28.03.07, 13:19
czy w jelczu są jakieś panie biorące kasę za sex?
Obserwuj wątek
    • heymdall Re: panienki 28.03.07, 17:15
      pomyliłeś chyba fora, człowieku ..
      • tiges_wiz Re: panienki 28.03.07, 18:36
        czemu?
        Homo sum humani nihil a me alienum puto wink
        Lepsze to niż przepychanki jasfingsa i poodziana.
        Mozna z dużym prawdopodobieństwem założyć, że są, ale ja nie wiem gdzie, bo z
        usług nie korzystam.
    • adamogo Re: panienki 28.03.07, 19:56
      Z czego słyszałem, to ponoć są, ale ile biorą i gdzie, tego mi nie wiadomo... Kiedyś też istniało tzw. Różowe Podwórko, ale teraz już ludzie z tego kręgu powyrastali, pozakładali rodziny i spokojnie żyją. No cóż, gorące lata młodości.
    • cygnus007 Re: panienki 28.03.07, 23:08
      Dziwny z ciebie gość data10, zarabiasz 1800 szukasz dodatkowej pracy by wydawać
      kasę na panienki. Ok twoje życie woje sprawy tylko nie zaczynaj bzdetnych
      tematów nie mogąc zaspokoić swoich potrzeb. Zostawiam ci na skrzynce adres z
      telefonami do kilkudziesięciu panienek we wrocku, chcesz to baw się w ten syf, i
      n ie zaśmiecaj więcej forum.
    • data10 Re: panienki 29.03.07, 08:33
      dla Twojej wiadomości
      nie interesuje mnie ten rodzaj sexu tylko piszę pracę magisterską o patologiach
      w naszej gminie
      muszę przeprowadzić wywiad
      ale dzięki za zainteresowanie tematem
      • heymdall Re: panienki 29.03.07, 09:36
        a to niezły cyrk .. smile .. sa w ogóle jakieś (bo wiem, że sa opracowania badań
        np. gleby) ciekawe publikacje o J-L ??
        • djmixer1 Re: panienki 01.04.07, 12:44
          Ciekawa sprawa.
        • jasfinks Re: panienki 01.04.07, 13:56
          heymdall napisał:

> .. sa w ogóle jakieś (bo wiem, że sa opracowania badań
          np. gleby) ciekawe publikacje o J-L ??..<

Są..np znalazłem w zbiorach Dolnośląskiej Biblioteki Cyfrowej ciekawą rozprawę
          doktorską na temat zespołu pałacowo ogrodowego w Jelczu-Laskowicach :

www.dbc.wroc.pl/dlibra/doccontent2?id=1178&dirids=1

cytat z tejże pracy:

" RYS HISTORYCZNY

Miejscowość Laskowice (1358 – Soloschowicz, 1382 – Laskowicz,
          Laskotz) w 1423 r. stanowiła lenno Nikela Hogera von Prittwitz. Kolejny właściciel
          Laskowic wymieniony jest w latach 1454, 1470 jako Hans von Prittwitz. W 1477 r.

majątek należał do Nikela von Prittwitz, który zapisał swojej żonie Margareth z
          domu Kotulińska, część dochodów z majątku. Od 1505 r. do 1527 r. dobrami
          laskowickimi zarządzał Hans von Prittwitz. Po jego śmierci Laskowice
          odziedziczył jego syn Ernst zmarły w 1543 r.. W roku 1557 powstaje w
          Laskowicach dwór zbudowany przez kolejnego właściciela majątku Johanna von
          Prittwitz. W 1586 r. dworem i majątkiem zarządzał Ernst von Prittwitz – radca
          książęcy, który uzyskał zgodę na przekształcenie dóbr z lenna w allodium.
          Następnym właścicielem został jego syn Christof Ernst również radca książęcy,
          zmarły w 1640 r.. Był on ostatnim męskim potomkiem linii z Laskowic.
          Spadkobiercy Laskowic sprzedali majątek w 1650 r. Wolfowi Albrechtowi von
          Saurma – Jeltsch, który przeniósł tu swoją siedzibę. Zmarł on w 1664 r.. W roku
          1680 majątek został podzielony pomiędzy jego dwóch synów. Młodszy syn
          Konrad Wenzel otrzymał Laskowice, starszy Wolf Ernst został właścicielem
          Jelcza. Po śmierci Wolfa Ernsta w 1709 r. jego dobra przejął brat. W 1723 r.
          majątek ten przejął Hans Leuthold. W Laskowicach osiadł natomiast jego syn
          Johann Friedrich, po którego śmierci w 1783 r. dobra przejęli Antoni i Dominik
          von Saurma. W 1795 r. właścicielem był Franz von Saurma – Jeltsch, który zmarł
          w 1817 r.. Spadkobiercami zostali jego synowie. Młodszy syn Moritz otrzymał
          Laskowice, a starszy Gustaw dostał Jelcz. Laskowice odziedziczył następnie
          Johann von Saurma. Ostatnim właścicielem majątku w Laskowicach był Hans
          Lutold von Saurma, który zarządzał nim do czasów II wojny światowej.
          Po II wojnie światowej w pałacu mieściła się szkoła zawodowa z
          internatem. Po 1956 r. pałac użytkowany był przez Zakład Doświadczalny
          Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa, a także Zjednoczone Stronnictwo
          Ludowe. Obecnie obiekt jest siedzibą Urzędu Miasta i Gminy Jelcz – Laskowice
          natomiast park pełni rolę parku miejskiego."
      • cy.nick Re: panienki 01.04.07, 15:28
        data10 napisał:

> dla Twojej wiadomości
        > nie interesuje mnie ten rodzaj sexu tylko piszę pracę magisterską o patologiach

Dlaczego od razu patologia? W jakiej Ty uczelni tą pracę piszesz?
        Żartuję smile
        Ale ja jestem ostrożny do zaliczania samej TEJ 'działalności' do patologii. Co innego otoczka wokół tego. Ale to inna bajka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka