Dodaj do ulubionych

Zemsta PO?

IP: 87.204.188.* 18.04.11, 14:52
Czy fakt, że w powiecie utworzyła się antyplatformiana koalicja, tworzona za wszelką cenę, aby PO trafiła do opozycji, czego przykładem jest egzotyczna sytuacja, że starosta jest z PiS, a jego zastępca z SLD, nie spowoduje, że nasz powiat dostanie ,,za karę" mniej środków np. w ramach różnych projektów, związanych z funduszami unijnymi? W końcu w kraju i województwie rządzi PO, a jest to niezręczne w takiej sytuacji, w jakiej znajduje się nasz powiat, jak wygląda jego zarząd i koalicja nim rządząca.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdednek Re: Zemsta PO? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 18.04.11, 19:45
      Już niedługo wybory i nie będzie rządzić Peło.
      • berks Re: Zemsta PO? 18.04.11, 22:52
        ja myślę, że jeszcze trochę poczekasz
        • Gość: Karol tak prawda Zemsta PO IP: 31.63.250.* 19.04.11, 08:36
          To jest normalne, że Platforma wspiera te władze samorządowe, gdzie rządzi Platforma.
          Dziwiłbym się, gdyby było inaczej.
          Tak czynią wszystkie partie, za rządów PIS i SLD było tak samo.
          Wstydziłbym się za taką partię, która rozdaje pieniądze wszędzie tam, gdzie ich nie lubią.
          Decyzje idą z góry, a Powiat i Miasto w ogóle nie powinny dostawać żadnych środków, póki Platforma jest poza koalicją.
          Środki zaczną napływać do Powiatu, gdy Platforma będzie rządzić i starosta będzie z Platformy.
          Platforma ma 7 radnych powiatowych i powinna rządzić w Powiecie.

Taka egzotyczna koalicja, jak w powiecie, nigdy nie powstanie w sejmie.
          SLD z PIS nie do pomyślenia.
          • Gość: Niezależny Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 08:57
            To NIE JEST NORMALNE, że urzędnicy należący do PO kierują się jakąś tam "zemstą" i interesem partyjnym zamiast służyć bezstronnie społeczeństwu i dbać o prawidłowy rozwój kraju.
            Po drugie to Platforma nie rozdaje swoich pieniędzy tylko tymczasem ma wpływ na dysponowanie NASZYMI pieniędzmi.
            Po trzecie to PO raczej cały czas skupia się na WYCIĄGANIU OD NAS PIENIĘDZY...
            I na obmyślaniu kolejnych obiecanek, których nie mają zamiaru spełnić...
            I na zamiataniu swoich afer pod dywan...
            I na odwracaniu uwagi od coraz trudniejszej naszej sytuacji spowodowanej głównie ich nic nierobieniem...
            Znacie ten dowcip?: "Dlaczego Tusk wstaje o 6 rano? - Ażeby dłużej nic nie robić!" ;)
            • Gość: Parsifal Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 11:17
              :Niezależny twoje wypociny akurat nie dotyczą Oławy, tu mamy władze pod znakiem BBS-u i PIS-u, tylko czekać aż miasto zacznie mlekiem i miodem płynąć
              • Gość: Niezależny Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 12:31
                Ponieważ, jak napisał mój przedmówca Karol, POpaprańcy położyli łapę na naszej kasie a więc ich kombinacyjne działania( zemsta, kolesiostwo, "kręcenie lodów") jak i brak działań tam gdzie trzeba, mają bardzo duży wpływ na naszą sytuację w całym kraju a więc i w Oławie.
                I nie trzeba specjalnie się pocić aby tę prawdę napisać...
                Pocą to się właśnie POpaprańcy ponieważ nieustannie kłamią i zmusza to tych nierobów do ciągłego myślowego wysiłku jak tu dalej kłamać aby otumanione społeczeństwo jeszcze tym oszustom wierzyło...
                • Gość: Parsifal Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:49
                  :Niezależny przykład fachowości PIS-u dał Starosta zwalniając Sekretarza. Dobrze ci radzę, wyślij datek do Ojca dyrektora niech się pomodli za dobry wynik PO w wyborach, bo na 3,14-ździelców już za późno
                  • Gość: Krystian Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 13:26
                    Pełowcom już nikt nie pomoże, nawet Anka. Całe szczęście, że w Oławie wygrał Franciszek Październik, a PO odsunięto od władzy w powiecie.
                    • Gość: Niezależny Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 13:31
                      Trzeba ich jak najszybciej odsunąć od władzy w całej Polsce dopóki nie spaprali jeszcze nam w kraju wszystkiego do końca...
                      • Gość: Shrek Re: tak prawda Zemsta PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 13:46
                        PO nie musi się na was mścić, los sam was ukarał...
                      • Gość: Niezależny Pocą się POpaprańcy... IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 13:47
                        Zbychu:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7478923,_Chlebowski_bedzie_sie_pocil__choc_jest_zimno_.html
                        • fiat-stilo Re: Pocą się POpaprańcy... 19.04.11, 20:49
                          Karol napisał:
                          ,,Decyzje idą z góry, a Powiat i Miasto w ogóle nie powinny dostawać żadnych środków, póki Platforma jest poza koalicją.
                          Środki zaczną napływać do Powiatu, gdy Platforma będzie rządzić i starosta będzie z Platformy. "

Czy ja dobrze słyszę? Czyli wg Ciebie miasto, powiat mają nie rozwijać się i mają koszty tej stagnacji ponosić zwykli mieszkańcy??? Mają nie być remontowane drogi, szkoły itp. Czy to wina ludzi, że PO odsunięto od władzy w powiecie? Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie, bo zdobyli 7 mandatów. Zresztą nawet jakby z winy ludzi jakakolwiek partia nie rządziła w samorządzie, to nie powód, aby taki powiat skazywać na marazm. Może powiesz ludziom na żywo prosto w twarz, że nie dostaną pieniędzy na lokalne inwestycje?
                          P. S. Zawsze mówiłem, że lokalnych działaczy partii należy odróżniać od krajowych. Wystarczy porównać sobie np. działania rządu(podwyżki podatków, akcyz) z proprzedsiębiorczymi działaniami np. byłego burmistrza Jelcza-Laskowic Bogdana Szczęśniaka, który startował z listy PO. Jest też dużo ludzi o prawicowym światopoglądzie, którzy np. popierają Stanisława Grzesika, uważając go za skutecznego samorządowca. Z czego to wynika? Ano z tego, że niezależnie czy burmistrz jest z SLD czy z PiS na szczeblu samorządowym nie zajmuje się sprawami ideologicznymi(np. in-vitro). Tymi sprawami zajmują się członkowie tych partii, ale na szczeblu krajowym. W samorządzie liczy się przede wszystkim skuteczność.
                          • fiat-stilo Re: Pocą się POpaprańcy... 19.04.11, 20:53
                            Z jednej strony piszesz o konieczności budowy obwodnicy, remontów dróg itp., a potem zamieszczasz takie opinie.
                            P.S. W sprawie wyborów na burmistrza Oławy wypowiadać się nie mogę i nie będę, bo nie jestem oławianinem.
                          • Gość: Karol Re: Pocą się POpaprańcy... IP: 31.63.251.* 19.04.11, 21:00
                            To co napisałem, było ironiczne, przesada wpisu twórcy tematu.
                            Przecież nie może być tak, że rządząca partia nie pozwala na wpływy pieniędzy dla miasta, w której rządzi inna partia.
                            Myślałem, że się domyślisz Fiat, że ironiczny wpis.
                            Twórca tematu tak napisał, jakby to naprawdę Platforma wstrzymywała środki dla Oławy, bo nie rządzi, a przecież tak nie jest.
                            O zemście nie może być mowy, bo wtedy czekałby nas paraliż ogólnokrajowy,
                            są procedury, które nie pozwalają na blokowanie środków nie naszym i dawanie pięnidzy tylko tam gdzie rządzimy. To już nie byłaby demokracja.

Oczywiście gdyby rządziła Platforma, środków pieniężnych byłoby więcej, ale trudno.
                            Mamy kompromisową koalicję i kompromisowego nieudanego starostę.
                            Ale poprzedni starosta z Platformy również nie był rewelacyjny, ale już lepszy od obecnego, nie mającego jakichkolwiek kompetencji.
                            • fiat-stilo Re: Pocą się POpaprańcy... 19.04.11, 21:25
                              Przepraszam, że Ciebie źle zrozumiałem. W moim poście nie chodziło o atak na PO, lecz o skrytykowanie praktyki, do której różne formacje w mniejszym lub większym stopniu przykładają rękę, czyli ,,trzymamy z naszymi".
                              • Gość: Karol . IP: 31.63.251.* 19.04.11, 21:34
                                Ironia ironią, ale wiesz Stilo jak jest.
                                Realnie partie rządzące zawsze mogą więcej (kraj, województwo, powiat, gmina, miasto)

Opozycja jest na uboczu i ma mniejsze (lub żadne) pole do działania i dysponowania pieniędzmi publicznymi, stanowiskami.

Dlatego tak wszystkim zależy na władzy. Każdy chce wygrać i to za wszelką cenę, choćby nawet byłaby to najbardziej egzotyczna koalicja.
                                Jeśli chodzi o wyścig do władzy, to wszystkie partie są takie same.
                                Wszyscy ludzie są tacy sami, bo rządzący zawsze może więcej.
                              • Gość: Niezależny Re: Pocą się POpaprańcy... IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 21:43
                                W całym cywilizowanym świecie ogólnie przyjętym dobrym obyczajem jest, że to nowy szef dobiera sobie nowych współpracowników. W przeciwnym razie zawsze są zgrzyty. POpaprańcy jednak nie znają dobrych obyczajów, co widać u nich nieustannie było lub jest już u czołowych ich przedstawicieli, np Gajowy Gamoń, Niesiołowski, Palikot itd.
                                • Gość: Niezależny Re: Pocą się POpaprańcy... IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 21:56
                                  Karol napisał: > Wszyscy ludzie są tacy sami...<

Dawno już takiej głupoty nie czytałem...To wg Ciebie np. Stalin i Matka Teresa to są tacy sami ludzie?
                                  • Gość: SyneGit Re: Pocą się POpaprańcy... IP: *.wroclaw.hypnet.pl 19.04.11, 22:32
                                    Czas prawicowych partii mija. 20 lat ich rządów nie pokazał nic dobrego. Ludziom zamiast żyć lepiej, żyje się gorzej. Synekurki spijają wybrańcy, korzysta kler. Zwykły Kowalski dłużej czeka na lekarza, z dnia na dzień płaci za podstawowe towary coraz więcej inie ma co marzyć o godziwej emeryturze.
                                    • berks Re: Pocą się POpaprańcy... 19.04.11, 23:02
                                      tutaj się nie mogę zgodzić z tobą, samorządowcy nie mają dyrektyw odgórnych co mają robić a co nie, jednak przynależność polityczna jest potrzebna, mają dostęp do prawników, mają szkolenia i szereg innych narzędzi, które są potrzebne w pracy samorządowej.
                                  • Gość: Karol Re: Pocą się POpaprańcy... IP: 31.63.255.* 20.04.11, 09:57
                                    Nie wiesz o czym piszesz Niezależny.
                                    Rozmawiamy o polskiej polityce i chodziło mi, że nasi politycy są tacy sami.
                                    Czy naprawdę trzeba ci tłumaczyć wszystko, nie potrafisz samodzielnie myśleć.

Niezależnie jaki polityk, to jak się dostanie do władzy popiera swoich,
                                    może się przedstawiać jako szlachetny, niezależny, ale jak zdobędzie władzę, to jak taki sam, jak poprzednik.
                                    • Gość: Niezależny Re: Pocą się POpaprańcy... IP: *.internetia.net.pl 20.04.11, 11:11
                                      Zbyt daleko idące uogólnienie, typowe dla POpaprańców...Ponieważ jest tajemnicą poliszynela że wśród nich jest najwięcej kombinatorów "kręcących lody", kłamców odwracających kota ogonem i cynicznych karierowiczów, to chcą obok mnóstwa innych kłamstw, wcisnąć również już ogłupionemu przez nich społeczeństwu, że niby "wszyscy politycy są tacy sami"...
                                      • Gość: Niezależny Re: Pocą się POpaprańcy... IP: *.internetia.net.pl 20.04.11, 11:41
                                        Na usługach POpaprańców w celu ogłupiania Polaków, są prawie wszystkie media w Polsce(gazety, telewizje...). Na palcach jednej ręki można policzyć takie, które mają odwagę i możliwości mówić prawdę.
                                        Ostatnio po kilkuletniej przerwie zaczyna pisać( felietony w "Uwarzam Rze") znakomity Waldemar Łysiak. Uważam, że myśli i pisze on prawie zupełnie tak samo jak ja, a więc na pewno bardzo warto Go czytać...:)
                                        O ogłupianiu Polaków przez te opanowane przez POpaprańców "mendia" pisze On np. tak:

"...media Salonu kompletnie niezawisłe od prawdy.Są tyle samo opiniotwórcze, co wazelinowe, tkwią bowiem głęboko w (by użyć terminologii medycznej) "końcowym odcinku jelita grubego" PO i michnikowszczyzny. Ich gigantyczna przewaga (liczba tytułów i łączny nakład, plus wszystkie telewizje) sprawia, że karmione kłamliwą breją społeczeństwo jest mentalnie niezawisłe od rzeczywistości. Polak żyje w wirtualnym Tuskolandzie, a nie w "realu".
                            • berks Re: Pocą się POpaprańcy... 19.04.11, 22:59
                              Czy to tak ciężko zrozumieć, że poparcie partyjne ma jakieś znaczenie. Oczywiście, że tak nie powinno być, ale jeśli jest 1000 wniosków a pieniędzy jest na 100, to normalne jest też, że posłowie będą o nie zabiegać, to tak jak Paździoch się chwali, ze on załatwił pieniądze dla miasta, a tak naprawdę to tyłka z urzędu nie ruszył. Poseł i tak jest w Warszawie i zagai raz do jednego, drugi raz do drugiego i tak powoli się udało coś dostać, ale oczywiście to było mało istotne, paździoch i tak by dostał.
              • berks Re: tak prawda Zemsta PO 19.04.11, 23:03
                ciekawe, czy Jarek wie o takiej koalicji PISi SLD?
                • Gość: Niezależny POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.internetia.net.pl 19.04.11, 23:21
                  A może to kolejny dowód na to, że Polacy w obliczu wielkiego zagrożenia, potrafią jednak przełamać wzajemne niechęci i jednoczą się w celu ratowania siebie,rodzin i kraju?
                  • Gość: Ajax Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 11:55
                    :Niezależny posłuchaj sobie tego:
                    www.youtube.com/watch?v=Pr5PAwLakoA&feature=player_embedded
                    • Gość: ajax Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 12:09
                      tu jeszcze masz o swoim idolu, który twierdzi, ze głównym jego atutem jest to, że niczego w życiu się nie dorobił
                      www.youtube.com/watch?v=DdrttPKkdyY&feature=related
                    • Gość: Niezależny Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.internetia.net.pl 20.04.11, 12:28
                      No i co? Że kilku cwaniaczków podpisało listę obecności i potem się z pracy "urwało"? To dla Ciebie odkrycie? Przecież to u nas niemal powszechna praktyka od kilkudziesięciu lat... Uważam, że obserwując przez parę dni KTÓREGOKOLWIEK z posłów, prawie KAŻDEMU można takie "oszczędzanie" na czasie pracy udowodnić.
                      Paradoksalnie, uważam też, że jest to potwierdzenie prawdy o ogłupianiu i deprawowaniu społeczeństwa przez POpaprańców. Przecież przykład idzie z góry. Bo co robią rządzący POpaprańcy? Kombinowanie z podejrzanymi biznesmenami, zamiatanie afer pod dywan, nieustanny kłamliwy pijar, kolesiowskie obsadzanie stanowisk itp.itd. Lista tych przykładów jest bardzo, baaardzo długa...
                  • berks Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... 20.04.11, 13:31
                    Niezależny, czy ty czytasz to co piszesz?
                    Nie siej paniki, przed czym trzeba się ratować, siebie, rodzinę, kraj?
                    chyba, że przed PISem
                    • jasfinks Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... 20.04.11, 15:25
                      Przed PISem?! Z ich jednym za dużo zjedzonym dorszem, co odkryła POpaprana Julia Pitera? :)
                      Też zostałeś przez POpaprańców ogłupiony i zostałeś tzw "pożytecznym idiotą", czy może sam należysz do tej bandy "kręcącej lody" naszym kosztem?
                      • Gość: Ajax Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 18:16
                        Niezależny to Kurski przeniósł się do PO?!
                        :jasfinks przy takiej działalności jarkacza PO może być spokojna o wynik wyborów, prezio sam pociągnie was w otchłań niebytu :rotfl
                        • jasfinks Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... 20.04.11, 19:21
                          Mnie nikt nigdzie nie pociągnie bo jestem wolnym strzelcem...:) Poza tym to życzeniowe gadanie o odejściu PISu w niebyt słyszę już od lat wielu...Jeśli chodzi o gafy Prezesa, to są one zupełnie bez znaczenia przy olbrzymich gafach, i wielkiej ich ilości, waszego Bul Komoruskiego...;)
                          • fiat-stilo Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... 21.04.11, 01:26
                            Berks, odpocznij i wyluzuj, czy chciałbys aby tak samo napisano o PO(widać ze popierasz tą formację)? Więcej dystansu, mniej emocji. Ktoś mógłby napisać, że chce chronic rodzinę np. przed wyższymi podatkami, akcyzami, a kraj przed zadłużeniem budżetowym itp. Inny napisze argumenty (powtarzane często) przeciw PiS, PSL, a jeszcze inny przed lewicą. Każda opcja zrobiła coś dobrego i przy okazji wiele błędów. Nie utożsamiaj mnie z żadną konkretną partią. Nikt samych błędów nie popełniał, np. SLD obnizyło CIT z 27 do 19%, a PO przeprowadziło reformę pomostówek i wg wielu ludzi odznaczyła się w tym przypadku odwagą, której brakowało poprednikom. Choć projekt dotyczący pomostówek miał także PiS, no ale istotne jest czy wszedł w życie czy został na papierze.
                            • berks Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... 21.04.11, 09:27
                              Zgadzam się z tobą, to nie chodzi o to, czy ja popieram czy nie. Po prostu mam dość (i sądzę, że wielu się ze mną zgodzi) ciągłych i urojonych oskarżeń, Smoleńska, pomników itp. Obecnie mamy 3-4 partie, które się liczą na rynku politycznym. Z prawicowych partii mamy PO i PIS. Masz 2 alternatywy:
                              - spokój, stabilność, przewidywalność, może nie ma takiego tempa jak obiecywano, ale coś się dzieje,
                              - nikt nie chce wejść w koalicje z PIS, rząd mniejszościowy raczej nie ma powodzenia w tym układzie politycznym (na większość chyba nie ma co liczyć), ciągłe szpiegowanie, ciągłe grzebanie w historii, ciągłe oskarżanie, ciągłe budowanie symboli.
                              Wybacz, to nie dla mnie, a Ty możesz wybrać jak chcesz
                              • Gość: Bartosz Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.internetia.net.pl 21.04.11, 11:23
                                Zgadzam się i każdy rozsądny człowiek też się chyba z tym zgodzi, że każda przesada jest niepotrzebna i szkodliwa, ALE:
                                takie modne ostatnio wśród POpaprańców i POstkomunistów pisanie jak to np berksa: "...mam
                                > dość (i sądzę, że wielu się ze mną zgodzi) ciągłych i urojonych oskarżeń, Smole
                                > ńska, pomników itp. ...ciągłe
                                > szpiegowanie, ciągłe grzebanie w historii, ciągłe oskarżanie, ciągłe budowanie
                                > symboli." itp
                                przypomina mi jak żywo argumentację propagandy komunistycznej parę lat po wojnie kiedy to już komuniści przy pomocy NKWD i ruskich czołgów przywłaszczyli sobie w Polsce władzę. Przejęte przez nich, podobnie jak teraz, wszystkie media nieustannie powtarzały(podobnie jak teraz) że społeczeństwo ma już dość "ciągłych i urojonych oskarżeń", Katynia,"ciągłego
                                > szpiegowania, ciągłego grzebania w historii, ciągłego oskarżania..." i oczywiście też przedstawiano "2 alternatywy": "spokój, stabilność, przewidywalność..." pod rządami(jak ktoś trafnie ich nazwał) Polskich Zdrajców Pachołków Rosji", lub same nieszczęścia które chcą spowodować "zaplute karły reakcji"...Zresztą po co się cofać do czasów tuż powojennych czy porewolucyjnych, przecież przykłady identycznej argumentacji mamy z chociażby z Jelcza z początku zrywu "Solidarności".Pamiętacie co mówił wtedy przez zakładowy radiowęzeł ówczesny dyrektor JZS "towarzysz" D. o Janie Winniku i innych organizatorach strajków?
                                "Warchoły, męty, przestępcy..." itp
                                • Gość: Parsifal Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 14:30
                                  :Bartosz zapomniałeś o jednym drobnym szczególe, że komuniści przywłaszczyli sobie w Polsce władzę nie tylko dzięki NKWD i swoim czołgom, ale przede wszystkim dla tego, że Amerykanie z Angolami nas przehandlowali. A co do twojego idola to kila przypomnień:
                                  www.joemonster.org/p/408228/pzpr
                                  www.joemonster.org/p/538734/jarkacz_kmix
                                  • Gość: Kamis Re: POpaprańcy największym złem i zagrożeniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 21:23
                                    Sprawiedliwość według PIS-u
                                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9481545,Dyrektor_z_TVP_jest_na_zwolnieniu_lekarskim__Dyzuruje.html
                                    • Gość: fiat-stilo Zemsta PO? IP: *.centertel.pl 10.10.11, 21:29
                                      Zakładając ten temat jako Lizak, jeszcze w kwietniu, miałem nadzieję, że wybory parlamentarne wygra PiS i w ten sposób zniknie wymienione niebezpieczeństwo dla antyplatformianych koalicji, rządzących powiatem, ale także m.in. Oławą. Jednak to niebezpieczeństwo nadal istnieje i stało się jeszcze większe. Co więcej, poseł Kaczor wcale nie jest gwarancją, że sprzeciwi się tym praktykom. Kiedy Schetyna i władze wojewódzkie z PO nie przekazały ani złotówki na schetynówki dla Wrocławia rządzonego przez bezpartyjnego, podkreślam bezpartyjnego Dutkiewicza (a co dopiero dla kogoś z PiS jak np. nasz starosta Brezdeń), Młyńczak, Jaros i inni posłowie z Wrocławia nawet się nie zająknęli! Nie przeszkadzało im to pózniej kreować się na wielkich, lokalnych, wrocławskich patriotów. W każdym bądź razie współczuję burmistrzowi Październikowi, staroście Brezdeniowi i innym w podobnej sytuacji. Nie chciałbym być na ich miejscu, wiedząc że przez aż 3 lata, do końca kadencji, będę zmagał się z partią rządzącą w kraju wstrzymującą nawet część, ale jednak dotacji i dającą je dla samorządów gdzie ona rządzi lub współrządzi i to przy biernej postawie i braku sprzeciwu lokalnych członków tej partii, patrz przykład Młyńczak we Wrocławiu. A jakie jest Wasze zdanie? Wg Was miasto i powiat z antyplatformianymi koalicjami czekają chude lata?
    • Gość: fiat-stilo Re: Zemsta PO? IP: *.centertel.pl 12.10.11, 11:00
      Liczyłem na jakieś komentarze...
      • Gość: Niezależny Re: Zemsta PO? IP: *.internetia.net.pl 12.10.11, 12:16
        Chude lata to czekają CAŁĄ Polskę z powodu szkodliwej, we wszystkich zakresach, działalności POpaprańców. I z powodu braku działania tych nierobów tam gdzie trzeba. I z powodu pasożytniczej aferalnej bezkarnej działalności różnych Rychów, Zbychów i Grzechów pod osłoną PO...
        Jest jednak nadzieja że szkodliwe rządy tych psujów z PO dość szybko się skończą. W ci ągu minionych 4 lat nawarzyli oni mnóstwo zepsutego piwa i teraz będą musieli go wypić sami i mam nadzieję że im mocno to zaszkodzi.
        Chyba nawet lepiej, że już teraz nie wygrał PIS, bo musiał by się męczyć z tymi spowodowanymi przez POpaprańców długami, dziurami, biedą, bałaganem itp
        Podejrzewam, że Prezesowi, znanemu z dobrej strategii, o to właśnie chodziło...Czasami lepiej o krok się cofnąć, aby potem pewniej wygrać!
        A jeżeli tuskowcy będą jeszcze działać na szkodę samorządów, to tym bardziej przyśpieszy ich nieuchronny upadek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka