jasieczek.z 18.11.13, 00:03 Jestem ciekawa co polecilibyscie takiemu jak ja, średniozaawansowanie w nartach lubię dobrze utrzymane trasy i tani nocleg na tydzień a jest ze mną ekipa 12 osób w ferie mazowieckie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
austria.info-pl Re: austria narty 18.11.13, 10:23 Proszę podać, czy ośrodki mają być blisko Polski, czy też jest to bez znaczenia. Proszę zapoznać się także z naszym nowym katalogiem na sezon zimowy 2013/14. brochures.austria.info/pl_PL/brochures/show/4218-u-celu-prodr%C3%B3%C5%BCy---Austriacki-magazyn-o-wypoczynku-Zima-2013-14 Pozdrawiamy serdecznie, austria.info www.austria.info Odpowiedz Link
archi-polis Re: austria narty 07.12.13, 10:35 Polecam Dolinę Zillertal. Duże góry, masa wyciągów, zero kolejek i wspaniałe małe miasteczka mające swój niepowtarzalny charakter. Byłem w Aschau, Fügen oraz Mayrhofen. Wejdź na stronę www.zillertalinfo.eu. Śmiało po polsku można się dogadać bo prowadzą to Polacy Odpowiedz Link
wislok1 Re: austria narty 07.12.13, 19:36 Zillertal jest świetnym miejscem, ale trzeba uważać, żeby wybrać właściwą trudność tras, bywają łatwe i niebezpieczne Odpowiedz Link
jusytka Mayrhofen w dolinie Zillertal 11.12.13, 14:16 Dodam tylko, że w Mayrhofen, największej miejscowości w dolinie są dwa niezwykłe wyciągi kabinowe: Ahornbahn, która w zaledwie 6,5 min pokonuje odległość ponad 3 km i może przewieźć w jednym wagoniku aż 160 osób - najwięcej w Europie! oraz Penkenbahn, której wagoniki przejeżdżają nad miastem na znacznej wysokości. Większość miejscowości w dolinie łączy wygodna kolejka, ale ilość tras narciarskich w samym Mayrhofenn jest tak imponująca, że nie ma potrzeby z niej korzystać Odpowiedz Link
pjjp Re: austria narty 12.12.13, 14:21 jasieczek.z napisała: > Jestem ciekawa co polecilibyscie takiemu jak ja, średniozaawansowanie w nartach > lubię dobrze utrzymane trasy i tani nocleg na tydzień a jest ze mną ekipa 12 o > sób w ferie mazowieckie Nassfeld (zobacz w internecie, strona jest po polsku), szeroko, bezpiecznie, kwaterę polecam pensjonat z przemiłymi właścicielami, w bardzo dobrej cenie. Jest ogromny apartament do 11 osób, 3 pokoje, bardzo duża wspólna kuchnia, jest 4 osobowy i 2 osobowe; a wszystko znajdziesz na: www.ferienwohnungen-schoba.at/ ; - jeżdżę tam od 6 lat. Odpowiedz Link
wislok1 Polecam skorzystanie z pomocy austria.info.pl 13.12.13, 19:52 Zamówiłem materiały o Tyrolu i po kilku dniach dostałem całą paczkę, wielkie dzięki Wszystkie potrzebne informacje Odpowiedz Link
jabolkn Re: austria narty 16.12.13, 08:57 jasieczek.z napisała: > dobrze utrzymane trasy > tani nocleg na tydzień > ferie mazowieckie te 3 warunki sie wykluczaja Odpowiedz Link
pjjp Re: austria narty 16.12.13, 10:14 jabolkn napisał: > jasieczek.z napisała: > > > dobrze utrzymane trasy > > tani nocleg na tydzień > > ferie mazowieckie te 3 warunki sie wykluczaja Proponuję więcej optymizmu - tanio jest pojęciem względnym; np pokój 2 os. z łazienką, kuchnią w pełni wyposażoną, dużym balonem z widokiem na góry, cisza, spokój, suszarka do butów narciarskich, ciasto domowe od gospodyni, ręczniki, w kranach woda źródlana z gór, w wszystko za c:a 40 euro. Napisz bezpośrednio do właścicieli adres email: info@ferienwohnungen-schoba.at najlepiej po niemiecku, angielski też może być ale odpowiedź przyjdzie po niemiecku. Strona internetowa to: www.ferienwohnungen-schoba.at/. Nie trzeba wpłacać zaliczek! Wystarczy rezerwacja. Jest to niewielki pensjonat, ale bardzo rodzinny i przytulny. Cisza i spokój, a jazda na nartach w Nassfeld to czysta przyjemność, bardzo dużo dni słonecznych, tuż przy granicy włoskiej - www.nassfeld.at/pl/winter/ . W razie pytań służę pomocą. > Odpowiedz Link
wislok1 Re: austria narty 23.01.14, 14:59 Prosiłem, żeby nie robić na forum ciągle tej samej reklamy Odpowiedz Link
pjjp Re: austria narty 24.01.14, 08:36 Wszystko można nazwać reklamą, ale chcąc podać miejsca gdzie jeździ się bezpiecznie dla początkujących, gdzie można zamieszkać tanio, miło i wygodnie nie ma innego sposobu - tylko w ten sposób możemy korzystać z innych doświadczeń i unikać złych decyzji. Wyjazdy zimowe są dostatecznie drogie i uważam, że każda pomoc obniżająca koszty jest cenna - chyba forum ma między innymi temu służyć. Odpowiedz Link
aseretka Re: austria narty 24.01.14, 20:38 pjjp, oczywiście, ze wszystko moąna nazwać reklamą ale.. Co innego, gdy ktoś opisuje swoje własne doświadczenia i poleca np. tanie i wygodne noclegi, pokazuje, gdzie są fajne trasy zjazdowe, opisuje, co warto zobaczyć w jakieś okolicy, a co innego, gdy na wszystkich forach powtarza się natrętny spam, że warto skorzystać... Takim informacjom ja niestety nie ufam, bo z daleka niezbyt miło pachną. A tym bardziej nie skorzystałabym z usług takich firm, bo mam świadomość, że nie stać ich na profesjonalną reklamę. Więc cóż może sobą reprezentować taka firma pisząca np. o konieczności korzystania z ubezpieczeń lub natrętnie reklamująca pod różnymi nickami swoje kwatery, które (jak u pewnej firmy spamującej na forum Włochy) okazują się "norami" nie wartymi nawet tej "niskiej", proponowanej przez nich ceny. Odpowiedz Link
aseretka Re: austria narty 24.01.14, 20:21 Kolejna natrętna reklama firmy Inesco. Wstyd, jeśli dobra firma korzysta z tego typu reklamy, udając, że jest to reklama "szeptana" próbując zwrócić na siebie uwagę. Drugi wstyd, że administratorzy forum nie reagują na tego typu spamy. Odpowiedz Link