Dodaj do ulubionych

prawnik Polak Holandia

• aniailenka Re: prawnik Polak Holandia 08.02.17, 18:01
      Witam, potrzebuje porady...mam dializy, 3-letnia corke i staralam sie o Urgentie....dostalam odmowe a jak najszybciej musze sie wyprowadzic z obecnego mieszkania...co mam robic ? prosze o odpowiedz moj e-mili to: aniag55@op.pl dziekuje
    • pyza1205 Re: prawnik Polak Holandia 18.05.17, 22:08

Dzień Dobry.Zwracam się do Państwa o pomoc.W dniu 18.04.2017r. ok.godz.5.00-5.30 wybuch pożar w domku,który został mi przydzielony przez agencje pracy VK&VE.Mieszkałem w pokoju na pierwszym piętrze wraz z kolegą.Gdy kolega poczuł dym i zauważył ogień obudził mnie po czym wyskoczyliśmy przez okno mojego pokoju.Poczas skoku z okna mieszczącego sie na pierwszym piętrze doznałem złamania piety prawej nogi.Zostałem przewieziony ambulansem do szpitala gdzie zostałem opatrzony i założono mi gips.Gips jak i uraz pięty nie pozwala mi na kontynuacje pracy.Przed wypadkiem pracowałem w firmie Action przez agencje pracy VK&VE.W porzaże straciłem dokumenty jak i wszystkie osobiste rzeczy.W chwili obecnej agencja pracy w ogóle sie nie interesuje moja osobą.Zostałem pozostawiony bez opieki z ich strony.Jestem bez środków do życia.Nie wiem też czy zostałem zgłoszony do UVW.Po porzaże dostałem tylko kilka ubrań z agencji pracy i dalej cisza.Nikt z agencji nie interesuje sie moją obecną sytuacją finansową i zdrowotną.Proszę o pokierowanie mnie i udzielenie porady jeśli to możliwe bądź zajecie sie moją sprawą jeśli to możliwe i podanie kosztów z tym związanych.Z gory dziekuje Bartosz Karakula nr.0626129139 lub 12pyza05@gmail.com
    • dorota22661 Re: prawnik Polak Holandia 19.10.17, 11:56
      Witam. Wczoraj miałam niemilą sytuacje w pracy... Pracuje przez agencje pracy juz ponad dwa lata w tej samej firmie... Wczoraj chłopak w pracy uderzył mnie (w ogole sie nie znamy jest innej narodowosci)... POwiadomiłam o zdarzeniu szefostwo i agencje i rządałam wezwania policji... I nic chyba z tym nie zrobiono tylko zawieszono chlopaka a mnie wysłano do domu i dano tydzien urlopu... Nie wiem co mam z tym zrobic... Nie znam za dobrze jezyka a nie chce tego tak zostawic... Jeszcze pewnie ten tydzien mam niepłatny a po tym zapewne zostane zwolniona... A zalezy mi na pracy... A to nie moja wina ze agencja nie sprawdziła kartoteki tego chłopaka przy rekrutacji a był naprawde bardzo agresywny i niezrównowazony... prosze o rade.... sierpien199121@wp.pl
    • agaboryka79 Re: prawnik Polak Holandia 11.04.18, 21:24
      Witam
      Mam pytanie zwiazane z wynajmowanym obecnie mieszkaniem w Nl.wynajmuje mieszkanie od Holendra,mam podpisana umowe na rok z trzy miesiecznym wypowiedzeniem.Ostatnio wlasciciel mieszkania oswiadczyl iz mam opuscic mieszkanie w ciagu dwoch tygodni gdyz podobno dostaje zgloszenia o zaklocaniu ciszy,libacjach imprezach i interwencjach policji w owym mieszkaniu,w ten sam sposob potraktowal moich sasiadow i praktycznie wszyscy mamy zostac nagle bez mieszkan.Nigdy nie miala miejsca zadna interwencja policji ,nigdy tez nie zaklocalismy ciszy nocnej itd.Probowalismy rozmawiac z wlascicielem aby jakos wyjasnic sytuacje,nie chcial z nami rozmawiac,kazal sie wyprowadzic i koniec,praktycznie nie majac zadnych dowodow iz nie wywiazujemy sie z podpisanej umowy.Moje pytanie brzmi czy wlasciciel rzeczywiscie ma prawo wyrzucic nas ot tak z dnia na dzien,bez pisemnego wypowiedzenia okresu trzech miesiecy?Bardzo chcemy wszyscy zmienic mieszkanie ale w tak krotkim okresie( Dwoch tyg) jest to niemozliwe.Prosze o porade ,jestem zalamana nie mam pojecia jak rozwiazac ta sprawe.
    • marcinstawski Re: prawnik Polak Holandia 09.05.18, 10:29
      Witam,
      Mam pytanie odnośnie prawa bankowego. Sąd w mojej sprawie z ING ,zasadził na korzyść ING kwotę 500e plus koszta sądowe, razem jakieś 1400e które zapłaciłem komornikowi banku, ale moje zadłużenie wynosi 5300e. Czy komornik banku ma prawo żądać ode mnie reszty kwoty tzn. 4000e? Czy zastosowanie będzie miała tu zasada „powagi sprawy osadzonej”?
    • krzysiekgt Re: prawnik Polak Holandia 17.08.18, 11:52
      Witam.potrzebuje pomocy w sprawie podatkow .prosze o kontakt na maila krzysiekgt@wp.pl
    • nataleczka1477 Re: prawnik Polak Holandia 26.03.19, 14:31
      Dzień dobry, czy mógłabym się z Panem skontaktować w sprawie godzin wakacyjnych zebranych przeze mnie w ciągu półrocznej pracy w firmie w Holandii, ponieważ firma wypłaciła mi z wysłanych 40 h urlopowych jedynie 11 euro, odcinki wypłat są dla mnie niezrozumiałe, czuję się oszukana i bezsilna. Czy mógłby mi Pan pomóc w odczytaniu salarisów ?
      • imeeee Re: prawnik Polak Holandia 25.06.19, 10:17
        Zapraszam do serwisu polonia.org/ z bazą polskojęzycznych prawników w Holandii i na całym świecie! Są tam także polscy lekarze i polskie szkoły!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka