Gość: Dede
IP: *.dynamic.chello.pl
02.04.11, 18:06
Witam !
Mam kilka pytań do studentów, absolwentów oraz wszystkich którzy są w stanie mi pomóź.
Chciałabym się dowiedziec czegoś więcej na temat kierunku etnolingwistyka na UAM.
Jakie są nauczane języki dodatkowe na rok 2011/2012? Najbardziej jestem zainteresowana językiem chińskim, jeżeli tak to jaki dialekt jest nauczany mandaryński czy kantoński.
Jak wygląda nauka języka angielskiego czy jest to typowe uczenie się gramatyki jak w większości liceów? Wiele lat mieszkałam za granicą kiedy wróciłam do Polski przeżyłam wieeelki szok, ponieważ robiliśmy tylko gramatyke, a ludzie zdania nie potrafili sklecić.
Czy jest możliwość wyjazdu na stypendia do kraju języka jaki wybieram np. do Chin?
Jeżeli nie to czy można wyjechać na erasmusa lub aiesec? W przypadku ostatniego czy jest możliwość wyjechać na praktyki lub wolontariat w środku roku akademickiego, jeżeli tak to jak wygląda zaliczanie materiału.
Jeżeli odbędę praktyki za granicą czy są one zaliczane przez uczelnie czy muszę odbyć kolejne po powrocie do kraju.
Jak ogólnie oceniacie ten kierunek i czy warto ;)