08.02.07, 22:48
Co sądzicie o Poczcie Poslkiej? Czy wszystkie przesyłki do Was dochodzą. I
czy zawsze w terminie?
Obserwuj wątek
    • laskovitz Re: PP 09.02.07, 08:24
      Jeśli mam coś wysłać osobiście, jadę na pocztę na Hotelu/Techników, zawsze jest
      pusto. Problem to mają mieszkańcy odległych wiosek. Minkowice, Wójcice,
      Biskupice. Ich pocztą jest Poczta Główna w Jelczu. Jeśli miną się z listonoszem
      to z każdym avizo muszą jechać do Jelcza. Jest to wielki problem dla ludzi
      starszych. Nie wszyscy są zmotoryzowani, muszą liczyć na niewystarczającą
      komunikację PKS i płacić za bilety Nie wiem komu przeszkadzały placówki w
      Minkowicach i Miłocicach, że je zlikwidowano.
      • adamogo Re: PP 09.02.07, 08:30
        Temat Poczty Polskiej a zwłaszcza placówek w naszej gminie był już tutaj pożądnie wałkowany. A co do obecnej sytuacji, jest bardzo źle. Większość listonoszy to nowe osoby, które nie wiedzą po prostu gdzie kto mieszka, i bardzo często na wiosce w jednej skrzynce znajduje się kilka listów do różnych osób.
        • laskovitz Re: PP 09.02.07, 08:37
          Zauważyłem ostatnio ludzi noszących przesyłki ale to nie listonosze.
          Podejrzewam, że to jakaś firma konkurent poczty. Może ktoś wie coś więcej?. Nie
          mają żadnych oznaczeń ani identyfikatorów, a listy noszą w plecakach lub torbach
          turystycznych.
          • pobik Re: PP 09.02.07, 09:45
            Dealerzy ? smile) Ponoć dealerzy mają najlepszą siatkę dystrybucji wink
            Już widzę to logo : "Dealer's courier" big_grin
            • matejkoo Re: PP 09.02.07, 09:58
              poczta chyba ma monopol na listy (chodzi o wagę w [g] ale nie pamiętam jaką) do chyba 2012... ale tak to konkurencja powoli omija prawo, i po tym czasie pewno wystąpi bum.. a co do poczty.. aviso zawsze w skrzynce nawet jak jestem, bo łaską jest przycisnąć guzik.. i w sumie nie wiem za co płace..;/
              • pataryna Re: PP 09.02.07, 11:18
                KOnkurencja rzeczywiście "obeszła" monopol smile
                www.inpost.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka