Dodaj do ulubionych

Ranking radnych Piechowic

04.02.05, 22:49
Od wyborów minęło sporo czasu, radni mieli więc sporo okazji,aby spełnić
swoje obietnice jakie dawali potencjalnym wyborcom. Co zrealizowali ze swych
programów? Którego z radnych uważacie za najlepszego? Który z nich
najbardziej zawiódł pokladane w nim nadzieję?
Obserwuj wątek
    • krakowiakbis Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 01:42
      Mój radny z Osiedla Młodych jest jak beton na wiosnę. Podobna ma ksywkę Jelcyn.
      Wydobycie jakichkolwiek informacji od tego człowieka jest niemożliwe. jego żona
      kiedyś spisywała liczniki wodne. A on sam tankował mi pod oknami olej opałowy
      do samochodów. Często gościł E. obecnie gości często W. to podobno następca E.
      • q7700 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 14:21
        Mam nadzieję, że obecni radni nie będą kandydować do przyszłej rady. Ich
        aktywność w niedostrzeżaniu absurdów i stosunek do swoich wyborców - to chyba
        nie najlepsze hasła wyborcze. A kto wie może ponownie uda się oszukać
        mieszkańców.
        • q7700 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 14:48
          niedostrzeganiu - błąd przy pracy
        • alfa6 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 16:35
          Na razie jak widzę nie ma postów,które chwaliłyby naszych radnych.Ja ze swojego
          radnego też nie mam pociechy jako mieszkaniec.Jego jedyna widoczna działalność
          ogranicza się do podrzucenia w sklepach paru egzemplarzy Informatora( a zresztą
          ostatnio nawet tego nie robi), nigdy nie wyszedł z żadną inicjatywą, a tyle
          obiecywał.Przydałoby sie u nas oświetlenie uliczne, nowe nawierzchnie
          drogi,chodniki, ale to ostatnio sami mieszkańcy zebrali sie i chcą wystosować
          pismo do rady . Ludzie wybrali go, bo podobno "nie da sobie w kaszę dmuchać" i
          liczyli, że załatwi coś dla swojego okręgu- niestety odkąd zasiadł w
          radzie "dziwnie" spokorniał.
      • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 17:59
        Pan W.?
        • alfa6 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 21:41
          Chodzi mi o pana K. chociaz z tego co wiem, pan W. jest w równej
          mierze "aktywny".Moze teraz pan W. przejrzy na oczy, bowiem nocne uzupełnienia
          BIP-ow podpisywane sa nazwiskiem jego córki.
          • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 21:50
            Co można poświęcić i w imię czego.
            Nie będę oceniać tych osób jako rodziców, ale jako urzędników owszem.
        • wscibski1 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 21:55
          ten pan W. to posterunek nr 13 a tamten jest od corki w BiP
          • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 22:01
            Rozumiem teraz że chodzi o W.W.
            Co nie zmienia faktu z córką A.W.
            • alfa6 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 22:05
              A mi chodziło o pana K., który zajmuje sie zawodowo " smutną" profesją.
              • alfa6 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 22:41
                Jakoś nie widać tu postów och_ ziuty i chestera_74 - chyba nie mają żadnych
                argumentów "za" obecnymi radnymi.
                • chester_74 Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 04:48
                  Jeden mam... zawsze możesz na kogoś innego głosować.....
    • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 22:57
      Za to jak widać mają coś przeciwko mnie.
      I szukają dla tego poklasku na innych forach.
      • alfa6 Re: Ranking radnych Piechowic 05.02.05, 23:08
        To " coś" przeciwko Tobie inferno_m jest spowodowane tym, że "osmieliłeś" się
        zburzyć "porządek i ład" w P. Przeciez było tak spokojnie, cicho i pięęęknie.
        • urzednik13 Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 03:37
          Ale przeciez inferno_m tylko zalozyl forum!Przeciez tu mogli i moga sie
          wypowiadac wszyscy,takze ci ktorzy kochaja E.kipe,dlaczego za ich milczenie
          obwinia sie inferno_ma?
      • chester_74 Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 04:36
        Absolutnie nie mam nic przeciwko Tobie.... wiem,wiem.... nie wierzysz:) Na forum
        Piechowice był post o Twojej działalności na forum Jelenia Góra ... chcę tylko
        dowiedzieć się czy to prawda.Gdyby moje zamiary były inne to bym się zalogował
        pod nowym nickiem... tak jak Twój kolega który nazwał się "chester74"
        • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 13:12
          "Na forum Piechowice był post o Twojej działalności na forum Jelenia Góra ...
          chcę tylko dowiedzieć się czy to prawda."

I nie tylko na Jeleniej Górze.
        • maximuss Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 13:38
          Przepraszam,ze sie wtracam,ale tlumacza sie winni chester_74.Gdyby odzew na
          forum JG byl inny ,tego postu bys przypuszczalnie nie napisal.Ale jezeli twoje
          intencje sa szczere, to spotkaj sie z p.Wojtkiem poza forum i po prostu
          porozmawiajcie.
    • bond13 Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 21:38
      Należałoby chyba dać tytuł "Ranking zniewolonych i bezradnych". Mój radny
      Waldemar zadbał tylko o to, żeby postawić znak zakazu przy wjeździe na ul.
      Cieplicką tam gdzie on mieszka. No bo po co mają mu jeździć pod oknami. Jest to
      kolejny przykład na załatwianie własnych interesów. Po za tym od czasów wyborów
      nic się nie dzieje, cisza jak po śmierci organisty, a takie bogate plany były.
      • urzednik13 Re: Ranking radnych Piechowic 06.02.05, 22:53
        Ciekawostka:mamy jesli sie nie myle 3 panie radne i to wszystkie 3 na I.
      • stankost1 dla chester_74 06.02.05, 22:53
        Głosować można tylko w przypadku sprawiedliwych wyborów. Na Białorusi, do
        niedawna na Ukrainie, w P. głosowanie to jedno, a wynik wyborów to drugie.
        • chester_74 Re: dla chester_74 07.02.05, 14:05
          Na Ukrainie udało się anulować wyniki sfałszowanych wyborów... dziwię się,że w
          Piechowicach tyle osób ma wiedzę na temat fałszowania i nikt z tą wiedzą nic nie
          zrobił...
          • zidan9 Re: dla chester_74 07.02.05, 17:31
            Prawda jakie to dziwne chester_74? Jak myslisz dlaczego tak jest?
            • chester_74 Re: dla chester_74 07.02.05, 23:58
              Wojtek się za późno pojawił......????????
              • inferno_m Re: dla chester_74 08.02.05, 00:02
                Chester_74 a ty co myślisz o Piechowicach? Co Ci sie nipodoba a co uwżasz że
                jest ok? Może Ty się tym zajmiesz? Jesteś starszy ode mnie, stratowałeś? Jeśli
                nie to dlaczego trzeba było.
                • chester_74 Re: dla chester_74 08.02.05, 00:24
                  To po jednym przykładzie...Co mi się nie podoba...... coraz więcej włamań do
                  domów,sklepów,kiosków... itd
                  mam coraz większe obawy o swoje mienie.
                  A co mi się podoba.... wiem uznacie,że mi odbiło całkiem... ale podoba mi się w
                  Piechowicach to....... że jest mało ludzi na chodnikach....(i nie chodzi mi tu o
                  to,że jak jadę po pijaku to z drogi mnie na chodniki ciągnie,he,he).Co do
                  startowania.... nie nadaję się...
                  • alfa6 Re: dla chester_74 08.02.05, 16:25
                    To fakt, chester_74 nie nadajesz sie na prawdziwego radnego. Umiesz tylko
                    szydzić i wysmiewac.Szkoda, ze nie wysiliłes się i nie podałeś chociaż kilku
                    przykładow pozytywnych działań radnych. A może takich przykładów nie ma? W
                    takim razie ci, co narzekają mają rację. Zawiedli ich ci, na których glosowali.
                    Przeciez przed wyborami każdy z kandydatów powinien mieć chociaz zarys planu
                    swojego działania, który przedstawia sie wyborcom. No chyba że radnych
                    wybierali kumple od kieliszka. A propos jazdy po chodnikach- Klub AA działa w P.
                  • kierr Re: dla chester_74 08.02.05, 17:52
                    chester_74 wiesz dlaczego ludzie w P. nie chodza po chodnikach ?Bo zawalone sa
                    sniegiem i przejsc nie mozna!Sluzby ZUK-u spia a tobie sie to podoba!
          • och_karol5 Re: dla chester_74 07.02.05, 17:40
            Falszowanie wyborow?W Piechowicach?No chester_74 ,ty chyba cos wiesz...
      • winnicacieplice Znak zakazu dla radnych 09.02.05, 22:25
        ja bym wszystkim postawił taki znak, niech chodzą piechotą.
        co do cieplickiej, to lepiej nie ruszać bo stare śmietnisko ożyje, razem z
        wiatrem wschodnim od oczyszczalni to da taki odór, że wszyscy ja w śpiączce
        będą chodzić
        • inferno_m Re: Znak zakazu dla radnych 09.02.05, 22:28
          Więc szukajcie osób na nowych radnych, pewnych.
    • biene_ma Re: Ranking radnych Piechowic 07.02.05, 12:47
      moj radny tez ponoc nic zdzialac nie moze. sami impotenci w radzie, takze
      ranking nie ma sesu. CZy ktos moze poszczycic sie jakims spektakularnym sukcesem?
      • zidan9 Re: Ranking radnych Piechowic 07.02.05, 17:52
        Może po prostu nie znacie swoich radnych! W zeszłym roku w informatorze były
        wymienione ich sukcesy!/ a tak nawiasem to w P. porażek brak, tu wszyscy mają
        sukcesy, taka to wzorowa gmina, że o organie już nie wspomnę/. Czego to tam nie
        było, ileż to spraw sie udało załatwić, np. jedna z komisji zapisała in plus/na
        swoje działanie/, że wizytowała szkołę, co prawda w czasie ferii. Ale jakiż to
        sukces? nikt nie powiedział złego słowa, nie było żadnych uwag, nikt nic nie
        chciał, co oczywiście oznacza, że jest po prostu genialnie! A, że nikogo w tym
        czasie w szkole wizytowanej nie było? No to co? Była tam komisja i to wystarczy!
        Właśnie jestem ogromnie ciekawy, ile razy w poprzednim roku szanowna komisja
        oświaty z P. wizytowała podległe organowi placówki? gdzie o wynikach tych wizyt
        mozna poczytać, albo sie czegokolwiek dowiedzieć? Gdzie jest obiecany dla
        młodzieży publicznie w NJ/przez SZ.P. burmistrza/ i sprawozdaniu Sz.P. komisji
        teren dla rolkowców? Nie ma ? a to szkoda.... / nawiazałem do publikacji w NJ
        pt. Dzieci z dworca! Bardzo interesujaca lektura, zwłaszcza o sposobie
        rozmawiania burmistrza z młodzieża!To bardzo pedagogiczne, jak na organ
        przystało! Niech sie młodziez uczy, ma od razu powtórkę z historii współczesnej
        Następnym razem postaram sie zamieścic cytat z tej jakże pouczającej lektury!!!
        • inferno_m Re: Ranking radnych Piechowic 07.02.05, 18:30
          Wizytacja rodem z PRL-u, i tu nie chodzi o Plan Rozwoju Lokalnego.
    • winnicacieplice Ranking KIEŁBASY NA GRILLA 07.02.05, 23:55
      Który z nich najbardziej zawiódł pokladane w nim nadzieję?
      A ilu ich jest ?
      Myślałem,że wystarczy jeden - i tak nie miał by co robić;
      mnie tak patrząc z boku zawiedli wszyscy
      bo wszyscy "robią"
      • zidan9 Re: Ranking KIEŁBASY NA GRILLA 08.02.05, 21:41
        Wyrobiłes już sobie zdanie na ten temat!! Tak jest!
        • och_karol5 Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 12:28
          Z budzetów P.mozna wyczytac:
          rok 2003 12 sesji,85 komisji
          rok 2004 13 sesji,60 komisji
          rok 2005 14 sesji,120 komisji
          I niech ktos teraz powie ,ze w roku 2005 radni nie beda aktywnie pracowac na
          rzecz...no wlasnie kogo?
          • och_karol5 Re: Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 12:39
            I odpowiednio koszty funkcjonowania rady miasta:
            2003-102.180zl.
            2004-109.965zl
            2005-130.300zl.
            • q7700 Re: Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 12:57
              Wiele już napisano o "naszych radnych". Miałem i nadal mam nadzieję, że
              wreszcie przynajmniej jeden z nich coś napisze na forum. Tyle kwestii zostało
              poruszonych o anomaliach naszych P. - i co bez reakcji ???. Przemilaczają
              skandaliczne zachowania i metodykę rozwiązywania problemów - i nadal nic ???.
              Przecież służą społeczeństwu, a więc również i tej niechcianej grupy tzn "nas
              forumowiczom". Też w większości jesteśmy piechowiczaninami. Szanowni Państwo
              Radni czekamy.???
              • och_karol5 Re: Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 13:24
                A moze byc tak ,ze zaden z 15 radnych nie zainwestowal w siebie i nie ma
                dostepu do internetu?
                • inferno_m Re: Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 19:34
                  Nie przyszedł radny do internetu to przyjdzie internet do radnego...
                • inferno_m Re: Re aktywnosc radnych wzrosnie w 2005 r. 11.02.05, 19:37
                  Jeśli jakiś politolog, socjolog, będzie pisać prace na temat: "Jak nie powinna
                  funkcjonować gmina" zainteresuje się naszą, zapraszamy .... niestety.
                  • winnicacieplice aktywnosc radnych 11.02.05, 22:14
                    oni czerpią przykłady z góry
                    tych komisji ???!!!!
                    na każdego meszkańca jedna
                    SUKCES
                    • inferno_m Re: aktywnosc radnych 11.02.05, 22:20
                      Które komisje masz na myśli?
                      • winnicacieplice aktywnosc radnych 11.02.05, 22:31
                        ten post z dołu
                        tak naprawdę nie wiem ile ich jest, czy wogóle coś ustalają
                        • inferno_m Re: aktywnosc radnych 11.02.05, 22:36
                          Masz na myśli Radę Miasta?
                          • mega.7 Re: aktywnosc radnych 14.02.05, 21:39
                            120 posiedzen komisji w r.2005? A w r.2004 tylko 60. Wzrost o 100%?To chyba
                            jakas pomylka? Skad te dane?
                            • inferno_m Re: aktywnosc radnych 14.02.05, 22:08
                              Spotykają się co dwa dni, lub co cztery dni dwa razy dziennie, albo...
                              • bond13 Re: aktywnosc radnych 14.02.05, 22:15
                                Zaraz, zaraz czy ja dobrze rozumiem? Te 120 posiedzeń to już w tym roku się
                                odbyło czy zaplanowane jest na cały 2005?
                                • mega.7 Re: aktywnosc radnych 14.02.05, 22:19
                                  To jest chyba plan na caly rok.przeciez mamy dopiero 45 dzien roku!
                                  • kierr Re: odwazni radni 03.03.05, 10:18
                                    Uznanie dla dwojga radnych,ktorzy nie bali sie sprzeciwic woli burmistrza i
                                    przewodniczacego i nie zmienili swojego zdania na temat przystapienia gminy do
                                    KSKS!
                                    Gwizdy dla pozostalych za brak persektywicznego myslenia i dbalosc o interesy
                                    waskiego grona osob!
                                    • inferno_m Re: odwazni radni 03.03.05, 18:21
                                      Żaden radny się nie sprzeciwił.
                                      • gam.ma Re: odwazni radni 03.03.05, 22:18
                                        slusznie,wstrzymali sie od glosu
                                        • krakowiakbis Re: odwazni radni 03.03.05, 22:28
                                          A którzy to?
                                          • inferno_m Re: odwazni radni 03.03.05, 23:15
                                            Dlaczego słusznie wstrzymali się od głosu?
                                            • gam.ma Re: odwazni radni 04.03.05, 11:31
                                              slusznie,w znaczeniu ,ze masz inferno_mie racje ,a nie ze dobrze, ze sie
                                              wstrzymali
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka