Dodaj do ulubionych

Romani in Polonia

25.10.05, 09:16

Salut!

As fi interesat daca sunt romani in Polonia, in Warszawa in special.

Toate cele bune,
Ervin

www.thebartiski.blogspot.com
Obserwuj wątek
    • timeea Re: Romani in Polonia 26.10.05, 00:34
      Salut! Sunt romani! Te gandesti la cei din zona Suceava care au origini sau
      legaturi poloneze sau in general? De Varsovia nu stiu dar in Poznan sunt.
    • timeea Re: Romani in Polonia 26.10.05, 00:39
      Foarte placute fotografii!Salut!
    • avroml Re: Romani in Polonia 26.10.05, 01:14
      sunt niste romani 'honoris cauza' adica polonezi care vorbesc romana:) dar
      romanii 'adevarati'... in varsovia nu cunosc, stiu ca in poznan sunt cel mai
      putin doi.
      stii, du te la universitatea, la 'bioro wspolpracy z zagranica' si intreaba
      acolo, daca ei nu au studenti-bursieri din romania.

dar ce faci tu in varsovia?
      • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 26.10.05, 09:19

Salut!

Ce fac in Varsovia? Traiesc si lucrez aici. Sotia mea este poloneza si a trebuit
        sa ne intoarcem in Polonia pt ca ea sa termine programul de doctorat. Poate mai
        stam un an, poate 16 luni, dar din cauza profesiei si a planurilor noastre nu
        vrem sa stam prea mult aici.

Voi ce faceti? Studiati? Sunteti aici in Polonia? Am auzit ca sunt romani si la
        universitatea din Cracovia. Am o prietena care a studiat acolo si acum lucreaza
        la Centrul Cultural Polonez din Bucuresti.

Cautam romani pentru ca imi e dor sa vorbesc in romana.. Am gasit deja maghiari
        (eu sunt etnic maghiar), dar pana acum nu am intalnit nici un roman.

Am fost oarecum surprins ca exista un forum despre Romania. Din pacate nu stau
        foarte bine la capitolul poloneza (inteleg aproape tot dar nu vorbesc mult), asa
        ca nu prea pot sa particip la discutii :(

Exista un forum numit Foreigners living in Poland, daca va intereseaza..

Ma bucur ca ti-au placut fotografiile!

Ervin

thebartiski.blogspot.com
        • ulului Re: Romani in Polonia 29.05.07, 00:55
          Studiez in Cracovia si am o profesoara minunata din Romania!
        • Gość: Zamolxis Re: Romani in Polonia IP: *.prawda.waw.pl 19.02.14, 13:14
          Buna ziua
          Daca vreti sa stati de vorba in romaneste cu cineva va rog sa-mi scrieti, stau la Varsovia din 1979
          Sotia mea e poloneza

mmscmx@gmail.com

Nu cunosc aici pe nimeni care sa vorbeasca romaneste, poate ne intilnim la un pahar de vin

Salutari
      • mpecak Re: Romani in Polonia 26.10.05, 11:07
        Salut!
        Eu sunt romanca "honoris cauza". Am studiat limba romana, am stat mult timp in
        Romania. Sunt din Cracovia. Salutari pentru toti!
        • avroml Re: Romani in Polonia 26.10.05, 12:07
          si eu sunt 'honoris cauza' roman. am stat, muncit si studiat peste un an de
          zile in iasi si m-am logodit cu un 'trandafir de la vaslui':) acum sunt in
          frankfurt pe oder si termin studiile mele. dar inca cateva luni si ma intorc in
          tara frumoasa al mamaligii si vinului bun si oamenilor relaxati:)
          dar logodnica mea a ramas acolo si asteapta...
          adica, au o intrebare: daca o sa mergeti candva in romania cu masina, ar fi
          posibil sa ma duc cu voi? nu ocup prea mult spatiu si asigur o conversatie
          placuta:)
          • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 26.10.05, 12:33

Da, sunt de acrod cu tine. Mai ales cu tara vinului bun si a oamenilor relaxati
            (uneori prea relaxati:))! As mai adauga tara branzei Burduf:)

Cum suportati distanta? Am avut si noi o astfel perioada, dar a fost cam greu..

Singura problema este ca nu avem masina:) Altel fi sigur ca te luam:)

Ervin

thebartiski.blogspot.com
            • avroml Re: Romani in Polonia 27.10.05, 15:24
              da, e cam greu. dar ne sunam si scriem aproape fiecare ziua... si am hotarat sa
              fac orice posibil sa ne vedem o data in luna. si din cauza asta am intrebat
              despre posibilitate...

stii, aici, in frankfurt pe oder sunt niste romani. azi ma duc sa bem o bere cu
              ei. bem si pentru sanatatea ta!
              • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 27.10.05, 22:03

Mersi:) distractie placuta cu oamenii relaxati!

Ervin

thebartiski.blogspot.com
          • juliam1 Re: Romani in Polonia 27.10.05, 16:13
            te cred ca in francfurt nu sunt oameni relaxati :)))
        • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 26.10.05, 12:34

Salut!

Pe unde ai stat in Romania? Cum ti-a placut?

Acum predai romana?

Ervin

thebartiski.blogspot.com
        • laurunia20 Re: Romani in Polonia 06.01.08, 14:03
          hejka! nu stiu daca ma recunosti, eu sunt Laura, din Romania, si eu stau in
          Polonia de vreo 4 ani, am absolvit la Bucuresti, am studiat si lucrat in
          Polonia, oare il stii cumva pe domnul profesor Geambasu? eu traiesc in Polonia
          acum, in Warszawa, poate ne vedem:) Pozdrowionka.

P.S.: Mozemy pisac takze po polsku, nie ma sprawy, skoro zyje tu 4 lata
          nauczylam sie dobrze tego jezyka:D
          • Gość: Natalia Re: Romani in Polonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 18:01
            Salut Laura,

Se pare ca m-a ajuns si pe mine in fine dorul de a vb romaneste.
            Pana acum aveam prieteni romani pe aici, insa marea majoritate au
            plecat in tara...:( asa ca sunt in lipsa de comunicare in romana. Sa
            inteleg ca mai esti prin Varsovia? Mi-ar face placere sa mergem la o
            cafea si sa mai vb un pic romana. Ce zici?

Toate bune, Natalia
            • maralinska Re: Romani in Polonia 22.07.11, 01:30
              Hello Natalia,

daca esti inca in Varsovia, hai pe grupul Romani in Polonia de pe Facebook, unde incercam sa strangem cat mai multi din romanii din toate colturile poloniei!

salutare,
              mara
          • Gość: morales Re: Romani in Polonia IP: *.146.178.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.10, 23:46
            Czy mozna sie zapoznać??? z kobietą z Rumunii , jestem ciekaw waszej kultury...
            • Gość: andreea solomon Re: Romani in Polonia IP: *.chello.pl 27.01.10, 22:34
              A skąd jesteś? ja jestem rumunką, mieszkam i studiuję w Krakowie:)))
        • Gość: andreea solomon Re: Romani in Polonia IP: *.ver.abpl.pl 07.12.09, 12:05
          Salutare!Eu de curand am descoperit site-ul si sunt uimita sa vad cat de multi polonezi sunt interesati de Romania...imi creste inima cand vad asa oameni:))studiez filologie polona in Cracovia. sunt aici de 2 luni, dar pana acum nu am intalnit decat un singur student roman, care nu vb polona, si o proferoara de lb romana. Mai sunt si alti romani in Cracovia?
          • rrommeoo Re: Romani in Polonia 02.01.10, 15:28
            Gość portalu: andreea solomon napisał(a):

> Salutare!Eu de curand am descoperit site-ul si sunt uimita sa vad
            cat de multi
            > polonezi sunt interesati de Romania...imi creste inima cand vad
            asa oameni:))st
            > udiez filologie polona in Cracovia. sunt aici de 2 luni, dar pana
            acum nu am in
            > talnit decat un singur student roman, care nu vb polona, si o
            proferoara de lb
            > romana. Mai sunt si alti romani in Cracovia?

Salut.Putin cam dificil cu site -ul asta,totul e in poloneza.sper ca
            am raspuns unde trebuie..eu muncesc in Cracovia.Daca sunteti din
            zona,si va face palcere s amai discutati dinc and in cand in
            romana ,va astept cu un email pe adresa rrommeoo @ yahoo . com
            • Gość: andreea solomon Re: Romani in Polonia IP: *.ver.abpl.pl 12.01.10, 21:03
              Am incercat sa iti scriu un mail la adresa aia dar nu cred ca e scrisa corect. Adresa mea e solomon_andreea_90@yahoo.com .daca gasesti rsp,scrie-mi!andreea
              • maralinska Re: Romani in Polonia 22.07.11, 01:27
                Te invit pe grupul Romani in Polonia pe Facebook :)
                incercam sa strangem cat mai multe prezente romanesti intr-un loc,
                salut,

mara
          • rrommeoo Re: Romani in Polonia 02.01.10, 15:31
            Gość portalu: andreea solomon napisał(a):

> Salutare!Eu de curand am descoperit site-ul si sunt uimita sa vad
            cat de multi
            > polonezi sunt interesati de Romania...imi creste inima cand vad
            asa oameni:))st
            > udiez filologie polona in Cracovia. sunt aici de 2 luni, dar pana
            acum nu am in
            > talnit decat un singur student roman, care nu vb polona, si o
            proferoara de lb
            > romana. Mai sunt si alti romani in Cracovia?
          • faga Re: Romani in Polonia 29.07.10, 15:49
            Cześć, jestem Polką, ale od jakiegos czasu czytam to forum. Chciałabym
            zaprzyjaźnic się z osobami z Rumunii i nauczyć przy okazji rumuńskiego. Mieszkam
            w Tychach,możecie pisać na maila gazetowego lub na facebook: Agnieszka
            Ostrowska-Fetera
      • tigre6 Re: Romani in Polonia 03.11.06, 14:32
        Sint si romani 'adevarati', cel putin unul... subsemnatul:) Salut!
        • laurunia20 in poland de 4 ani:) 06.01.08, 14:06
          Salutare! ce faci? Ma bucur sa cunosc romani in aceeasi situatie ca mine,
          locuiesti in wawa?
          eu stau aici de vreo doi ani, in rest prin alte orase ale Poloniei am locuit,
          super fain, cunosc tara asta, am lucrat, studiat aici! Numai bine!
      • Gość: x Re: Romani in Polonia IP: *.bu.amu.edu.pl 08.09.10, 12:31
        Anual, pe 1 martie si 1 decembrie Ambasada Romaniei la Varsovia invita toti romanii din Polonia. cu familiile.
        Vei avea ocazia sa-ti faci prieteni. Numai bine!
    • juliam1 Re: Romani in Polonia 27.10.05, 16:10
      da sunt, de ex eu :)
      • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 02.11.05, 09:55

Salutare!

Pai, trebuie sa scrii mai mult:)
        De unde esti, ce faci aici, de cand esti aici, in ce oras stai etc.
        Daca vrei poti sa scrii pe adresa mea:
        bartis_ervin@gazeta.pl

Ervin

thebartiski.blogspot.com
        • timeea Re: Romani in Polonia 12.11.05, 23:07
          Hej! Salutari!

Si eu m-am mirat ca e un forum pe tema asta si pe deasupra in romana!
          In Poznan sunt de aproape un an si jumatate (cu vacanta de 1 luna in fiecare
          vara sau toamna, in Romania) impreuna cu dragul meu Jacek:) Am terminat amandoi
          studiile acum ~2 ani, lucram.

Romancele pe care le-am cunoscut in Poznan erau una la studii, cealalta lector
          de lb romana, dar deja au parasit Polonia. Pe restul romanilor stabiliti aici
          de/pentru mult timp nu i-am intalnit inca ;) dar stiu ca sunt...de obicei
          familii mixte (po-ro).

Iar un prieten roman care a terminat masterul in Frankfurt Oder ne-a vizitat
          acum catva timp inainte de a se intoarce in tara...hmm am auzit si eu ca se
          petrec petreceri in studentimea de acolo...romani, rusi, polonezi, germani band
          si comunicand evident in sanatatea noastra a tuturor :))

Dar asa se si cuvine.

Dar noroc!
          Timeea
          P.s Fotografii si ale Romaniei, facute de Jacek si de mine...majoritatea mai
          ales de Jacek :) www.win-studio/photos

• bartis_ervin Re: Romani in Polonia 13.11.05, 11:45

Salutare!

Ce surpriza placuta:) N-am mai vizitat acest forum pt cateva zile si iata cand
            revin gasesc mesajul tau.

In primul rand, am vizitat pagina voastra si mi-a placut foarte mult. Pozele
            sunt extraordinare! Si vad ca sunteti pe drum foarte des:) Si noi vroiam sa
            vizitam Mongolia vara asta, dar nu ne-au iesit calculele.

Pe unde ati fost in Fagaras? Vad ca v-ati adapostit intr-un refugiu. Oare e
            refugiul dupa Negoiu?
            Sotia mea e indragostita de muntisorii din Romania.:)

Daca vrei scrie-mi mai multe pe privat: bartis_ervin@yahoo.com

Noi ne-am mutat in februarie, pana atunci am stat in Bucuresti unde lucram. Acum
            ne-am mutat ca Ania sa-si termine studiile de doctorat. Lucram cu refugiati asa
            ca speram sa nu stam foarte mult in Polonia, mai bine am vrea sa lucram "pe
            teren" undeva in Asia sau Africa.

De fapt, eu sunt roman dar sunt si maghiar:) adica sunt etnic maghiar. Nu stiu
            de ce, dar mi se pare ca esti unguroaica.. am dreptate?

In curand vom vizita o prietena in Poznan si daca aveti chef am putea sa ne
            intalnim. Ce zici?

Toate cele bune si inc-o data: felicitari pt fotografii:)
            Ervin

thebartiski.blogspot.com
            • timeea Re: Romani in Polonia 13.11.05, 18:28
              :) Hej!!

:))Foarte bucurosi ne intalnim si ne bucuram ca
              va place pagina si galeria!

Mongolia mi-a scapat si mie vara asta (nu mi-au iesit calculele ;))
              dar Jacek si Anne(o prietena din Norvegia) au reusit sa faca o tura
              frumoasa de cam 2 luni in 'zona'.

Inainte de asta am reusit totusi sa dam o fuga la munte in Romania.
              Da! Ai ghicit! La refugiu ne-am oprit pe drumul dintre Cabana Barcaciu si
              Negoiu.BRRrr !!! :)

:) ...dar de ce ti se pare ca-s unguroaica?
              ai oarecum dreptate, jumatatea dinspre tata a familiei
              e de origine maghiara, dar n-au vrut sa ma invete limba.
              Sper totusi ca o sa o invat cat de cat in timp :)

Pe curand
              Salutari
              Timeea

• bartis_ervin Re: Romani in Polonia 13.11.05, 18:42
                ":) ...dar de ce ti se pare ca-s unguroaica?"
                Din cauza numelui:) Inca nu m-am intalnit cu romanca care sa se cheme Timea.

Daca chiar vrei si ai motivatie sa inveti maghiara, ai grija pentru ca nu se va
                "lipi" de tine :)

Sper ca vom fi in curand in Poznan:)
                Ervin

PS: nu stiu daca ai vazut pozele noastre, mai bine zis pozele Aniei facute in
                Bucuresti: thebartiski.blogspot.com/2005/10/bucharest_13.html

PS1: ce-ti lipseste cel mai mult din Romania?

thebartiski.blogspot.com
                • timeea Re: Romani in Polonia 14.11.05, 12:47
                  Multumesc oricum ca m-ai scutit de preadesauzita intrebare
                  "da' ce nume e asta (ca nu suna romaneste)?".

Des-auzita fiindca ne-am stramutat din Timisoara(unde erau Timei)
                  in decembrie '89 intr-o directie nefericita: Sud (unde nu sunt).

:)) se stie ca maghiara cu greu se dezlipeste de maghiari
                  ca sa se lipeasca de straini, asa ca nu-mi fac iluzii.

P.S.Bune poze! si bun oras pentru fotografiat si nu numai. Dupa ce am trecut
                  prin faza de ura intensa, m-am calmat si cred ca si eu tin la el :)

P.S1: Am gasit in Polonia atatea lucruri care imi lipseau in Romania
                  incat nu stiu exact. Din Romania imi lipsesc diverse lucruri in diverse momente
                  si cu intensitate diferita.

Cand e nor ca asta care zile intregi iti sta pe cap :), imi lipsesc zilele de
                  acasa, mai schimbatoare.

Cand mi-e dor de tara: oamenii, romanii pe care i-am intalnit, tarziu (de 2 ani
                  incoace) si scurt in timpul catorva drumetii prin centrul si nordul tarii. A-i
                  asculta, a vorbi cu ei. Abia de curand mi-am dat seama cat e Romania de mare
                  si cat de putin o cunosc.

Cand as manca ceva ce nu poti cumpara intr-un mini sau supermarchet: mancarea
                  de la bunicile mele cu legume din gradina :)

Si multe altele.

:)

Dar tie?

• bartis_ervin Re: Romani in Polonia 14.11.05, 20:56

Ce-mi lipseste...
                    Discutiile, mersul la patiseria de la colt (ceea ce a avut un farmec aparte cand
                    faceam cumparaturi pt tot biroul:)), muntii, mamaliga (in special cand ascult
                    Zdobii), branza burduf, casul facut la stana, limba romana, Nastase (numai
                    glumeam:)). Si era sa uit: vinul romanesc!!

In primele luni, am crezut ca nu mai pot fara munti, dar am invatat sa apreciez
                    spatiile mari. In engleza suna bine: those wide open spaces.

Ervin

thebartiski.blogspot.com
                    • timeea Re: Romani in Polonia 14.11.05, 23:20
                      :) I-am vazut pe Zdubi si in Polonia anul asta
                      :) si am dat peste un grup de romanasi fluturand un steag urias :))
                      • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 15.11.05, 19:12
                        Au fost in Polonia?? Cand? Unde?

Ervin

thebartiski.blogspot.com
                        • timeea Re: Romani in Polonia 23.11.05, 13:31
                          Zdubii au fost Pe 6-7 august la Woodstock 2005(Kostrzyn).
                          Desi sunt mai buni in concerte micute, si in general pot mult mai mult
                          decat au facut la Woodstock, am fost bucurosi sa-i vedem :))

bartis_ervin napisał:

> Au fost in Polonia?? Cand? Unde?
                          >
                          > Ervin
                          >
                      • flaviwows10 Re: Romani in Polonia 18.08.10, 00:22
                        Salutare romanilor din Polonia. Ma numesc Velcu Flavius si sunt din Timisoara , Romania. Ma intereseaza un roman din polonia care stie poloneza si romana pentru o colaborare de afaceri.
                        Colaborarea nu presupune investie din partea dvs, totul este legal si se poate castiga o suma frumusica de bani. Trebuie lucrat cam 2-3 ore pe zi.
                        Persoanele interesate sa ma contacteze pe yahoo messenger flaviwows telefon 0040740 072595.
                    • flaviwows10 Re: Romani in Polonia 18.08.10, 00:26
                      Salutare romanilor din Polonia. Ma numesc Velcu Flavius si sunt din Timisoara ,
                      Romania. Ma intereseaza un roman din polonia care stie poloneza si romana pentru
                      o colaborare de afaceri.
                      Colaborarea nu presupune investie din partea dvs, totul este legal si se poate
                      castiga o suma frumusica de bani. Trebuie lucrat cam 2-3 ore pe zi.
                      Persoanele interesate sa ma contacteze pe yahoo messenger flaviwows telefon
                      0040740 072595 begin_of_the_skype_highlighting 0040740 072595
                      end_of_the_skype_highlighting.
                      • flaviwows10 Caut romani in polonia 18.08.10, 00:26
                        Salutare romanilor din Polonia. Ma numesc Velcu Flavius si sunt din Timisoara ,
                        Romania. Ma intereseaza un roman din polonia care stie poloneza si romana pentru
                        o colaborare de afaceri.
                        Colaborarea nu presupune investie din partea dvs, totul este legal si se poate
                        castiga o suma frumusica de bani. Trebuie lucrat cam 2-3 ore pe zi.
                        Persoanele interesate sa ma contacteze pe yahoo messenger flaviwows telefon
                        0040740 072595 begin_of_the_skype_highlighting 0040740 072595
                        end_of_the_skype_highlighting.
          • veronicasim13 Re: Romani in Polonia 22.11.05, 13:48
            Buna:)
            Mi s-a parut destul de interesanta discutia voastra. Din cate stiu eu sunt
            cativa studenti din Romania in Varsovia.Cu siguranta sunt si in Poznan,
            Wroclaw, Cracovia, Lublin....
            Cu ani in urma au fost organizate unele intalniri...si am avut ocazia sa ne
            cunoastem:)Poate cei de la Ambasada au mai multe informatii??
            • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 22.11.05, 15:18

Buna,

n-am incercat la Ambasada, dar oricum nu cred ca au informatii.
              Am avut alta treaba cu Ambasada si pentru 5-10 chiar m-am simtit iarasi in
              Romania. In sens negativ:)

Tu esti in Polonia?

Ervin

thebartiski.blogspot.com
          • alexa273 Re: Romani in Polonia 18.12.06, 20:06
            salutare la toti!
            as avea si eu o nelamurire,urmeaza sa ma casatoresc si eu in februarie 2007 in
            polonia cu un polonez si as vrea sa stiu daca stie cineva ce fel de acte imi
            trebuiesc pt casatorie!va multumesc anticipat si va doresc viata frumoasa!
            • avroml Re: Romani in Polonia 19.12.06, 02:14
              Salut. Casa de piatra sa aveti!
              Eu sunt polonez si ma casatoresc cu o romanca in Romania. Nu stiu, daca exista diferente in documente necesare pentru casatorie, dar mie imi trebuia actul de nastere si un atest din starea civila din Polonia, unde scrie ca sunt apt pentru conunie potrivit legii polone. Cu ambele documente trebuie sa ma duc la consulatul polonez pentru traducere si verificare autenticitatii. Dupa asta le aduc in starea civila din Romania si gata.
              Cred ca cei mai bine informati sunt baietii din consulatul romaniei din Polonia sau starea civila poloneza. Spune iubitului tau sa se duce acolo sau sa suna si sa afla, care documente trebuie cetateanului strain in Polonia pentru casatorie, dar nu cred ca acestia vor difera mult din ce-a ce a fost cerut de la mine.
              succes!
              • alexa273 Re: Romani in Polonia 20.12.06, 18:54
                multumesc frumos pentru urari si pentru informatii!si eu va doresc casa de
                piatra si multa fericire!sarbatori fericite si un calduros la multi ani!
                • hellenneka Re: Romani in Polonia 22.10.07, 13:44
                  felicitari si tie si lui avroml. si mie, eu am 4 luni de la casatorie.inca mai
                  am probleme cu actele,in sensul ca trebuie sa merg in ro sa imi schimb
                  id-ul,pasaportul si permisul pe numele nou. o intraga tevatura. ati patit-o si voi??
                • laurunia20 mersi mult pentru pont! 06.01.08, 14:17
                  Si eu am perspectiva casatoriei cu un polonez, stau aici de 4 ani de zile, mersi
                  mult pt informatii, dar sa stii ca eu am vorbit la consulatul nostru ca sunt in
                  colaborare cu ei si acel atest ca sunt apta pentru casatorie conform legii
                  romane il pot da ei contra cost, iar traducerea o face traucatorul nostru,
                  Domnul Dumitru Turcu, are si pagina de internet(eu stau in Varsovia). Deci nu e
                  greu, sa nu te sperii:) Salutari !
              • Gość: alexa273 Re: Romani in Polonia IP: *.ostrowmaz.mm.pl 06.10.07, 17:43
                salut! amreusit m-am casatorit fara probleme intradevar ma ajutat
                foarte mult consulatul iti multumesc pantru ajutor!nu stiu care e
                situatia ta sper ca esti deja dupa casatorie miar parea bine sa aud
                ca o duceti bine...mai problema cu limba poloneza dar in rest e bine
                • avroml Re: Romani in Polonia 07.10.07, 09:49
                  Ma bucur, ca ati reusit si voi!
                  Noi suntem proaspat casatoriti de vreo 3 luni si suntem foarte bucurosi. Ambele ceremonii (cea in stare civila si cea in biserica) au petrecut fara complicatii, iar totii oaspeti au fost multumiti de nunta.
                  Casa de piatra pentru voi, inca o data!
                  • portoogalczyk Re: Romani in Polonia 15.01.10, 00:46
                    Toate cele mai bune pentru un nou mod de viata!
            • mira.baches Re: Romani in Polonia 26.05.07, 09:57
              Buna!! am citit mesajul tau..prietenul meu este din Varsovia si vara asta o sa
              locuiesc si eventual sa lucrez acolo. Vroiam sa te intreb daca este problematic
              sa gasesc job avand in vedere ca nu cunosc limba..Astept raspuns!!
              Mersi mult!
              Mirabela
          • laurunia20 wow, ce surpriza, raspunde, te rog:) 06.01.08, 14:10
            timeea, ma mai recunosti, sunt eu, Laura, ne-am cunoscut in anul I, cand eram eu
            adica anul I:) Wow ce surpriza, stii ca si eu am "emigrat" aici in Poland
            Wonderland? Si eu am aici iubirea vietii mele, se cheama Tomek si de aproape 4
            ani am studiat si am lucrat aici, acum locuiesc in WAWA. Colaborez si cu
            amabasada noastra de aici. Mi-e dor de tine, poate vorbim, sper din toata inima.
            TE pupic! Laura
      • laurunia20 Re: Romani in Polonia 06.01.08, 14:07
        salutare! Ma bucur sa cunosc conationali de aici, macar pe forum, eu stau de
        vreo 4 ani in tinutul numit Poland, a fost si mai bine si mai rau, vreau sa ma
        stabilesc de tot aici, nu cu nu iubesc Romania, o iubesc foarte tare, dar motive
        personale ma indeamna:D Sper sa mai vorbim:) Laura
    • czarnooka25 Re: Romani in Polonia 10.11.05, 18:19
      A mi wstyd...
      jestem w połowie Rumunka, mieszkałam tam 7 lat.
      Obecnie mieszkam w Polsce. I ani słowa po rumuńsku....
      Na swoje usprawieldliwienie mam tylko tyle że od 20 lat w Rumunii byłam moze 3
      razy, a i Tatko nie za bardzo sie starał żebym języka nie zapomniała.
      Teraz na nowo chciałabym się go nauczyć, albo raczej przypomnieć- bo ponoć
      języków się nie zapomina.
      Mieszka może ktoś z was w Gdańsku?
      • timeea Re: Romani in Polonia 12.11.05, 23:19
        W Gdansku nie mieszkamy ale po rumunsku mozemy do siebie napisac, gdybys chciala
        :)) Pozdrowki.
        • czarnooka25 Re: Romani in Polonia 16.11.05, 11:28
          Problem w tym , że jak czytam to nic nie rozumiem :(
          I jeszcze sie do czegoś przyznam.... jak dzwoni ktoś z rodziny (z Rumunii) i
          akurat tylko ja jestem w domu...to dogaduje sie z nimi... po angielsku... o
          losie ;-)
          • timeea Re: Romani in Polonia 16.11.05, 20:56
            Hej!

To kiedy masz ochote moge do Ciebie napisac proste rzeczy
            po rumunsku razem z polska wersja :)
            (w stylu: co robisz dzisiaj? co zrobilas wczoraj? jaka sukienke chcesz kupic?)
            ; )

A potem forumiki i Skype moga Ci tez pomoc!
            Tak ze spokojnie!

Tutaj sa jakies lekcje jezyka rumunskiego;
            uwazam ze za poczatek moga byc
            korzystne.

www.geocities.com/romanianlessons/
      • juliam1 Re: Romani in Polonia 14.11.05, 16:05
        nie martw sie bo ja tez zapominam rumunski a mieszkam tu od 10 lat. Mieszkam w
        Warszawie a wczesniej mieszkalam na Mazurach :) W sumie urodzilam sie w Rumunii
        i mieszkalam tam do 15 roku zycia ale narodowosc mam ukrainska wiec w domu w
        ogole nie rozmawialam po rumunsku :)
      • aq4041 Re: Romani in Polonia 24.12.05, 00:19
        Ja mam podobny problem;P Nie az tak skomplikowany;) Poniewaz nigdy nie uczylem sie Rumuńskiego, ale bardzo bym chciał poznać;) żeby np. zrozumieć niektóre słowa których nie rozumiem, rozmawiając z dziewczyną po angielsku;P Albo np. może nie porozmawiać...;) ale chociaż coś powiedzieć miłego jej Mamie;) I mam strone www.geocities.com/romanianlessons/, ale chcialbym czegoś więcej;) Czy są może jakieś ksiązki? lub inne ciekawsze strony. Starałem się coś wyszukac ale nic ciekawego oprócz: Teach Yourself Romanian (160zł) - Tylko nie wiem czy z tego sie naucze.. bardziej bym zrozumiał po polsku;) Hmm.. Może coś polecacie godnego?;) Dzięki Łukasz;)
        • avroml Re: Romani in Polonia 26.12.05, 09:46
          w Polsce raczej ciezko znalezc chocby slownik rumunsko polski, o podreczniku nie wspomne... oprocz 'teach yourself romanian' istnieje jeszcze rumunski podrecznik, do dostania w ksiegarnich wiekszych miast rumunii, 'romana cu sau fara profesor' autorka to zdaje sie iliana pop czy jakos tak. jest wielojezyczny, tzn objasnienia i tlumaczenia sa w kilku jezykach, w tym zdaje sie takze po rosyjsku.
          poza tym w warszawie, poznaniu i krakowie latwo znajdziesz kogos, kto moze ci dawac korepetycje.
          rumunski jest bardzo latwy, ja sie go nauczylem w ciagu 3 miesiecy, bedac co prawda na miejscu, ale...
          powodzenia
          • szpulkaa Re: Romani in Polonia 26.12.05, 21:45
            slownik rumunsko-angielski kupilam w Rumunii, ale juz pol roku temu widzialam
            nowe wydania rozmowek rumunsko -polskich. moze wkrotce w Polsce pojawia sie
            podreczniki do nauki rumunskiego;)
            byl kiedys podobny watek, zajrzyj tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25616&w=23789031&v=2&s=0
            ktos pisal tez o wakacyjnym kursie rumunskiego na UW.
            ogolnie, jest duzo mozliwosci nauki rumusnkiego - duzo zalezy od Twojej
            motywacji;)
        • viking2579 Re: Romani in Polonia 04.01.06, 00:15
          Znam troche wiecej stron do nauki rumunskiego, nie sa zbyt zaawansowane ale
          zawsze cos:
          www.ipl.org/div/kidspace/hello/romanian.html
          www.dictionare.com/english/dictionary.htm
          rolessons.bizhat.com/index.html
          www.travlang.com/languages/cgi-bin/langchoice.cgi?page=main&lang1=polish&flags.x=42&flags.y=472
          traducator.edison.ro/traducere.php (ta mi nie chciala dzialac...)
          Powodzenia i pozdrawiam
          Jurek
          • szpulkaa Re: Romani in Polonia 04.01.06, 08:07
            Viking, wkleiłam Twój post tam, gdzie może komuś będzie łatwiej odnaleźć te
            informacje, do wątku "Język rumuński :}" :)
            • viking2579 Re: Romani in Polonia 05.01.06, 22:35
              I bardzo dobrze, tez mialem to zrobic, ale bylas szybsza :)
        • laurunia20 korepetycje jezyk rumunski 06.01.08, 14:23
          ja jestem Rumunka mieszkajaca od 4 lat w Wawie, chcialabym z przyjemnoscia
          udzielic korepetycji z jezyka rumunskiego chetnym, zrobilam to i dobrze poszlo!
          pozdrowionka! laura
          • Gość: morales Re: korepetycje jezyk rumunski IP: *.146.178.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.10, 00:00
            jak cie mozna spotkac ?
      • romaniasimona Re: Romani in Polonia 02.11.06, 00:22
        Czesc!

Ja mieszkam w Gdansku. Jestem Rumunka, moj maz jest Polak.

Czy mieszkasz jeszcze w Gdansku?
        • alexa273 Re: Romani in Polonia 18.12.06, 19:11
          salut si scuze de deranj.sunt romanca si urmeaza ca in februarie 2007 sa ma
          casatoresc in polonia cu un polonez si as avea o rugaminte la tine daca ma poti
          ajuta.de exemplu as vrea sa stiu de ce acte am nevoie pt casatoria in
          polonia.poate ma poti ajuta. multumesc anticipat pt raspuns!
        • Gość: Alina.Kaluzny Re: Romani in Polonia IP: 188.33.18.* 27.09.10, 13:52
          Buna Simona,
          Nu stiu daca mai e inca actual forumul dar am citit ca locuiesti in Gdansk.
          Si eu sunt romanca, sotul e polonez, locuim in Rumia (langa Gdynia-cred ca stii:) ). Imi caut sa imi fac prieteni, e rau tare asa cand nu ai cu cine sa vorbesti.
          Limba poloneza o stiu cat sa ma desurc si sa port o conversatie decenta.
          Ar fi frumos sa ne intalnim la o cafea.
          Toate cele bune.
          In caz de orice adresa mea de mail: alina.kaluzny@gmail.com
          • maralinska GRUP: Romani in Polonia on Facebook 22.07.11, 01:40
            Alina, te invit pe grupul Romani in Polonia de pe Facebook :)
            salutare,
            mara
    • navrotchi_monica Re: Romani in Polonia 06.02.06, 21:02
      Sunt foarte multi studenti romani in Polonia, din cate stiu eu pe primul loc e
      Wroclaw, kraków, Poznan ( din cate stiu eu aici suntem vreo 5), Lublin<
      Warszawa ( de un student stiu sigur, poate ca sunt mai multi)
      Si cam atat stiu!! Va transmit la toti salutari
    • olimpiar Re: Romani in Polonia 17.02.06, 15:29
      Salut!
      Sunt multi romani in Varsovia, am fost uimita sa vad cat de multi au venit la
      ambasada sa voteze ;-) Eu sunt studenta aici la PAN si am multi colegi romani
      (suntem cel putin 10, poate chiar mai multi).
      Ma bucur sa gasesc un forum in romana; nu as fi crezut ca exista pana nu mi-a
      trimis Iulia link-ul.

Olimpia
      • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 19.02.06, 11:26
        Salut Olimpia,

ma bucur ca ai scris. Se pare ca avem o cunostinta comuna: Iulia:)

De fapt, si eu ma gandesc sa particip in programul PhD al PAN, dar inca nu sunt
        sigur. Cand am fost la PAN ultima data, am vazut diploma ta de la CEU:)

Am vazut pe net ca sunt c-am multi romani care studieaza sau lucreaza la PAN.

Nu ai cumva o sora care lucreaza la Transcend in Cluj?

Iulia mondta, hogy magyarul is beszelsz ami elegge kuriozum szamomra.
        Ha gondolod irjal, itt a mail cimem: bartis.ervin@gmail.com

Ervin

• merveiuax m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 18:22
        Buna,
        am o mare rugaminte, de fapt o mare intrebare ;)
        din cate am citit aici, majoritatea sunteti studenti romani la universitati din
        Polonia. Vroiam sa va rog, daca imi puteti da vreun sfat in legatura cu viza de
        studiu(daca este cazul vostru), cui m-as putea adresa? consulatului din
        Bucuresti, sau care sunt formalitatile?
        multumesc pt. rabdare si astept cu nerabdare un semn
        Adriana

• juliam1 Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 20:27
          tu esti deja in Polonia? Studiezi? Sau vrei sa vi aici?
          • merveiuax Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 20:30
            deocamdata sunt in romania. dar as vrea sa incep sa ma interesez de ce acte e
            nevoie, din pacate site-ul ambasadei poloniei in romanian e destul de sarac in
            informatii...
            • juliam1 Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 20:34
              din pacate nu te ajut ca eu am venit aici inca la liceu, deja am si uitat putin
              l. romana :( dar am venit singura, nu am avut nici un act... dar stiu ca alti
              au venit prin ambasada sau nu stiu cum. Au avut poate mai bine :) eu nici nu
              stiam ce trebuie sa fac si cand am venit aici era prea tarziu sa mai umblu pe
              la ambasade... am avut norc ca m-au primit fara documente :)
              • merveiuax Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 20:39
                sincer si mie imi vine sa fug asa :))
                multumesc oricum
                • juliam1 Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 20:41
                  ai yahoo messenger??
                  • merveiuax Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 31.03.06, 21:05
                    bogdana_ro@yahoo.com
                    • avroml Re: m-ati putea ajuta cu un sfat? 01.04.06, 21:38
                      cred ca cel mai simplu ar fi sa suni la ambasada. oameni de acolo sunt cam
                      amabili si te ajuta cu siguranta. numarul de telefon gasesti pe site-ul.
                      tcb si bafta!
      • mira.baches Re: Romani in Polonia 26.05.07, 10:08
        Buna!!..ma bucur ca mai sunt romani in Varsovia!! eu o sa vin vara asta acolo,
        la prietenul meu. Vroiam sa te intreb daca imi pot gasi un job acolo, avand in
        vedere ca nu cunosc limba. Astept raspuns.
        Mersi mult!
        Mirabela
    • merveiuax Ma poate ajuta careva? 31.03.06, 18:14
      bartis_ervin napisał:

>
      > Salut!
      >
      > As fi interesat daca sunt romani in Polonia, in Warszawa in special.
      >
      > Toate cele bune,
      > Ervin
      >
      > www.thebartiski.blogspot.com
    • laleaua honoris cauza 05.04.06, 08:22
      salut salut.
      si eu sunt "honoris cauza" :) - adica poloneza care (crede ca) vorbeste
      romana ;) bine ai venit in polonia bartis_ervin!
      • bartis_ervin Re: honoris cauza 13.04.06, 17:56

Se pare ca nu numai crede:)
        Unde ai invatat romana?

Ervin

Thebartiski.blogspot.com
    • cernestg Re: Romani in Polonia 07.04.06, 14:10
      Salutare,

Sunt si eu pe aici, adica in Varsovia, de 4 ani. Nascut in Maramures, scolit in
      Bucuresti, mutat in Varsovia.
      • juliam1 Re: Romani in Polonia 11.04.06, 13:31
        eu tot locuiesc in Varsovia :)
        • cernestg Re: Romani in Polonia 11.04.06, 14:23
          Daca imi permiti o corectare: se spune "eu tot in Varsovia locuiesc" :).
      • bartis_ervin Re: Romani in Polonia 13.04.06, 17:52

Salut,

cum ti se pare contrastul intre Bucuresti si Varsovia? :)
        Noi la fel am locuit in Bucuresti si deseori suntem cam nostalgici..

Ervin

Thebartiski.blogspot.com
        • cernestg Re: Romani in Polonia 18.04.06, 21:59
          Salut Ervin,

Ai toata dreptatea sa spui contrast....Sincer, prefer de 10 ori Varsovia fata de
          Bucuresti si sa iti explic de ce: atmosfera din Varsovia e mult mai apropiata de
          cea din orasul meu natal, in particular, si de cea din Transilvania in general.
          Totusi de Bucuresti ma leaga toti prietenii si amintirile din cei 8 ani pe care
          i-am petrecut acolo si cateodata cad si eu in butoiul cu melancolie de imi vine
          sa ma urc in primul avion cu destinatia Bucuresti. Abia astept sa apara
          zborurile ieftine pe ruta Varsovia-Bucuresti sau in general din Polonia spre
          Bucuresti.

• bartis_ervin Re: Romani in Polonia 21.04.06, 12:47

Si eu sunt din Transilvania si ai dreptate ca exista o oarecare similaritate.
            Din pacate Varsovia a fost reconstruita de comunisti..

Bucurestiul provoaca sentimente mult mai extreme (pozitiv si negativ) si pentru
            mine asta a contat foarte mult. Ceea ce am urat, am uitat deja, dar ceea ce am
            iubit n-o sa uit niciodata.

Sotia mea a fost numai un strain in Bucuresti si nu prea vorbea romana, dar ii
            pare extrem de rau ca a trebuit sa plecam si e chiar mai nostalgic decat mine.
            Oricum, asta nu e o poveste trista:) pentru ca e mai interesant sa te muti si sa
            fi nostalgic, decat sa stai locului.

Ervin

Thebartiski.blogspot.com
            • veronicasim13 Re: Romani in Polonia 27.04.06, 23:43
              Asadar si prin urmare...m-am gandit eu c-ar fi cazul sa scriu...ca mai sunt
              ceva Romani si prin Wroclaw.E drept ca suntem din ce in ce mai putini:(, ca
              generatia tanara nu ne mai salveaza...dar cand eram si eu tanara, multe se mai
              intamplau pe acolo;)Veneau studentii Romani din toata Polonia...Daca mai e
              cineva prin apropiere va rog sa dati un semn de viata:)
              Si tot apropo...si eu mi-s un pic (50%) ardeleanca si ma simt bine in Wroclaw;)
              Si daca tot vorbim de Romani in Varsovia - in mod sigur personalul hotelului
              Mariot (sau o parte din el) sunt de origine romana.
              • cernestg Re: Romani in Polonia 28.04.06, 09:51
                Saru'mana Veronica,

Am impresia ca esti din Zalau sau ai ceva lagaturi cu Zalaul, nu? Am citit
                postul tau din aceasta luna in care cautai pe cineva care merge cu masina
                inspre Romania.
                Eu mai intalnesc cu doi romani care lucreaza aici, in Varsovia. Unul nascut in
                Constanta si mutat in Cluj iar al doilea e 100% clujean.
              • sca10 Re: Romani in Polonia 09.01.07, 11:32

Buna ziua,

Nici nu-mi vine sa cred!Iar eu aud tot timpul ca sint singura romanca in
                imprejurime!Locuiesc in Częstochowa,(de 13 ani), aici nu am am nici o
                cunostinta, ba chiar m-i s-a refuzat de multe ori inadrarea la locul de munca
                pentru ca sint romanca.Desi am acte in regula,daca nu ar fii scoala fetitelor
                mele care invata foarte bine, demult asi fii plecat acasa.
                Sint ardeleanca, si mi-e dor de casa...Vara "conduc" excursionisti polonezi
                prin Romania, atunci mi-e dor de Polonia.
                Veronica, in urma cu citeva zile fetitele mele citeau descrierea Craciunului
                Romanesc (scrisa de tine) si PLINGEAU.
                Daca doriti contactati-ma la sca10@gazeta.pl !
                • remusm Re: Romani in Polonia - Sopot 25.05.07, 11:24
                  Salut, locuiesc de câţiva ani in Sopot. Sunt din Sibiu. Pe aici nu cunosc nici
                  un român şi încă nu am avut niciodată probleme cu angajarea, din fericire. De
                  câteva zile citesc post-urile pe forumul acesta i strasznie się wciągnąłem :) .
                  Vă salut şi dacă vă pot ajuta cu ceva daţi-mi de ştire.
                  • laurunia20 rumuneczka z wawy 06.01.08, 14:28
                    Salutare! Eu locuiesc de 4 ani in aceasta tara a minunilor numita polska,
                    printre altele am fost si in sopot, dar acum locuiesc in Wawa. Si eu vreau sa
                    cunosc romani, am cazut de tot in butoiul cu melancolie, numai ucrainieni si
                    alte natii. Am locuit inainte in Italia si Grecia, dar acolo erau mai multi:) Va
                    salut si va dorsc toate cele bune, poate mai vorbim, pe bune, simt nevoia!
                    Pozdrowionka!
                  • maralinska Re: Romani in Polonia - Sopot 22.07.11, 01:29
                    Hello, daca inca esti in Polonia, hai pe grupul Romani in Polonia de pe Facebook!

salutare,
                    mara
                • laurunia20 rumuneczka z wawy 06.01.08, 16:09
                  Ce bine imi pare sa mai cunosc conationali, sunt singura in Wawa, nu mai am
                  romani si sunt de 4 ani in polonia, am mai trait eu si prin Grecia si Italia, si
                  mie mi-e dor de Ro, dar faza e ca am inceput un drum m-am chinuit foarte mult sa
                  imi fac o pozitie aici, numai eu stiu de cate ori nu am avut nici bani de bilet
                  de intors...Stiu cum e , de multe ori cad in nostalgie, am avut o perioada de
                  depresie foarte mare, si eu m-am intalnit de-a lungul acestor ani cu denumirea
                  urata de "imigrant" sau "venetic" la adresa mea, dar acum am multi prieteni aici
                  unde sunt, am inceput sa public , sa fiu bagata in seama, colaborez cu ambasada
                  noastra la Varsovia. Satisfactie exista, ca desi la inceput a fost greu , acum
                  devine totul din ce in ce mai bine. Sa dea Dumnezeu multa sanatate la toti
                  romanii si sa ne mearga bine! Laura: lauritza20@yahoo.fr
                • maralinska Grupul Romani in Polonia pe Facebook! 22.07.11, 01:42
                  Buna,
                  te invit pe grupul Romani in Polonia pe facebook - e un grup nou dar incercam sa adunam cati mai multi romani laolalta!
                  salutare,
                  mara
                  • Gość: vasile Re: Grupul Romani in Polonia pe Facebook! IP: *.ostnet.pl 27.03.14, 15:00
                    Salutare tuturor!si eu sunt in Polonia pentru o perioada mai índelungatä!cine ma poate ajuta sa ajung la ambasada din Warszowia? locuiesc in Rzeszow o sedere placuta in continuare va doresc!
                  • Gość: 50+ Re: Grupul Romani in Polonia pe Facebook! IP: *.bu.amu.edu.pl 03.11.14, 15:00
                    Felicitari pentru idee!
                    PenIn primul rand as dori sa va invit la Poznań, in numar cat mai mare, mare de tot, cu ocazia alegerilor prezidentiale, pe data de 16 noiembrie. Alegerile au loc intre orele 7:00 - 21:00, la Sectia de votare nr. 195 la sediul Consiliului Voievodal - Urząd wojewódzki, Al. Niepodległości nr, 16/18 Poznan.
                    Cu cat veniti mai de dimineata cu atat mai bine. Dar oricum la noi nu au fost cozi, nici pe data de 2 noiembrie.
                    Va asteptam cu drag si poate ne vom reintalni de ziua Romaniei la Ambasada sau la slujba de la Patriarhie in Varsovia.

• maralinska Re: Romani in Polonia 22.07.11, 01:31
                Te invit pe grupul Romani in Polonia de pe Facebook :)
                salutare,
                mara
                • Gość: alex Re: Romani in Polonia IP: *.starnet.md 23.01.14, 15:07
                  salut eu vreau sa vin la munca in polonia
                  este super cu lucru sau nu
                  • Gość: andrei Re: Romani in Polonia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.14, 15:47
                    si eu vreau sa vin in Polonia..nu am nici o idee cum se poate gasi ceva de lucru mai ales daca nu vorbesc limba Poloneza :)
                    • Gość: alex Re: Romani in Polonia IP: 188.240.98.* 10.03.14, 21:13
                      eu vreau sa ma duc la munca si vreau sati zic ca nu trebue sa stii poloneza ci rusa te ajuta da sunt multi care vorbesc romana asa am auzit
        • merveiuax Re: Romani in Polonia 20.06.06, 23:15
          vad ca a disparut orice urma de miscare pe aici.
          Vroiam si eu sa recomand un site, am aruncat o privire scurta peste el, poate
          gasiti ceva interesant www.brandingromania.com/

numa' bine
          Adriana
          • transylwania Re: Romani in Polonia 21.06.06, 07:12
            salut

jeu vreau studenti romani in Polonia a Rzeszow

jeu vreau romaneste

szukam studentow Rumuńskich w Rzeszowie w celu nauczenia się jęz. Rumuńskiego

• tigre6 Romani in Varsovia 02.11.06, 12:39
      Salut!

Mai este ceva miscare pe acest forum?

Si eu sint in Varsovia, originar din Transilvania, locuiesc aici de ceva peste
      un an si lucrez aici. In afara de citiva care lucreaza la ambasada nu stiu pe
      nimeni altul aici, dar probabil ca la Universitate vor mai fi unii :)

Sa ne auzim de bine,
      Iuliu
      • cernestg Re: Romani in Varsovia 23.11.06, 10:12
        Salut Iuliu,

Sunt si eu roman, nascut in Maramures, locuiesc si lucrez in Varsovia de 4
        ani.Mai am o colega romanca in firma si in cartier cu mine mai locuieste un
        roman.
        Ma bucur ca suntem din ce in ce mai multi pe aici.
        • mira.baches Re: Romani in Varsovia 26.05.07, 10:16
          Buna! ti-am scris un mail pe adresa asta...Ma bucur sa aflu ca sunt si alti
          romani care lucreaza acolo. O sa locuiesc in Varsovia vara asta, dar sunt cam
          sceptica in privinta locului de munca, limba putand fi un mare dezavantaj:(. Voi
          cum ati reusit? vorbiti poloneza??..Daca ma poti ajuta, astept raspuns!
          Mersi mult!
          Mirabela
      • Gość: tusia_11 Re: Romani in Varsovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:06
        Witam serdecznie!
        Mam taka nietypowa sprawe!Ucze sie rumunskiego od ponad roku i chcialabym sie troche doszkolic i znalesc native speakera, ktory by mi udzielil lekcji z rumunskiego w formie konwersacji!Interesuja mnie spotkania raz w tyg. powiedzmy po 1,5 h tak zeby sprobowac pogadac i zeby ktos od razu mnie poprawial. Mieszkam w warszawie i dlatego pozwolilam sobie zamiescic moj post tutaj. Mam nadzieje, ze uda mi sie kogos znalesc. Bardzo mi na tym zalezy, bo chcialabym sie nauczyc wreszcie mowic! jesli ktos bylby zainteresowany prosilabym o kontakt mailowy tusia_11@yahoo.com. oczywiscie konwersaje bylyby calkowicie odplatne, co mam nadzieje udalo by sie ustalic tak, zeby obie strony byly zadowolnoe!
        • laurunia20 korepetycje jezyk rumunski 06.01.08, 14:32
          jestem rumunka od dawna mieszkajaca w wawie, chetnie udziele korepetycji z
          jezyka rumunskiego! Pozdrowionka! Laura
      • laurunia20 Re: Romani in Varsovia 06.01.08, 14:30
        eu locuiesc aici de vreo cativa ani, studiez, lucrez, si eu simt nevoia sa b cu
        conationali! Helloo! Cine vrea sa vb sunt disponibila:)
      • Gość: tomy Re: Romani in Varsovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 10:46
        Hey. Sper ca se mai uita cineva pe forumul asta. Sunt student aici in Varsovia de aproximativ 2 luni de zile, mi-e cam greu cu acomodarea, caut ceva de munca pt ca vreau sa strang bani pt Campionatul European si chiar imi doresc sa intalnesc cat mai multi romani.
        tomadanalexandru@gmail.com si sper sa aud cat mai repede cate ceva de la cat mai multi dintre voi!
    • ecelinoi Re: Romani in Polonia 22.11.06, 11:15
      Salutare tuturor
      Nu stiu daca mai participa cineva la discutia asta, dar totusi m-am gandit sa
      raspund si eu la intrebare: da, sunt Romani in Varsovia (de fapt sunt jumatate
      Roman si jumatate Polonez:). In Varsovia mai sunt cateva persoane si
      bineinteles toti cei care sunt legati de Ambasada si noul creat Institut
      Cultural. Mai sunt si prin nordul Poloniei (pe langa Trojmiasto), in Poznan si
      multi altii imprastiati prin toata tara.
      Ar fii o idee buna sa mentinem legatura intre noi. In ultima vreme - de cand s-
      a infiintat filiala ICR la Varsovia, sunt organizate multe evenimente culturale
      (cum ar fi festivalul filmelor romanesti care s-a terminat ieri la Varsovia,
      dar mai este in desfasurare in alte orase din Polonia). Evenimentele de genul
      asta ar fi o ocazie buna sa ne intalnim cu toti si sa ne cunoastem mai bine.
      Numai bine
      Ecelino
    • acr029 Re: Romani in Polonia 24.11.06, 16:00
      da, sunt romani in Polonia... eu cu sotia si fetita stam in Krakow unde eu stiu
      de cel putin 10 romani, nici unul student (socotind in numarul asta pe mine cu
      familia ;-)) si mai sunt si cativa studenti, dar despre ei nu prea stiu mare
      lucru.

scurta istorie despre mine... roman, nascut in Romania, fara origini poloneze.
      studii facute in Polonia. dupa studii inceput munca in Krakow unde stau de
      peste 5 ani.

daca e cineva prin zona si are chef de o intalnire poate sa scrie aici:
      acr029@gazeta.pl.
      • costi1 Re: Romani in Polonia 03.12.06, 12:17
        Sal,
        eu sunt roman si sunt si in zona..., adica in Krakowia.
        Origine pol. studii terminate in Wrocław, muncesc de 1 an in Krakowia.
        Salutari la toti. Costi
        costi1@gazeta.pl
    • mira.baches Re: Romani in Polonia 26.05.07, 10:03
      Buna!! sa inteleg ca stai in Varsovia?? eu o sa vin acolo vara asta, la
      prietenul meu. Intentionez sa-mi caut un job, dar nu stiu cat de greu poate fi,
      avand in vedere ca nu cunosc limba. Daca ma poti ajuta scrie-mi te rog pe id-ul
      acesta.
      Mersi mult!!
      Mirabela
      • laurunia20 od rumuneczki w wawie 06.01.08, 14:37
        Salutare! Pentru Mirabela, daca mai este valabil, eu sunt romanca, locuiesc de 4
        ani in polonia, de vreo doi in wawa si pot sa te ajut in orice problema doresti,
        daca ai vrea sa ne intalnim ar fi super! Salutari! Laura
        • Gość: cristina Re: od rumuneczki w wawie IP: *.dynamic.chello.sk 11.10.14, 15:33
          Buna mai este valabil id acesta?
        • Gość: cristina Re: od rumuneczki w wawie IP: *.dynamic.chello.sk 11.10.14, 15:37
          Buna mai este valabil acest forum ?mai este cineva pe aici?
    • Gość: RUMUNECZA Re: Romani in Polonia IP: *.sds.uw.edu.pl 06.01.08, 13:51
      SI EU CAUT CONATIONALI, LOCUIESC DE 4 ANI IN POLONIA, DE VREO DOI IN WARSZAWA,
      HELLO, ROMANI DIN POLONIA SCRIE-TI-MI DACA SE POATE, AM INNEBUNIT, NU AM CU CINE
      VORBI ROMANA! SALUTARI TUTUROR ROMANILOR DIN POLONIA! EU COLABOREZ SI CU
      AMBASADA ROMANIEI DIN WAWA! SA-MI SPUNETI CUM E VIATA VOASTRA!
      • danielstanila Re: Romani in Polonia 06.01.08, 14:43
        eu locuiesc de 15 ani in polonia dar nu la Varsovia stau la 22 km de poznan
        oborniki wlkp eu merg destul de des in ro.nu stiu cati romani sunt in pl.dar
        cred ca nu prea multi.salutari pentru toti romani si la multi ani
      • sca10 Re: Romani in Polonia 21.01.08, 01:53

Salut, scrie la priva, sca10@gazeta.pl .Si eu doresc sa aud pe cineva in
        limba mea!Ma bucur mult, locuiesc in Czestochowa dar sint des in Wawa.
      • bacchanta Re: Romani in Polonia 24.04.08, 17:15
        Salutare. Locuiesc in Szczecin de 3 ani, si m-as bucura sa mai intalnesc romani
        pe aici. La munca am mai cunoscut 2 fete din Romania (ambele in Varsovia
        locuiesc). In Szczecin mai am o colega care e din Rep Moldova, si cu ea mai
        vorbesc romaneste. :)
        Va salut pe toti, si sper sa tinem legatura.
        Paste Fericit!
        • Gość: Aurel Re: Romani in Polonia IP: *.chello.pl 16.05.08, 00:26
          Buna ,Eu sunt In Warsw de 1 an si muncesc aici.dk vrei putem sa vb la tel : 514
          649 173 sau pe email aurelianradu2003@yahoo.com .Dk mai cunosti pe cineva ,te
          rog pune-ma in legatura cu ele .Astept sa dai un semn de viata .
          • Gość: Aurel Re: Romani in Polonia IP: *.chello.pl 16.05.08, 00:40
            Salut la totii romanii care sunt in Polonia.Chiar dk suntem putini aici ar tr sa
            ne strangem si sa ne vedem cat mai des.Stiu ca toti ati vrea sa vb romaneste
            ,sau sa mai schimbatii parerii .Dk vreti sa vb ma puteti gasi la nr de tel :514
            649 173 sau mailul aurelianradu2003@yahoo.com
            • Gość: Natalia Re: Romani in Polonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 18:06
              Salutare Aurel,

Natalia sunt si cred ca sugestia de a organiza o intalnire a
              romanilor in Wawa este una grozava. O mica problema doar, sambata
              merg intr-o vacanta de 2 saptamani. Ce zici de o asemenea intrunire
              la inceputul lunii septembrie?

Toate bune,
              Natalia
              • Gość: Aurel Re: Romani in Polonia IP: *.pool.t-online.hu 28.08.08, 12:05

Buna Natalia ,
                E chiar bine in septembrie pt ca eu ma intorc din Romania cam pe 10 ,11 .
                Mai vb atuncii sa vedem exact cum ne intalnim , ok?
            • alexito Re: Romani in Polonia 30.08.08, 12:55
              Buna tuturor romanilor din Polonia si nu numai:-)
              Sunt Alex din Bistrita si locuiesc de 1 un si ceva la Wrocław. La inceput
              credeam ca ma voi plictisi repede, dar treptat-treptat m-am obisnuit si nu mai
              vreau sa ma mut( decat acasa la Bistrita daca as gasi un loc de munca platit
              normal). Sotia e poloneza, de trei zile avem un baietel jumi-juma:-).
              La Wrocław cunosc un singur roman, Catalin, sper sa fie si altii. M-as bucura sa
              ma intalnesc cu alti romani( si romance:-.
              Cam odata la trei luni merg cu masina la Bistrita pe ruta
              Wroclaw-Opole-Katowice-Kraków-Nowy Sącz-Kosice-Satu Mare-Baia
              Mare-Dej-Beclean-Bistrita. Oricine vrea sa vina, cu mare placere il(o) duc gratis.

EmaiL; aleksimon@hotmail.com
              Email: aleksimon@hotmail.com
            • Gość: killer Re: Romani in Polonia IP: 78.133.167.* 13.10.09, 09:50
              salut .... in general siteul a fost creeat candva cu gandul la studentii romani
              in polonia dar ne va face placere daca va veti alatura ... aici este adresa
              www.studencirumunia.fora.pl/
          • maralinska Re: Romani in Polonia 22.07.11, 01:25
            Aurel, mai esti in Varsovia?
            Daca ai cont pe facebook, te invitam pe grupul Romani in Polonia!

salut,
            mara
      • juliamolner Re: Romani in Polonia 19.10.08, 12:12
        Gość portalu: RUMUNECZA napisał(a):

> SI EU CAUT CONATIONALI, LOCUIESC DE 4 ANI IN POLONIA, DE VREO DOI
        IN WARSZAWA,
        > HELLO, ROMANI DIN POLONIA SCRIE-TI-MI DACA SE POATE, AM INNEBUNIT,
        NU AM CU CIN
        > E
        > VORBI ROMANA! SALUTARI TUTUROR ROMANILOR DIN POLONIA! EU COLABOREZ
        SI CU
        > AMBASADA ROMANIEI DIN WAWA! SA-MI SPUNETI CUM E VIATA VOASTRA!

Buna! ;)
        eu tot sunt in wawa
        Salutari!
        julia
      • Gość: Cristian Re: Romani in Polonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 20:41
        Buna,eu ar cam trebui sa merg in Varsovia sa imi scot un certificat pentru casatorie ,cica se elibereaza doar de la ambasada,spunemi te rog cum ajung acolo avand in vedere ca vin cu trenul si de acolo nam nici cea mai vaga idee incotro so iau sa ajung repede la ambasada
        • Gość: Cristian Re: Romani in Polonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 20:42
          mentionez ca vin din Krakowia
    • Gość: madalin Re: Romani in Polonia IP: *.chello.pl 09.02.08, 23:16
      salut,locuiesc in bydgoszcz de cateva luni,as dori sa aflu daca sunt romani in
      aceasta parte .
      • trocadero-ltd Re: Romani in Polonia 15.02.08, 19:59
        Locuiesc in Oborniki.Langa Poznan. 100km de Bydgoszcz. Salutari.
    • antora Re: Romani in Polonia 03.10.08, 23:34
      Salutare. Sunt in Varsovia de mai bine de un an si se pare ca voi mai sta ani buni aici. As fi interesat sa cunosc alti expati din Romania.
      • Gość: adam Re: Romani in Polonia IP: *.acn.waw.pl 14.10.08, 00:18
        Buna!
        Poszukuję pilnie osoby z doświadczeniem lektorskim do nauki
        rumuńskiego od podstaw niestety...
        Będę bardzo wdzięczny za odzew.
        Pozdrawiam,
        Adam T.
        • laleaua Re: Romani in Polonia 14.10.08, 10:50
          Gość portalu: adam napisał(a):

Jeśli w Warszawie, napisz do mnie na adres: katkot79@o2.pl
          Pozdrawiam :)

> Buna!
          > Poszukuję pilnie osoby z doświadczeniem lektorskim do nauki
          > rumuńskiego od podstaw niestety...
          > Będę bardzo wdzięczny za odzew.
          > Pozdrawiam,
          > Adam T.
          • Gość: mara Re: Romani in Polonia IP: *.eranet.pl 28.10.08, 20:09
            Buna tuturor!

Sunt (din nou) in Varsovia, si am de gand sa raman pentru muuult timp :)
            Tocmai am terminat facultatea (administrarea afacerilor) si imi caut un loc de munca. Daca aveti vreun contact sau ma puteti ajuta cu o informatie, va sunt recunoscatoare!
            Aici gasiti CV.ul meu. Email marabaidoc@yahoo.com.

www.goldenline.pl/baidoc-delia-mara

O seara frumoasa!
      • Gość: roman Re: Romani in Polonia IP: 217.147.104.* 25.09.09, 15:00