Dodaj do ulubionych

Do Kredensssa i podobnych

26.11.14, 22:08
Do wszystkich, którym przeszkadza tocząca się na tym forum dyskusja dotycząca polityki czy innych spraw miejscowych.
Powtórzę raz jeszcze, polecam pouczający tekst
niepoprawni.pl/polecanka/pojecie-idioty-w-starozytnej-grecji
Pozwolę sobie przytoczyć wstęp: "Otóż słowo 'polityk' oznaczało w demokracji ateńskiej człowieka, który uczestniczył w życiu polis, czyli swojego państwa. A jeśli ktoś nie uczestniczył w życiu państwa, tylko ograniczał się do tego, aby zajmować się wyłącznie swoimi prywatnymi sprawami, to Grecy nazywali go mianem 'idioty'"."
Powtórzę też, że nie jesteśmy bydłem, żeby dawać sobą bezwolnie rządzić. Naszym prawem i obowiązkiem jest się interesować swoimi sprawami i tym co nas otacza. Politycy powinni przez cały czas mieć na uwadze, że są takie, jak się wyraziłeś, szaraki, mające smutne życie, którzy patrzą im na ręce.
Obserwuj wątek
    • alinka123456 Re: Do Kredensssa i podobnych 26.11.14, 22:38
      Nie chodzi o dyskusję na temat polityki tylko o jej poziom smile Niepotrzebnie przytaczasz czasy starożytnej Grecji.
      Spinasz się niepotrzebnie, lepiej popracuj nad poziomem swojej strony. Fajnie gdybyśmy mieli portal z prawdziwego zdarzenia.
      • e-jelcz Re: Do Kredensssa i podobnych 26.11.14, 22:46
        Nie spinam się, tylko staram się jakoś wytłumaczyć, że zajmowanie się własnymi sprawami niekoniecznie jest oznaką przegranego życia. Poza tym Kredensowi nie chodziło o poziom dyskusji, tylko o sam fakt, że ktoś śmie o cokolwiek pytać. Co do starożytnej Grecji, cywilizacja europejska jest na niej oparta i, co chyba widać, ich kultura znacznie nas wyprzedzała.
        Ty z kolei zamiast użyć argumentów ad rem, użyłaś ad personam.
        • alinka123456 Re: Do Kredensssa i podobnych 26.11.14, 22:56
          "jakoś" my nie potrzebujemy tego twojego wytłumaczenia smile Przynajmniej ja.
          Takim gimnazjum mi zapachniało to przytaczanie.
          Dlaczego w stopce promujesz stronę e-jelcz.pl? Nie wiem jak się poruszać po niej. Widzę tylko kilka portretów słabej jakości.
    • hersst Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 09:19
      taki gorący okres - a u Ciebie e-jelcz.pl coś nie ma tłoku.
      • e-jelcz Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 09:42
        Muszę Cię rozczarować, "gorący okres" to jest jedynie dla niewielkiej grupy ludzi,bezpośrednio zainteresowanych wyborem i tych, o których wcześniej pisałem, interesujących się tym co się wokół dzieje i starających się jakoś wpływać na otaczającą ich rzeczywistość.
        Co do tłoku? No cóż, osoby w wieku 15-30 lat najcześciej o 09:00 rano się uczą albo pracują, a nie siedzą w internecie.
        No i jak widzę, Ty też z braku argumentów rzeczowych uzyłeś argumentu pozamerytorycznego. Co ma wspólnego ta strona z tym, co napisałem wcześniej.
        Kończę dyskusję z osobami, które atakują rozmówcę a nie jego poglądy.
        • hersst Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 09:56
          e-jelcz napisał:

> Kończę dyskusję z osobami, które atakują rozmówcę a nie jego poglądy.

myślę, że nie rozumiesz roli jakiej się podjąłeś - dla tego nie wróżę Ci powodzenia.
          • e-jelcz Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 10:03
            Po pierwsze "dlatego", a po drugie, jaką znowu rolę masz na myśli?
            • 3bercia Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 10:12
              e-jelcz napisał:

> Po pierwsze "dlatego", a po drugie, jaką znowu rolę masz na myśli?

Jeśli chodzi o herssta to zapewne chodzi mu tylko o jedno - "służyć i walczyć w imię dobra Putyry"?
    • kredensss Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 13:39
      "nie jesteśmy bydłem, żeby dawać sobą bezwolnie rządzić."- OCZYWIŚCIE, ŻE NIE !
      Widocznie wyciągnąłeś sobie kawałek mojej wypowiedzi z kontekstu, skoro uważasz, że to było przesłaniem. Jest tu gorąco na temat braku odzewu od osób, do których zadawane były pytania. Jednocześnie jeden z forumowiczów napisał, że gdyby burmistrz zaczepił go na ulicy, to dałby mu najchętniej w pysk, bo nie ma dla niego czasu. JAKA W TYM LOGIKA? A no taka, że rzeczywiście nie chcecie uzyskać odpowiedzi, a jedynie wywołać sensacje wśród kilku forumowiczów. Wysyłacie zapytania w internetową otchłań kryjąc się za ekranem, a brak wam odwagi pójść i zapytać, nawet gdy okazja przychodzi do was sama.
      Zaznaczam, że nie uważam żadnego kandydata za swojego "guru" jak to ktoś napisał... Nie wyśmiewam też żadnego z nich... póki co wyśmiewam hipokryzje i bezpodstawną nienawiść, która przechodzi już do takiego absurdu, że niedługo zaczniecie krytykować kolor włosów albo styl ubioru nielubianego kandydata byle by coś napisać i pożywić się 'hejtem'.
      • alinka123456 Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 13:57
        Amen! Swietnie napisane. Kazdy schowany za szklanym ekranem czuje sie niewiarygodnie wazny. Szkoda, ze ludzie na forum nie sa podpisani z imienia i nazwiska. Wtedy ich wypowiedzi bylyby zdecydowanie na wyzszym poziomie lub by ich wcale nie bylo smile Na dzien dzisiejszy to jest takie wirtualne pajacowanie!
        • hersst Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 14:01
          alinka123456 napisała:

Na dzień dzisiejszy to jest takie wirtualne pajacowanie!

trafiłaś w 10.

• e-jelcz Re: Do Kredensssa i podobnych 27.11.14, 14:39
        Zgadzam się z Tobą w 100%. Jest tutaj wiele takich osób. Jeżeli źle Cię zrozumiałem to przepraszam. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka