Dodaj do ulubionych

austria narty

18.11.13, 00:03
Jestem ciekawa co polecilibyscie takiemu jak ja, średniozaawansowanie w nartach lubię dobrze utrzymane trasy i tani nocleg na tydzień a jest ze mną ekipa 12 osób w ferie mazowieckie smile

Obserwuj wątek
    • austria.info-pl Re: austria narty 18.11.13, 10:23
      Proszę podać, czy ośrodki mają być blisko Polski, czy też jest to bez znaczenia.

Proszę zapoznać się także z naszym nowym katalogiem na sezon zimowy 2013/14.
      brochures.austria.info/pl_PL/brochures/show/4218-u-celu-prodr%C3%B3%C5%BCy---Austriacki-magazyn-o-wypoczynku-Zima-2013-14

Pozdrawiamy serdecznie,
      austria.info
      www.austria.info
    • archi-polis Re: austria narty 07.12.13, 10:35
      Polecam Dolinę Zillertal. Duże góry, masa wyciągów, zero kolejek i wspaniałe małe miasteczka mające swój niepowtarzalny charakter. Byłem w Aschau, Fügen oraz Mayrhofen. Wejdź na stronę www.zillertalinfo.eu. Śmiało po polsku można się dogadać bo prowadzą to Polacy smile
      • wislok1 Re: austria narty 07.12.13, 19:36
        Zillertal jest świetnym miejscem, ale trzeba uważać, żeby wybrać właściwą trudność tras, bywają łatwe i niebezpieczne
      • jusytka Mayrhofen w dolinie Zillertal 11.12.13, 14:16
        Dodam tylko, że w Mayrhofen, największej miejscowości w dolinie są dwa niezwykłe wyciągi kabinowe:
        Ahornbahn, która w zaledwie 6,5 min pokonuje odległość ponad 3 km i może przewieźć w jednym wagoniku aż 160 osób - najwięcej w Europie! oraz
        Penkenbahn, której wagoniki przejeżdżają nad miastem na znacznej wysokości.
        Większość miejscowości w dolinie łączy wygodna kolejka, ale ilość tras narciarskich w samym Mayrhofenn jest tak imponująca, że nie ma potrzeby z niej korzystać wink
    • pjjp Re: austria narty 12.12.13, 14:21
      jasieczek.z napisała:

> Jestem ciekawa co polecilibyscie takiemu jak ja, średniozaawansowanie w nartach
      > lubię dobrze utrzymane trasy i tani nocleg na tydzień a jest ze mną ekipa 12 o
      > sób w ferie mazowieckie smile
      Nassfeld (zobacz w internecie, strona jest po polsku), szeroko, bezpiecznie, kwaterę polecam pensjonat z przemiłymi właścicielami, w bardzo dobrej cenie. Jest ogromny apartament do 11 osób, 3 pokoje, bardzo duża wspólna kuchnia, jest 4 osobowy i 2 osobowe; a wszystko znajdziesz na: www.ferienwohnungen-schoba.at/ ; - jeżdżę tam od 6 lat.
    • wislok1 Polecam skorzystanie z pomocy austria.info.pl 13.12.13, 19:52
      Zamówiłem materiały o Tyrolu i po kilku dniach dostałem całą paczkę,
      wielkie dzięki

Wszystkie potrzebne informacje
    • jabolkn Re: austria narty 16.12.13, 08:57
      jasieczek.z napisała:

> dobrze utrzymane trasy
      > tani nocleg na tydzień
      > ferie mazowieckie

te 3 warunki sie wykluczaja
      • pjjp Re: austria narty 16.12.13, 10:14
        jabolkn napisał:

> jasieczek.z napisała:
        >
        > > dobrze utrzymane trasy
        > > tani nocleg na tydzień
        > > ferie mazowieckie
        te 3 warunki sie wykluczaja

Proponuję więcej optymizmu - tanio jest pojęciem względnym; np pokój 2 os. z łazienką, kuchnią w pełni wyposażoną, dużym balonem z widokiem na góry, cisza, spokój, suszarka do butów narciarskich, ciasto domowe od gospodyni, ręczniki, w kranach woda źródlana z gór, w wszystko za c:a 40 euro. Napisz bezpośrednio do właścicieli adres email: info@ferienwohnungen-schoba.at najlepiej po niemiecku, angielski też może być ale odpowiedź przyjdzie po niemiecku. Strona internetowa to: www.ferienwohnungen-schoba.at/. Nie trzeba wpłacać zaliczek! Wystarczy rezerwacja. Jest to niewielki pensjonat, ale bardzo rodzinny i przytulny. Cisza i spokój, a jazda na nartach w Nassfeld to czysta przyjemność, bardzo dużo dni słonecznych, tuż przy granicy włoskiej - www.nassfeld.at/pl/winter/ . W razie pytań służę pomocą. smile
        >
    • wislok1 Re: austria narty 23.01.14, 14:59
      Prosiłem, żeby nie robić na forum ciągle tej samej reklamy
      • pjjp Re: austria narty 24.01.14, 08:36
        Wszystko można nazwać reklamą, ale chcąc podać miejsca gdzie jeździ się bezpiecznie dla początkujących, gdzie można zamieszkać tanio, miło i wygodnie nie ma innego sposobu - tylko w ten sposób możemy korzystać z innych doświadczeń i unikać złych decyzji. Wyjazdy zimowe są dostatecznie drogie i uważam, że każda pomoc obniżająca koszty jest cenna - chyba forum ma między innymi temu służyć.smile
        • aseretka Re: austria narty 24.01.14, 20:38
          pjjp, oczywiście, ze wszystko moąna nazwać reklamą ale.. Co innego, gdy ktoś opisuje swoje własne doświadczenia i poleca np. tanie i wygodne noclegi, pokazuje, gdzie są fajne trasy zjazdowe, opisuje, co warto zobaczyć w jakieś okolicy, a co innego, gdy na wszystkich forach powtarza się natrętny spam, że warto skorzystać... Takim informacjom ja niestety nie ufam, bo z daleka niezbyt miło pachną. A tym bardziej nie skorzystałabym z usług takich firm, bo mam świadomość, że nie stać ich na profesjonalną reklamę. Więc cóż może sobą reprezentować taka firma pisząca np. o konieczności korzystania z ubezpieczeń lub natrętnie reklamująca pod różnymi nickami swoje kwatery, które (jak u pewnej firmy spamującej na forum Włochy) okazują się "norami" nie wartymi nawet tej "niskiej", proponowanej przez nich ceny.
    • aseretka Re: austria narty 24.01.14, 20:21
      Kolejna natrętna reklama firmy Inesco. Wstyd, jeśli dobra firma korzysta z tego typu reklamy, udając, że jest to reklama "szeptana" próbując zwrócić na siebie uwagę. Drugi wstyd, że administratorzy forum nie reagują na tego typu spamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka