Dodaj do ulubionych

UE wroc czy UMCS lublin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 13:35
Witam wszystkich!

Mam wielki dylemat ponieważ dostałem się zarówno na Finanse i Rachunkowość do Lublina na UMCS jak i na UE we Wrocławiu wydział nauk ekonomicznych kierunek EKONOMIA. Mam dylemat ponieważ nie wiem co wybrać, która uczelnia jest bardziej prestiżowa i gdzie są lepsze perspektywy? Jak wygląda życie studenckie, mieszkania, akademiki?
Proszę o wypowiedzi ludzi z jakąkolwiek wiedzą na ten temat.

Pozdrawiam i dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: qaa Re: UE wroc czy UMCS lublin IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 16:56
      Jeżeli chodzi o kierunek to zdecydowanie finanse i rachunkowość,po ekonomii
      będzie ciężko z pracą,wiem bo moja siostra studiowała
      • Gość: msi Re: UE wroc czy UMCS lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 19:32
        Finanse specjalnie nie odbiegają od ekonomii. Najedno kopyto. Wrocek daje więcej możliwości niż Lublin.
        • Gość: ***** Re: UE wroc czy UMCS lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:00
          Lepszy Wrocław, w końcu ekonomia z Uniwersytetu Ekonomicznego trochę lepiej
          wygląda niż FIR z UMCS czy innych takich. To tak jakby wybierać między chemią na
          UWr a chemią na PWr myśląc o przyszłej pracy np. w firmie kosmetycznej. Jak już
          na kierunki typowo ekonomiczne, to trzeba iść na uczelnię ekonomiczną
          • Gość: deeeeeew Re: UE wroc czy UMCS lublin IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 20:15
            Bzdury...finanse są lepsze od ekonomii. Co za dziwne podejście UE
            lepszy niż UMCS. Ja mam prywatną skończona i z pracą nie mam problemu,
            ale mam finanse, znajomi po ekonomii państwowej już tak dobrze nie
            mają...no ale przecież lepsze odlewnictwo państwowo niż informatyka
            prywatnie - naprawdę gratuluje podejścia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka