motorrek 26.12.11, 08:51 Gmina J-L może pochwalić się bardzo dobrymi drogami, no może oprócz tej na Hirszfelda ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leon1209 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 26.12.11, 12:31 Te bardzo dobre drogi jak piszesz zostały wybudowane lub modernizowane w 90% z budżetu Powiatowego Zarządu Drogowego , tak więc nie widzę tu żadnego udziału czy zasługi naszego burmistrza . Droga na Hirszfelda jest oczywiście drogą gminną. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 26.12.11, 13:46 Osobiście nie widzę zasług obecnego burmistrza, może jestem ślepy. Odpowiedz Link
makler4 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 27.12.11, 11:00 Ja też. Można było zrobić oświetlenie świąteczne na rondzie - nie ma. Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: Sukcesy Burmistrza J-L 27.12.11, 21:41 No co Ty - burmistrz ma same sukcesy: - ponownie go wybrali - kupił fajną, służbową terenówkę - odnowił pałac, w którym urzęduje Zupełnie inną sprawą jest to czy jego sukcesy są sukcesami czy może porażkami wyborców, którzy za to płacą ... Odpowiedz Link
subik Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 00:34 przynajmniej od Piekar do Kopaliny i w Miłoszycach jest juz jakos zrobiona , ale ta Laskowice-Łęg to porazka od lat tylko łatana chyba . I jeszcze cos, dlaczego te rondo za Kamieńcem jest pochylone w rodzaju stozka, nie mogł byc plaski? denerwuje mnie takie skręcanie ciekawe jak na lodzie bedzie hehe Odpowiedz Link
3bercia Re: Sukcesy Burmistrza J-L 29.12.11, 13:40 Zarówno droga Piekary- Kopalina –Minkowice , jak i droga przez Miłoszyce od początku do końca zrobione są przez Powiat, jeszcze jak Starostą był Szponar. Odpowiedz Link
stereo160 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 09:34 przebudzonyx napisał: "No co Ty - burmistrz ma same sukcesy: - ponownie go wybrali - kupił fajną, służbową terenówkę - odnowił pałac, w którym urzęduje" dodałbym jeszcze podwyższenie sobie pensji już na starcie do II kadencji !!!, a czy ryczałt na dojazdy bierze?? ... bo jeśli tak, to można to zaliczyć jako kolejny sukces Burmy "... ten Urząd ma się czym pochwalić .." tak pisano w Powiatowej w czasie ostatniej kampanii wyborczej, ... istotnie mieli rację "Zupełnie inną sprawą jest to czy jego sukcesy są sukcesami czy może porażkami wyborców, którzy za to płacą ..." ... i jest to zasadnicze pytanie w kontekście tych wszystkich "sukcesów" Odpowiedz Link
jl-c Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 07:02 Al. Wolności, Tańskiego, Bożka to na konto UMIG(Putyra). Droga przez Miłoszyce 50% UMIG wkładu samorządu (25% całej inwestycji, 25% powiat, 50% skarb państwa) Droga do Grędziny 75% UMIG wkładu samorządu (25% powiat) Drogi w kierunku Minkowic, ul. Witosa - Powiat. ul Kościelna w Miłoszycach - UMIG Takie są fakty. A czy to mało czy dużo to nie oceniam. Odpowiedz Link
koch-111 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 09:36 Czy ktoś wie co się dzieje z budynkiem wybudowanym w Jelczu naprzeciwko starego Z2. Miał być chyba budynkiem socjalnym, a już długo stoi i nic się w nim nie dzieje? Coś tam jest nie tak? Odpowiedz Link
kat_jakub Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 15:17 koch-111 napisał: > Czy ktoś wie co się dzieje z budynkiem wybudowanym w Jelczu naprzeciwko starego > Z2. Miał być chyba budynkiem socjalnym, a już długo stoi i nic się w nim nie d > zieje? Coś tam jest nie tak? Jak to się nie dzieje? właśnie jest zasiedlany i część rodzin spędziła już tam święta. Odpowiedz Link
koch-111 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 18:14 dzięki za info, jechałem tam niedawno i było ciemno, stąd pytanie. Odpowiedz Link
stereo160 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 09:37 jl-c napisał: "Al. Wolności, Tańskiego, Bożka to na konto UMIG(Putyra).Droga przez Miłoszyce 50% UMIG wkładu samorządu (25% całej inwestycji, 25% powiat, 50% skarb państwa). Droga do Grędziny 75% UMIG wkładu samorządu (25% powiat). Drogi w kierunku Minkowic, ul. Witosa - Powiat. ul Kościelna w Miłoszycach - UMIG Takie są fakty. A czy to mało czy dużo to nie oceniam." ... ciekawe co w tym kontekście miałby do powiedzenia były Starosta oławski, czy podzieliłby Twoja opinię ??? Odpowiedz Link
jl-c Re: Sukcesy Burmistrza J-L 30.12.11, 06:32 Poczytaj plany budżetowe na stroni, protokoły z sesji rad (wszystko na stronie UMIG) i sam wyciągnij wnioski. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Sukcesy Burmistrza J-L 28.12.11, 19:22 z sukcesów to może to że oddycha? Odpowiedz Link
stereo160 Re: Sukcesy Burmistrza J-L 29.12.11, 11:33 "... okolice Jelcza - Laskowic w mojej III kadencji ..." www.facebook.com/photo.php?fbid=174525995912241&set=pu.157771757587665&type=1&theater (link "pożyczony" z forum oławskiego) Odpowiedz Link
motorrek Re: Sukcesy Burmistrza J-L 29.12.11, 13:03 Dzisiejszy wywyiad z panem Putyrą zamieszczony w GPWO w częsci dotyczy wypowiedzi burmistrza J-L nt. wypowiedzedzenia/z zachowaniem terminu wyp./ przez UMiG wJ-L umowy najmu lokalu pod działalność NZOZ Promed z dniem 31.12.2011. W dalszej wypowiedzi p.Putyra konkluduje iz pomimo niezadowoleniea i protestów szefostwa prywatnej firmy w tym wypadku NZOZ Promed w konsekwencji jego działąnie było korzystne , wszak społeczeność J-L otrzymała kolejny obiekt o charakterze medycznym. Zgadza sie tylko pan burmistrz zapomniał dodać , nowa przychodnia powstałą dzięki wielkiej determinacji szefostwa Promedu a więc lekarzy , którym w opiekę powierzyło ok. 7 tys. pacjentów to co jest w zyciu najcenniejsze -swoje i swoich rodzin zdrowie, zycie i bezpieczeństwo dostępu do lekarza rodzinnego. Niewiele brakowało a bardzo dobra opieka medyczna w przychodni Promed przestałaby istnieć dzięki ..... kolejnemu "sukcesowi". Tworzą się zmiksowane relacje , irracjonalne do potrzeb społecznych w J-L z głosnym hasłem "Niech żyją spółki gminne" Odpowiedz Link
hersst Re: Sukcesy Burmistrza J-L 29.12.11, 16:09 Może ktoś z bardziej aktywnych (wiodący ?) w tym temacie powie kiedy ma być to referendum ? Odpowiedz Link
bar-tii Re: Sukcesy Burmistrza J-L 02.01.12, 10:57 Obawiam się ze Putyra zrobi dosłownie wszystko by nie dopuścić do referendum. Ostatnie jego działanie , chociażby zwolnienie dyr. Zespołu Ekonomiczno-Administracyjnego Szkół pani Harań jest wyraźnym przekazem dla wszystkich- Jeżeli będziecie dalej popierać mojego konkurenta i PO to wylatujecie z pracy z dnia na dzień , a prawo i mieszkańców mam w dalekim poważaniu , bo jak przyjdzie taka konieczność to zrobi się odpowiednią kampanię , urobi się trochę młodzieży , nakłamie się ,naobiecuje się znowu złotych gruszek na wierzbie a” głupi naród ponownie to kupi”. Ludzie są coraz bardziej zastraszani i obawiam się że jeszcze trochę czasu upłynie zanim ktoś z imienia i nazwiska odważy się wejść do grupy referendalnej. I nie ma co się dziwić bo jak obserwuje pięć lat obecnych rządów , to Putyra niechybnie „skoczy im do gardła” . Z Nowym Rokiem mam jednak taką nadzieję ze odważni się znajdą i jeszcze przed wakacjami zagłosujemy za odwołaniem Putyry- na szczęście głosowanie jest tajne więc wiele osób nie będzie musiało bać się zemsty. Odpowiedz Link