17.04.11, 14:31
W piątek musiałam skorzystać z usług naszej poczty i UMiG.Poczta jak zwykle zaskoczyła mnie godzinami otwarcia i nie zaskoczyła długą kolejką,natomiast w UMiG pełny profesjonalizm bardzo miłe i uprzejme panie.Zastanawiam się dlaczego w UMiG można sprawnie a na poczcie wiecznie kolejki. Może ktoś z Was wie?
Obserwuj wątek
    • serek5555 Re: Urzędy 17.04.11, 15:00
      Nie każdy ma sprawe w UMiG, na poczcie owszem, tym bardziej w okresie nadchodzących Świąt Wielkanocnych i redukcji 2 punktów pocztowych w J-L.
    • girardengo Re: Urzędy 17.04.11, 15:20
      Z całym szacunkiem dla pracowników poczty, ale niech ta firma najlepiej padnie!

Mam paczkę do odebrania na urzędzie koło komisariatu i dosłownie godziny urzędowania tego oddziału wołają o pomstę do nieba. Ja dam sobie radę, ale jeśli ktoś pracuje w "typowych" godzinach do 15 to ani listonosz jego nie zastanie, ani nie zdąży pójść na pocztę z awizo.
      • przebudzonyx Re: Urzędy 20.04.11, 09:30
        Jest tak zarządzana, żeby padła, więc padnie na pewno.

Potem Rychy, Zdzichy itp. "sprywatyzują" jej majątek dorabiając się kolejnych milionów ...
        • mieszkajacywpl Re: Urzędy 20.04.11, 09:40
          smile przy obecnej świadomości 80% społeczeństwa nie da się na to chyba nic poradzić. Tylko cud mógłby byc pomocny, ale cud nie nadchodzi..
        • pstrag1 Re: Urzędy 20.04.11, 15:07
          Napisałam ten post ,aby poznać wasze zdanie na funkcjonowanie różnych urzędów.Nie wydaje mi się aby ,coś wspólnego mieli z tym Rycho,Zdzicho itp.Owszem myślę ,że prywatne działają lepiej,choć nie zawsze.Zastanawiam się od czego to zależy,iż w jednym sklepie obsługa jest zawsze miła a w innym nie,choć sklepy są prywatne.Pewnie to zależy od ludzi którzy tam pracują,może od tego ile zarabiają?.Myślę,że jeśli ktoś ma dobre zarobki to pracę wykonuje sumiennie bo mu zależy, aby jej nie stracić.
          • przebudzonyx Re: Urzędy 20.04.11, 22:19
            Niestety co do klęski Poczty obawiam się, że tam różne "Zdzichy" mieszają.
            Zarobki tam pracujących to jakaś kpina [znajomy niedawno przez jakiś czas tam pracował].
            Ciekawy artykuł i komentarze na temat są tu:
            olsztyn.wm.pl/43706,Poczatek-konca-Poczty-Polskiej.html
            Co do innych urzędów to czasem niestety jest potrzebna zmiana kadry ze starej postkomunistycznej na młodych ludzi, którzy są bardziej życzliwi nie mając naleciałości zeszłego systemu.
            Co do zarobków to fakt, że "jaka płaca taka praca", ale skoro dostają się tam bardzo często znajomi i rodzina już pracujących [znam takie osoby, które już na studiach miały załatwioną pracę przez ciotkę itp.] to sami wiedzieli gdzie i za ile idą.

Godziny pracy urzędów to jakieś kuriozum - skoro większość ludzi pracuje na 1 zmianę to urzędy z klucza powinny mieć godziny otwarcia np. 13-21 - może wtedy byłyby mniejsze korki w miastach [armia urzędników dojeżdżałaby w innych godzinach] a ludzie nie musieliby zwalniać się z pracy, żeby coś załatwić.
            • pstrag1 Re: Urzędy 21.04.11, 11:59
              Zgadzam się z Tobą ,iż godziny przyjmowania interesantów nie są w żaden sposób przystosowane do obecnych potrzeb społeczeństwa.Też uważam,że winny być takie ,aby można było załatwić w nich sprawę również w godzinach popołudniowych a nie tylko do godz. 15.Wydłużenie urzędowania 1x w tygodniu do godz 16 wydaje mi się nieporozumieniem,bo i tak zmusza interesantów do zwalniania się z pracy.I wcale nie chodzi tu tylko o tych którzy pracują na jedną zmianę.Nie byłabym tak rygorystyczna i nie wymagałabym wydłużenia pracy urzędów do tak późnych godzin jak proponujesz,ale uważam iż przy najmniej 2x w tygodniu winny być czynne do godz 18-19.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka