Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

25.03.06, 18:06
wiem,ze to pytanie odstaje od reszty ale tylko wy mozecie mi pomoc smile
chcialam sie dowiedziec czy stosujecie jakies tabletki antykoncepcyjne
(tutejsze); mi doradzono zebym brala "laurina" wiec od roku biore i nie mam
zadnych skutkow ubocznych; to sa tabletki najnowszej generacji tzw mini
pigulki; czy wy cos slyszalyscie o tych tabl? jakie wy stosujecie? dzieki za
wszystkie odpowiedzi!! pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annielika Re: antykoncepcja 25.03.06, 19:28
      czy to sa te, ktore musisz brac o okreslonej porze, zawsze tej samej? ja bralam
      takie o tej samej zawartosci hormonu przez caly cykl i byly super! tez jakies
      nowe, a tutaj lekarz mi przepisal takie o roznej ilosci hormonu, i byly fatalne!
      teraz znow musze isc, i mysle ze poprosze o takie, ktore bralam wczesniej.
      • ana_mama_patrycji Re: antykoncepcja 25.03.06, 19:52
        Harmonet - przepisane w Polsce, są też tutaj i to tańsze hihi. NIe narzekam.
      • flisvos Re: antykoncepcja 25.03.06, 19:52
        nie te trzeba brac o tej samej porze jak kazde inne antykoncepcyjne,
        te "laurina" nie maja tej samej dawki hormonow zmieniaja sie tygodniowo i
        wlasnie dlatego zastanawiam sie czy sa takie dobre.
        • annielika Re: antykoncepcja 25.03.06, 19:57
          sa takie, ktore musisz brac co do minuty, a w normalnych zazwyczaj mniej wiecej
          o tej samej porze. mmm, w takim razie bierzesz ten typ co ja bralam, ale mi
          absolutnie nie odpowiadaly... wazne, ze czujesz sie po nich dobrze. a skutki
          uboczne to chyba takie, jak w kazdych innych. aaa, te o tej samej zawartosci
          hormonu wywolaly troche zamieszania, bo im wyszlo, ze jest wieksze ryzyko
          zatorow, ale pytalam mojej lekarki i mowila, ze jesli juz tak dlugo biore i sie
          dobrze czuje, to ok nie musze nic zmieniac.
          • flisvos Re: antykoncepcja 25.03.06, 20:46
            nie no te moje to musisz brac mniej wiecej o tej samej porze. ja nie mam
            skutkow ubocznych, czuje sie bardzo dobrze, tylko ostatnio bylam na formu o
            zdrowiu kobiety i tam dziewczyny opisywaly przypadki zajsc w ciaze podczas
            przyjmowania tabletek i to troche dalo mi do myslenia, dlatego pytam was czy
            slyszalyscie cos o moich smile
    • margarita6 Re: antykoncepcja 25.03.06, 20:32
      Ja bralam kiedys Yasmin,ale czulam sie po nim fatalnie.Wczesniej bralam
      Marvelon i bylo ok.Teraz niestety nie moge brac zadnych.
    • margarita6 Re: antykoncepcja 25.03.06, 21:21
      Ja o takich tabletkach nie slyszalam.Jak chcesz to moge dac telefon do polskiej-
      ginekolog tutaj w Atenach.Zadzwonisz i sie wypytasz,upewnisz...
      • flisvos Re: antykoncepcja 25.03.06, 21:33
        byloby super!!! jak mozesz to prosze daj mi go smile przeslij mi na skrzynke,
        chyba ze chcesz tutaj. wielkie dzieki
      • tutanka Re: antykoncepcja 26.03.06, 09:54
        czy ja tez moglabym prosic o ten nr? moj mail: tutanka@wp.pl
        z gory dziekuje i pozdrawiamsmile
    • margarita6 Re: antykoncepcja 25.03.06, 21:50
      Wyslalam na skrzynke.
