wygadana 14.06.06, 23:00 Zbliża się sezon wakacyjny. Warto się do wyjazdu przygotować. Gdzie planujecie spędzić urlop. Co oferują biura podróży. Jaki kierunek jest teraz w modzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mono80 Re: Wakacyjne oferty. 14.06.06, 23:38 jak na wyjazd z biurem podróży to już ostatni dzwonek,chyba,że ktoś zrezygnuje, a co do mody to zależy ona od zasobności portfela,ja jednak preferuję Morze Śródziemne,ale wybrzeże francuskie Odpowiedz Link
gryzlatex Re: Wakacyjne oferty. 15.06.06, 08:27 no tak biuro podróży ostatni dzwonek ale tez nie każdego stać na to wszędzie jest ładnie, a najlepiej to się do rodziny wybrać Odpowiedz Link
zohra Re: do matejko:) 17.06.06, 16:12 heheh moze sie spotkamy na jamajskiej plazy pod wiella jamaksja palemka... Odpowiedz Link
matejkoo Re: do matejko:) 17.06.06, 18:14 hehe no mam nadzieje.. do tego jakieś Reagge w tle .. może drink, no i będzimy palić "fajke" pokoju z tymi wszystkimi Jamajczykami.. no marzenie. Odpowiedz Link
zohra Re: do matejko:) 18.06.06, 13:58 ech......podobno marzenia sie spełniaja, jesli mocno w nie wierzymy i próbujemy je urzeczywistnic... "Open your eyes and look within. Are you satisfied the life you're living?" (Exodus, B. Marley). Odpowiedz Link
poodzian Wczasy 20.06.06, 11:49 Pomarzyć można. A tak poważnie to jakie kierunki polecacie (Turcja, Hiszpania, Tunezja, Bułgaria?) i jakie biura turystyczne? No i dlaczego tu i te? Odpowiedz Link
mamil Re: Wczasy 20.06.06, 12:44 włąsne biuro podróży bo najtaniej, a miejesc?Wschód Polski-urocze małe wioski, cerkiwie, meczety, parki narodowe i tradycja, gdzie wspólnie istnieja 3 religie,nikt nie ma pretensji o procesje itp.Czyste nieskażone tereny. a dla nuworyszów-rzeczywiście biuro podrózy i palmy na Majorce(w Hiszpanii, we Włoszech itp) z horrendalnymi cenami nijak mającymi się do oferowanego towaru. Odpowiedz Link
poodzian Re: Wczasy 20.06.06, 12:57 Wbrew pozorom wczasy np. nad naszym morzem nie są dużo tańsze od wyjazdów zagranicznych. A tam jest zagwarantowana pogoda i przejrzysta woda. Odpowiedz Link
heymdall Re: Wczasy 20.06.06, 13:00 ..byłem..rewelacja..baza turystyczna nie aż tak rozwinięta, ale rewelacja dla mnie..zupełnie inne jazdy tam ludzie mają..nie jest tak homogenicznie.. Odpowiedz Link
yaro_si Re: Wczasy 29.06.06, 10:45 Z czystym sumieniem moge Ci polecic Bulgarie. Zlote piaski i okolice. Bardzo cieple miejsce, piekne plaze nad Morzem Czarnym, basen czy morze, wszystko dostepne, rownie cieple. Do tego taniutki i dobry alkohol. Jesli jeszcze zakupy bedziesz robil nie w sklepach pod turystow a gdzies na uboczu w tych dla miejscowych to mozna niezle wyjsc.. Odpowiedz Link
heymdall Re: Wakacyjne oferty. 20.06.06, 13:01 ..a ja w góry..taką mam fantazję, że nad Jezioro Rożnowskie sobie chybapojadę .. Odpowiedz Link
zohra Re: Wakacyjne oferty. 20.06.06, 14:17 A ja jade teraz jako wychowawca na kolonię nad morze do Łeby na 3 tyg, a jak wróce to pojade do Bożkowa na tydzien lub dwa...tam tez jest czysta choć zimna woda...można wypożyczyc domek letniskowy za grosze...mmm jutro obrona i wreszcie wakacje.... Odpowiedz Link
mono80 Re: Wakacyjne oferty. 28.06.06, 18:30 myślisz chyba o Boszkowie koło Leszna,fajnie tam,byłem kilkanaście razy,ale juz mi spowszedniało przestałem jeździć Odpowiedz Link
nocai Re: Wakacyjne oferty. 20.06.06, 16:35 W zeszłym roku byłem w Bułgarii w Rawdzie z biurem AlfaStar. Jak dla mnie rewelacja. Wylot z Wrocka do Burgas, z Burgas transfer autokarem ok. 30minut. Wykupiłem tydzień wczasów bez wyżywienia. Zakwaterowanie w prywatnym pensjonacie. W zasadzie wszystkie pensjonaty i hotele w Bułgarii są nowe lub dopiero się budują. Pokój w w kafelkach, łazienka, tv, lodówka, balkon z widokiem na morze bez zastrzeżeń. No może to, że w łazienkach nie ma kabin prysznicowych i bierze się prysznic w całej łazience (ale tak jest wszędzie). Wyżywienie w knajpach (śniadanie, obiad, kolacja) z pełnym wypasem kulinarnym (krewetki, kalmary,rekin, no i rakija). Wycieczki fakultatywne własnym sumptem, głownie jeździliśmy ichnimi PKSami (super folkor!). W sumie zwiedziliśmy niemal całe wybrzeże. Reasumując: Rawda jest małym miasteczkiem nie rozpasanym przez zachodznich turystów i ceny są niskie ( nie tak jak np. w Słonecznym Brzegu). Przydaje się znajomość rosyjskiego, zwłaszcza przy targowaniu się o cene taksówki (taksometry są ale nikt z nich nie korzysta). Na koniec cena : w dwie osoby wydaliśmy 3000 złotych ze wszystkim (wliczając upominki i alkohole do domu). Cena nad Bałtykiemn nie możliwa do zrealizowania. Można tańszym sumptem i jechać autkarem, ale to już dla młodszych ))))) Odpowiedz Link
katka256 Re: Wakacyjne oferty. 20.06.06, 21:23 jak to niemozliwa do zrealizowania nad Bałtykiem?No chyba że wybierasz się nad niemieckie wybrzeże to się zgodzę.My w zeszłym roku z wyzywieniem,rozpasaniem, pokojem z łazienką i tv wydaliśmy we trójke 2000 zł/2 tyg. Do Bułgarii i chciałabym ale dla dziecka znów jedziemy nad morze Odpowiedz Link
nocai Re: Wakacyjne oferty. 21.06.06, 09:34 katka256 napisała: > jak to niemozliwa do zrealizowania nad Bałtykiem?No chyba że wybierasz się nad > niemieckie wybrzeże to się zgodzę.My w zeszłym roku z wyzywieniem,rozpasaniem, > pokojem z łazienką i tv wydaliśmy we trójke 2000 zł/2 tyg. A koszty przelotu do Gdańska też uwzględniłaś ?? Odpowiedz Link
adamogo Re: Wakacyjne oferty. 21.06.06, 09:46 A co my mieszkamy kilka tysięcy kilometrów od bałtyku, że nie można nad nasze morze autem się wybrać, tylko odrazu samolotem? A są jeszcze pociągi i autobusy. Odpowiedz Link
nocai Re: Wakacyjne oferty. 21.06.06, 15:47 ba są jeszcze rowery i autostop. A samochodem to chyba lepiej do Chorwacji się wybrać niewiele dalej, a woda cieplejsza. Odpowiedz Link
katka256 Re: Wakacyjne oferty. 21.06.06, 18:57 Ale brakuje jodu i czy ja wiem czy niewiele?To chyba pojecie względne?Za to plaże brzydkie(przynajmniej wiekszość) Odpowiedz Link
adamogo Re: Wakacyjne oferty. 21.06.06, 23:25 Jodu brakuje, a co do rowerów, to w cztery dni spokojnie się nad morze z naszych okolic dojedzie. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Wakacyjne oferty. 28.06.06, 16:54 Ja mam dobry pomysł na wakacje za 300 zł kurs spadochronowy w Mirosławicach koło Wrocławia. Kurs dofinansuje MON w programie 3 skoki z 1000 metrów. www.olipic.org.pl tel. 3742071. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Wakacyjne oferty. 28.06.06, 19:27 Jak będziesz tak samo (nie)dokładny podczas skoków jak jesteś przy pisaniu(przepisywaniu) to długo nie poskaczesz )) Prawidłowy adres: www.olimpic.org.pl/ Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Wakacyjne oferty. 28.06.06, 22:51 Gdzie urlopują nasi księża w te wakacje. Pewnie nie idą na pielgrzymkę do Częstochowy. Odpowiedz Link
mono80 Re: Wakacyjne oferty. 28.06.06, 23:18 księża wyjeżdżają na Bermudy,pracowali cały rok nie mają rodzin to mogą sobie pozwolić Odpowiedz Link
mamil Re: Wakacyjne oferty. 29.06.06, 08:52 Nie, nie.Oni jadą na wycieczkę dookoła świata, z przystankami an Sri Lance i w Tajlandii.Potem wielki mur w Chinach a na koniec leżakowanie wśród palm na Azorach.Oczywiście lecą prywatnymi samolotami z gimnazjalistkami i rzeszą przydupasów. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Wakacyjne oferty. 29.06.06, 18:29 Dziękuję naszym księżą dyżurnym (mono80 i mamilowi) za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link
mono80 Re: Wakacyjne oferty. 29.06.06, 21:32 mixer w koncu zajarzył,kto na forum jest księdzem,a msślałem,że on jest inteligentny i tylko przekorny brawo Odpowiedz Link
katka256 Re: Wakacyjne oferty. 29.06.06, 22:00 Przecież każdy jest księdzem, wg mixera, na tym forum, poza nim samym. Odpowiedz Link