Dodaj do ulubionych

Stalking ?

01.06.10, 08:52

co to takiego ?

Witam serdecznie.

Stalking jest to dla mnie zupełnie nowe słowo. Przyznaję, że
nigdy wcześniej się z takim określeniem nie spotkałem. Owszem,
przypadki nękania za pomocą telefonu były mi znane i nie są
zaskoczeniem, ani żadną nowością. Od kiedy pojawiły się telefony,
niekoniecznie komórkowe, to przypadki nękania złych szefów, obiektów
pożądania, dłużników, itp. itd. bywały, bywają i będą bywały. Kilka
tygodni temu była nawet audycja telewizyjna, której głównym motywem
były przypadki długotrwałego "stalkingu".

Chociaż nie byłem nękany w opisany sposób, to gdy po przyjściu z
pracy jem obiad, a w tym czasie zadzwoni telefon stacjonarny, a w
nim milutka osoba usiłuje mnie zaprosić na pokaz pościeli z
wielbłądziej wełny lub najnowocześnieszych garnków, to czuję się
wtedy nękany, czyli nic innego, tylko są to przypadki skalkingu sad

Pozdrawiam serdecznie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7959431,_Dziennik_Gazeta_Prawna___Prokurator_bedzie_scigal.html
Obserwuj wątek
    • dogbono166 Re: Stalking ? 01.06.10, 15:02
      Hej, najgorsze jest to, ze wszystko jest zgodne z prawem sad
      Osobiscie tel. stacjonarny mam odlaczony z gniazdka, posluguje sie glownie komorka, poniewaz takie praktyki tu gdzie mieszkam tez nie sa nikomu obce, posuneli sie nawet do tego, ze dzwoni komputer i nawija jakie to wspaniale ubezpieczenie lub wczasy w Turcji moga mi zaoferowac jesli tylko sprawdze ich www. o godzinie 21:52 gdzie o tej porze moge spodziewac sie tylko jakiejs wiadomosci od najblizszych..
      Czy mozna zastrzec swoj numer telefonu za jakas oplata?
      Pozdro.
      • mikoj50 Re: Stalking ? 04.06.10, 10:56

Witam serdecznie.

Uzupełnienie tamatu smile

Pozdrawiam serdecznie.

www.tvn24.pl/-1,1659166,0,1,dreczyciel-kobiet-zlapany,wiadomosc.html
        • mikoj50 Re: Stalking ? 19.10.10, 09:30

Witam serdecznie.

W uzupełnieniu tematu wklejam link traktujący o meritum sprawy.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8532692,Rzad_ukarze_esemesowych_przesladowcow.html

Kampania wyborcza nabiera tempa, więc pomyślałem, że warto zaapelować o przyjazne w niej uczestnictwo. Dlatego zwracam się do wszystkich osób biorących w niej udział, zarówno bezpośredni jak i pośredni o czystą grę i wyważone wpisy. Start w wyborach jest dla wielu osób dość poważnym wyzwaniem. Wrażliwość ludzka ma określone granice, granica każdego człowieka przebiega w innym miejscu, dlatego zanim obrzuci się ewentualnych kandydatów błotem, warto zastanowić się czy danemu człowiekowi nie czyni się krzywdy. Wiem, wiem, możecie powiedzieć krótko, że każdy kandydat decydując się na bezpośrednie uczestnictwo w wyborach powinien liczyć się z możliwością mniej lub bardziej uzasadnionych ataków, jednak uważam, że poszczególne uwagi nie muszą być zbyt agresywne lub najnormalnie w świecie obraźliwe. Proszę o wyrażanie swoich opinii w sposób zdecydiowany mając jednak na uwadze, że za miesiąc będzie już po wyborach i osobom atakowanym prędzej czy później będzie trzeba spojrzeć w oczy. Oby to spojrzenie było normalne bez konieczności uciekania wzrokiem w inną stronę, przyczyną czego miałby być zwykły wstyd smile

Pozdrawiam serdecznie.

PS

Myślę, że przy okazji obecnej kampanii wielu z nas będzie mogło pokazać swoje prawdziwe oblicze. Co z tego wyniknie będziemy mogli wywnioskować po zakończeniu walki wyborczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka