lila63 15.02.12, 13:46 Może ktoś wie , gdzie w J-L można oddać drukarkę do naprawy ?. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vansik Re: Naprawa drukarek 15.02.12, 15:18 A co sie dzieje i jaki masz model drukarki. Odpowiedz Link
lila63 Re: Naprawa drukarek 16.02.12, 08:44 HP wielofunkcyjny - bardzo wolno drukuje ,takimi skokami, 2 rzędy i 5 min. przerwy . Odpowiedz Link
zdenek_blaha Re: Naprawa drukarek 16.02.12, 23:00 A propos, też mam problem z drukarką i jakoś nie mogę się zebrać żeby ją oddać do naprawy... Mój model to Lexmark E120. Drukuje w miarę normalnie, ale w paru miejscach zostawia dziwne kropki a wydruk wygląda jak "brudny". Coś takiego jak tu, ale na szczęście w dużo mniejszym stopniu. W zasadzie sprawia mi to problem, tylko gdy muszę wydrukować coś ważnego np. do urzędu wstyd coś takiego przynosić Jeśli ktoś potrafiłby pomóc albo coś doradzić to będę wdzięczny. Jeśli to w czymś pomoże to mogę wrzucić skan przykładowego wydruku. I oczywiście przyłączam się do pytania, czy ktoś zna sprawdzonego "naprawiacza" drukarek? Niekoniecznie w naszym mieście. Odpowiedz Link
lila63 Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 08:20 Model HP Deskjet F380 . Ktoś mi powiedział , że przyczyną tak dziwnego drukowania może być zbyt mało jednego z tuszy - fakt u mnie zużyty jest kolorowy (którego nie używam) i nie wiem czy powinnam inwestować w tusz aby się przekonać że działa - a jak to coś innego ?. Odpowiedz Link
vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:32 na poczatek wydrukuj strone testowa drukarki ale nie spod windowsa tylko z drukarki wciskajac kombinacje klawiszy, jezeli testowa sie tez drukuje wolno to kolejne pytanie czy kartridże masz 2 takiej samej firmy kolor i czarny kiedy wymieniane itp. Czy zauwazylas ze po wymianie dziala wolniej?? Odpowiedz Link
ryza7 Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 10:00 Vansik dziękuję za pomoc, jednak "pies był pogrzebany" w kolorowym tuszu, wymieniłam i zaczęła drukować normalnie. Kto by pomyślał, że brak koloru rzutuje na pracę całej drukarki . Odpowiedz Link
vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 10:30 Tak jak pisalem aby sprawdzic tusze na nie ktorych drukarka zachowuje sie dziwnie miedzy innymi takie ma objawy jak pisalas. Odpowiedz Link
vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:27 Zobacz czy te "kropki" pojawiaja sie cyklicznie jezli tak jest to raczej wina bebna mozna go sprobowac przeczyscic chyba ze ma juz slady(rys, wgniecen) na ktorych osadza sie proszek i wtedy brudzi.(beben znajdziesz w miesjcu w ktorym wsadzasz toner) jak cos to sluze pomoca. Odpowiedz Link
vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:36 Jezeli macie dalej problemy z drukarka to piszcie gg:1686604 moge sie podjac naprawy albo diagnozy bo nie zawsze naprawa w dobie takich cen(oraz jakosci) drukarek jakie sa teraz jest oplacalna. Odpowiedz Link