data10 28.03.07, 13:19 czy w jelczu są jakieś panie biorące kasę za sex? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: panienki 28.03.07, 18:36 czemu? Homo sum humani nihil a me alienum puto Lepsze to niż przepychanki jasfingsa i poodziana. Mozna z dużym prawdopodobieństwem założyć, że są, ale ja nie wiem gdzie, bo z usług nie korzystam. Odpowiedz Link
adamogo Re: panienki 28.03.07, 19:56 Z czego słyszałem, to ponoć są, ale ile biorą i gdzie, tego mi nie wiadomo... Kiedyś też istniało tzw. Różowe Podwórko, ale teraz już ludzie z tego kręgu powyrastali, pozakładali rodziny i spokojnie żyją. No cóż, gorące lata młodości. Odpowiedz Link
cygnus007 Re: panienki 28.03.07, 23:08 Dziwny z ciebie gość data10, zarabiasz 1800 szukasz dodatkowej pracy by wydawać kasę na panienki. Ok twoje życie woje sprawy tylko nie zaczynaj bzdetnych tematów nie mogąc zaspokoić swoich potrzeb. Zostawiam ci na skrzynce adres z telefonami do kilkudziesięciu panienek we wrocku, chcesz to baw się w ten syf, i n ie zaśmiecaj więcej forum. Odpowiedz Link
data10 Re: panienki 29.03.07, 08:33 dla Twojej wiadomości nie interesuje mnie ten rodzaj sexu tylko piszę pracę magisterską o patologiach w naszej gminie muszę przeprowadzić wywiad ale dzięki za zainteresowanie tematem Odpowiedz Link
heymdall Re: panienki 29.03.07, 09:36 a to niezły cyrk .. .. sa w ogóle jakieś (bo wiem, że sa opracowania badań np. gleby) ciekawe publikacje o J-L ?? Odpowiedz Link
jasfinks Re: panienki 01.04.07, 13:56 heymdall napisał: > .. sa w ogóle jakieś (bo wiem, że sa opracowania badań np. gleby) ciekawe publikacje o J-L ??..< Są..np znalazłem w zbiorach Dolnośląskiej Biblioteki Cyfrowej ciekawą rozprawę doktorską na temat zespołu pałacowo ogrodowego w Jelczu-Laskowicach : www.dbc.wroc.pl/dlibra/doccontent2?id=1178&dirids=1 cytat z tejże pracy: " RYS HISTORYCZNY Miejscowość Laskowice (1358 – Soloschowicz, 1382 – Laskowicz, Laskotz) w 1423 r. stanowiła lenno Nikela Hogera von Prittwitz. Kolejny właściciel Laskowic wymieniony jest w latach 1454, 1470 jako Hans von Prittwitz. W 1477 r. majątek należał do Nikela von Prittwitz, który zapisał swojej żonie Margareth z domu Kotulińska, część dochodów z majątku. Od 1505 r. do 1527 r. dobrami laskowickimi zarządzał Hans von Prittwitz. Po jego śmierci Laskowice odziedziczył jego syn Ernst zmarły w 1543 r.. W roku 1557 powstaje w Laskowicach dwór zbudowany przez kolejnego właściciela majątku Johanna von Prittwitz. W 1586 r. dworem i majątkiem zarządzał Ernst von Prittwitz – radca książęcy, który uzyskał zgodę na przekształcenie dóbr z lenna w allodium. Następnym właścicielem został jego syn Christof Ernst również radca książęcy, zmarły w 1640 r.. Był on ostatnim męskim potomkiem linii z Laskowic. Spadkobiercy Laskowic sprzedali majątek w 1650 r. Wolfowi Albrechtowi von Saurma – Jeltsch, który przeniósł tu swoją siedzibę. Zmarł on w 1664 r.. W roku 1680 majątek został podzielony pomiędzy jego dwóch synów. Młodszy syn Konrad Wenzel otrzymał Laskowice, starszy Wolf Ernst został właścicielem Jelcza. Po śmierci Wolfa Ernsta w 1709 r. jego dobra przejął brat. W 1723 r. majątek ten przejął Hans Leuthold. W Laskowicach osiadł natomiast jego syn Johann Friedrich, po którego śmierci w 1783 r. dobra przejęli Antoni i Dominik von Saurma. W 1795 r. właścicielem był Franz von Saurma – Jeltsch, który zmarł w 1817 r.. Spadkobiercami zostali jego synowie. Młodszy syn Moritz otrzymał Laskowice, a starszy Gustaw dostał Jelcz. Laskowice odziedziczył następnie Johann von Saurma. Ostatnim właścicielem majątku w Laskowicach był Hans Lutold von Saurma, który zarządzał nim do czasów II wojny światowej. Po II wojnie światowej w pałacu mieściła się szkoła zawodowa z internatem. Po 1956 r. pałac użytkowany był przez Zakład Doświadczalny Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa, a także Zjednoczone Stronnictwo Ludowe. Obecnie obiekt jest siedzibą Urzędu Miasta i Gminy Jelcz – Laskowice natomiast park pełni rolę parku miejskiego." Odpowiedz Link
cy.nick Re: panienki 01.04.07, 15:28 data10 napisał: > dla Twojej wiadomości > nie interesuje mnie ten rodzaj sexu tylko piszę pracę magisterską o patologiach Dlaczego od razu patologia? W jakiej Ty uczelni tą pracę piszesz? Żartuję Ale ja jestem ostrożny do zaliczania samej TEJ 'działalności' do patologii. Co innego otoczka wokół tego. Ale to inna bajka. Odpowiedz Link