Dodaj do ulubionych

żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka

26.11.14, 23:01
Opowiem Wam pewną historię ... Byłem na spotkaniu wyborczym jednego i drugiego kandydata na burmistrza J-L. Burmistrzostwa Szczęśniaka osobiście nie znam (tylko z przekazów), burmistrzostwo Putyry znam w całości. Przybyłem na te spotkania w celu własnej, ostatecznej oceny, który z kandydatów jest właściwy.
Na spotkaniu Szczęśniaka było spokojnie. Kandydat wygłosił swoje expose, potem padały pytania, odpowiedzi. Spokojnie, kulturalnie. Natomiast na spotkanie z Putyrą, przybyła grupa zwolenników Szczęśniaka (nadmienię, osoby z poza miejscowości, w której odbywało się spotkanie). Ich zachowanie było dramatyczne, nawet jak napiszę, że skandaliczne, to nie przesadzę. Przez większą cześć spotkania, uniemożliwiali swoją natarczywością i nadmierną egzaltacją, zadanie jakichkolwiek pytań przez mieszkańców wsi. Rozumiem, że nie kochają oni Putyry, że mają odmienne zdanie, że nie zgadzają się z nim. Ja też, w wielu kwestiach. Ale poziom dyskusji (tfuu, to nawet nie była dyskusja) w ich wykonaniu, był poniżej jakiejkolwiek normy. Ludzie, wyście chcieli dzięki temu pomóc Szczęśniakowi??? Wyście mu tym zaszkodzili!!! Trzeba było ludzi słuchać na zebraniu, którzy mieli Was dość, a nie swoje tyrrady wygłaszać. Jakbym był Szczęśniakiem, to bym Was przegnał chanajem! Nauczcie się najpierw kultury, a potem dopiero idźcie do ludzi. Jak Szczęśniak ma takich ludzi do pomocy, to ja dziękuję, wysiadam ... Koniec i bomba, kto nie słuchał ten trąba.
Obserwuj wątek
    • alinka123456 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 13:43
      Oj smile dlaczego pod tym wpisem grobowa cisza? smile
      Dlaczego ci najbardziej szczekajacy na tym forum milcza?
    • hersst Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 14:00
      jeżeli opisany fakt miał miejsce, to nie wymaga komentarza. Czyli bojówki opcji wspierającej kontrkandydata Pana Putyry - akcji.
      • znaw-ca Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 14:13
        Z tego co słyszsłem to wczoraj jeden z uczestników zrbrania w Wójcicach zadał panu Putyrze czy to prawda że jeden z prezesów spółek gminnych odwozi do pracy swoją żonę służbowym autem. Dodam ze nie uzył przy tym żadnego nazwiska a pan Burmistrz najpierw zaprzeczył a później probował dopytac o kogo chodzi. Trudno zadane proste pytanie nazwać skandalicznym zachowaniem. Oczywiscie jest super jeśli na tego typu spotkaniach one nie padają i nie ma obecnych oponentów. Ale dobry burmistrz musi umieć rozmawiać i ze zeolennikami i z przeciwnikami natomiast nasz burmistrz poleca przeciwnikom zmianę miejsca zamieszkania.
        • polskanorma Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 17:08
          znaw-ca: kolega to wczoraj chyba był na tym spotkaniu, skoro o nim pisze. A skoro był, to po pierwsze niech zacytuje dosłownie pytanie, które padło do Putyry. No to może ja przypomnę: "Czy to prawda, że Pana podwładny odwozi swoją żonę do pracy, korzystając ze służbowego samochodu?" Na co Putyra odpowiedział, że to nie prawda. Wyliczając przy tym poszczególnych urzędników z gminy, którzy poruszają się jakimikolwiek pojazdami, włącznie z prywatnymi. Nie padło pytanie o pracowników spółek gminnych i proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd. Bo podwładny a pracownik spółki gminnej to różnica. A jeśli zadający pytanie, miał kogoś konkretnego na myśli, to dlaczego nie powiedział wczoraj wprost, o kim mowa? Urzędnicy to osoby publiczne, żadne ustawy o danych osobowych w tym nie przeszkadzają. Rzeczywiście chętnie byśmy posłuchali, co Putyra ma do powiedzenia w tej sprawie, o ile ona rzeczywiście ma/miała miejsce.

Co do zachowania na tym spotkaniu, to gdyby to zachowanie ograniczało się do rzeczowego zadawania pytań oraz wytknięcia w sposób celny i przyzwoity, błędów i wypaczeń obecnego burmistrza, to wszystko byłoby OK, ale nie w takim stylu. Znaw-ca, skoro masz wieści z wczorajszego spotkania (może na nim nawet byłeś smile ) to powinieneś również wiedzieć, jaki był oddźwięk tego zachowania na sali, wśród ludzi. Skutek tych wystąpień i tej nerwowości odwrotny do zamierzonego. Jeszcze raz powtórzę, na miejscu Szczęśniaka, to zabroniłbym im (o ile ma taką moc smile ) jeździć na takie spotkania, bo robią mu bardzo złą robotę.
    • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 14:33
      Podaj może skąd ci ludzie przyjechali na to spotkanie i czy to przypadkiem nie bili przyszli radni.
    • adamogo Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 18:11
      A może to była po prostu młodzieżówka Putyry, mająca na celu zdyskredytować Szczęśniaka? smile
      No bo jakie masz dowody na to, iż to byli zwolennicy Szczęśniaka? Chyba ich nie przyprowadził na smyczy, żeby ujadali na spotkaniu wyborczym Putyry, Bo po burmistrzu można wszystkiego się spodziewać, zwłaszcza po bezpardonowym ataku na Szczęśniaka w powiatowej ( pod osobą Pakosza), i ataku na Dalgiewicza, na dwa dni przed wyborami.
      • kasjan007 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 18:19
        adamogo napisał:

> A może to była po prostu młodzieżówka Putyry, mająca na celu zdyskredytować Szc
        > zęśniaka? smile
        > No bo jakie masz dowody na to, iż to byli zwolennicy Szczęśniaka? Chyba ich ni
        > e przyprowadził na smyczy, żeby ujadali na spotkaniu wyborczym Putyry, Bo po bu
        > rmistrzu można wszystkiego się spodziewać, zwłaszcza po bezpardonowym ataku na
        > Szczęśniaka w powiatowej ( pod osobą Pakosza), i ataku na Dalgiewicza, na dwa d
        > ni przed wyborami.
        >
        100/100
        • polskanorma Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 20:35
          No dobra koledzy, to jak już tak bardzo chcecie, to Wam przedstawię tą "młodzieżówkę od Putyry":
          p. Konopka, państwo Szelwach, p. Polakowska.
          I co? Pasuje Wam do układanki o młodzieżówce Putyry?
          Tu drobna uwaga do wcześniejszych postów - muszę przyznać, p. Polakowska fason trzymała; stanowczo, rzeczowo, z klasą.
          • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 20:49
            Państwo Szelwach to mieli tam blisko ale pan Konopka i pani Polakowska to skąd się wzięli w Wójciach. Żenada. Chyba grunt pali się pod nogami Szczęśniakowi.
            • hersst Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 20:52
              norbert1253 napisał:

> Państwo Szelwach to mieli tam blisko ale pan Konopka i pani Polakowska to skąd
              > się wzięli w Wójciach. Żenada. Chyba grunt pali się pod nogami Szczęśniakowi.

akcja wszystkie ręce na pokład
              • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 20:56
                Ale co Polakowska i Konopka myśleli, że to się nie rozniesie.
          • emerytw do polskanorma 27.11.14, 21:59
            Panie Tomaszu R. moralnie naganny tekst w założonym przez Pana wątku, a dotyczący mojej skromnej osoby, wymaga stosownej repliki.
            Po pierwsze – relacjonując w sposób nieudolny wybrane epizody ze spotkania w Wójcicach, był Pan łaskaw wyjątkowo subiektywnie przedstawić zachowanie kilku osób, w tym moją osobę. Czuję się pomówiony, ponieważ w swoim zachowaniu nie dopatruję się czynów, które zasługiwałyby na tak bezczelne i niestosowne określenia jakich Pan użył w swoim poście.
            Po drugie – sugerując p. B. Szczęśniakowi traktowanie członków KWW Koalicja 2014 jakimś bliżej nieokreślonym „chanajem” wskazuje Pan na swoje prymitywne, głęboko skrywane instynkty. Domyślam się, że miał Pan na myśli raczej „nahaj”, a więc pomyliły się Panu zarówno epoka jaki terytorialna lokalizacja naszego kraju.
            Po trzecie– wobec nieudolnej, a nade wszystko błędnej próby zacytowania jednego z moich pytań skierowanych do obecnego tam kandydata na burmistrza, sugeruję zaznajomienie się z moim opisem tej sytuacji w poniższym wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/w,24395,155636934,155678199,Re_Pytanie_do_Prezesa_Ciechanowskiego.html
            i po czwarte wreszcie – zamiast doradzać nam zgłębienie tajników przestrzegania kultury, sugeruję Panu zastanowienie się na sobą i swoim postępowaniem. To co Pan zaprezentował w tym wątku kłóci mi się z postawą człowieka, który ma do czynienia z dziećmi oraz młodzieżą i odpowiada za ich wychowanie i kształtowanie moralne.
            Pańskie kłopoty z ortografią, a może i z etymologią słów pominę stosownym milczeniem.
            Krzysztof Konopka
            • norbert1253 Re: do polskanorma 27.11.14, 22:46
              Ale co Pan robił aż w Wójcicach?
              • hersst Re: do polskanorma 27.11.14, 22:49
                norbert1253 napisał:

> Ale co Pan robił aż w Wójcicach?

czy my się znamy ?
                • norbert1253 Re: do polskanorma 27.11.14, 22:53
                  Tak z forum. Z realu nie.
                  • hersst Re: do polskanorma 27.11.14, 22:59
                    norbert1253 napisał:

> Tak z forum. Z realu nie.

nie byłem w żadnych Wójcicach - chyba mnie z kimś mylisz
                    • norbert1253 Re: do polskanorma 27.11.14, 23:00
                      Pytani było do emerytw a nie do Ciebie.
    • bromelka Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 21:40
      Zwolennicy Szczęśniaka to w większosci ludzie, którzy nie mają pojęcia o życiu gminy i o zachodzących sprawach. Jedynym argumentem jest to, ze 'CI obecni panujący' już sie nachapali ! oczywiscie brzydkie słowa, nienawiść obelgi- no bo to zwykła zazdrosc i niezadowolenie z własnego zycia. CO za tym idzie wielce chcą 'ZMIAN" nie wiedza jakich nie wiedza co dokladnie im sie nie podoba, chca zmian i czesc, nie rozumiejac ze kto przyjdzie nowy to nachapie sie tak samo + więcej uncertain
      • hersst Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 22:42
        bromelka napisał(a):
        > zwykła zazdrosc i niezadowolenie z własnego zycia. CO za tym idzie wielce chcą
        > 'ZMIAN" nie wiedza jakich nie wiedza co dokladnie im sie nie podoba, chca zmia
        > n i czesc, nie rozumiejac ze kto przyjdzie nowy to nachapie sie tak samo + więc
        > ej uncertain

Prawda zawsze leży - tam gdzie leży. Według subiektywnej ocena mieszkańca i wyborcy było tak:
        Dwie kadencje temu "opcja Szczęśniaka" została odsunięta od władzy z jednego konkretnego powodu. Ludzie zobaczyli co w naszym układzie oznacza władza liberałów z PO w powiązaniu z lokalnym prywatnym biznesem. Korupcja, przekręty, kumoterstwo, rada miejska podporządkowana władzy (były jakieś procesy itp). To spowodowało, że ludzie powiedzieli dość i zagłosowali za zmianą (dziś się mówi, że Szczęśniak był najlepszy - to po co wtedy był zmieniany ?). Było to oczywiście ryzykowne - powierzyć władzę nie znanemu człowiekowi - z poza układów, czyli Putyrze - a jednak się stało. Do dziś po dwóch kadencjach cieszy się on nadal największym poparciem o czym świadczy pierwsza tura wyborów.
        Przyczynkiem do obecnej sytuacji (chęci powrotu skorumpowanych ludzi i starych układów) była osoba Dalgiewicza. Pojawił się on w naszym środowisku - po wielu latach przy okazji powstania książki opisującej historię Jelcza i Zakładów. Z tego co słyszałem (nie potwierdzę) współautor tego dzieła walczy dzielnie na tym forum, przedtem dla Dalgiewicza a teraz oczywiście przeciw Putyrze. Inicjatywa opisania historii fabryki (mniej miasta) została odebrana przez ludzi pamiętających te czasy bardzo pozytywnie (i słusznie) wzbudzając sentyment w tym przychylność dla osoby Dalgiewicza (czas zagoił część ran - bo takie też w ludziach zostały).
        Stary układ postanowił wykorzystać autorytet Dalgiewicza w walce o władzę. Dalgiewicz miał być na tyle silnym kandydatem by spokojnie pokonać Putyrę. Ale jak się z biegiem czasu okazało siła tego kandydata słabła (sztab się przeliczył) więc dołożono następnego konkurenta - Szczęśniaka (dołączył jako ostatni). Teraz połączyli siły-sztaby pracują-akcja dyskredytowania Putyry trwa na wszystkich frontach - czego przykładem jest to forum.

• emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 22:55
          hersst napisał:

Teraz połączyli siły-sztaby pracują-akcja dyskredytowania Putyry trwa na wszystkich frontach - czego przykładem jest to forum.

Jak zatem wytłumaczyć cel kilkakrotnego telefonowania p. Putyry do p. Dalgiewicza z błagalnymi prośbami o poparcie w drugiej turze? To co piszesz nie trzyma się kupy.
          • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 22:59
            Zadam Panu jeszcze raz pytanie, co Pan robił na spotkaniu w Wójcicach? Czy nie zirytowało by Pana jakby na podobne spotkanie w Dębinie przyjechała bojówka z Wójcic.
            • emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 23:09
              Nie należałem, nie należę i nie mam planów przynależności do jakichś tam bojówek, cokolwiek by to nie znaczyło.
              Byłem obecny nie tylko w Wójcicach, ale również w Miłocicach, a dzisiaj w Miłoszycach. Dlaczego? Podglądam technikę i procedury prowadzenia kampanii wyborczej przez jednego z kandydatów na burmistrza mojej gminy. Jest to nie tylko nie zabronione prawem, ale także stwierdzone literalnie w stosownych przepisach o prowadzeniu kampanii wyborczej.
              Jeśli ktoś ma podobne zapotrzebowanie ma prawo przyjechać nawet do Dębiny. Nie widzę w tym nic zdrożnego.
              • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 23:15
                Ale w Wójcicach nie było to tylko podglądanie tylko czynny udział. Prawem oczywiście nie jest to oczywiście nie jest zabronione ale tłumaczenie, że jest się politologiem amatorem to proszę zachować dla bardziej naiwnych.
                • emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 23:53
                  norbert1253 napisał:
                  "Ale w Wójcicach nie było to tylko podglądanie tylko czynny udział."

pełna zgoda

"Prawem oczywiście nie jest to oczywiście nie jest zabronione ale tłumaczenie, że jest się politologiem amatorem to proszę zachować dla bardziej naiwnych."

Nie przypominam sobie, aby w moich postach miało miejsce takie tłumaczenie. Pytającego poważnie i z ciekawości nigdy nie traktuję jako naiwnego..
                  • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 09:56
                    Jak pisałem niby wszystko jest w porządku ale jakiś niesmak jest. Dla mnie to trochę dziwne, że się jeździ za kandydatem obozu przeciwnego na spotkania przedwyborcze. Jesteśmy małą społecznością i zarówno jeżdżące zorganizowane grupy klakierów jak i ich odwrotności nie są dobrze odbierane. Pan, z tego co czytam uważa inaczej i oczywiście ma Pan prawo do swojego zdania.
                    • adamogo Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 10:20
                      A co w tym dziwnego, że ktoś jeździ na spotkania wyborcze osoby, na którą zapewne głosować nie będzie? Przecież nie od dziś mówi się, że aby pokonać wroga, trzeba go lepiej poznać, i widocznie emerytw to czyni.
                      • emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 11:07
                        adamogo napisał:
                        "Przecież nie od dziś mówi się, że aby pokonać wroga, trzeba go lepiej poznać, i widocznie emerytw to czyni. "

adamogo, jestem pod wrażeniem. smile Przy czym małe wyjaśnienie. P. Putyra nie jest, jak sądzę, wrogiem ani dla całej KWW Koalicja 2014, a na pewno nie jest nim dla mnie osobiście. Jest tylko i wyłącznie kontrkandydatem na burmistrza dla kandydata wspieranego m.in. przeze mnie. Pojęcie wróg posiada wymowę pejoratywną, a przeciwnik, w tym wypadku kontrkandydat, nie jest i nie może być traktowany w kategoriach wrogości.
                        • adamogo Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 16:46
                          Po prostu, napisałem dosadnie. Jeśli ktoś prowadzi uczciwą walkę wyborczą, to wtedy jest przeciwnikiem. Jeśli jednak po chamsku atakuje swoich kandydatów z każdej strony, tak jak to robił Pan Putyra przed pierwszą turą, wtedy już jest po prostu wrogiem, wraz z pejoratywnym znaczeniem tego słowa.
                    • emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 11:17
                      norbert1253 napisał:
                      "Jak pisałem niby wszystko jest w porządku ale jakiś niesmak jest. Dla mnie to trochę dziwne, że się jeździ za kandydatem obozu przeciwnego na spotkania przedwyborcze. Jesteśmy małą społecznością i zarówno jeżdżące zorganizowane grupy klakierów jak i ich odwrotności nie są dobrze odbierane. Pan, z tego co czytam uważa inaczej i oczywiście ma Pan prawo do swojego zdania."

Jest takie znane powiedzenie, że nad gustami i smakami się nie dyskutuje. Raz jeszcze powtórzę nie należę do żadnej tzw. "bojówki" i nie zasługuję na miano "klakiera". Czy jest w tym coś dziwnego? Większą "dziwność" widzę w publikacji popełnionej przez jednego z radnych na łamach Powiatowej tuż przed I turą wyborów. Sugeruję więcej obiektywizmu. Zaślepienie może zaprowadzić w ślepą uliczkę.
                      • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 13:38
                        Zgadzam się z Panem, że publikacja jednego z radnych w gazecie była mało wyszukana. Jestem jednak za tym aby elektorat był pamiętliwy. O przeszłości kandydatów do takich stanowisk nie powinno się zapominać. Bo co,:
                        - jeździł po pianemu ale już wytrzeźwiał,
                        - dopuścił się malwersacji w klubie kolarskim ale już poniósł karę,
                        - było wiele wątpliwości wokół sprawy gruntów pod osiedle Przylesie i Słoneczne w Miłoszycach ale nikt go za rękę nie złapał i nic mu nie udowodniono.
                        Moim zdaniem takie zdarzenia dyskwalifikują człowieka dożywotnio w ubieganiu się o stanowisko burmistrza.
          • hersst Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 23:03
            emerytw napisał:

> hersst napisał:
            >
            > Teraz połączyli siły-sztaby pracują-akcja dyskredytowania Putyry trwa na wszyst
            > kich frontach - czego przykładem jest to forum.
            >
            > Jak zatem wytłumaczyć cel kilkakrotnego telefonowania p. Putyry do p. Dalgiewic
            > za z błagalnymi prośbami o poparcie w drugiej turze? To co piszesz nie trzyma s
            > ię kupy.

Widocznie nie zrozumiałeś tego co napisałem, lub masz inna wiedzę, więc proponuję pozostańmy przy swoich wersjach.
            • emerytw Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 27.11.14, 23:11
              hersst napisał:
              "Widocznie nie zrozumiałeś tego co napisałem, lub masz inna wiedzę, więc proponuję pozostańmy przy swoich wersjach."

akceptuję
              • sprawiedliwy713 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 11:09
                Mnie jakoś nie dziwią zachowania elektoratu Szczęśniaka
                Widać po wpisach na tym forum co sobą reprezentują : chamstwo, brak kultury, zanik pamięci, brak zdrowego rozsądku i jakichkolwiek hamulców.
                patrz na wpisy adamago, znaw-cy, tlk115
                podejrzewam nawet że jest to ta sama osoba, bo to ten sam poziom sobą reprezentuje
                Chyba że to jakieś klony
                • adamogo Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 16:43
                  To są chamskie klony, z zanikami pamięci, które atakują, Panie zdezorientowany, osądzający wyborców Szczęśniaka o brak zdrowego rozsądku smile
                  • norbert1253 Re: żenujące zachowanie zwolenników Szczęśniaka 28.11.14, 23:56
                    Ten kto obserwuje sytuację i myśli zdroworozsądkowo nie zagłosuje na Szczęśniaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka