Dodaj do ulubionych

PiSpartei contra EPL

30.04.09, 13:59
PiSpartei przekracza granice śmieszności:
fakty.interia.pl/raport/wybory-do-europarlamentu/news/pis-zawiadamia-prokurature-ws-kongresu-epl,1298907
... i znowu za pieniądze polskiego podatnika ... z niecierpliwością
czekam na kolejną "wygraną" PiSpartei
Obserwuj wątek
    • inmarco Re: PiSpartei contra EPL 30.04.09, 14:32
      Świat przekręciłby się gdyby pisiorynki wygrały
      • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 15:03
        fakty.interia.pl/raport/wybory-do-europarlamentu/news/najpopularniejszy-kandydat-na-europosla,1300478
        Zakładam i głeboko w to wierzę, że ten sondaż jest dobrym
        prognostykiem na czerwcowe Eurowybory. Klęska PiSpartei tuż, tuż, a
        ujadanie brunatnych trolii spod znaku MMF nie zmieni brutalnej dla
        nich rzeczywistości. Prawdy nie da się zakrzyczeć. Oczekuję z
        niecierpliwością stosownej "szarży" brunatnych hord, zaczynam
        przebierać nogami. Avanti MMF!!!
    • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 19:42
      Cóż za wspaniałe safari to było!! politycy z Zachodu obejrzeli sobie pacyfikację
      manifestacji i mogli tylko zazdrościć, że tak ze swoimi oponentami nie robią.
      Zrobili więc na wszelki wypadek fotografię.
      I ten wspaniały festiwal uśmiechów, poklepywania się po plecach i zapewniania,
      że fajnie jest. No tak: wszyscy czekali na uśmiechy Merkel (ach!! uśmiechnęła
      się!) i poklepywanie przez Berlusconiego (ach!! poklepał go, znaczy lubi!!) ..
      dosłownie festiwal zachwyconych Murzynów zaszczyconych perkalem przez karawanę
      arabską - nic nie znaczące gesty (nawet uprzejmość, którą myli się z konkretnymi
      działaniami) .. oni sami byli nieco zdziwieni bezsensowną pompą - brakowało
      tylko całowania ich po rękach .. Merkel była uprzejma !! cóż za niesamowita
      rzecz ! .. a przecież goście nie zjeżdżają po to, by czynić afronty gospodarzom
      - to chyba normalne .. i tak ugraliśmy sobie festiwal nic nieznaczących gestów i
      uprzejmości - wciąż daleko od realnej polityki (vide: sprawa Steinbach) ..
      pozdrowienia dla zachwycających się szklanymi koralikami i perkalem - ja czekam
      na konkrety ..
      --------------------------------------------------------------------
      - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier.
      - To fajnie macie... - pomyślał naród
      • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:16
        Przypominam, że frau Steinbach i herr Thuzk są teraz w jednej partii, właśnie w
        EPL...Z tego wynika że mają wspólne cele - nieprawdaż?
        • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:20
          Przypominam że herr Thuzk popierał i nawet wnioskował odłączenie Pomorza od
          Polski...
          • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:21
            Przypominam że herr Thuzk popierał także odłączenie od Polski Sląska...
            • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:24
              Przypominam że polskie stocznie upadły z powodu nieudolności i wyraźnej niechęci
              herr Thuzka do ich ratowania...
              • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:30
                Mamy(jeszcze, na razie) kilkaset km wybrzeża ale nie możemy już budować nawet
                kajaków...Ryb też już nie możemy łowić.
                • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:40
                  Upadek stoczni pociągnie za sobą nieuchronnie bankructwo zakładów kooperujących
                  wśród nich takich wielkich jak Zakłady Cegielskiego w Poznaniu czy GZUT w
                  Gliwicach... Ofiar likwidacji stoczni będzie kilkaset tysięcy - a licząc z
                  rodzinami ponad milion.
                  Myślicie POpaprańcy, że ci ludzie będą cicho siedzieć i puszczą wam to płazem?!
                  A może myślicie że zamkniecie im usta zakazami, kontrolami i biciem?
                  • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 04.05.09, 21:48
                    https://www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/b9/b914/b9144a42e0bd4219afc9194dde4e8a11_artm.jpg
              • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 09:32
                jasfinks napisał:

> Przypominam że polskie stocznie upadły z powodu nieudolności i
                wyraźnej niechęc
                > i
                > herr Thuzka do ich ratowania...

Gwoli wyjaśnienia:
                Pan poseł Zalewski (były wiceprezes PiSpartei) - w wywiadzie dla PR1
                w dniu wczorajszym (04 maja br.) - "obecna sytuacja stoczni w
                Gdańsku jest pokłosiem zaniechania poprzednich rządów (tj.
                lewicowego i PiSpartei)i na dobrą sprawę obecny rząd niemógł nic w
                tej kwestii zmienić" - myli się poseł Zalewski, był
                niedoinformowany, kocha Tuska? coś mi tu nie gra ...
                Pan poseł Gowin (z PO, cieszący się zaufaniem wielu członków
                PiSpartei) - w dzisiejszym porannym wywiadzie dla PR1 - "... obecna
                sytuacja stoczniowców jest wynikiem spuścizny jaką rząd PO-PSL
                odziedziczył po poprzednich rządach i zrobił tyle i ile w tej
                sytuacji mogło być zrobione ..."
                ... umówili się obaj czy co, ale pewnie to jakaś żydowsko - czerwona
                manipulacja zrobiona przez układ stworzony przez agentów obcych
                wywiadów, gnieżdżących się w jedynce Polskiego Radia. To oczywista
                oczywistość.
                • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:52
                  tylko czemu odszedł Zaremba ?? to może powiedzieć więcej o tym, jak skwapliwie
                  PO dba o interesy polskich stoczniowców ..
                  • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 13:10
                    heymdall napisał:

> tylko czemu odszedł Zaremba ?? to może powiedzieć więcej o tym,
                    jak skwapliwie PO dba o interesy polskich stoczniowców ..

Jak się ma odejście Zaremby w zestawieniu ze spektakularnymi
                    odejściami trzech tenorów (wiceszefów PiSpartei), Sokorskiego czy
                    świetnego Europosła Libickiego? Czy na pewno popierali politykę
                    swojego fuehrera wobec stoczniowców w latach 2005 - 2007? Zalewski
                    ujął to bardzo dyplomatycznie, a prawda na pewno jest daleko
                    bardziej brutalna.
                    • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 13:15
                      taaa.. zapewne odeszli, bo kaczor olał stocznie wink
                      może Zaremba odszedł mniej spektakularnie (wewnętrzna cenzura w mediach -
                      zgodnie z zasadą: przedtem waliliśmy w rząd, teraz dla odmiany walimy w
                      opozycję), ale wymienieni przez ciebie to bardziej ofiary wewnętrznych gierek o
                      miejsce na listach, a Donek stoczniowców wysłał bez zmrużenia okiem na bruk
                      (kiedy Niemcy i Francja chronią swoje miejsca pracy) .. Bruksela każe, Donek
                      służy .. co innego zabawy o miejsce na liście a co innego wysłać kogoś na bruk
                      (cierpią na tym postronne osoby)
                      • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 13:30
                        ".. co innego zabawy o miejsce na liście a co innego wysłać kogoś na
                        bruk cierpią na tym postronne osoby... "
                        To niewątpliwie zawsze przykra i bolesna sytuacja, ale ciągle
                        oceniana w kategoriach skutku, a jak powszechnie wiadomo zmiany
                        gospodarcze to procesy długofalowe. Aktualne oskarżanie jedynie
                        Tuska i jego ekipy za całą sytuację stoczniowców niestety jest
                        manipulacją faktami i potężnym skrótem myślowym połaczonym z amnezją
                        polityczną. Co do tego wielu mądrzejrzych od nas niema wątpliwości.
                        • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 13:42
                          buahahahahahaha!! obowiązkiem polskiego premiera jest jak widzę myślenie o
                          długofalowym interesie stoczni holenderskich, niemieckich, duńskich i
                          francuskich .. o polskei dbać nie musi .. w perspektywie polscy stoczniowcy mają
                          długofalową nędzną egzystencję ..
                          och!! co za słowo .. manipulacja .. i amnezja polityczna .. względem czego ta
                          amnezja ?? to wreszcie PiS puścił stoczniowców na bruk, czy PO - przypomnij mi,
                          bo chyba z ta amnezją, to masz lekką rację .. albo PiS zmanipulował PO tak, ze
                          to PO pogrzebała szczecińską stocznię .. ? nie wiem, stań na głowie czy coś i
                          udowodnij, że to nie wydarzyło się za PO smile
                          .. a liczbie ofiar huraganu Katrina winien jest motylek, który 60 lat temu
                          niewprawnie zamachał skrzydełkiem - wińmy więc motylka (w końcu to efekt
                          długofalowy) a nie chaos w organizacji pomocy ..
                          brawo!! czemu jeszce premier nie zatrudnił cię jako rzecznika ? co tam
                          rzecznika: wodnika!! dawno nie widziałem tak ładnie podanego steku bzdur -
                          piękne, okrągłe słowa ..
                          .. myślałem, że nikt nie dorówna Urbanowi w roli rzecznika (te koce dla
                          bezdomnych w Nowym Jorku) - byłeś blisko .. gratulacje
      • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 09:14
        heymdall napisał:

> Cóż za wspaniałe safari to było!! politycy z Zachodu obejrzeli
        sobie pacyfikację
        > manifestacji i mogli tylko zazdrościć, że tak ze swoimi oponentami
        nie robią.
        > Zrobili więc na wszelki wypadek fotografię.
        > I ten wspaniały festiwal uśmiechów, poklepywania się po plecach i
        zapewniania,
        > że fajnie jest. No tak: wszyscy czekali na uśmiechy Merkel (ach!!
        uśmiechnęła
        > się!) i poklepywanie przez Berlusconiego (ach!! poklepał go,
        znaczy lubi!!) ..
        > dosłownie festiwal zachwyconych Murzynów zaszczyconych perkalem
        przez karawanę
        > arabską - nic nie znaczące gesty (nawet uprzejmość, którą myli się
        z konkretnym
        > i
        > działaniami) .. oni sami byli nieco zdziwieni bezsensowną pompą -
        brakowało
        > tylko całowania ich po rękach .. Merkel była uprzejma !! cóż za
        niesamowita
        > rzecz ! .. a przecież goście nie zjeżdżają po to, by czynić
        afronty gospodarzom
        > - to chyba normalne .. i tak ugraliśmy sobie festiwal nic
        nieznaczących gestów
        > i
        > uprzejmości - wciąż daleko od realnej polityki (vide: sprawa
        Steinbach) ..

... ależ oczywiście, zupełnie inaczej można by na to spojrzeć,
        jeśli by to organizowało zmarginalizowane ugrupowanie Europarlamentu
        do którego należą ugrupowania postfaszystowskie z różnych krajów, a
        w którym zmierzają również "brylować" potencjalni (chociaż
        małoprawdopodobni) Europosłowie wybrani z list PiSpartei. Ta impreza
        miałaby daleko głebszy i bardziej spektakularny wymiar, coś w
        rodzaju zjazdów monachijskich w latach trzydziestych. Gratuluję
        zwolennikom takich imprez i takiej atmosfery.

"pozdrowienia dla zachwycających się szklanymi koralikami i
        perkalem - ja czekam na konkrety .."

Konkrety powiadasz - nie doczekałeś sie konkretów po egzotycznej
        koalicji rządowej 2005 - 2007 i dlatego głosowałeś na PO. Teraz nie
        możesz znieść, że po blisko 2 latach rządzenia PO-PSL ten otumaniony
        naród ciągle wysoko popiera rządzących przy jednocześnie ciągle
        bardzo niskiej wycenie PiSpartei. Może warto by pogadać z ludźmi
        dlaczego tak sie dzieje, gdzie widzą konkrety, jak je postrzegają,
        krytyczniej spojrzeć na własną ślepotę polityczną. W obliczu braków
        konkretów, jak twierdzisz, zapewne w kolejnych wyborach do naszego
        Parlamentu zagłosujesz znowu na inne ugrupowanie (niech zgadnę - na
        tworzone aktualnie przez imperium medialne w Toruniu, bo po
        PiSparetei zostanie tylko kiepskie wspomnienie) i wtedy bedziesz
        szukał kolejnych konkretów. Przy czym, warto by się zastanowić kiedy
        ci ewentualni twoi konkretotwórcy dojdą do władzy w Polsce.
        • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 11:04
          ... jak mówię: naucz się wreszcie odróżniać politykę od przyjaznego poklepywania
          po plecach .. zobacz, co zrobił Kwaśniewski - tu go Putin przytulił, tam
          Schroeder - były zachwyty, owacje - a chłopak zrobił nam skok z Gazociągiem
          Północnym ..
          mówiąc krótko: ciebie zadowala perkal i koraliki, a mnie konkretne rzeczy ..
          podobni tobie głupcy wybrali w USA Kennedy'ego, bo fajnie i sympatycznie
          wyglądał, ładnie mówił i wszystkim był przyjazny - a za swojej kadencji realnie
          spieprzył cholernie wiele spraw (Zatoka Świń, kontakty z mafią) - co ciekawe mit
          dalej żyje, bo żyją wciąż głupcy przekładający pozory nad realia ..
          Revenons à nos moutons: zobacz, co stało się z relacjami Polska-Niemcy ..
          podobno Kaczyńscy tak bardzo je psuli, bo rzucali kłody pod nogi Steinbach -
          byli wtedy niedobrzy i kłótliwi, nie lubiła ich niemiecka prasa a wraz z nimi
          medialni pożyteczni idioci w Polsce (nie ukrywajmy - do takowych należysz) .. a
          cóż stało się z tymi relacjami za PO - oddaliśmy w pogodnej atmosferze pole
          Steinbach, przy wzajemnym poklepywaniu się po plecach i lekkim fochu strzelonym
          Bartoszewskiemu (ciekawe: przedtem dobry, a teraz zły?) .. Niemiecki Związek
          Wypędzonych wygrywa więc wojnę o pamięć - to otwiera później pole do dalszych
          fałszerstw historycznych, co jest bardziej zgubne niż karykatury z kartoflami
          (oczywiście, pożytecznych idiotów twojego pokroju cieszą niepomiernie - bo nie
          myślisz konsekwencjami długofalowymi i przedkładasz nad nie doraźne) ..
          ergo: prostaczki twojego pokroju mogą bawić się perkalem i wymianą uścisków - ja
          w takie bzdury nie wierzę
          • jassfingss Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:09
            Cóż by to było za forum, jeśli zabrakłoby takiego jak
            ty "prostaczka" oraz "biednego i pożytecznego medialnie idioty" .
            Mógłbym tego nie przeżyć. Skoro jesteś, jest mi lżej
            heymdall napisał:
            "... jak mówię: naucz się wreszcie odróżniać politykę od przyjaznego
            poklepywania"
            Dzięki ci wielkie, już właśnie rozpoczynam sugerowaną przez ciebie
            edukację. W razie problemów będę cię błagał o pomoc. Wirzę - nie
            zawiedziesz.

"mówiąc krótko: ciebie zadowala perkal i koraliki, a mnie konkretne
            rzeczy .."
            Cóż za stanowczość, tylko konkrety, zachwycasz mnie wprost. Jesteś
            moim niedoścignionym idolem, no i w końcu już wiem co mnie zadawala.
            Jakże ja ci się odwdzięczę, wybawco.

"... bo żyją wciąż głupcy przekładający pozory nad realia .."
            ... a tu się z tobą zgadzam, weźmy chociażby takiego fuehrera
            Jarusia, przecież upadła wizja tzw. IV RP, która była jak wiadomo
            jednym wielkim pozorem (niezwykle medialnym - rewolucja w wykonaniu
            PiSpartei)

" ... bo nie myślisz konsekwencjami długofalowymi i przedkładasz nad
            nie doraźne)... "
            Wielki odkrywco i jasnowidzu ty już jesteś doskonały jak sam Bóg,
            potrafisz zgłebiać czyjeś myśli. Co tu dużo mówić nie dorastam ci do
            pięt.
            "... ja w takie bzdury nie wierzę ..."
            Ty brunatny konowale, ty w ogóle w coś wierzysz??? Jeśli już to
            chyba sam w siebie - a to już jest mistrzostwo świata.
            • jasfinks Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:30
              Jak zagraniczni politycy oceniają wartość tuska widać było dobitnie na jego
              spotkaniu z Putinem: Putin z ironiczno-pobłażliwie-lekceważącym uśmieszkiem,
              rozwalony w fotelu jak basza, a tusk pokorniuuutki, przycupnął na brzeżku fotela...
              Wstrętna, żenująca i szkodliwa postawa.
              • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:36
                .. a jakby Władek ni stąd ni zowąd ryknął "stupaj!!", to pewnie na baczność
                stanąłby ..
              • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:38
                .. to nadskakiwanie wszystkim to podobno polityka miłości - ja tam nie wiem, ale
                kogoś, kto stara się wszystkim "zrobić dobrze" nazywa się nieco inaczej ..
            • heymdall Re: PiSpartei contra EPL 05.05.09, 12:33
              "Dzięki ci wielkie, już właśnie rozpoczynam sugerowaną przez ciebie edukację"
              na naukę nigdy nie jest za późno .. mam, mówiąc szczerze lekkie obawy, ale
              próbuj - do odważnych świat należy ..

"Cóż za stanowczość, tylko konkrety, zachwycasz mnie wprost"
              Ja tylko starałem się ładnie stwierdzić, że jesteś pusty i prymitywny (bez
              obrazy dla plemion zachwycających się perkalem i koralikami) - zadowalasz się
              nie znaczącymi nic gestami. Jeden z tych, którzy umierają z dumy, jak go się
              przez grzeczność pogłaska - jakieś chyba niedopieszczenie ..

to, co napisałem o ponownej twojej edukacji - cóż: smutne, ale konieczne - pod
              spodem było odniesienie do polskiej polityki zagranicznej, która w wypadku PO
              jest służalczością i dupodajstwem wobec krajów UE, które robią nas w bambuko
              znacznie bardziej niż USA (vide: zamykanie własnych stoczni i ograniczanie
              własnego przemysłu - czym zwiększa się bezrobocie, gdy kraje UE na własną rękę
              pompują bez ograniczeń kasę w gospodarkę)
              .. to chyba bardziej się odczuje niż brak wiz do USA, prawda ?
              te ćwoki, na których o dziwo głosowałem (gospodarka!) zrobią wszystko, żeby ktoś
              ich pogłaskał nawet kosztem swoich rodaków - oznacza to brak kręgosłupa i
              skrajne lizusostwo .. myślałem, że mają więcej charakteru i powalczą .. a to
              zwykli wazeliniarze gotowi za "pomizianie" przez Sarkozy'ego poświęcić
              materialną egzystencję kilku tysięcy ludzi ..fajnie głaszczą, tylko że za to, że
              nie o interes swojego kraju dbają .. PO to jakaś partia froterystów chyba -
              daliby wszystko za pogłaskanie .. albo są tak cholernie zakompleksieni, że
              zrobią wszystko, żeby jakiś błazen w typie Sarkozy'ego nie spojrzał na nich
              krzywo ..
              zaczynam podziwiać Czechy, które potrafią się jakoś postawić .. byli w podobnej
              sytuacji - a nawet ciut gorszej niż Polska, a jednak pokazali charakter i nie
              nadskakują na każde skinięcie z Brukseli (dbają o swoje) .. bo widzą, ze Unia
              jakiś czas temu przestała być wspólnotą, a zaczeła się niebezpiecznie zbliżać do
              hegemonii prywatnych interesów największych państw (Związek Socjalistycznych
              Republik Europejskich - czyż nie sen Hitlera i Stalina ?) .. a to też nie mój
              świat .. cenię sobie i wierzę w otwarte niebo, podróż, wymianę myśli bez kagańca
              poprawności politycznej .. ty wierzysz w kraty dla umysłu i poglądów - i kto tu
              jest brunatny ?? popieprzyły ci się kolorki, misiu .. po wyleczeniu froteryzmu
              skoryguj coś u okulisty smile

.. no cóż - należysz jassfingss do pokolenia notorycznych lizusków gotowych dla
              doraźnej korzyści poświęcić wszystko .. gratuluję: nie zginiesz w świecie -
              wszędzie i zawsze potrzebne są dupodajki o miękkim kręgosłupie

• tlk115 Re: PiSpartei contra EPL 17.02.14, 13:59
      Ciekawe czy podobnie jak przed pięcioma laty, w 2009 roku, znowu EPL odniesie sukces w wyborach do PE? No i jakie preferencje będą w Polsce? Ja obstawiam, że ponownie największe poparcie otrzyma PO, a Wy?
      • tlk115 Re: PiSpartei contra EPL 21.02.14, 08:17
        Staram się przeglądać różne tygodniki, od lewa do prawa, ale ciekawa jest konkluzja w artykule autorstwa Stanisława Janeckiego w tygodniku ,,W Sieci" (zarówno autora jak i tygodnik trudno posądzać o sympatię do PO, a wręcz przeciwnie), w której Janecki mówi, że kolejna wygrana PO w tegorocznych wyborach do Parlamentu Europejskiego jest możliwa i całkiem realna. Skoro już nawet oponenci rządzącej formacji o tym otwarcie mówią, to...?
    • tlk115 Re: PiSpartei contra EPL 13.05.14, 12:56
      Dr Pawłowicz - największy obciach polskiej polityki.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/bg/va/rdzg/lJMukGHF2ApzR5fBmB.jpg
      • okioko Re: PiSpartei contra EPL 13.05.14, 15:29
        Mimo, że nie pałam sympatią do jej formacji politycznej to manipulacje medialne skierowane pod adresem poseł Pawłowicz uważam za żenujące i poniżej godności. Jeśli atakujący wcale nie są lepsi to mogliby być odrobinę bardziej rozgarnięci i nie głosić takich dyrdymałów. Zatrważające jest, jak w debacie publicznej łatwo obrazić innych, ale trudno merytorycznie polemizować.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: PiSpartei contra EPL 13.05.14, 20:29
        To taki Palikot polskiej prawicy.
        • tlk115 Re: PiSpartei contra EPL 23.05.14, 22:32
          Tak czy inaczej, niezależnie od upodobań politycznych idźmy w niedzielę do urn wyborczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka