majda12 09.11.08, 11:43 Czesc dziewczyny:) czy ktos moze lata z nl do wroclawia?Chodzi mi o jakis tani lot albo moze z Dusseldorfu??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
femke81 Re: Samolotem do Wroclawia 09.11.08, 13:35 www.ryanair.com/site/EN/?culture=GB Z Dusseldorfu-Weeze - bardzo niedaleko od Eindhoven...chyba 1 godzina jazdy? nie jestem pewna Ryanair lata do Wroclawia i Bydgoszczy... pozdrowionka Odpowiedz Link
majda12 Re: Samolotem do Wroclawia 10.11.08, 13:04 femke a to co wyliczaja mi na str. ryanair to sa koszty calkowite czy doliczaja jeszcze cos na lotnisku?bo pisze zeby zapoznac sie z warunkami odprawy itd. tylko ze po angielsku a ja ni w 5 ni w 9 no i skoro wozek przewoza bezpl. to musze zaznaczac dodatkowy bagaz przy dziecku czy nie?za 2 os. dorosle jedno dziecko powyzej 2 lat i niemowle wyszlo mi ok 120 euro to jestem zadowolona:)bede wdzieczna za odp. buzki Odpowiedz Link
mysza_33 Re: Samolotem do Wroclawia 09.11.08, 18:40 My latamy do Wroclawia, jesli mamy gdzie zostawic samochod w Dormtundzie albo jak ktos nas tam zgodzi sie podwiezc. Liniami Wizzair. Tu masz linka, nawet do lotu, ktory niedawno rezerwowalam: book.wizzair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?step=1 Ja jeszcze w tej super promocji bukowalam, znaczy maz :-) Tak bukowac jest lepiej z miesiac wczesniej. Wtedy jest bardzo tanio. Pozdrowka Mysza Odpowiedz Link
renar78 Re: Samolotem do Wroclawia 09.11.08, 19:29 Ja latałam do Wrocławia zarówno z Dusseldorfu jak i z Dortmundu i zdecydowanie polecam Ryanair, ponieważ już dwa razy mój lot z Dortmundu został odwołany. Wizzair niestety coraz częściej odwołuje loty, a poza tym, później jest problem z odzyskaniem pieniędzy za lot.. Odpowiedz Link
mysza_33 Re: Samolotem do Wroclawia 09.11.08, 22:20 Ja latam głównie wizzair i swego czasu calkiem sporo, ani razu mi nie odwolali lotu, raz tylko byl spozniony o jakies 3 godziny. Fakt, mile to nie jest. Aha, raz ladowalam i startowalam 2 razy w Eindhoven, raz awaryjnie, bo cos lampka kontrolna wskazywala, co bylo niezgodne z przepisami i musieli wyladowac spowrotem, by to sprawdzic. Tez nie ulatwilo to moze zycia w czasie, ale ja wole, by dmuchali na zimne w przypadku podrozy w powietrzu :-) Za bagaz dorzucili calkiem nie dawno, ale nawet jak doliczysz te kwoty to wychodzi to i tak taniej niz u innych. Ja dodam jeszcze, ze lubie obsluge polska w Wizzair i nie zamienilabym jej na inna. Raz w niemieckich liniach lotniczych steward mi sie doczepil, ze dziecko przewinelam na podlodze. Musialam, bo akurat zrobil kupe, zchodzilismy juz do ladowania i trzeba bylo pasy zapiac. Niby siedzialam w pierwszym rzedzie i mialam blisko do wc, ale wszyscy oczywiscie rzucili sie do zalatwiania. Nie chcialam kilkunasto miesiecznym dzieckiem ganiac w te i nazad po calym samolocie, jak ostatecznie zasugerowal... bo ludzie widza (nikt nie widzial) i maja z tego tytulu dyskomfort. Jasne - lepiej, by czuli won smrodku od przodu samoloty do tylu w trakcie spaceru... hihihi. Rozpisalam sie, ale generalnie: wkurzylam sie na niego i te linie, nie pamietam nazwy. My z Wizzair za mnie, dziecko (juz platne miejsce) i meza, plus oplaty lotniskowe, plus bagaze - lot w obie strony- zaplacilismy wszytkiego jakies 100 euro. Aha, wiadomo, ze nie ma tak tanich lotow w okolicach swiat i wszelkich wakacyjnych dni. Wtedy ceny, jak wszedzie ida w gore. Mysza Odpowiedz Link
narutek Re: Samolotem do Wroclawia 09.11.08, 21:20 wizzair pobiera jeszcze te kretynskie oplaty za bagaz, grrr... ale w sumie i tak tanio wychodzi i szybko! Odpowiedz Link
majda12 Re: Samolotem do Wroclawia 10.11.08, 10:51 oo dzieki WIELKIE dziewczyny :))))zaraz sobie posprawdzam i moze uda mi sie cos znalesc fajnego przed swietami bo 12 h w samochodzie z maluchami to zleksza meczarnia dla mnie bo najpierw caly dzien sie pakuje potem cala noc jedziemy a rano dzieci wyspane wiec chca sie bawic a mi spac:(((i tak 36 h na nogach.... jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link