      • flisvos Re: antykoncepcja 25.03.06, 21:51
        dzieki, dzieki!!!! pozdrawiam z corfu
    • sylwialew Re: antykoncepcja 25.03.06, 22:09
      Najlepsza antykoncepcja to NIE UPRAWIAC SEX-U hihihihihihi ale nie wiem czy
      wam pasuje
    • sylwialew Re: antykoncepcja 25.03.06, 22:10
      Ale jak dowiecie sie od pani ginekolog o nazwe to prosze napisac
      • katerinaki Re: antykoncepcja 27.03.06, 10:00
        jesli ktos z Salonik lub okolic jest zainteresowany polskim ginekologiem w
        Salonikach, to moge przeslac jego namiary - polecam, porzadny gabinet i dobry
        lekarz
        • olna Re: antykoncepcja 29.03.06, 14:15
          katerinaki,wyslalam wiadomosc na skrzynke gazety.Pozdrawiam!
    • annielika Re: antykoncepcja 27.03.06, 16:44
      a ja mam pytanie... lekarz zlecil mi wykonie badan kontrolnych, ale niestety nie
      mam ubezpieczenia, a do szwecji nie bede przeciez latac... wiec gdzie sie zglosic?

pozdr.
      • flisvos Re: antykoncepcja 01.04.06, 22:23
        ja szczerze to tu u lekarza jeszcze nie bylam, poza pigulkami wszystkie
        tabletki mam z polski, wiec nie mialam takiej potrzeby by sprawdzac grecka
        sluzbe zdrowia smile
        u nas na wyspie podobno mozna pojsc do kazdego prywatnego gabinetu, placisz i
        juz
      • bob75rob1 Re: antykoncepcja 25.06.06, 11:30
        W kazdej prywatnej klinice zrobia Ci wszelkie badania, ja wlasnie 2 dni temu
        robilam do ksiazeczki zdrowia (praca z zywnoscia), czyli pelne badanie krwi,
        innych wydzielin oraz przeswielenie pluc - 77 EUR.
    • linaki Re: antykoncepcja 04.04.06, 22:49
      hej ,najlepiej to pojsc do lekarza i po badaniach kupic tabletki,bo nie zawsze
      moga nam opdpowiadac.ja w polsce dostalam okolo 4lata temu recepte na tabletki
      ktore wtedy kosztowaly 45zl za opakowanie!!!wiec nie kupowalam na zapas, i
      poszlam z tym opakowaniem do apteki i po sprawdzeniu skladu tabletek dopstalam
      odpowiednik grecki nazywa sie tryginera i kosztuje tylko 4eur. uztwam juz 4
      lata i ani cienia skutkow ubocznych.sa to tabletki nowej generacji bez duzej
      dawki hormonow.
      • flisvos Re: antykoncepcja 04.04.06, 22:58
        ja zrobilam dokladnie tak samo te laurina to grecki odpowiednik naszej polskiej
        jeanine. mozesz mi napisac czy te twoje maja taka sama dawke hormonow w kazdej
        tabletce(w 21). dzieki i pozdrawiam
        • linaki Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:03
          nie,maja tej samej zawartosci hormonow.sa podzielone na cykly.trzy razy po
          siedem.ale sa o tyle wygodne, ze nie musze je brac co do minuty ani godziny
          jesli zapomne to do 5h moge ja zazyc i nie zaburzy to jej dzialania...a ze
          jestem czasem zapominalska a nie spieszy nam sie z mezem dzidzia to wygodne.
          • flisvos Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:06
            ja teraz szukam greckiego odpowiednika zeby w kazdym dniu byla taka sama dawka
            hormonow, chce zmienic moje tabletki; chyba po nich jestem jakas dziwna, dlugo
            by pisac a to nie to forum. jak znajde jakies fajne to dam znac
            • linaki Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:10
              jakas dziwna?tzn? troche czujesz sie ociezala,senna, masz klopoty z
              koncentracja itp?bierzes je juz dlugo?bo jesli tak to moze przesilenie wiosenne
              a jesli nie to moze warto wybrac sie do lekarza.pozdrowienia
              • flisvos Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:20
                wlasnie sama nie wiem biore je od 13 miesiecy i wszystko bylo ok, ale ostatnimi
                czasy jakos tak dziwnie placze bez powodu i mam bardzo zmienne nastroje, a
                senna to ja zawsze jestem smile
                tez mysle,ze to przesilenie bo juz kilka dni jest ok, zobaczymy moze to od tego
                siedzenia w domu(na szczescie za tydzien zaczynam prace)
                • linaki Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:38
                  kochana,ja terqaz nie pracuje od 10miesiecy!!!budowalam dom, i po wprowadzeniu
                  szczerze ci powiem, ze w pewnym momencie myslalam, ze tez mi tabletki szwankuja!
                  senna to ja tez zawsze jestem a moj maz sie smieje ze to milosc mego zycia!
                  he,he!ale mialam teraz okres nic nie chcenia, tylko kanapa i tv, jakies zawroty
                  glowy itp itd ale zaczelam codziennie rano swiezutki soczek pomaranczowy
                  wycisniety, szklana ksynogala,DUUUUUUZO owocow i warzyw i mi wrocila chec na
                  wszystko.a swoja droga to mi tez brakuje juz mojej pracy
                  • flisvos Re: antykoncepcja 04.04.06, 23:51
                    tez tak mysle, ja 5 miesiac bez pracy, na szczesci sezon sie zaczyna no i
                    oszczednosci koncza wiec juz niedlugo bede biegac jak w zegarku smile
                    chyba to to bo wszyscy znajomi i moj facet pracuja tylko ja sie obijam, a tera
                    ztak ladnie, sloneczko wiec moze to z nudow wink
                    • linaki Re: antykoncepcja 05.04.06, 00:07
                      na pewno....smileu mnie to samo wszyscy pracuja a jaq nawet nie mam polki do
                      pogadania.kopmutera jeszcze nie zamontowalismy w domu wiec szwedam sie po
                      kafejkach...a jak zrozumialam i wyczytalam na innych postach to ty na korfu
                      mieszkasz?to choc morze masz bliskosmile)))jam osiedlila sie w rodzinnych stronach
                      meza na polnocy grecji blisko z granica ze skopia. ale slonko jest!
                      • flisvos Re: antykoncepcja 05.04.06, 00:14
                        tak morze to ja widze z okna, tylko w wakacje jakos czasu brak na plywanie itp;
                        takie zycie pracujacych sezonowo smile
                    • linaki Re: antykoncepcja 05.04.06, 00:14
                      ach tak mi sie przypomnialo, odnosnie tego forum!bo troche ominelysmy temat
                      zmykam do domu powoli, moze z niedlugo sie znowu zjawie. a sorki ze pytam ale
                      jakie masz ubezpieczenia, i czy pracujes w hotelu?chodzi mi o to, ze pracujac w
                      hotelu mozesz miec ubezpieczenie tzw.taksis czy jak to sie tam pisze w
                      alfabecie lacinskim i daje ci ono wieksza mozliwosc wyboru lekarzy i
                      odwiedzenia ich w prywatnych gabinetach bez placenia za wizyte..a nie szwedania
                      sie po szpitalach itp itd.ja sama mam to ubezpieczanie, ze wzgledu iz maz jest
                      zaxaroplastem(fajne slowko moja siostra tak go nazywa),i pracuje w hotelu.
                      • flisvos Re: antykoncepcja 05.04.06, 00:37
                        nie pracuje w hotelu sad mam taki zamiar ale jeszcze nie teraz; a ubezpieczenie
                        mam z polski, takie dla osob przebywajacych za grenica(na rok) a od 1go maja
                        bede miec oplacana ike wiec bedzie jeszcze lepiej smile
                        • tutanka Re: antykoncepcja 05.04.06, 11:15
                          a moglabys napisac jak zalatwic takie ubezpieczenie (to z Polski) i jakie sa
                          jego zasady? tzn. czy mozna isc spokojnie do lekarza i nie placic?
                          • flisvos Re: antykoncepcja 05.04.06, 18:01
                            to jest cos takiego jak wykupujesz kiedy jedziesz na wycieczke, mozesz na
                            miesiac i mozesz na rok. kupuje sie je w biurach ubezpieczycieli lub niektorych
                            podroznych. jak w rzeczywisotsci dziala to nie wiem bo jeszcze nie mialam
                            potrzeby zeby tu isc do lekarza.
                            jak moja kol z tym samym ubezpieczeniem zlamala tu reke to bez problemow
                            przyjeli ja, przabadali, przeswietlili i zalozyli gips(bez oplat).
