Dodaj do ulubionych

Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistrza.

06.04.14, 10:07
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/bg/va/rdzg/FNmahvppfWktbuPtMX.jpg

Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że przedwczoraj odbyło się spotkanie środowiska, które widziałoby Jana Dalgiewicza na fotelu burmistrza miasta i gminy Jelcz-Laskowice (Inicjatywa Społeczna Rozwoju Ziemi Jelczańsko-Laskowickiej), na którym były dyrektor JZS potwierdził, że wystartuje w tegorocznych wyborach na burmistrza J-L. Także jak na razie mamy już dwóch kandydatów, którzy oficjalnie potwierdzili, że wystartują na najwyższy urząd w gminie: Putyrę i Dalgiewicza. Pytanie: kto następny, Wasze typy?
Obserwuj wątek
    • j.laskowice Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 12:12
      Dalgiewicz ma mój głos.
    • kat_jakub Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 13:24
      Jak wystartuje to pewnie wygra. Putyra nie kryje obawy, że to już koniec, chyba się wypalił, ale on ma dokąd odejść. Tylko co nam to da? Zamienimy jednych byłych partyjniaków na innych. POP z JZS trzyma się mocno. Krzywdy sobie nie zrobią. W radzie nic się zmieni, Koch, Starczewski i inni zostaną tylko lojalki przepiszą. Obiło mi się o uszy, że na fotel prezesa pewnej spółki gminnej, czeka jeden z ojców założycieli stowarzyszenia.
      • tlk115 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 14:02
        Lepszy Dalgiewicz niż Putyra. Da to chociażby, że Dalgiewicz nie będzie robił upokarzających pokazówek takich jak robił Putyra np. z Panią Skierską czy innymi porządnymi ludźmi (ksiądz dziekan Janusz Nowicki) i nie będzie w tak jawny i bezczelny sposób lekceważyć problemów zgłaszanych przez mieszkańców, a przynajmniej nie będzie bagatelizować i kpić sobie z ludzkiej krzywdy, jaka obecnie niejednokrotnie ma miejsce i której źródłem są koleżki Putyry, chociażby z lokalnego biznesu. Nawet tak prozaiczne sprawy jak czystość, estetyka i zieleń miejska zmienią się na plus.
      • tlk115 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 14:41
        Starczewskiego w nowej kadencji 2014-2018 w Radzie Miejskiej nie zobaczysz, ewentualnie w Radzie Powiatu. Dogadał się z Kochem, że w wyborach do Rady Miejskiej według nowej ordynacji z ,,ich" jednomandatowego okręgu wyborczego (w skład którego wchodzą zarówno ,,starczewskie" Biskupice Oławskie jak i ,,kochowskie" Wójcice) wystartuje właśnie Koch, a Starczewski do Rady Powiatu (tu ordynacja zostaje po staremu, a okręg stanowi miasto wraz z sołectwami czyli cała gmina). Ich aktualne środowisko polityczne (podobnie jak inne komitety) czyli Wspólnota Samorządowa może w danym jednomandatowym okręgu (na terenie gminy będzie ich 21) wystawić tylko jednego kandydata do Rady Miejskiej. Opcja, że startują do RM z różnych komitetów była nierealna, więc dogadali się jak powyżej.
        • dorkasz1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 15:24
          Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, bo pośrednio temu panu moje osiedle zawdzięcza cały worek problemów, ale z chęcią usłyszałabym że Bogdan Szczęśniak postanowił wystartować w wyborach. Byłoby ciekawie. Czy lepiej? Nie wiem. Ale patrząc na ten cały wachlarz różnego rodzaju postaci, na ich dokonania, wybrałabym Szczęśniaka. Nie wierzę, że to mówię smile I chciałabym, aby mnie przekonał, że nie dokonałam wyboru między dżumą, a cholerą.
          I chciałabym, aby mnie nie rozczarował, tak jak to zrobił Putyra. W pierwszej kadencji nie głosowałam na niego, bo jeszcze w ogóle tutaj nie głosowałam. Ale miałam bardzo dobre zdanie o nim. Wydawało mi się, że to człowiek spełniony jako biznesmen, z jakimś tam majątkiem, więc pełnienie warty przy korycie nie będzie jego podstawowym zajęciem. Szybko przypomniał mi, że jestem naiwną blondynką.
          No ciekawa jestem niezmiernie czy Szczęśniak zdecyduje się wrócić i poczuć znów smak władzy. I może naprawić błędy, które popełnił? I może dokończyć to, czego nie zdążył dokończyć? Pewnie niedługo się okaże.
          • djmixer1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 16:17
            Lepszy Dalgiewicz niż partyjniacy z Pis lub Po. Może po jego wygranej bedą konieczne zmiany w urzędzie jak i podległych spółkach. Np. kierownik ośrodka kultury powinien być nowy. Aktualny to porażka. Podobnie z tym od komunalki.
            • dorkasz1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.04.14, 17:50
              A tak konkretnie, to co jest porażką w wykonaniu dyrektora MGCK? Był wcześniej ktoś kto robił więcej, lepiej? Bo jakoś nic o tym nie wiem, możesz trochę dokładniej?
              • djmixer1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 07.04.14, 20:35
                Ośrodek kultury marnuje naszą kasę na zabawy w wojnę 13 grudnia, na wielkie plakaty o żołnierzach wyklętych. Propaguje pisowską wersję katastrofy smoleńskiej. Powinien być wolny od polityki, a nie jest.
    • korleonee Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 07.04.14, 19:42
      Koch i Szczesniak tez chca startowac . Jestem za Panem Dalgiewiczem on tutaj juz zamieszkal przybyl do nas z Warszawy nie zapomnial o starych dobrych czasach i mam nadzieje ze to miasto jeszcze lepiej rozkreci Wielki Czlowiek pozdrawiam.
      • yanowski Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 13.05.14, 01:55
        "Jestem za Panem Dalgiewiczem on tutaj juz zamieszkal przybyl do nas z Warszawy nie zapomnial o starych dobrych czasach i mam nadzieje ze to miasto jeszcze lepiej rozkreci Wielki Czlowiek pozdrawiam " . Dawno nie Czytałem większych frazesów z dawnej epoki, przybył i uratuje. Ludzie ten Pan Ma 70 lat i może ma chęci a w tej sytuacji to za mało. Decydując się na taki urząd tu należy i powinno się ciężko pracować głową która ma być otwarta, zdroworozsądkowa. A stare dobre czasy to już były i trzeba myśleć poważnie o przyszłych a nie bawić się i wspominać. Życzę wszystkim którzy będą głosować dużo zdrowego rozsądku
        • norbert1253 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 13.05.14, 08:01
          No cóż jest jeszcze grupa aparatczyków dawnego JZS, która liczy na stanowiska wraz z dojściem do władzy pana Dalgiewicza. Jest to chyba jednak mało prawdopodobne. Liczę, że pojawi się jeszcze jakiś poważny kandydat na stanowisko burmistrza.
    • tlk115 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.05.14, 17:21
      ,,Stanowicko-Marcinkowickie Stowarzyszenie Mieszkańców nawiązało współpracę

z nowopowstałym Stowarzyszeniem

„Inicjatywa Społeczna Rozwoju Ziemi Jelczańsko-Laskowickiej”.

Będziemy służyć naszym sąsiadom z Jelcza-Laskowic i okolicy naszym doświadczeniem zdobytym przez prawie cztery lata naszej intensywnej działalności na rzecz ochrony praw mieszkańców i dochodzenia tych praw od zepsutych organów samorządowych.

Powstający aktualnie pod patronatem naszego Stowarzyszenia „Komitet Wyborczy Mieszkańców Ziemi Oławskiej 2014” zamierza wystawić wspólnych z tym Stowarzyszeniem kandydatów do władz powiatowych w najbliższych wyborach samorządowych, aby te zepsute organy zastąpić zdrowymi.

Nasze Stowarzyszenie poprze również ustaloną już kandydaturę byłego dyrektora naczelnego Jelczańskich Zakładów Samochodowych, Jana Dalgiewicza, na burmistrza Jelcza-Laskowic, którą to jelczańsko-laskowickie Stowarzyszenie wystawi w wyborach.

Przeciwnicy tej kandydatury próbują przypiąć Dalgiewiczowi łatkę „komucha”. A właśnie fakt życia i działania w tych czasach, a nawet przynależność do PZPR i jednoczesne niezaprzedanie się ówczesnym służbom komunistycznym, zachowanie swojej godności i honoru i bardzo efektywne działanie na rzecz zdrowego rozwoju kawałka Polski, z jednoczesnym głębokim szacunkiem dla ludzi, świadczą o nim jak najlepiej. Prawdziwe komuchy nie szanują ludzi, nie mają ani krzty godności ani honoru, nie przyczyniają się do rozwoju gospodarki i tylko patrzą, jak tu się cudzym kosztem nachapać. Dalgiewicz jest odwrotnością takich osobników.

Jan Dalgiewicz jest najbardziej zasłużonym budowniczym Jelcza-Laskowic, poświęcając temu miastu i kierowanej przez niego fabryce, kawał swojego życia. To ikona tego miasta. To znakomity gospodarz, świetny organizator, i wielki przyjaciel ludzi, mimo konieczności działania w warunkach PRL. Mieszkańcy Jelcza-Laskowic i nie tylko, darzą go wielkim szacunkiem. Mimo podeszłego wieku Jana Dalgiewicza niejeden młodzian może mu pozazdrościć energii życiowej, skuteczności działania i zaangażowania w to, co robi. Takiego burmistrza będzie zazdrościć Jelczowi niejedno miasto w Polsce.

Za Zarząd SMSM

Rolf Michałowski"

gazeta-olawa.pl/artykul-6477-dalgiewicz-jelczowi-sie-nie-odmawia.html#comment_78833

• tlk115 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 06.05.14, 17:26
        stanowice-marcinkowice.npage.de/
        Pod tym linkiem można zobaczyć jaki kawał dobrej prospołecznej roboty wykonało i wykonuje Stanowicko-Marcinkowickie Stowarzyszenie Mieszkańców, które od jakiegoś czasu rozszerzyło swoją działalność na cały powiat oławski. Co ciekawe, prezes Zarządu tego stowarzyszenia jest prywatnie zwolennikiem PiS (dotyczy rządów w kraju, a nie lokalnych, gdyż nie raz krytykował Brezdenia), ale mimo to pochlebnie wypowiada się o Dalgiewiczu.
    • gekongk Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 20:18
      Witam!
      Mam wrażenie że Pan Dalgiewicz nie wie albo nie chce wiedzieć (ze swojej naiwności) że jest tylko "narzędziem" (przez swoje popularne nazwisko wśród byłych pracowników JZS ) dla osiągnięcia przez promujących jego osobę ludzi z J-L osobistych korzyści (czyt. posad). System się zmienił, proszę dać szansę innym, młodszym ze świeższym spojrzeniem i światopoglądem. Pan miał swoje "5 minut". Jakie? Zostawiam to do Pana oceny.

Z wyrazami szacunku:
      GEKONGK

• makler4 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 20:42
        Stołki burmistrza, szefa MGCK, ZGK czy TBS nie są dziedziczne i przypisane dożywotnio.
        Czas postawić na sprawdzonych, a nie na politruków.
        • mszczyglod_1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 21:12
          makler- a kogo ty sprawdziłeś chłopcze? Człowiek który wieki temu kierował prlowską fabryką bo wtedy było tak a nie inaczej? On pewnie sam nawet decyzji nie podejmował tylko za sznurki ktoś u góry ciągnął i teraz on miałby miastem rządzić?pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Dalgiewicz
          skończył rządzić JZS na samym początku lat 90tych
          Ktoś już napisał, tutaj potrzeba osoby młodej, otwartej na społeczeństwo, nie skostniałej.
          • j.laskowice Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 21:23
            P. Dalgiewicz jest otwarty na społeczeństwo. Nie chowa się pod nickiem na forum pisze pod swoim nazwiskiem. Ma doświadczenie.
            Oczywiście, że aktualny układ koleżeńsko biznesowy jaki się wytworzył w naszej gminie, nie jest zadowolony z tego kandydata.
            Zdają sobie sprawę, że ma duże szanse, a jak zostanie burmistrzem, to wielu bedzie zmuszona szukać sobie zajęcia.
            • mszczyglod_1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 21:29
              a nie zauważyłeś przy poprzednich wyborach, że pojawiło się wielu piszących pod swoim nazwiskiem, światłych i otwartych? nawet mikoj wyszedł z ukrycia, pan Konopka również porzucił stary nick i zaczął pisać pod swoim.
              krótką masz pamięć
              a szanse ma, owszem ale ich wielkości akurat nie widzę. Szanse może mieć i pani z rejestracji w ośrodku co to wygrała konkurs na najlepszą radną a głos radnych mówi, że nie przemówiła ani razu na posiedzeniach.
    • kat_jakub Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 28.05.14, 22:54
      Uważam, że forum jest najgorszym miejscem na kampanię wyborczą dla kogokolwiek. Nagłe pojawienie się kilku "twórczych" zagorzałych zwolenników uważanych powszechnie za idiotów przynosi więcej szkody niż pożytku. Jest takie określenie jak pocałunek śmierci.
      • djmixer1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 06:24
        Forum to dobre miejsce na rozmowy o kandydatach i ich programie, dla ludzi, którzy chcą wybrać rozsądnie. To miejsce zdecydowanie lepsze niż kościół na take rozmowy. Pisowskie aparatczyki bedą na forum pluć, bo czują, że ich czas w samorządzie się kończy.
        • dorkasz1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 10:00
          Z wielką uwagą czytam wszystkie posty poruszające temat kandydatury Pana Dalgiewicza na burmistrza. I nadal nie potrafię sobie wyrobić zdania na jego temat. Nie przekonują mnie ani zagorzali zwolennicy, ani też ci którzy odsądzają go od czci i wiary, nazywając komuchem. Osoby spoza forum mają różne poglądy, ale zgodnie uważają, że robienie z Pana Dalgiewicza "męża opatrznościowego" dla JL, to jednak pewne nadużycie. Wygląda na to, że wybiorę się na jakieś spotkanie organizowane przez tego Pana, może wtedy coś mi się wyklaruje.
          • anna0601 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 10:28

• proszenieregulowacodbiornikow Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 10:35
        Coś w tym jest. Jak widzę, kto podpina się na forum pod Dalgiewicza i jakie sieroty po PRL chcą na niego głosować,to ochota na poparcie sam przechodzi. Już widać, że konia kują a żaba nogę podstawia, jak to było w przypadku strzelnicy. Pachnie lipą i ściemą.
        • tlk115 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 10:53
          Napisz proszę bardziej szczegółowo o tej lipie/ściemie w kontekście strzelnicy. Czy jesteś zatem zwolennikiem Putyry, putyrowskiego PiS-u i egzotycznej koalicji Wspólnota Samorządowa - PiS -SLD, rujnującej nasz powiat? Jeśli tak, nie mam więcej pytań.
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 11:10
            Szanowny Panie Janie Dalgiewicz, nie byłbym wobec Pana w porządku widząc z jaką nadzieją wybiera się Pan na "uroczyste wręczenie sztandaru dla Strzeleckiego Bractwa Kurkowego Grodu Jelcz- Laskowice" jako sponsor i kandydat na naszego burmistrza. Muszę Pana rozczarować, że Pana dotychczasowe informacje i pozytywne doświadczenia dotyczą innego bractwa. Podczas Pana nieobecności na terenie Jelcza-Laskowic, podjęliśmy nieudaną jak pokazują doświadczenia ostatnich 10 lat próbę rozszerzenia znanego Panu Bractwa Kurkowego. W roku 1994 nowo utworzone Strzeleckie Bractwo Kurkowe zostało skutecznie sprywatyzowane i zawłaszczone przez grupę "reformatorów" z których jedynie pojedyncze osoby przyczyniły się do budowy naszej siedziby i strzelnicy miejskiej. To właśnie oni zamknęli dostęp do tych obiektów nie tylko nam - twórcom tej inwestycji, ale również młodzieży. Moim zamysłem było uruchomienie naboru do tzw. "Siculatores - Łucznikow" jako młodego narybku dla bractwa kurkowego. Opracowałem stosowny regulamin i ogłosiliśmy tę inicjatywę wśrod lokalnej społeczności. Wtedy zadziałali "reformatorzy" i pomimo ich obłudnych deklaracji kontynuacji moich inicjatyw, skończyło się na słowach i wywiadach dla Gazety Powiatowej (vide www.bractwo1986.republika.pl/komunik.html ). Ponieważ w niedługim czasie w ramach eliminacji konkurencji nowe kierownictwo "reformatorów" skutecznie uniemożliwiło nam (Historycznemu Bractwu Kurkowemu) korzystanie z urządzeń, sprzętu i obiektów - inicjatywa SICULATORES upadła. Przewodzili "reformatorom" wówczas dzisiejszy wiceburmistrz Aleksander Mitek i dzisiejszy prezes SBK Eligiusz Piechota. Żeby było śmieszniej obaj wiecznie zapracowani panowie byli członkami kierowanego przeze mnie do marca 2004 roku zarządu SBK i oni jedyni nie złożyli rezygnacji w proteście przeciw przewrotowi w Strzeleckim Bractwie Kurkowym. Jakże zresztą mogło być inaczej skoro byli i są motorami działań "reformatorskich" do dzisiaj. Oni dwaj ciągali mnie zresztą po prokuraturach i sądach - honorowo i pełni szacunku dla brackiej reguły.
            Oddanie ideom brackim i rozwijanie działań pracy z młodzieżą prowadzili i prowadzą tak skutecznie, że do dzisiaj nie ma (albo nic szerzej o tym nie wiadomo) sekcji młodzieżowych w miejscowej Lidze Obrony Kraju a sukcesy na tym polu przejawily się oczernianiem na forum wojewodzkim min. Pana Eugeniusza Engela, który od lat taką działalność prowadzi w Oławie a pochodząc z Miłoszyc i będąc mieszkańcem Kopalin próbowal ją rozszerzyć na teren Jelcza-Laskowic. Podobny los spotkał twórczynię organizacji "Strzelec" Panią Agatę Skierską. Natrętnie nasuwa się podejrzenie, że komuś decyzyjnemu zależy na eliminowaniu ludzi prospołecznych i z inicjatywą bo mógłby marnie wyglądać w porownaniu z nimi i na tle Ich dokonań. Ironią losu jest fakt, że zarówno Pan Mitek jak i Pan Piechota są byłymi nauczycielami i wieloletnimi decydentami we władzach oświatowych, jeden był dyrektorem szkoły a drugi za PRL-u inspektorem oświaty. Cóż może nasza młodzież ma pecha. Dlatego w przypadku wyboru na burmistrza będzie Pan miał niezłą "stajnię Augiasza" do posprzątania.
            Co do historii budowy strzelnicy to faktycznie JZS którego był Pan dyrektorem wykonał dużą robotę bo wzmiankowany inż. Śledź ze swoją ekipą wywieźli ponad 100 wywrotek śmieci z terenu dzisiejszej strzelnicy. Natomiast obwałowania wykonało na moją prośbę Wrocławskie Przedsiębiorstwo Robot Inżynieryjnych pod nadzorem kierownika lokalnej bazy Pana Janusza Sztypy. Paliwa do spychacza WPRI dostarczył ze swoją załogą dyr. ZDUNG Feliks Korzeniewski. Dysponuję dosyć dokładną dokumentacją prac przez 15 lat budowy i nadszedł chyba czas aby ją opublikować na naszej stronie internetowej.
            Reasumując: uroczystość na ktorą Pan się wybiera nie ma nic wspólnego z historią, ideami i dorobkiem Bractwa Kurkowego, ktore Pan zna z autopsji, relacji Pana znajomych tzn. min. naszego kapelana Ks. Kanonika Jana Kurconia, czy Pana Skroka założyciela chóru "Canta Nobiscum" i zespołu "Gieni Dudki", oraz wielu innych. To nie to towarzystwo. Będąc jak wielu moich stronników wciąż formalnie członkiem Strzeleckiego Bractwa nie zostałem poinformowany o przygotowaniach więc zabieram głos w sprawie dopiero teraz, ale stwierdzam ze smutkiem, że szans na opamiętanie organizatorow tego niefortunnego wydarzenia już nie widzę. Ponieważ społeczność lokalna często nie odróżnia dwoch lokalnych bractw a dodatkowo sytuację tę bezczelnie i bezprawnie wykorzystują nasi byli bracia kurkowi (vide www.krs-online.com.pl/strzeleckie-bractwo-kurkowe-grodu-jelcz-krs-227268.html gdzie ktoś z zarządu SBK podał w KRS stronę mojego autorstwa dotyczącą naszego Bractwa jako własną) wymaga definitywnego rozwiązania bez oglądania się na wstyd ludzki i autorytet Bractw Kurkowych, bo jak już wielokrotnie cytowałem:

Edmund Burko żyjący w latach 1729 - 1797 powiedział:

"Jedynym warunkiem niezbędnym

do tryumfu zła,

jest bezczynność dobrych ludzi."

Wspólnie z moimi przyjaciółmi odcinamy się od spraw i poczynań grupy "reformatorow SBK" i nie chcemy uczestniczyć w ich nieprawościach, ani dzielić ich grzechu. Niech Opatrzność im wybaczy a ludzie nie zapomną. Zapisane będą czyny i słowa jak mawiał poeta.

Aura tajemniczości jaka otacza przygotowania do "wyświęcenia sztandaru SBK" nie daje wiedzy, jakie to wartości bedzie on symbolizował. Na pewno nie "Braterstwo", "Honor" "Uczciwość" "Szacunek do innych ludzi czy 10 przykazań" bo byłaby to w wykonaniu "reformatorów SBK" kpina i deprecjacja idei sztandaru jako znaku pod którym ludzie uzewnętrzniają swoją wspólnotę idei, oraz oddania sprawie budowania pomyślności narodu i Ojczyzny ! Poza tym kto spytał darczyńców, którzy na moje ręce jako gwaranta Ich wyobrażeń przekazali składki na sztandar przed przewrotem w 2004 roku a które to środki szantażem zostały zawłaszczone przez "reformatorów". Czy zostali zaproszeni na niedzielę ? O tempora o mores !

Jerzy Wojciech Urbaniak - Hetman Bractwa Kurkowego Grodu Jelcz-Laskowice zał. 1986

forum.gazeta.pl/forum/w,24395,151143866,151217283,Re_Otworzyc_strzelnice_dla_mlodziezy.html
            A co do poparcia: to nie muszę się tłumaczyć, ale skoro chcesz, to napiszę: mi to zwisa. Nie potrzeba mieć przynależności partyjnej, by wyczuć ściemę. Nie doczepiaj łatki proszę, i nie wkładaj komuś w usta niewypowiedzianych słów. Głupi to chwyt i nieelegancki.
        • dorkasz1 Re: Dalgiewicz potwierdził swój start na burmistr 29.05.14, 10:57
          Dziękuję Anno za link smile Tak mi się właśnie wydawało, że coś gdzieś w najbliższym czasie...
          "konia kują a żaba nogę podstawia" - dobre, nie znałam big_grin

Otóż właśnie jakoś wciąż nie mogę się zdecydować co myśleć. Nadmiar dobroci, dobrych chęci itp. zawsze zapala mi czerwoną lampkę. Rozumiem, że startując w wyborach trzeba mieć jakiś program, ale wciąż mam opory czytając wyborcze zbiory pobożnych życzeń. Dlatego przy poprzednich wyborach samorządowych, w których startowałam na radną, nie chciałam zamieścić żadnego konkretnego programu i parę osób miało o to do mnie pretensje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka