majeczka144 02.12.09, 12:41 Mam pytanie czy znacie jakiś program do odtwarzania porysowanych płyt??Bo mam porysowany film który bym bardzo chciała po oglądać a nie wiem co mam zrobić.Wiec proszę was o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rostalski.l Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 12:47 majeczka144 napisała: > Mam pytanie czy znacie jakiś program do odtwarzania porysowanych płyt??Bo mam p > orysowany film który bym bardzo chciała po oglądać a nie wiem co mam zrobić.Wie > c proszę was o pomoc Tu program raczej nie pomoże. Jak napęd nie potrafi odczytać to co jest zapisane na płycie to i program nic nie odtworzy bo nie ma czego. Odpowiedz Link
bidford Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 13:04 Zgadzam się z przedmówcą Najlepsze wyjście to ściągnąć sobie ten film z sieci Odpowiedz Link
gallen Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 13:32 Oglądnąć to może faktycznie się nie da ale jakiś soft odzyskujący dane z takiej płyty na pewno istnieje Odpowiedz Link
rostalski.l Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 14:23 gallen napisał: > Oglądnąć to może faktycznie się nie da ale jakiś soft odzyskujący dane z takiej > płyty na pewno istnieje Ale taki program nie wie nawet co ma odzyskać skoro nic nie dostaje na wejściu. Można spróbować inny napęd. Napędy mają różną zdolność do korekcji błędów także może się udać. Odpowiedz Link
gallen Re: proszę was o pomoc 03.12.09, 21:39 Zawsze myślałem że taki soft nie po to się reklamuje hasłem "odzyskiwanie danych z porysowanych płyt" żeby się wyłożyć już na wejściu miałem nadzieje że jeżeli mieli płytę na wszystkie sposoby to uda mu sie chociaż odzyskać środek , koniec albo cokolwiek poprawcie mnie jeśli źle myślę Odpowiedz Link
majeczka144 Re: proszę was o pomoc 04.12.09, 19:35 to jest film z wesela który sie nie chce otworzyć bo został lipnie nagrany.A bardzo mi zależy by go zobaczyć Odpowiedz Link
heymdall Re: proszę was o pomoc 04.12.09, 21:50 podałem linki do programów - jak wyszły próby odzyskania ?? -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
2karolinka Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 13:42 praktypedia.pl/Jak_naprawi%C4%87_porysowan%C4%85_p%C5%82yt%C4%99 Odpowiedz Link
heymdall Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 13:54 jak wrócę z pracy, to przejrzę swoją prasę komputerową - gdzieś tam był kiedyś program do zgrywania uszkodzonych płyt .. kwestia: jak bardzo płyta jest porysowana ? -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
heymdall Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 17:38 znalazłem link, ale nie gwarantuję prawidłowego działania program jest pod linkiem www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29 -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
heymdall Re: proszę was o pomoc 02.12.09, 17:43 jest jeszcze isoBuster www.isobuster.com/ gdyby poprzednim się nie udało, to ma mpłytę z czasopisma PC World z trialem - proszę tylko przesłać wiadomość na pocztę a mogę udostepnić płytę -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link