Dodaj do ulubionych

Korepetycje

23.03.12, 13:31
Witam.

Udzielam korepetycji z matematyki, języka angielskiego dla podstawówki, gimnazjum, liceum/technikum.
Dla podstawówki i gimnazjum również z innych przedmiotów(do negocjacji).

Tylko 20zł za pełną godzinę!
Pierwsza lekcja gratis, więc nie masz nic do stracenia!

Tel. 785915776
e-mail: kajetan_walczak@wp.pl
Obserwuj wątek
    • mszczyglod_1 Re: Korepetycje 23.03.12, 13:46
      Prawdziwy człowiek renesansu- tyle przedmiotów smile
      • mieszkajacywpl Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji! 23.03.12, 14:06
        99% dzieci bez dodatkowej pomocy przejdzie państwowe szkoły podstawowe jakby nigdy do nich nie chodziły. Dobrze, że są ludzie, którzy chcą pokazać dzieciom jak należy się uczyć samodzielnie.
        • mszczyglod_1 Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 14:18
          Samodzielnie???za korepetycje w podstawówce czy gimnazjum?? a dlaczego dzieci w szkole mają się nie nauczyć?
          za 20zł/h + zapewne vat bo chyba się rozlicza z działalności, skoro jawnie reklamuje się na forum.
          • mieszkajacywpl Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 14:59
            a ty myślisz, że one się czegoś uczą tam? smile
            • mszczyglod_1 Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 16:01
              szczerze w to wierzę, chociaż wiem, że są zdolni i ci zdolni inaczej, że uczą się w szkole a rodzicie nie muszą tracić pieniędzy na korepetycje.
              Nie uczą się ci co nie chcą, a to już problem: rodziców, ich, później dopiero nauczycieli.
              A niestety, teraz modne są wszelkie www.bryk.pl, sciaga.pl, zadane.pl- nic kreatywności i własnego myśleniasad
              A potem rodzicie płacą za korepetycje...
              • mieszkajacywpl Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 16:39
                Tak, wierzysz w to. A widziałeś, analizowałeś na przykład książki do przyrody ze szkoły podstawowej? Czy uważasz, że z takich ksiązek dzieci są w stanie się cokolwiek nauczyć?? Czy sądzisz, że takie książki, przeciętny 10-12 latek jest w stanie sam przerobić ze zrozumieniem, streścić, wybrać z nich to, co jest najwazniejsze? To samo dotyczy historii, albo matymatyki.
              • zdenek_blaha Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 17:53
                Moim zdaniem skoro w typowej klasie są dzieci o różnych zdolnościach(a w tym systemie siłą rzeczy musi tak być) to nauczyciel musi jakoś "uśrednić" poziom. A wtedy dodatkowe zajęcia przydadzą się i tym zdolniejszym, których reszta hamuje i tym słabszym, które muszą nadgonić.
                • merenven66 Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 19:55
                  Ja też udzielam "korków", tyle że z języka angielskiego i wiem, że nie powinno tak byc. Szkoła powinna się wywiązac ze swojego obowiązku i nauczyc, aby uczeń nie rozglądał się za dodatkową pomocą. Niestety, jest trochę inaczej. Moje dzieci, odkąd wzięłam je "w obroty", są wyżej oceniane. Nie wiem czemu tak się dzieje...szkoła tak jakby nie nadąża....smutne to, ale prawdziwe.
                  • mieszkajacywpl Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 23.03.12, 20:23
                    W tym szaleństwie powszechnej państwowej edukacji jest niestety metoda.. Niby wszystkie dzieci mają dostęp do tzw. bezpłatnej edukacji, ale jedynie dzieci właściwie dopilnowane przez rodziców mają szansę na zdobycie lepszego wykształcenia.
                    • vend-redi Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 24.03.12, 19:56
                      Poziom płacy nauczyciela jest odzwierciedleniem ich pracy. Ubzurali sobie nauczyciele, że pacują za grosze ale prawda jest inna, bo nie pracują oni 40h na tydzień, co więcej sami sobie ustalają tak na prawde kiedy chcą pracować, chodzi tu przygotowywanie sprawdzianów itp bo im mniej tym mniej pracy do zrobienia w domu. Dlatego też zdolne dzieci często są pomijane w szkole i tak jest we wszystkich typach szkół.
                      Nie zgodzę się również ze stwierdzeniem, że dzieci dopilnowane przez rodziców maja szanse na lepsze wykrztałcenie, jest takich wielu, którzy nie dostawali pieniędzy na korepetycje, nigdy nie odrabiali zadań z mamą czy tatą jednak im się udało i nie ma tu komu podpinać laure tylko im samym za to, że potrafili sie odnaleźć w realiach.
                      • mieszkajacywpl Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 24.03.12, 20:19
                        "Nie zgodzę się również ze stwierdzeniem, że dzieci dopilnowane przez rodziców maja szanse na lepsze wykrztałcenie". Hmm...czyli sądzisz, że łatwiej jest osiągnąć sukces dzieciom niedopilnowanym..?
                        Poza tym "dzieci dopilnowane" to nie tylko takie, które otrzymują korepetycje. To przede wszystkim dzieci, które otrzymują w odpowiednim momencie swojego życia konkretną wiedzę społecznie-sterowniczą, która pozwala im się odnaleźć w świecie i samodzielnie podejmować ważne decyzje. Czy współczesne szkoły państwowe zapewniają taką wiedzę?
                        • vend-redi Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 24.03.12, 22:58
                          Troche źle to napisałem, chodzi mi o to, że nie tylko dopilnowane mają szanse ale też inne. Co do wiedzy nt społeczne i podejowania decyzji to oczywiście szkoła takowej nie dostarcza.
                          • sorella17 Re: Dobrze robisz udzielając dzieciom korepetycji 26.03.12, 09:53
                            Najwiękze szanse na dobrą przyszłość mają te dzieci, których rodziców stać intelektualnie i finansowo na rozwijanie zainteresowań dziecka. Szkoła robi minimum - program wymaga wykucia na blachę "cyklu rozwojowego paproci" to dzieci się uczą. Napiszą co wiedzą na sprawdzianie a jak puścić ich w las to większość nawet nie rozpozna paproci. Problem szkół polega na tym, że nie uczą jak się uczyć. Nauczyciele zrzucają to na roziców.
    • zdenek_blaha Re: Korepetycje 16.10.12, 17:33
      Odświeżam, w tym roku szkolnym oferta korepetycji nadal aktualna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka