Dodaj do ulubionych

RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOWIC

28.03.18, 23:23
SZANOWNI MIESZKAŃCY OSIEDLA PRZY ULICY SZKOLNEJ Upadł projekt rewitalizacji osiedla jednak w budżecie miasta przeznaczono ok 450 tys złotych na ten cel .Burmistrz postanowił przeznaczyć te środki na inne cele .Nie dajcie sobie zabrać tych pieniędzy ,bo to spora suma dzięki której naprawdę można by było sporo na naszym osiedlu poprawić.Ten człowiek robi wszystko żeby nic nie robić.Piechowice nigdy nie były tak zaniedbane,ale to przecież każdy widzi...Czas pokazać temu człowiekowi kto tu jest dla kogo kto tu jest władzą i kto komu ma służyć ....
Obserwuj wątek
    • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 01.05.18, 23:53
      "Burmistrz postanowił przeznaczyć te środki na inne cele" co to znaczy inne cele? jakoś tak mało precyzyjny ten apel...; "Ten człowiek robi wszystko żeby nic nie robić" parafrazując "komentarz powyżej jest taki żeby nic nie skomentować"...; "Piechowice nigdy nie były tak zaniedbane" i jakaś teza nie poparta dowodami. podsumowując - nie podoba mi się jak jest, nie wiem czemu, ludzie pomocy i ckliwe podsumowanko... polecam zmienić tytuł posta, bo nie pasuje do treści... znowu...
      • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 09.06.18, 23:30
        Brak inwestycji ,zaniedbany park szkolny,sypiący się budynek urzędu,skandalicznie zaniedbany stadion,zaniedbane pod każdym względem osiedle przy ulicy Szkolnej(dziura na dziurze)Straszący budynek PKP,Jedno z ostatnich miejsc w kraju jeśli chodzi o wykorzystanie środków unijnych,lekceważenie mieszkańców przy podjęciu decyzji środowiskowej na rozbudowę fabryki ceramicznej mogącej znacząco oddziaływać na środowisko,brak jakiejkolwiek inicjatywy przez obie kadencje w kierunku badania zanieczyszczenia środowiska w Piechowicach.itd itd... LEŃ I AROGANT NIE BURMISTRZ.
        • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 10.06.18, 20:14
          Inwestycji? Faktycznie trzeba inwestować złoto i trzymać w podziemiach... zaniedbanego urzędu xD Budynek urzędu już dawno miał być remontowany tylko są rzeczy ważniejsze na które trzeba przesuwać pieniądze co jest zrozumiałe, na przykład dopłaty do wody. Stadion? Miasto chyba wystartowało w jakimś projekcie o jego remont? Osiedle z dziurami, ale w Górzyńcu już ich nie ma na głównej drodze więc może wszystko po kolei? Budynek PKP jak zostało stwierdzone to budynek PKP chyba, że Piechowice mają udziały (zainwestowały xD) w Polskich Kolejach Państwowych. Decyzja środowiskowa w sprawie fabryki? Czy są dowody, że ona truje? Są ofiary, ranni, poszkodowani? Znowu jakieś domysły... Wykorzystanie środków unijnych - pojęcie zbyt ogólnikowe brak konkretów. Czyli niby coś tam mi nie pasuje, ale żeby się dowiedzieć dokładnie co się dzieje to lepiej skrytykować, bo tak jest łatwiej. Życzę powodzenia dalej :D
          • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 28.06.18, 00:55
            8 lat lenistwa, lekceważenia ludzi podejmowania kluczowych szkodliwych dla miasta decyzji za plecami mieszkańców,buta i arogancja-powiem krótko POSZEDŁ WON.!!!!
          • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 28.06.18, 01:18
            Zasranym obowiązkiem burmistrza jest dbać o bezpieczeństwo mieszkańców ,tym czasem ten ma głęboko ich przyszłość i wydaje decyzję środowiskową nie zlecając wykonania jakichkolwiek raportów o oddziaływaniu planowanej inwestycji na środowisko,co więcej nie pokusił się nawet o to żeby w ogóle sprawdzić stan zanieczyszczenia powietrza w mieście.To nie obywatel ma udowadniać czy coś truje czy nie tylko burmistrz ma zakichany obowiązek to sprawdzić i udokumentować....Dla mnie jest to po prostu głupi człowiek.W sąsiedztwie osiedla domków powstaje wielkie bydle i lekceważenie ludzi tam mieszkających to już nie głupota ale chamstwo w czystej postaci. Zalotnik12 ten twój bełkot propagandowy jest mi dziwnie znajomy,takie brednie z d. wyjęte w stylu PRL. rodem z PSL...
            • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 28.06.18, 22:42
              Czyli rozumiem, że nie ma kontrargumentów na przedstawione przeze mnie kwestie cieszę się, że wyprowadziłem z błędu. Teraz pojawia się kolejna kwestia bezpieczeństwa czyli rozumiem, że w tym mieście są tylko rozboje, napady, kradzieże, molestowania etc.? Nie zauważyłem. Jeśli burmistrz stwierdził, że nie potrzebuje tego typu ekspertyz możliwe, że takie nie były potrzebna aczkolwiek nie da się wykluczyć, że takie były. Obowiązkiem obywatela z kolei jest poinformować o zagrożeniu, ale na podstawie dowodów czyli jak trzeba to samemu zlecić badania, ekspertyzy, zapytać o opinię ekspertów, a nie domniemywać. A co do sąsiedztwa - osoby tam mieszkające nie znają pojęcia miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego? Tam chyba jest zawarte na co dany grunt jest przeznaczony? I jeszcze kwestia bełkotu (bełkot - pozbawiony sensu, niezrozumiały tekst lub zawiła wypowiedź). Proszę powiedzieć co w moich wypowiedziach jest niezrozumiałe, pozbawione sensu lub zawiłe? Konkretne fragmenty, z przyjemnością wyjaśnię, bo to kolejne domniemywania, a dowodu nie przedstawiono...
              • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 30.06.18, 00:22
                Zdaje się że komuś popieprzyła się służba społeczeństwu z władzą i RP z PRL,socjotechnika z z transparentnością w podejmowaniu decyzji zwłaszcza tych które na zawsze zmieniają mieszkańcom życie w koszmar.Ty człowieku nie jesteś w stanie zrozumieć tego co sie do ciebie mówi .....To co piszesz przypomina wystąpienia Gomułki...Burmistrz stwierdził że nie potrzebne są ekspertyzy? Zdecydowanie jest coś z nim nie tak i zdaje się że w partii też doszli do podobnych wniosków....Burmistrz słuchaj no ty człeku marny ty jesteś służba a nie władza.Na szczęście SKO podważyło decyzję środowiskową ,a ludzie zwłaszcza mieszkańcy Osiedla Młodych ,którym ta inwestycja niszczy życie nie są i nie będą bierni w tej sprawie . Zakichanym obowiązkiem burmistrza jest murem stać za mieszkańcami,anie lobbować na rzecz inwestora.....
                • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 30.06.18, 00:26
                  I pamiętaj PYCHA KROCZY PRZED UPADKIEM. Lekceważenie ludzi ma swoje granice,a ta została przekroczona.
                  • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 30.06.18, 19:23
                    "Jeśli burmistrz stwierdził, że nie potrzebuje tego typu ekspertyz możliwe, że takie nie były potrzebna aczkolwiek nie da się wykluczyć, że takie były." To powtórzenie mam nadzieję, że wyjaśni tezę dotyczącą ekspertyz. Dalej... czy mógłbym poprosić o jakieś porównanie moich wypowiedzi do wystąpień Gomułki? Jakieś dwa-trzy trafne porównania, bo znowu chyba są tutaj domniemywania. I wg. ustawy SKO może stwierdzić nie ważność jakieś decyzji co nie oznacza, że w przypadku braku dowodów Burmistrz może inaczej ją umotywować i ponownie zatwierdzić. Dowodów na to, że Marconi w jakikolwiek sposób wpływa na nasze środowisko dalej nikt nie jest w stanie przedstawić (chyba, że są, ale nie po myśli zgłaszających uwagi). Ciągle jest mowa tylko zepsuciu widoku, ale to kwestia gustu - drabina i podziwianie Kotliny z dachu o czym już tutaj było wspomniane. A skoro mieszkańcy Osiedla Młodych nie mieli wiedzy o tym na co teren w ich okolicy ma być przeznaczony no cóż... powtórzę jest coś takiego jak miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego. Cieszę się, że zwrócono uwagę na to, że rozbudowa Marconi to inwestycja których tak podobno brakuje w tym mieście. Zgodzę się w tym, że rolą Burmistrza to służyć i podejmować decyzje akceptowalne przez większość mieszkańców (bo to, że wszystkim się nie dogodzi to raczej wiadomo), a skoro ktoś został wybrany na Burmistrza i to na drugą kadencję większością głosów to znaczy, że większość akceptuje te decyzje przynajmniej do dnia wyborów kiedy będą mogli się ponownie się określić. Co do obowiązków Burmistrza polecam lekturę Zarządzenia Nr 92/2015 Burmistrza które stanowi, że wszelkie działania lobbingowe powinny zostać ujęte w BIPie, a takich jeśli chodzi o Marconi nie ma, a więc nie było żadnego lobbingu (o ile BIP jest aktualny), a teza w wypowiedzi powyżej może zostać uznana za insynuację. Rodzi się też pytanie jakie to by mogły być korzyści z takiego lobbingu dla Burmistrza? Paleta płytek? Wątpię żeby ewentualna łapówka przeszła niezauważona przez czynnych mieszkańców miasta. Przypomnę też, że skargi na prace Burmistrza są konsekwentnie odrzucane przez poszczególne Komisje i Radę Miasta.
                    • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 01.07.18, 19:23
                      Tylko idiota nie docenia wyjątkowości tego terenu(kotlina z bardzo słabą wentylacją,otulina Natury 2000 i KPN) przyczyniając się do rozbudowy przemysłu mogącego znaczne oddziaływać na środowisko.Tylko do idioty nie dociera fakt że zjawisko róży wiatrów determinować powinno szczególną troskę o środowisko,.Tylko idiota nie robi debaty publicznej kiedy podejmuje decyzję wpływającą na pogorszenie komfortu życia mieszkańców.Tylko butny lewak może bezczelnie lekceważyć protesty mieszkańców w sprawie rozbudowy wielkogabarytowego przemysłu.Tylko do idioty nie dociera że niszczy miasto i mieszkańców. A sprawą lobbingu zajmie się prokuratura...
                    • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 01.07.18, 19:48
                      Burmistrz to służba więc w sprawie oddziaływania na środowisko i mieszkańców ma zasr... obowiązek konsultować się z ludźmi którzy na co dzień odczuwają wpływ tej olbrzymiej inwestycji.Burmistrz stwierdził ?.... A pytał się kogokolwiek o cokolwiek? Właściwie to brak mi słów żeby komentować te kretyńskie twoje wywody .Prawda jest taka ,że niszczy się miasto i piękny teren i nie ma żadnego na to wytłumaczenia po za głupotą , bo jak można nazwać budowę potężnej fabryki ceramicznej w małym górskim miasteczku ??? Dla mnie to czyste chamstwo...
                      • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 01.07.18, 21:24
                        Idiota, kretyn, lewak (chodzi o sztylet?) nie wiem o kogo chodzi, ale proszę pozdrowić skoro jest obrażany w taki sposób i przez taką osobę nie potrafiącą argumentować swoich tez to musi być bardzo rozsądna osoba.

Nie doczekałem się ponownie odpowiedzi na zadane pytania, ale... cieszę się, że w kwestii zatruwania środowiska mamy już tryb przypuszczający czyli, że mamy do czynienia z rozbudową przemysłu jedyne MOGĄCEGO, jak zostało stwierdzone, oddziaływać na środowisko czyli dalej bark dowodów na to, że oddziałuje.

Pojawiło się nowe pojęcie - "róża wiatrów", która nie istnieje w żadnej ustawie, rozporządzeniu, dekrecie, bulli czy dyrektywie - więc każde takie zjawisko nie musi być pod ochroną (cieszę się, że ponownie został użyty tryb przypuszczający "zjawisko [...] powinno"). Zostało stwierdzone, że Kotlina jest w otulinie obszaru Natura 2000 i KPNu - zgadza się i gdyby na takim terenie coś podobnego miało zostać wybudowane to NATYCHMIAST podjęte by były kroki natychmiastowej blokady inwestycji, ale Marconi na takim terenie nie istnieje. Gdyby ten teren był aż tak wyjątkowy to podjęte by zostały kroki aby ten teren uwzględnić, nie uwzględniono... przypadek? spisek? lobbing?, a może po prostu racjonalizm.

"A sprawą lobbingu zajmie się prokuratura... " dopiero zajmie?! Źle to wygląda skoro jeszcze nie zauważyła: lobbingu, łamania prawa, zasadnych (wg. uczestników) protestów. I raczej sprawą domniemanego lobbingu, bo na to, że był dowodów ciągle brak (chyba, że ktoś widział obok domu Burmistrza paletę płytek).

Kwestia debaty... kto miałby debatować? Osoby związane z inwestycją, przedstawiciele władz miasta i grono ekspertów i tylko oni. I nie możemy wykluczyć, że taka debata miała miejsce, bo miejsca dla zwykłych mieszkańców tam po prostu nie ma, z bardzo prostego powodu - przeciętny mieszkaniec nie ma zielonego pojęcia o prawie, administracji, budownictwie i ochronie środowiska aby w sposób merytoryczny móc wypowiedzieć się w danym temacie - może jedynie wyrazić własną opinię na podstawie czego, gustu? De gustibus non est disputandum. Od tego wybiera się władze, aby osoby uznane przez większość społeczeństwa miały mandat do podejmowania tego typu decyzji.

Protesty... święte prawo obywatela aby wyrazić swoje niezadowolenie. Co nie znaczy, że każdy protest jest zasadny i musi zostać zakończony sukcesem protestujących (niestety ciągły brak dowodów na szkodliwość inwestycji i domniemywania nie wróżą nic dobrego dla niezadowolonych mieszkańców).

Zadam ponownie pytanie, w jaki sposób miasto jest niszczone?

"Burmistrz stwierdził ?.... A pytał się kogokolwiek o cokolwiek?" ja tego nie wiem, ale widać, że nie tylko ja skoro nie można przedstawić dowodów, że coś było albo nie było na rzeczy.

"jak można nazwać budowę potężnej fabryki ceramicznej w małym górskim miasteczku ?" inwestycją, których tak podobno brakuje w tym mieście...

Na koniec proszę tylko o przedstawienie W KOŃCU merytorycznych argumentów i ewentualnych dowodów. Pozdrawiam!

• serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 01.07.18, 23:41
                          Fabryka śmierdzi i hałasuje,a swoją kubaturą szpeci , została wybudowana w mieście z pominięciem interesów mieszkańców .Przeciętny mieszkaniec rzeczywiście nie ma pojęcia o prawie administracji i ochronie środowiska ale nie ja i spora grupa świadomych która nie da sobie wciskać kitu.Fabryki buduje się w bezpiecznej odległości od miast i osiedli ,a jeśli jednak po chamsku stawia się taką w sąsiedztwie szkoły osiedli to trzeba się liczyć z konsekwencjami.SKO podważyło decyzję środowiskową,a inwestor chcąc uruchomić instalację musi mieć pozwolenie zintegrowane.Każdy w odległości do 600 m będzie stroną w sprawie ,a wątpliwości będzie na parę lat.Burmistrz też poniesie konsekwencje za przekroczenie swoich uprawnień...Myślę że założone stowarzyszenie ekologiczne które będzie stroną obligatoryjnie będzie miało pole do popisu.Monitoring powietrza i hałasu przy 100% pracy instalacji w obecności stron udowodni przekroczenie parametrów.Na burmistrza nikt już nie liczy bo jego stanowisko wobec mieszkańców jest oczywiste.Twoja buta żeby nie powiedzieć chamstwo przekracza wszelkie granice ....Miejsca dla zwykłych mieszkańców tam po prostu nie ma ?...,,Człowieku " kim a raczej czym ty jesteś ?Pomału i sukcesywnie ,krok po kroku sprawiedliwości stanie się za dość....
                          • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 02.07.18, 23:28
                            Czy w interesie mieszkańców nie jest to żeby miasto się rozwijało?

"Wciskać kitu" - czyli rozumiem, że są jakieś argumenty za tym aby ta fabryka funkcjonowała tak, można w końcu poprosić o konkret?

"Fabryki buduje się w bezpiecznej odległości od miast i osiedli" - czy można poprosić jakieś rozporządzenie, paragraf czy bullę to określającą DOKŁADNIE?

Jeśli jest wymagane pozwolenie zintegrowane to nikt (albo prawie nikt, bo na tym terenie musieliby mieszkać inspektor sanitarny, starosta, dyrektor ochrony środowiska) nawet w odległości 1m od fabryki nie będzie stroną w sprawie - polecam zapoznanie się z treścią tej nowej ustawy.

Dalej nie wiem jakie uprawnienia w rozumieniu ustawy o Samorządzie Terytorialnym zostały przez Burmistrza przekroczone.

Stowarzyszenie ekologiczne nie brzmi jak grupa niezależnych eksportów w dziedzinie ochrony środowiska, bardziej jak kółko sympatyków zieleni i chrząszczy. I żaden akt prawny nie wymaga ich opinii.

"Monitoring powietrza i hałasu przy 100% pracy instalacji w obecności stron udowodni przekroczenie parametrów." czyli dalej nic nie udowodniono, a siane są domniemania i insynuacje ile można...

Buta, nie powiedzieć chamstwo (to nie mówić, stosować argumenty poparte dowodami) odsyłam do słownika aby zapoznać się z tymi określeniami i przestawienia mi w których fragmentach swoich wypowiedzi spełniam definicję, jakoś na meteorytykę Gierka dalej nie zostały mi przedstawione dowody.

"Miejsca dla zwykłych mieszkańców tam po prostu nie ma?" - raczej nie ma, to teren fabryki to miejsce dla pracowników i jak tak patrzę na Marconi to nie widzę żeby zajmowała całą gminę, jest może widoczna z kosmosu?

"Człowieku " kim a raczej czym ty jesteś ?" - Cogito ergo sum - to bardzo pomaga!

"Pomału i sukcesywnie ,krok po kroku sprawiedliwości stanie się za dość..." zapewne tak pytanie w jakim kontekście, bo niesprawiedliwości w tym przypadku nie widzą, może w końcu jakiś DOWÓD!

• serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 14:18
                              Czy ty jesteś idiotą czy tylko udajesz ?
                              • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 14:52
                                I nie wyjeżdżaj mi tu z paragrafami bo jest to pytanie na które odpowiedz sobie sam.I słąba jest ta sztuczka z podważaniem wszystkiego w punktach.Czytaj wszystko ze zrozumieniem to może zaczniesz traktować ludzi jak podmioty a nie przedmioty.Zrobię wszystko żeby burmistrz beknął za to co zrobił.Wydał decyzję za plecami mieszkańców a pierwsza informacja o wydanej decyzji środowiskowej pojawiła się po miesiącu od jej wydania .Stowarzyszenie ekologiczne jest obligatoryjnie stroną w sprawie i ma prawo uczestniczyć w postępowaniu.
                                • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 15:06
                                  I nie martw się o dowody, monitoring powietrza i hałasu ,o który ten beznadziejny burmistrz powinien się postarać w trosce i mieszkańców, będzie jeszcze w tym roku Form grzecznościowych używam tylko wobec ludzi którzy zasługują na szacunek. Jestem wyjątkowo uczulony na głupotę i niski poziom inteligencji emocjonalnej....
                                  • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 19:04
                                    Skoro to jest pytanie na które sobie sam mogę odpowiedzieć to po co jest ono zadawane?

Skoro to jest słaba sztuczka to może pora się do tego w merytoryczny sposób odnieść.

Robię wszystko co w mojej mocy aby czytać wszystko ze zrozumieniem, ale do tej pory nie przedstawiono dowodów na błędne czy szkodliwe decyzje burmistrza. Ciągle są tylko domniemywania, sugestie, insynuacje - brak podanych wprost przykładów łamania prawa.

"Zrobię wszystko żeby burmistrz beknął za to co zrobił." - użycie słowa wszystko w tym kontekście może być zrozumiane bardzo szeroko, a na to są paragrafy. Chyba, że chodzi o beknięcie jako pojęcie problemów żołądkowych burmistrza no to wtedy chodzi o wszelką pomoc jaką się chce udzielić burmistrzowi - to miłe, że na problemy zdrowotne burmistrza nawet jego przeciwnik biegnie z pomocą.

"Wydał decyzję za plecami mieszkańców a pierwsza informacja o wydanej decyzji środowiskowej pojawiła się po miesiącu od jej wydania." W jakim punkcie zostało złamane tutaj prawo, konkret ponownie proszę.

"Stowarzyszenie ekologiczne jest obligatoryjnie stroną w sprawie i ma prawo uczestniczyć w postępowaniu." Na pewno nie obligatoryjną stroną (odsyłam do słownika).

"I nie martw się o dowody, monitoring powietrza i hałasu ,o który ten beznadziejny burmistrz powinien się postarać w trosce i mieszkańców," Ale ja się niczym nie martwię, bo na razie takich dowodów nikt nie jest w stanie przedstawić. Ktoś inny tutaj się mota nie potrafiąc przedstawić konkretów.

"Form grzecznościowych używam tylko wobec ludzi którzy zasługują na szacunek. Jestem wyjątkowo uczulony na głupotę i niski poziom inteligencji emocjonalnej..." nie to jest przedmiotem tej dyskusji, a jeśli nie jest się w stanie podjąć jej w sposób merytoryczny i każde zasadne zaznaczenie nieścisłości, nieprawdy czy insynuacji wyzwala tylko frustrację to radzę się do tego po prostu lepiej przygotować. Pozdrawiam, polecam lekturę kilku książek prawniczych, a i zasoby internetu są bogate w ustawy i ich prawnicze interpretacje.

• serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 19:54
                                      Merytorycznie to tą sprawą zajmują się i zajmą odpowiednie do tego urzędy łącznie z prokuraturą .Dowody w sprawie wpływu na środowisko też będą,spokojnie.Stowarzyszenie ekologiczne będzie stroną w sprawie i dobrze o tym wiesz.Całe Osiedle Młodych jest potężnie zdeterminowane do działania bo moloch śmierdzi i hałasuje i to jest fakt .Inwestor wlazł w buciorach w życie mieszkańców i zamiast spokojnie z dala od szkół i osiedli produkować będzie się ciągle szarpał z setkami mieszkańców którym zakłóca spokojne funkcjonowanie.Życzę dobrej zabawy .....Pycha kroczy przed upadkiem...
                                      • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 20:10
                                        Radzę poza paragrafami dostrzegać jeszcze człowiekai bo życie bywa przewrotne.
                                        • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 20:34
                                          "Merytorycznie to tą sprawą zajmują się i zajmą odpowiednie do tego urzędy łącznie z prokuraturą. Dowody w sprawie wpływu na środowisko też będą,spokojnie." - coś słabo to idzie, bo nikt nie został aresztowany, brak zarzutów, no ale skoro cały czas brak jakichkolwiek dowodów to nie ma powodów do zdziwienia.

"Stowarzyszenie ekologiczne będzie stroną w sprawie i dobrze o tym wiesz.", a konkretnie jakie, bo pojęcie "stowarzyszenie ekologiczne" to raczej określenie na jakąś organizację która ma jakąś nazwę, albo się po prostu wstydzi się przyznać w co się angażują, bo dalej brak dowodów.

"bo moloch śmierdzi i hałasuje i to jest fakt" co śmierdzi, jakie są to związki chemiczne i jak ich emisja wpływa na zdrowie, czy normy są przekroczone? rozumiem, że opiera się to na ekspertyzie jakiegoś laboratorium akredytowanego przy PCA, bo określenie, że komuś śmierdzi jest mało obiektywne. Faktem jest to, że dalej brak dowodów.

"Inwestor wlazł w buciorach w życie mieszkańców i zamiast spokojnie z dala od szkół i osiedli produkować będzie się ciągle szarpał z setkami mieszkańców którym zakłóca spokojne funkcjonowanie." w jaki sposób "wlazł"? na podstawie czego jest wsnuwany wniosek, że ten obiekt powinien być z dala od szkół i osiedli - ustawa, uchwała, rozporządzenie, zarządzenie, dyrektywa, ? własnego widzi mi się?

"ciągle szarpał z setkami mieszkańców którym zakłóca spokojne funkcjonowanie." widać, że to tzw. "szarpanie" nie przeszkadza inwestorowi który stwierdził (za pewne na podstawie dowodów), że działa zgodnie z literą prawa i Marconi jest rozbudowywana pomimo niezasadnych oskarżeń ze strony osób niezadowolonych.

"Życzę dobrej zabawy..." nikt się tutaj z nikim nie bawi, bo nie ma w co.

"Radzę poza paragrafami dostrzegać jeszcze człowieka bo życie bywa przewrotne." cały czas jest mowa o prokuratorze, lobbingu, łamaniu prawa ŻADEN sąd na podstawie "dostrzegania człowieka" nie wyda wyroku zgodnego z wolą tego "człowieka" tylko na podstawie dowodów, a tych dalej nikt nie jest w stanie przedstawić więc cóż, proszę się pogodzić z tą inwestycją i kupić drabinę (wiadomo do czego xD) ewentualnie, o co proszę usilnie od dłuższego czasu o przedstawienie dowodów na szkodliwość tej inwestycji bez używania pseudo-argumentów z cyklu ludzie mówią, ludziom się nie podoba, mi się nie podoba - KONKRETY, a ciągle ich brak.

Dalej nie wiem czemu Witold Rudolf to najgorszy burmistrz w historii Piechowic. Na każde oskarżenie znalazłem kontrargument na który bark merytorycznej odpowiedzi. Jedynie frustracja...
                                          • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 06.07.18, 13:49
                                            Frustracja to dobry bodziec do działania A tacy jak ty motywują jeszcze bardziej i utwierdzają w w przekonaniu że to niezłą klika...
                                    • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 20:55
                                      Te twoje wypociny pseudo prawnicze i nadużywanie określenia merytorycznie w miejscu gdzie nikt nie będzie przedstawiał dokumentów w sprawie jest śmiesznym prawniczy chwytem zdeprymowania rozmówcy ,taka żałosna socjotechnika rodem z PRL,jednak to z jakim cwaniactwem mam do czynienia jeszcze bardziej determinuje do działania i dla mnie to woda na młyn..
                                      • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 21:03
                                        To, że ktoś domaga się dowodów na potwierdzenie czyiś słów to jakaś socjotechnika? To jest właśnie merytoryczna dyskusja, a jeśli ktoś nie jest swoich tez potwierdzić to znaczy, że są one nieprawdziwe, bo niczym nie poparte tylko własnym "widzi mi się"... I nikogo tutaj nie derywuję tylko zachęcam do przedstawienia rzeczowych argumentów. Na razie to jedynie frustracja jednej osoby, której coś się wydaje jak coś powinno wyglądać. Jak widać w tej "dyskusji" mylnie, bo nie jest w stanie poprzeć to żadnymi faktami.
                                        • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 21:04
                                          *deprawuję
                                          • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 21:42
                                            I do tego jeszcze deprawujesz? :))))
                                        • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 21:35
                                          Jeden człowiek ? Czytaj ze zrozumieniem to już setki.Jeszcze raz powtarzam BUTA KROCZY PRZED UPADKIEM.
                                          SZANOWNI MIESZKAŃCY TA POWIEDZMY ROZMOWA świadczy o tym z jakim cwaniactwem musimy się szarpać w walce o spokojne egzystowanie w naszym piękny górskim miasteczku.Tak właśnie ta nie równa walka o powrót do normalności w mieście będzie wyglądała.Prawo i luki prawne ,beezness kontra zwykły człowiek który chce spokojnie żyć.Wybudowano nam w centrum miasta wielkiego śmierdzącego molocha w świetle prawa które pozwoliło na pominięcie we wszystkich decyzjach mieszkańców i ich interesów.Jak widać cwaniaków (troli ,zalotników ) zdeterminowanych do deprymowania w działaniu nie brakuje Jednak dzisiaj świadomość zagrożenia jest większa niż 14 lat temu .Zresztą rozmawiam z mieszkańcami codziennie i wiem jak ten śmierdzący i hałasujący moloch wszystkich bulwersuje. Ludzie są wściekli i nie mają pojęcia że to monstrum dzisiaj pracuje na tzw pół gwizdka ,a już wszyscy odczuwamy uciążliwości.Wyobraźcie sobie czas kiedy zacznie pracować na 100% plus kolejne 60 % bo przecież powiększają linie produkcyjną.
                                          • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 21:43
                                            "to już setki." - na forum wypowiada się w tej sprawie tylko jedna osoba przeciwna.

"Prawo i luki prawne ,beezness kontra zwykły człowiek który chce spokojnie żyć." czyli jednak są przepisy które zezwoliły na tę budowę i jest ona legalna?

"Wybudowano nam w centrum miasta wielkiego śmierdzącego molocha " wrażenie czysto subiektywne, brak potwierdzenia w badaniach (chyba, że jednak jakieś są?)

"dzisiaj świadomość zagrożenia jest większa niż 14 lat temu" świadomość czego? dalej nie wiadomo...

"Z resztą rozmawiam z mieszkańcami codziennie" nie ma to jak wiarygodne badanie opinii publicznej - taki piechowicki TNS OBOP :D

"Ludzie są wściekli i nie mają pojęcia że to monstrum dzisiaj pracuje na tzw pół gwizdka ,a już wszyscy odczuwamy uciążliwości." jakiś dowód na to, że praca jest na tzw. pół gwizdka?

"Wyobraźcie sobie czas kiedy zacznie pracować na 100% plus kolejne 60 % bo przecież powiększają linie produkcyjną." - hmm inwestycja, więcej miejsc pracy...

• serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 23:37
                                              Niewiarygodne cwaniactwo .....
                                              • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 03.07.18, 23:45
                                                Czyli dalej brak argumentów... to smutne, że się coś ogłasza, o czymś informuje, a na nic się nie ma dowodów. Mam tylko nadzieję, że to tylko jednostkowy przypadek społeczeństwa obywatelskiego w Piechowicach...
                                                • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 00:32
                                                  Dzięki za współpracę cwaniaczku ,im więcej wpisów tym lepiej nawet jeśli są ala prawniczym pieprzeniem trzy po trzy ,polegający na negowaniu i unikaniu odpowiedzi,bełkotem kogoś kto ma ewidentnie w d. ludzi i ich troski.Należysz do tego rodzaju osobników którzy postawiliby fabrykę nawet na Wawelu ,gdyby mieli w tym interes .Bądź spokojny o społeczeństwo obywatelskie.Żyj w błogim przekonaniu że jestem jedyny....
                                                  • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 00:40
                                                    "Dzięki za współpracę cwaniaczku" nie wiem za co, bo ktoś tu inny wykazał się brakiem merytorycznych argumentów...

"polegający na negowaniu i unikaniu odpowiedzi,bełkotem " no tak, żadne zadane przeze mnie pytanie nie doczekało się odpowiedzi tylko dalszej frustracji z powodu bezradności...

"Należysz do tego rodzaju osobników którzy postawiliby fabrykę nawet na Wawelu ,gdyby mieli w tym interes ." Aż tak dobrze się znamy? Skąd wniosek?

"Żyj w błogim przekonaniu że jestem jedyny.... " niestety nie jedyny i przykre, że osoby nie potrafiące umotywować swoich działań podejmują się tworzenia społeczeństwa obywatelskiego...
                                                  • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 00:57
                                                    Buta kroczy przed upadkiem.Kwestia czasu.
                                                  • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 16:28
                                                    Zalotnik 12 zamiast trolowaniem zajmij się deprawowaniem do którego się przyznałeś 03. 07 o godz. 21.04( deprawować- pozbawiać zasad moralnych, szerzyć zgorszenie, doprowadzać do zepsucia; demoralizować, gorszyć, znieprawiać) Widzę że do tego masz talent .ci prawnicy w Warszawie biorący udział w oszustwie reprywatyzacyjnym też byli tacy pewni siebie.Wszystko do czasu....
                                                  • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 06.07.18, 16:52
                                                    Żyjesz we własnym wyimaginowanym świecie w którym nikt nie jest w stanie ci podskoczyć.
                                                    Pycha kroczy przed upadkiem
                                                  • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 00:53
                                                    I jeszcze jedno, oczywiście jest taka możliwość że mieszkańcy poniosą porażkę w walce o godne o spokojne egzystowanie ,ale tacy jak ty ,burmistrz i wam podobni będziecie odpowiedzialni za zniszczenie tego pięknego miasteczka.,bo inwestor się nie zatrzyma na tej rozbudowie.To jest przerażające że mieszkają tu ,,ludzie "którzy nie doceniają tego miejsca i przyczyniają się do takiej ekspansji przemysłu .Pocieszające jest tylko to że tak dużo ludzi staje się w tej sprawie aktywnymi.
                                                  • zalotnik12 Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 04.07.18, 22:56
                                                    Dobrze, że już uświadomiłem na podstawie tej dyskusji, że godzi się Pan z tym, że to wszystko może być skazane na porażkę, bo brak jakichkolwiek argumentów raczej nie skazuje tego wszystkiego na sukces...
                                                  • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 05.07.18, 23:13
                                                    Przekonywać można nie przekonanych ty natomiast masz sprecyzowane intencje ,które z pychą i arogancją raczyłeś przedstawić.Uważam cię z wroga publicznego ,a przedstawianie tobie jakichkolwiek argumentów za bezcelowe.Zostawiając walkę Dawida Goliatem której koniec wszyscy znają powiem ci coś czego nie jesteś w stanie zrozumieć .Nie buduje się niczego na nieszczęściu innych ludzi.Jest coś takiego jak fizyka kwantowa . W koło tego molocha jest tak dużo złej energii że prędzej czy później fabryka padnie i o tym jestem przekonany.
                                        • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 06.07.18, 15:50
                                          ... Na razie to jedynie frustracja jednej osoby, której coś się wydaje jak coś powinno wyglądać. Jak widać w tej "dyskusji" mylnie, bo nie jest w stanie poprzeć to żadnymi faktami.-jeśli tak jest to powinieneś mnie już dawno zlekceważyć,widać że jest inaczej bo siedzisz po nocach zwarty i gotowy i starannie negujesz wszystko jak leci...
              • serszen Re: RUDOLF-NAJGORSZY BURMISTRZ W HISTORII PIECHOW 06.07.18, 16:25
                Jeśli burmistrz stwierdził, że nie potrzebuje tego typu ekspertyz możliwe, że takie nie były potrzebna aczkolwiek nie da się wykluczyć, że takie były. - A na jakiej podstawie stwierdził że nie są potrzebne?Czy zażądał z WIOŚ protokołów kontrolnych ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka