyjazd z StowarzyszenieBezrobotnychAlokoholików!!!
    • Gość: Ewelina_26 : dobra agencja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 10:40
      Byłabym wdzięczna gdybyś coś znalazł napisz...
      ja też z kolezanką szukam pracy Holandia/Niemcy.
      nicole2005@interia.pl
    • halinka128 Re: dobra agencja pracy 16.06.12, 21:05
      witaj juz pracowałam w holandii poszukaj agencij otto lub wpisz agencje pracy holandiia
      • jakanu Re: dobra agencja pracy 19.06.12, 09:05
        Może ktoś ma namiary na jakąś dobrą, sprawdzoną agencję?
    • Gość: lutek Re: dobra agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:38
      czy cosmoworker jest dobrą agencją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka