Dodaj do ulubionych

Powstała nowa partia.

31.12.06, 12:44
Kobiety biorą sprawy w swoje ręce.Podoba mi się ta inicjatywa. Ciekawe, czy w
Jelczu-Laskowicach będzie filia tej partii? Czy znajdą się kobiety,które do
niej wstąpią? Podoba mi się komitet założycielski.Życzę im powodzenia.
Obserwuj wątek
    • matejkoo Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 13:35
      Feministki... jestem za równo uprawnieniem ale feministki same robią głupie podziały.. (mówie o skrajnych) ostanio oglądałem wywiad z jedna z nich z tej nowej partii.. jakby mogła to by za sam fakt tego że byli tam faceci wymordowała wszystkich... śmieszne.. oweszm kobiety są bardzo potrzebne w politycje bo one w przeciwieństwie do męszczyzn potrafią się dogadać bez wymyślania.... ale ONE? porażka;/ bez urazy Drogie Panie..
      • jasfinks Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 16:22
        Niektóre z tych działaczek walczących o naduprawnienia dla kobiet, chce np
        ustawowego zapewnienia jakiegoś minimalnego udziału kobiet w wybieralnych
        organach władzy(podobnie jak czerwoni w I Sejmie tzw kontraktowym).A czy bez
        tego ktoś im zabrania teraz po prostu kandydować i głosować na swoje kandydatki?!
        Na pewno nie!
        Więc o co chodzi?
    • gallen Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 16:36
      Przypomina mi sie film Seksmisja i cytat Jerzego Stuhra "Sfiksowałyście..."
      • jasfinks Cytat 31.12.06, 16:49
        Danuta Hojarska,posłanka Samoobrony:

"Nikt mnie jeszcze nie molestował...a może bym chciała?!" : DDD
        • gallen Re: Cytat 31.12.06, 16:52
          Ahahahahha niezłe
    • wygadana Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 17:38
      Każda jest lepsza od tych co teraz rządzą.
      • gallen Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 17:56
        Każda? nawet NSDAP
        • jeltz Re: Powstała nowa partia. 31.12.06, 19:21
          Parte sa dla nierobów i nieudaczników
          • skuterionex Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 11:28
            Jak na razie ,to odezwał się powiatowy "kołtun". Matejko już zaszufladkował
            do feministek,nie znając ich programu. Uważam te głosy paru frustratów za
            śmieszne i lekceważące.Takie osoby z kompleksami boją się mądrych kobiet.
            Żadnego merytorycznego uzasadnienia do tematu. Ciekawe ,czy wypowiedzą się w
            tym temacie kobiety? Ciekawi mnie ich opinia.
            • matejkoo Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 16:33
              "kołtun" heh "Uważam te głosy paru frustratów za śmieszne i lekceważące.Takie
              osoby z kompleksami boją się mądrych kobiet. "

widze że dobrze mnie znasz.. mam kompleksy? jakie? nie boje się mądrych kobiet
              ale niemądrych w rządzie.. bo widzisz akurat oglądałem dość długi wywiad z
              współzałożycielką i przynajmniej po tym było widać co ona chce zrobić, więc
              jeśli uważasz mnie za kogoś tam ... i wołasz o merytoryczne podejście do tematu,
              to konstruktywnie napisz czemu jestem frustratem, człowiekiem z kompleksami
              itp.. za to Ty wiele naprawdę wiele wniosłeś do tego postu...

BTW. masz coś do mnie? nie podoba Ci się moje zdanie? na dole masz gg.. i pisz
              na temat...
    • jasfinks Pytanie 1 01.01.07, 20:02
      Czy te działaczki w celu wyrównania kwot emerytur domagają się podniesienia im
      wieku przejścia na emeryturę do 65 lat?...Bo jakoś nie słyszałem...Uzasadnione
      by nawet było podniesienie im tego wieku do 70 lat - przecież średnio żyją od
      nas mężczyzn o ok 8 lat dłużej! : D
      • jasfinks Re: Pytanie 2 01.01.07, 20:15
        Czy w ramach walki o równouprawnienie, działaczki te będą domagać się objęcia
        ich obowiązkiem zasadniczej służby wojskowej? To by im pomogło przecież się
        wzmocnić do walki z mężczyznami, których tak nie lubią...; )
        • jasfinks Pytanie 3 01.01.07, 20:24
          Czy te bojowniczki o prawa kobiet do równości wywalczą im także pracę na dole w
          kopalniach(oczywiście w proporcji etatów 50/50)? Zdobędą w ten sposób kolejny
          bastion opanowany przez niecnych mężczyzn, no i będą mieć wtedy wyższą średnią
          zarobków...: D
          • jasfinks Pytanie 4 01.01.07, 20:47
            Czy do założycielek Partii Kobiet należy też Aneta K.(ta która nie wie kto jest
            ojcem jej dziecka) i czy to ona jest autorką postulatu aby zapewnić kobietom
            darmowe środki antykoncepcyjne? ; )
    • fk90 Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 20:25
      Co ja na to?
      Hm…może dla równowagi to dobrze. W końcu w polityce wciąż przeważają faceci i
      sami widzicie jak jest...
      Ciekawe jak sobie będzie radzić.
      • jasfinks Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 21:12
        fk90 napisała:

>...w polityce wciąż przeważają faceci i sami widzicie jak jest...<

M.Gretkowska w swojej książce "Podręcznik do ludzi" napisała: "Mądra kobieta to
        taka co zrozumiała,że mężczyźni są głupi" i tamże: "Świat jest do dupy, więc mój
        stosunek do świata jest analny"...
        Niektórzy komentatorzy twierdzą,że te książki M.Gretkowskiej pełne wulgaryzmów i
        podobnych do powyższych stwierdzeń, to pseudointelektualny bełkot,ale są
        dostępne i kto chce może sobie poczytać jaki jest świat i mężczyźni wg
        założycielki Partii Kobiet...
        • matejkoo Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 21:35
          no niestety.. FK.. piszesz równowaga, ale przecież jest demokracja to czemu kobiety nie startują? ja jestem za politykami kobietami i już napisałem czemu, ale za mądrymi a nie jakimiś wariatkami nie trzeba nam kolejnego giertycha anie lepper kobiety... śmieszne i żałosne.. oby nie przeszło.
        • fk90 Re: Powstała nowa partia. 02.01.07, 16:02
          M.Gretkowska w swojej książce "Podręcznik do ludzi" napisała: "Mądra kobieta to
          > taka co zrozumiała,że mężczyźni są głupi"

Podejrzewam że M. Gretkowska ma nieco dłuższe doświadczenie z facetami ode
          mnie, a już na pewno ma inne pojęcie słowa „mądrość” tongue_out

Odnośnie drugiego cytatu to zgodze się z „niektórymi komentatorami” smile
    • matejkoo Re: Powstała nowa partia. 01.01.07, 21:44
      o tak.. kobiety tak.. ale nie podział na partie kobiet, czarnych, zielonych pomarańczowych i innych głupich podziałów, bo rolą polityka powinno być zapełnienie dobrobytu większości która na niego głosowała (mniejszości owszem)a wszelkie podziały, a tym bardziej na feministki itp. nie są to podziały na lewice i prawice, jak jest z rolą kobiety to wiemy, ale trzeba z tym walczyć, ale nie w taki sposób moim zdaniem, bo jak tak pójdzie to powstanie partia homo, hetero, bi itp... a nie o to chyba w tym wszystkim chodzi. KOBIETY TAK, partie czysto kobiece NIE.
    • fk90 Re: Powstała nowa partia. 02.01.07, 15:52
      Hm…przemyślałam to. Albo może inaczej…
      Nie chodzi o to czy partie tworzą kobiety czy mężczyźni, ani nawet to ilu
      przedstawicieli tej i tej płci jest w naszym rządzie. Tylko liczy się to JAK
      sprawują władze i co my z tego mamy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka