07.11.11, 22:15
Witam
Chciałbym serdecznie poprosić o pomoc przy wyborze miejsca na spędzenie letnich wakacji.
Znalazłem na forum kilka ciekawych propozycji. Natomiast nie do końca te miejsca są opisane pod kątem pieszych wypraw z dzieckiem.
Zależy mi na miejscu które byłoby dobrą bazą wypadowa na szlaki, nie muszą one znajdować się zupełnie blisko ponieważ będziemy z rodzinką mobilni lecz szybki powrót do domku często może być zaletą.
Będziemy chodzić z 4 latkiem więc nie mogą to być jakieś super ekstrymalne miejsca, natomiast największy nacisk kładziemy na widoczki otaczające wszelkiego rodzaju rzeczki, jeziorka górskie jak najbardziej wskazane.
Będę wdzięczny za każdą poradę czy propozycję.

Kuba
Obserwuj wątek
    • geomax Re: Wakacje 09.11.11, 09:54
      Witam ! Proponuję Ci dolinę Malta /Maltatal/, byłem w tym roku z dziećmi. Spałem w pensjonacie "Faller" przy największym wodospadzie w Austrii. Płaciłem 100 Euro/dzień za 4 osoby z wyżywieniem HB /śniadanie i obiadokolacja/. "Faller" to pensjonat przy gospodarstwie więc dzieci mogą zobaczyć króliki, kury, gęsi itd Obok jest wodny plac zabaw gdzie wchodziliśmy za darmo /dzięki karcie KaertnenCard która była w cenie noclegów zawarta/. W okolicy sporo do zwiedzania /muzeum Porsche, droga alpejska Malta HochalmStrasse/ i ciekawe szlaki do pochodzenia po górach nawet z 4latkiem. Polecam! Adam
      www.kaerntencard.at/carinthia-holiday/destinations-carinthia/region-lieser/malta-valleys.-the-family-paradise-5.php
      www.maltatal.com/sportfreizeit-gemeinde-malta-sommerurlaub.htm
      www.mamilade.at/
      www.pension-faller.at/
      www.familiental.com/de.aspx/Sehenswertes/View/509
      Tu wirtualnie można poszukać szlaków:
      alpregio.outdooractive.com/ar-lieser-maltatal/de/alpregio.jsp#tab=WelcomeTab
    • abusik39 Re: Wakacje 09.12.11, 06:45
      Polecam wakacje w dolinie saalbach - hinterglemm - byliśmy w zeszłym roku ze starszymi dziećmi ale można tam znaleźć dużo ciekawostek dla maluszków. Do noclegów w wybranych miejscach dołączana jest karta Joker Card która pozwala na dowolna ilośc przejazdów darmowych 4 kolejkami kabinowymi w dolinie, bezpłatny basen odkryty, przejazdy autobusem i wiele atrakcji dla najmłodszych między innymi ścieżka spacerowa Klauna Montellino i na końcu doliny z dojazdem bezpłatnym pociagiem-traktorkiem"Królestwo wody", odpłatny mini park "drewna" i platformy widokowe-My rezerwowaliśmy noclegi przez neckermanna i sprawdziło nam sie to w 100 procentach. W zeszłym roku za pobyt 2 dorosłych dzieci 10 i 16 lat z HB płacilismy 2400 zł - w tym roku troche drożej (kryzys?) ale moim zdaniem warto.
      www.saalbach.com/de/sommer/das-tal-der-spiele/familie.html
      www.saalbach.com/de/sommer/das-tal-der-spiele/joker-card.html
    • wislok1 Re: Wakacje 10.12.11, 22:12
      Rok temu byliśmy w Puchberg am Schneeberg, w Alpach Wiedeńskich.
      Rewelka:
      www.puchberg.at/?de
      Nocowaliśmy tu :
      www.pension-triebl.at/
      80 euro za 4-osobową rodzinę, ze śniadaniem ( przepysznym ) na noc.
      Trzeba kupić to:
      www.niederoesterreich-card.at/noecard/de/
      Naprawde się opłaca. Już po kilku dniach się zwraca. W cenie sa kolejki na miejscu, a także muzea we Wiedniu ( godzina drogi ).
      Miejscowość urocza, trasy górskie fajne dla dzieci, widoki super, ludzie bardzo mili
    • aseretka Re: Wakacje 15.01.14, 19:14
      Znowu te bzdury ze "świetną wyszukiwarką" firmy Inesco. Tylko głupi skorzystałby z usług tej firmy przy ubezpieczeniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka