mama.net 22.06.08, 01:35 Zwracam się z zapytaniem, co myślicie o kolejnym przedszkolu w Jelczu? Dzieci na pewno chętnych byłoby sporoPytanie co na to rodzice? Jakie są wasze oczekiwania i ile jesteście w stanie przeznaczyć na edukację i rozwój dziecka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooreland Re: Prywatne przedszkole 22.06.08, 08:43 Polacy na edukacje przeznaczaja nie wiecej jak 3 zl miesiecznie (patrz Rocznik Statystyczny). Najwiecej inwestuja w piwsko. Nie wiesz gdzie zyjesz? To Matrix a nie PANSTWO. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Prywatne przedszkole 22.06.08, 09:33 Zależy gdzie to przedszkole-tzn w którym miejscu.Za przedszkole na Liliowej czy w Magdalence płąci się ok 230 zł więc myslę że rodzicie byliby skłonni zapłacić max 250 zł.Zalezy co przedszkole będzie oferowało.Tamte również są prywatne. Popyt bedzie bo teraz są długie listy oczekiwania w tych przedszkolach Odpowiedz Link
loo-la Re: Prywatne przedszkole 24.06.08, 09:57 Myślę, że to bardzo dobry pomysł z otwarciem prywatnego przedszkola w Jelczu Laskowicach. Według mnie grupy dzieci w takiej placówce nie powinny być większe jak 10 osób.Ja osobiście byłabym w stanie zapłacić ok 600-700 zł. Odpowiedz Link
monpaw3 Re: Prywatne przedszkole 24.06.08, 12:06 600-700 zl ale przy grupie max 10 osob to tak.Ale jesli grupa bedzie miala 25 osob to duzo mniej. wazna jest lokalizacja Odpowiedz Link
www88www Re: Prywatne przedszkole 25.06.08, 09:39 Pomysł jest bardzo dobry ale niestety już parę osób połamało sobie na nim zęby. Obecne ustawodawstwo stwarza bardzo duże problemy z otwarciem takiej placówki. Trwają prace w sejmie nad zmianą tych przepisów i posłowie zapowiadają, że to będzie jeszcze w tym roku. Można to obejść tworząc coś w rodzaju świetlicy gdzie dziecko przebywa od rana do godzin popołudniowych. Oczywiście organizacyjnie wszystko zbliżone do przedszkola ale prawnie nie przedszkole. Można się starać na otwarcie takiej placówki o datacje unijną. Znajoma prowadzi dwa takie nibyprzedszkola w Warszawie. Jedno jest o profilu muzycznym, a drugie plastycznym. Cena za miesięczny pobyt dziecka to ok. 700 zł. Prowadzi je w dwóch własnych domach. Obiady rodzice przynoszą indywidualnie dla swoich dzieci w specjalnych termosach. Niby się nie opłaca ale biedy nie widać i znajoma myśli o otwarciu kolejnego Odpowiedz Link
mama.net Re: Prywatne przedszkole 06.07.08, 23:37 Co macie na myśli pisząc o lokalizacji? Macie jakieś propozycje,preferencje?Proszę o cenne uwagi.Pozdrawiam Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 09:07 Jeśli chcesz się brac za przedszkole to chyba wiesz co znaczy lokalizacja. Chyba nie oczekujesz że ktoś za ciebie znajdzie miejsce a jest ich kilka. Zaczynasz wątek to od ciebie oczekuje sie konkretow Odpowiedz Link
mama.net Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 12:15 Oczywiście,że wiem, co to jest lokalizacja,ale jak zapewne się orientujesz jest coś takiego jak badanie rynku i potrzeb i po to są takie proste pytania jak to,żeby wiedzieć czego rodzice oczekują.Uważam,że to jest jasne i uwagi rodziców są bardzo istotne.Ja wiem, co mogę i chcę zaoferować a pytam po to ,żeby zgrać moje plany z realnymi oczekiwaniami i potrzebami. Odpowiedz Link
mama.net Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 12:20 A co do rozpoczęcia wątku, to jest on właśnie po to,żeby zebrać informacje i dopasować ofertę a potem przyjdą konkrety a nie na odwrót. Odpowiedz Link
loo-la Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 15:28 Dla mnie lokalizacja takiego miejsca nie byłaby najważniejsza (jeśli będzie to oczywiście rejon naszego miasta). Przecież Laskowice nie są aż takie strasznie wielkie. Byłby to problem powiedzmy gdyby taka placówka znajdowała się np. w okolicy sklepu Mrówka, ale na terenie osiedla to chyba wszystko jedno. Chciałam zapytać czy masz już pomieszczenie ewentualnie czy musiałabyś najpierw wybudować od podstaw? Bo z tak dużym gotowym lokalem to wydaje mi się że może być problem (choć nie jestem rozeznana). Trzymam kciuki i mam nadzieję że skoro poruszyłaś wątek to chciałabyś otworzyć taką placówką. Z chęcią zapisałabym tam swojego synka, tylko brałabym pod uwagę cenę (600-700 zł) oraz małe max 10 osobowe grupy. I taka moja sugestia: grupa dla najmłodszych dzieci, czyli 2 latków. Takie prywatne przedszkole jest lub będzie (bo nie wiem czy już funkcjonuje) w Oławie - nie wiem czy wiesz? Odpowiedz Link
nocai Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 16:09 loo-la napisała: > I taka moja sugestia: grupa dla najmłodszych dzieci, czyli 2 > latków. Toż to się chyba żłobek nazywa ?? Odpowiedz Link
loo-la Re: Prywatne przedszkole 08.07.08, 19:33 co za różnica jaka nazwa, jeżeli będzie od 2 lat to będzie ok. Odpowiedz Link