                            jeden mankament tego ubezpieczenia jest taki ze jak cos sie stanie
                            powazniejszego to musisz zglosic to w centrali w w-wie
    • wiweiorex Re: antykoncepcja 11.04.06, 17:45
      Ja brałam przez osiem miesięcy minulet. jest bez recepty, i w zeszlym roku
      kosztowal coś kolo 3,5 euro. Na początku bywałam trochę rozdrażniona i płaczliwa
      (choć nie do końca jestem pewna, czy to skutek pigułek, czy stresów, które
      akurat były moim udziałem), ale później juz było ok. przez cały cykl bierzesz je
      mniej więcej o tej samej porze (dopuszczalne są "poślizgi"). Mój syn nadal jest
      jedynakiem, więc chyba nie są najgorszesmile pozdrawiamsmile
      • flisvos Re: antykoncepcja 11.04.06, 18:54
        z tego wszystkiego wynika tylko to ze moje sa najdrozsze smile bo kosztuja 5e
      • bachula_gr Re: antykoncepcja 11.04.06, 19:21
        Tez bralam Minulet kiedys, jeszcze w Polsce i jak najbardziej na recepte.
        Podstawowa funkcje anty spelnil ale poza tym koszmar. Czulam sie po nim
        fatalnie ;-(
        • tutanka Re: antykoncepcja 25.06.06, 06:53
          po jakim czasie zaczynaja dzialac tabletki? mialam spora przerwe i teraz biore
          pierwsze opakowanie i nie wiem przez jaki czas musze je brac zeby miec 100%
          zabezpieczenie.
          biore rigevidon (jednoskladnikowe)
          • jotka6 Re: antykoncepcja 25.06.06, 12:46
            Przy pierwszym opakowaniu tabletki jeszcze nie zabezpieczaja w 100% więc
            powinno sie stosować dodatkową metodę antykoncepcji
            • annielika Re: antykoncepcja 26.06.06, 12:27
              przeciez tabletki dzialaja od pierwszego dnia ich brania!!!!!!!! trzeba sie
              dodatkowo zabezpieczac, jesli wzielo sie jedna z duzym poslizgiem, wtedy przez
              tydzien lepiej stosowac jeszcze inne formy. a 100% zabezpieczenia nigdy sie nie
              osiaga.
              • jotka6 Re: antykoncepcja 28.06.06, 21:32
                wiadomo,że nigdy nie jest to 100% tylko ok.99,5% nie spierajmy się o dziesiąte
                procenta bo każdy wie o co chodzi, ale pierwszy cykl,powtarzm to z całą
                pewnością nie jest do końca taki pewny i w takim procencie bezpieczny.
                • flisvos Re: antykoncepcja 29.06.06, 01:23
                  tak pierwsz cykl nie jest bezpieczny, ale tylko wtedy gdy przyjmujesz tabletki
                  starego typu! ty piszesz ze twoje sa jednoskladnikowe co oznacza ze sa
                  najnowszej generacji i one zabezpieczaja od przyjecia pierwszej tabl z reszta
                  pisze to w ulotce
                • annielika Re: antykoncepcja 02.07.06, 10:49
                  wink
    • zagubiona_274 Re: antykoncepcja 03.07.06, 17:30
      ja stosuje mycrogynon, ciekawa jestem czy jest jakis odpowiednik w grecji..czy
      kupic na zapas???
    • bachula_gr Re: antykoncepcja 08.11.06, 08:55
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html
      opad szczeny na dzien dobry.
      • koxanaki Re: antykoncepcja 08.11.06, 09:36
        no mi opadła do samej ziemi! Skąd się Ci ludzie biora, skąd im do głowy takie
        pomysły przychodzą? I dlaczego poseł piłka chce decydować ile ja mam mieć
        dzieciaczków? a na marginesie podzielę się z Wami wspomnieniami - pamiętam jak
        w czwartej klasie liceum na lekcje religii przyszła Pani z poradni rodzinnej,
        która tłumaczyła, że prezerwatywy to i tak nic nie dają, bo plemniki przez gumę
        mogą sie przebić wink
      • koukla Re: antykoncepcja 08.11.06, 13:59
        "Polska rodzina jest zagrożona, bo mamy mało urodzeń". Dobre... A ja powiem
        tak. Polska rodzina jest zagrozona bo jest bezrobocie, bieda i banda kretynow w
        rzadzie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka